Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיה פיקנטו 1.25 אוטומט - רשמים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3442 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קיה פיקנטו היא מכונית קטנה שהצליחה להפתיע אותי (דגם לפני מתיחת פנים). הציפיות בהתחלה לא היו גבוהות, אני לא רגיל למכוניות מיני, היה לי ניסיון לא נעים בנהיגה על מזדה 2 שסבלתי איתה בסביבות 90K ק"מ.

אומם פיקנטו מכונית קטנה, אבל מצאתי תנוחת ישיבה מתאימה עבורי פחות או יותר, הגה מתכוונן לגובה תורם לכך, אבל בגלל שדוושות נמצאות יותר קרובות למרכז, יוצא שאני יושב עקום וזה מאוד מעייף בנסיעה ארוכה וגורם לכאבי גב. יש לה שדה ראיה טוב מאוד, מראות גדולות שעוזרות לתמרן. בזכות ממדיה הקטנים קל מאוד לתמרן איתה בעיר ולמצוא חניה במקומות צפופים.

הפלסטיקה בסאלון לא נראית ויזואלית זולה מאוד, לדשבורד יש מרקם שניראה כמו פלסטיק רך, אפילו שהוא קשיח. היצרן ניסה ליצור הרגשה כמה שיותר נעימה יחסית למכונית בסגמנט כזה.

אין חלקי פח חשופים מסביב לנהג, יש 4 פתחי מיזוג מקדימה במקומות הנכונים, המזגן עצמו חזק ויעיל.

ארגונומיקה טובה, הדברים העיקריים נמצאים במקומות הנכונים. תא אחסון מרכזי גדול ונוח, יש שני יציאות 12V ויציאת USB, אפשר להחזיק ולהטעין בו סלולארי, ארנק ועוד כמה דברים קטנים. את הידיים אין איפה להניח, לא על פלסטיק של מסגרת החלון בגלל צורתו העגולה ולא על משענת בין המושבים שלא קיימת ברכבים כאלה.

תא מטען קטן מאוד, אבל מספיק לקניות מסופר לזוג צעיר או אדם בודד. יחסית לגודל הרכב, המרווח במושבים האחוריים סביר, במקרה הצורך ניתן להסיע גם אנשים מבוגרים (עדיף לא למרחקים גדולים). מבחינת ארגונומיקה מפריע שמחשב דרך בקושי קריא בשמש (אבל לפחות יש תצוגה של צריכת דלק וזה כבר נחמד), כך גם המסך של הרדיו (הרמקולים נמצאים אגב בדשבורד ולא בדלתות ואני חושב שזה רעיון טוב במקרה הזה, מבחינת איכות שמע – כמו שציפיתי מרכב ברמה כזאת, שמיש בתור רדיו, אבל לא עושה לי חשק לשמוע מוסיקה).

בידוד רעשים כמעט לא קיים, לכן במהירויות שיוט הרכב רועש למדי, בעיקר בגלל רעשים מגלגלים ורעשי רוח (זה נשמע כאילו גוררים משהו על הכביש). רעש מנוע לא דומיננטי במהירויות חוקיות.

זה די ברור שלא מדובר ברכב שהוא אופטימלי לנסיעות בין עירוניות ארוכות כפי שצפוי לקטגוריה (בגלל רעש, תנודות מרכב,הנסיעות הארוכות הרכב מתישות, גם להערכתי 100קמ”ש מרגישים מרגישים כמו 160-180 ברכב גדול יותר). יחד עם זאת המנוע מאפשר לבצע זאת ללא בעיה, לפיקנטו אין בעיה לשייט במהירויות תלת סיפרתיות ממוצעות בכביש ואף יותר (לפי יוטיוב, כך שאני יותר לא מתפלא כאשר רואה פיקנטו משייט במהירות גבוהה בכביש בין עירוני), אבל תמרונים קשה לו לבצע בגלל מסחור מומנט, הרכב לא יכול בדומה לרכבי טורבו לצבור מהר מהירות כדי לבצע תמרון זריז (זה בסדר גמור ולא ציפיתי זאת ממנו).

לדעתי, מי שבכל זאת נוסע בבין עירוני עם רכב כזה, הבעיה הכי גדולה ברכבים קטנים בדרך בין עירונית היא מנטליות של הנהג הישראלי. זה מרגיז אותם כאשר לפניהם נוסע רכב קטן. הם בטח חושבים שבגלל שהרכב קטן, הוא נוסע לאט. לכן מבצעים מהלכים מסוכנים כדי לעקוף. זה משהו שכמעט ולא קורה כאשר נוהגים ברכב גדול יותר, אלא אם כן הנהג ממש פסיכופט (לצערי לא חסרים גם כאלה על הכבישים שלנו).

