Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוות דעת על GMC SAVANA

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עלות תיקונים מאד גבוהה.

עלות תיקונים גבוהה=שעת עבודה ב UMI + מחירי חלפים יקרים.

אם אני זוכר נכון ,אז הביטוח שלו יקר להחריד.

אמינות -רכב מטופל כראוי צריך להיות אמין ,ביחס לק"מ הגבוהים שכנראה שעבר(הסעות ,חברות וכו').

סחירות -אין לי מושג...אבל כנראה שלא מחירון...כיאה היום לרכב מסחרי.

פורסם

אני רק יכול להגיד לך שאם מנוע 6.5 טורבו אוטו מאוד מאוד לא זול לאחזקה

הוא שותה דלק חבל על הזמן

כבר מזמן לא בקטע של יפניות,

התאהבתי בצרפתיה (פיג'ו 206XT).

פורסם
שנת 00 ומעלה איך הרכב מבחינת עלויות , אמינות, סחירות וכו תודה

הבעיה העיקרית של הסוואנה טורבו-דיזל (אתה מדבר על בנזין או דיזל ? הדיזל הוא 6.5 ליטר טורבו V8 והבנזין הוא 5.7 V8 אטמוספרי) היא האמינות.

מכמה אקסמפלרים שנהגתי עליהם בעודם חדשים - הגימור לא אחיד, האוטו סובל מבעיות חשמל וטורבו (ABS, טורבו-מניפה וכד') ופנים הרכב (פרט לדשבורד !) מתפרק מהר מאוד תחת שימוש מאסיבי (כמובן שתיקח בחשבון שאם מדובר במושבים ודיפון שהותקנו בארץ, סביר להניח שהמצב הרבה יותר טוב כי הכל מחוזק ע"י ברגים לפח ואילו הגימור המקורי הוא פלסטיק קשיח וקליפסים שנשברים).

פרט לכך, האוטו חזק מאוד וכח הוא הבעיה האחרונה שלו - גם אם תעמיס עליו 10 אנשים וציוד מלא !.

כמו כן האחיזה על-הפנים בלשון המעטה, ההגה "מת" (אין מושג מה קורה תחת הגלגלים) ויכולת התימרון לא מבריקה (בגלל האורך הכללי והגה ללא מספיק זווית כיוון). כתוצאה מכך ה ABS נכנס לפעולה מהר מאוד ובתוספת הגה שגם תחת אספלט יבש לא משדר בשיט, קשה מאוד לכוון את האוטו הזה תחת פעולת ה ABS.

הגיר האוטומטי, אגב, מעולה. שורד היטב ומעביר חלק.

אם תוכל לפרט למה אתה צריך כזה רכב, אולי נוכל להציע אופציה אחרת מוצלחת יותר.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה רבה על התגובה העניינית איציק מדובר במנוע הדיזל ,הרכב משמש להובלת סחורה ועד היום היו לנו בעסק רכבים צרפתיים וקיבלתי הצעה על הרכב הנל ורציתי לדעת לאן אני נכנס ,אני יוסיף ויאמר שהרכבים שלנו מאוד שמורים כלומר אנחנו משתדלים לשמור עליהם למרות שהם בשימוש יומיומי (בעבודה).

פורסם

מדובר בהימור. תחת יד אוהבת יכול להיות שהאוטו יראה אורך חיים מצויין ומבחינה מכאנית לא תתקל בשום בעיה... מה שכן, ההיצע של המתחרות בפלח הזה, מבחינת עלויות אחזקה, לא יהיה יותר טוב מזה. יש כמה דגמים של פלוצגגן או מרצדס אבל הם כבר בליגה אחרת והאחזקה שם גם כן יכולה לשחוט אותך.

טנדרון גדול לא בא בחשבון ? מה מעמיסים ברכב ?

