Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לאחרונה החלטתי להחליף את הרכב שברשותי, אופל אסטרה 1.4 טורבו 2012 (אוטומטית יוצאת ליסינג) ברכב קצת יותר קטן וסולידי וידני.

מכיוון שהסחירות של הרכב במצבו נמוכה מאוד אבצע טרייד אין במגרש כלשהוא (אוטו דיל ככל הנראה) ואני מתלבט לגבי הרכבים שיהיו שווים את ההחלפה.

כרגע מוצעת על הפרק סיאט איביזה 2013 ידנית עם מנוע 1400 רגיל בתוספת תשלום קטנה (כי הק"מ הוא כמחצית משלי והרכב מגיע מיד פרטית).

רציתי לדעת האם לדעתכם זו עסקה משתלמת כשלוקחים בחשבון צריכת דלק, עלויות אחזקה ואבזור.

ואם לא, מה היה מומלץ במחיר הנ"ל (הרכב שלי מתומחר במחירון בסביבות ה40K)

תודה מראש

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אם אתה מרוצה מהרכב, אני לא רואה סיבה להחליף, אתה לא תחסוך יותר מ20 אחוז על הוצאות דלק, ואתה תשלם על ביטוח יותר, שלא לדבר ששקלת את המעבר לרכב ידני...

Sent from my LG-D858HK using Tapatalk

פורסם

את עניין החסכון בדלק אני יכול להבין, אבל לא הבנתי את ההערה על הידני.

בעקרון אני מעדיף ידני על אוטומט, סתם העדפה אישית.

האופל נקנתה על מנת לשמש גם את אמא בעתיד, אלא שהנסיבות השתנו ואמא לא תוכל לנהוג יותר, ולכן מתאפשר לי לבצעהחלפה לרכב ידני יותר קטן שיתאים קצת יותר לרווק בן 25 שכמוני.

רוב הנסועה היא עירונית - בין עירונית באזור גוש דן. אני מעדיף שלא לקחת רכב מיני, אבל סופר מיני נמשתע

כמו תחליף הגיוני לרכב המשפחתי משהו שאני נוסע בו כרגע. כמובן שאיביזה היא לא התחליף היחיד (והבנתי שגירסאת ה1400 היא לא הדבר הכי חסכוני בהיצע).

השאלה היא האם לבצע החלפה ואם כן איזה רכבים יכולים לעלות בתחשיב?

אחת ההצעות שראיתי ברשת היא רנו קליאו 0.9 טורבו. אשמח גם לדעה עליה בין שאר הדעות

פורסם

גבולית בתקציב הזה , מושבים נוחים אבל שיכוך קשיח (דומה לוואג לדעתי ), פלסטיקה מצועצת בדש ומרווח מצומצם לרגליים ליושבים מאחור.

מה חשוב לך ברכב?

פורסם

צריכת דלק הגיונית (לא חובה 1 ל20, אבל צריכת דלק שנחשבת עוד איכשהוא נמוכה).

כוח מתון זמין (לא מתכוון לקרוע כבישים ב170, אבל אם צריך לצאת לעקיפה נחמד לדעת שזה מתאפשר, כמו״כ זריזות יותר חשוב), עלויות אחזקה

ונוחות מסוימת. האמת שהסתדרתי עם רנו קפצ׳ור שנחשבת קצת קשה בכבישים משובשים ולא הרגשתי כלכך נורא אז אני מניח שבסעיף הזה משהו באמצע יהיה טוב, אולי אפילו קצת נוקשה, אני לא אוהב להרגיש שבכבישים גליים אני שט על עננים (כמו שיש למשל בלנסר מהסוג החדש)

עוד סעיפים שרצוי שיהיו: סל״ד בשיוט. מעדיף שהמנוע לא ייחנק ממאמץ במהירויות תלת ספרתיות נמוכות, בטח שלא יכניס את הצרחות שלו לתא הנוסעים בצורה מורגשת.

פורסם

רק שייבאו 208 1.2 טורבו ידניות קודם ואז תשלח אותו לחפש אותן.

בתקציב הזה ואגיות עם מנועי TSI הן גבוליים, לפחות האיביזה והפאביה.

• תוכן חדש...