עוד סיבה למה הממלכה של הרכב הזה אינה דרכים מהירות היא בגלל רוחות וכאשר עוברים משאיות צריך לתקן מסלול עם ההגה (לכן בנסיעה בין עירונית, לשלוט ברכב הזה בתנאים מסויימים הופך לעבודה לא קלה, הרכב לא מאפשר לנוח, מכריח להיות דרוך כל הזמן, זה מתיש).

המנוע עצמו 1.25 נחמד. הוא מתחיל למשוך על כ3500סל”ד (את זה כדאי לקחת גם בנסיעה בין עירונית אם רוצים להאיץ ולבצע תמרון), כך שבעליות כדי לשמור על קצב סביר צריך לעלות את הסל”ד. אך בעיר, הרכב מתנהל בקלות החל מ2000סל”ד. הפעלת מזגן מאוד מורגשת על הסחיבה של המנוע, במיוחד בעליות זה מקשה על המנוע הקטן.

גיר 4 הילוכים - חלק ותזמון העברת ההילוכים טוב לנהיגה רגועה (הוא לא מגזים בהעברות הילוכים כלפי מעלה, אבל לא ממהר להוריד הילוכים כלפי מטה, מה שמקשה על התמרונים). יש בלימת מנוע טובה על ידי הורדת הילוכים, זה מקל על הירידה בעליות תלולות (הילוך 3 יעיל בבלימה, 2 ו-1 הבלימה שלהם חלשה למדי).

בלמים עצמם טובים למדי, אם כי דוושה לא אינפורמטיבית וגם אל כביש חלק בגלל הגשם צריך להזהר - צמיגים צרים מקשים על עצירה על משטח חלק, לכן מומלץ להגדיל עוד יותר את המרחק ולהוריד מהירות. הגה עם הרגשה סינטטית מסביב לנקודת ה0 מתנגד חזק ואחרי זה נעשה קל יותר. ההגה לא אינפורמטיבי, לכן כדי לשמור על המסלול, צריך לעשות זאת באופן ויזואלי (כמו בהגה המחובר לסימולטור במחשק מחשב, רק קשה הרבה יותר סביב נקודת ה0).

מה שהפתיע אותי מאוד, זה שיכוך. לפני הנהיגה הראשונה חשבתי שבבור הראשון, עמוד השדרה שלי יתפרק ויפול לתחתונים. בפועל שיכוך טוב מאוד יחסית – כיול מצויין של המתלים יחסית לרכב ברמה כזאת, פשרה טובה מאוד בין התנהגות בטוחה לבין ספיגת בורות. הרכב למרות הגלגלים הקטנים מדלג היטב על הסדקים בכביש וגלים, על הבורות השיכוך טוב יחסית לרכב קטן. בסיבובים במהירות סבירה אין בודי רול משמעותי, ובכלל יחסית למכונית קטנה האחיזה בסיבובים מרשימה למדי.

לא נהגתי על רכבים אחרים בקטגוריה מיני, לכן קשה לי להשוות (מצד השני, מזדה 2 דור קודם אומנם הייתה סופר מיני, אבל הרגישה כמו מיני).

לדעתי, מדובר ברכב ראוי מאוד. תוסיפו לזה 7 שנות אחריות על מנוע וגיר ותקבלו את הרכב המושלם לעיר. בעיר, ומהירויות עד 80קמ”ש, הרכב קל מאוד לנהיגה.

הרכב מזדקן מאוד בכבוד, האקזמפלר שלי עם מעל 92,000ק”מ של חיים קשים בהשכרה ולא יודע איזה טיפולים עבר. יחד עם זאת הרכב לא מראה סימנים של עייפות, המנוע עובד חלק וללא רעידות משמעותיות, הגיר מעביר הילוכים חלק, שום דבר לא חורק, מתלים עובדים מצויין.

אחרי הניסיון שלי עם מזדה 2 (דור קודם), כאשר אני מסתכל על מישהו נוהג בכלי הזה, אני מרחם אליו, אבל כשאני רואה פיקנטו, עכשיו אני יודע שההתנהלות ברכב הזה סבירה לחלוטין. פיקנטו היא פרטנרית מצויינת ואמינה לעיר ומתאימה לגיחות מזדמנות גם מחוץ לעיר.

לסיכום: הרכב הרבה יותר טוב ממה שחשבתי, מזדקן בצורה מכובדת, אמין ומרגיש טוב. רכב טוב מאוד לקטגוריה שלו, מתאים מאוד לשימוש עירוני (כושר תמרון מצויין) ולגיחות מזדמנות מחוץ לעיר, לא מתאים לשימוש שרובו בין עירוני בעיקר בגלל בידוד רעשים ורוחות (ולא, הגברת הרדיו לא פותרת בעית רעש, זה רק עושה עוד יותר רעש).

היתרונות היחידים שאני רואה למזדה 2 דור קודם זה מנוע מעט חזק יותר, הגה יותר אינפורמטיבי ושלדה שיותר קל לחזות את המשחק בה בסיבובים (אבל מזדה 2 מתחילה בסיבובים להחליק מוקדם יותר, לכן אצל נהגים נמרצים מערכת הESP תעשה שעות נוספות). הרכב לא מרגיש שחסכו בו בצורה קיצונית. להיפך, מרגישים שהיצרן ניסה לתת כמה שיותר על מנת להנעים את השהות ברכב זה.

זה לא רכב לחובבי הגה שמחפשים לתקוף סיבובים, זאת לא אברט או מיטו (לא נהגתי על רכבים האלו, לכן הערכה מבוססת רק על מה שקראתי). הניהוג שלו לא מושך לכיוון הזה, אבל במידה מסויימת מאפשר זאת ויחסית למה שהוא, יש לו אחיזה גבוה למדי.

זה רכב לאנשים פרקטיים שמחפשים אמינות, קלות שימוש בעיר צפופה.

צריכת דלק?

בנסיעות בין עירוניות בשילוב עם העיר חיפה, כולל עליית אוניברסיטה (בה קשה מאוד למכונית הקטנה להאיץ עד שהיא מגיע ל4000סל”ד ואז הרכב “משתחרר”), הצריכה היא סביב ה6.5 ליטר ל100ק”מ, מה שאומר שהקטנה הזאת לא מכונית הכי חסכונית, מצד השני אם הייתי נוהג בהייבריד סטייל אני מעריך שהייתי מצליח לחסוך עוד חצי ליטר. מיכל דלק קטן, רק 35 ליטר, ממש אפשר ליראות ויזואלית את מחוג הדלק יורד, זה אומר שבנסיעות ארוכות צריך לתדלק מידי יום או מקסימום יומיים.

זה המנוע הקטן ביותר שיצא לי לנהוג אליו לטווח משמעותי. ציפיתי פחות, אבל הופתעתי לטובה.

יחסית לקטגוריה, אני חושב שמדובר על מכונית מצויינת. לא פלא שהרכב הזה כל כך פופולארי בארץ, עכשיו אני מבין מדוע. עכשיו, אני יכול ללא ספקות להמליץ על רכב הזה מניסיון אישי לאנשים שמחפשים רכב קטן בידיעה שהם יהיו מרוצים.

מה?! צביפר קנה פיקנטו, ועוד מהשכרה? “גם אתה ברוטוס?”

קבלו צפירת הרגעה, זה רכב שכור.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper
שגיאות כתיב

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

השאלה, מה צביפר קנה?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
השאלה, מה צביפר קנה?

את זה תדעו מאוחר יותר, כאשר אקבל את הרכב. :wink:

young97, זה הגופן הסטנדרטי של הפורום.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני חושב שלמאזדה הגעת עם ציפיות ולפיקאנטו הגעת עם 0 ציפיות.

מפה ההבדל שלך לטובת הפיקאנטו. אבל אם להסתכל אובייקטיבית מבחינת נהיגה נטו,המאזדה רכב טוב יותר

פורסם

מבחינת נהיגה נטו, ציינתי את היתרונות של המזדה. במזדה גיר פחות טוב, בסיבובים האחיזה פחות טובה (לפחות אם להשוות דגם ליסינג עם צמיגים צרים, על רטוב במיוחד בסיבובים הESP לא מפסיק לתקתק).

אבל אם לקחת את הברוטו, לפיקנטו מתלים נוחים יותר, היא שימושית יותר, יש לה קוטר סיבוב קטן מאוד (למזדה יחסית גדול, צידוד הגלגלים מאוד מוגבל וזה מקשה על תמרון, במיוחד בחניה ופרסה בין מדרכות). לדעתי, היא פשוט רכב יותר טוב (לא חייבים להסכים איתי, אבל זאת דעתי ונהגתי על מזדה לא מעט כדי לחוות דיעה).

פורסם
את זה תדעו מאוחר יותר, כאשר אקבל את הרכב. :wink:

אני מהמר על רנו טווינגו החדשה. מנוע מוגדש, הנעה אחורית, תמרון טוב, הנעה אחורית, גודל של פיקנטו, הנעה אחורית.

בקיצור, הנעה אחורית עם רכב :wink:

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אפשר לקצר ולהכיד (מנסיוני הארוך עם פיקנטו), שהרכב פשוט וטוב ועושה עבודה טובה ביחס לקטגוריה ולמצופה ממנו, כמעט כמו קורולה במשפחתיות.

פורסם

לאחר השנתיים עם פיקנטו שנרכשה מהיבואן ברמת הגימור הגבוהה ביותר אוכל לומר שהיא מצטיינת רק בדבר אחד, שמירת ערך...

בשאר הפרמטרים המאזדה עדיפה עליה בכמה רמות. המאזדה זריזה, מהירה, יציבה ומשרה יותר בטחון בנסיעה מעל 120 קמש.

נסה ליסוע בכביש 6 עם פיקנטו, לא כיף גדול, שיוט של 130-140 קמש מרגיש כמו 200, רעש נוראי בסלד יציב של 4k פלוס.

לדעתי, ברמת המחיר שיצר השוק של היום, הייתי מעדיף את המאזדה בלי לחשוב פעמיים.

פורסם

ושכחתי להזכיר את צריכת הדלק ההוראות של הפיקנטו, פחות מ 1/9.5 בעיר . בנסיעה בינעירונית לא מדדתי כי זה לא ייעודו של הרכב.

פורסם

נסה ליסוע בכביש 6 עם פיקנטו, לא כיף גדול, שיוט של 130-140 קמש מרגיש כמו 200, רעש נוראי בסלד יציב של 4k פלוס.

אני לא חושב שיש רכב מיני כלשהו שיכול לשייט ב 140 קמ"ש בשקט, בסל"ד נמוך וללא מאמץ.

המכוניות האלו נועדו בעיקר לנסיעה עירונית, ומכאן בחירת יחסי העברה בגיר שאמורים לספק קודם כל זריזות סבירה במהירויות ביניים ופחות שיוט נינוח במהירות גבוהה.

פורסם

לא מכיר מזדה 2, מכיר קצת פיקנטו ידנית שבניגוד לתפיסה השגורה היה לא קל למכור אותה, למרות יד ראשונה וכלום קילומטראז', אולי בגלל ידניותה. אוטו קטן ומשעמם ונותן לך גם להרגיש את זה יופי. היום כשיש בעוד כמה לירות, אם בכלל, מכוניות כמו 208 אפילו איביזה, קצת קשה להבין את את המספרים המדהימים בהם האוטו הזה נמכר, אבל הוא בהחלט הוכחה ניצחת לכוחה וחיוניותה של סטיגמה המנציחה ומעצימה את עצמה.

פורסם (נערך)
לא מכיר מזדה 2, מכיר קצת פיקנטו ידנית שבניגוד לתפיסה השגורה היה לא קל למכור אותה, למרות יד ראשונה וכלום קילומטראז', אולי בגלל ידניותה. אוטו קטן ומשעמם ונותן לך גם להרגיש את זה יופי. היום כשיש בעוד כמה לירות, אם בכלל, מכוניות כמו 208 אפילו איביזה, קצת קשה להבין את את המספרים המדהימים בהם האוטו הזה נמכר, אבל הוא בהחלט הוכחה ניצחת לכוחה וחיוניותה של סטיגמה המנציחה ומעצימה את עצמה.

במשפחה קנינו פיקנטו 2012 ב70 אלף, דרך מבצע חבר, מחיר מחירון היה 78 או 77 נדמה לי?

בכל מקרה, ב2015 מכרנו אותה ב53 אלף שקל, אחרי יומיים רק, מגוחך לגמרי, זה היה נמוך בקרוב ל10 אלף מהמחירון גם...

בסוף מכרנו אותה באולם תצוגה של פולקסווגן ברמת גן כשהנציג שם ראה את המודעה על הרכב ודיבר איתנו עליו בשביל חברה שלו :?

עריכה אחרונה על ידי Hagaix

• תוכן חדש...