מה לגבי פורד טרנזיט גדולה ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

טנדרון לא בא בחשבון הקטע הוא שהמחיר מפתה אותי כי אני מקבל הנחה כי זה רכב לא פרטי והוא נסע ממש כלום ק"מ ובמחיר של בערך 70K (ככה אני יכול להביא את הסוואנה) אין כלום נורמלי שמור ככה שאפשר לקנות

פורסם

אני אומר דבר כזה: אם יש לך את הממון להמר, תקנה. ברכבים הללו אי אפשר לדעת מתי תבוא התקלה הבאה. תיקח בחשבון שכל תיקון מאסיבי באוטו הזה עלול לקרוע לך את הכיס בכמה אלפים טובים. מעבר לזה - כנראה שהוא עונה לך על הדרישות ממש טוב ואין לך הרבה ברירות.

אני נהנתי מהכח של הרכבים הללו, אבל מהמוסכים דווקא לא :mm_tongue:

כמו כן אני מציע לקבל חוות דעת נוספת מנהגים או חברות הסעות שמחזיקות את הגרטאות הללו (סליחה על הביטוי "גרוטאות" :-), זה סלנג שפותח בצבא על הסוואנות). כדאי לברר מחירים בנוגע למשאבת סולר (דבר פופולארי בדיזלים שנוסעים/יסעו הרבה) ותיקונים סדירים / תקלות נפוצות.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, זה בשבילך...

מי שמחפש סוואנה, כנראה צריך להעמיס... הוא צריך למעשה משאית קטנה. (רק בארץ זה רשיון ב', נדמה לי).

אין מה להשוות את הנהיגה בסוואנה או ונדורה והאחזקה שלהן לכל מכונית פרטית או מסחרית קטנה... אין מה לחפש רגש בהגה או בלימות חדות, זה משאית...

לגבי אמינות ואחזקה: אמנם יש דברים חסכוניים יותר, אבל אין מה להתלונן על אחזקה של רכב כזה. המנוע עובד הרבה וחזק, יש ים של כוח, ים של מומנט, פשוט ליגה אחרת מכל המתחרים.

אם אתה לא צריך את היכולות של הסוואנה, אל תקנה... אבל במידה ואתה כן צריך את היכולת הזו, כל רכב אחר יעלה לך יותר. גם בדלק וגם בטיפולים.

לגבי UMI: יקרים, כמו כולם... אין אחד זול. כולם %##&$...

דבר נוסף, נדמה לי שאין סוואנה בנזין בכלל בארץ, הונדורה השתמשה במנוע 4.3 V6 מהסונומה (185 כ"ס ב- 4400 סל"ד, 35 קג"מ מומנט ב- 3600 סל"ד), והסוואנה החדשה מחכה להתאמת מנוע הדיזל החדש (6.6 ל', 310 כ"ס, 83 קג"מ מומנט).

dirty old man

need love too

פורסם

דבר נוסף, נדמה לי שאין סוואנה בנזין בכלל בארץ, הונדורה השתמשה במנוע 4.3 V6 מהסונומה (185 כ"ס ב- 4400 סל"ד, 35 קג"מ מומנט ב- 3600 סל"ד), והסוואנה החדשה מחכה להתאמת מנוע הדיזל החדש (6.6 ל', 310 כ"ס, 83 קג"מ מומנט).

יש. נהגתי עליה (אין ספור פעמים). עדיין קיימת ועדיין נוסעת (עם מעל 270 אלף ק"מ אחרי שיפוץ גיר ומנוע). המנוע שקט כמיטב המסורת האמריקאית (רק בבנזין כמובן).

מנוע 5.7 ליטר V8 בנזין. כשהאוטו היה חדש, ראשון היה מגיע עד 80 קמש, שני היה מגרד את ה 150-160 קמש - וההמשך....

חיכינו למשאבת דלק חודשיים בהזמנה מיוחדת בגלל שהרכב היה נכבה לעיתים.

נחש מה ? זו לא היתה הסיבה וזה לא פתר את הבעיה :mm_tongue:

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

במשך השירות הצבאי היו באחריותי מספר סוואנות שכורות.

כמו שקודמיי אמרו הרכב חזק וגם נוח מאוד. (נוח מאוד לנהג ולא נוח לנוסעים מאחורה אם מדובר על הרכבה מקומית של ספסלים מאחורה).

החסרונות העיקריים של הרכב הן בהגה מת ולא מתקשר , בולמים יחסית רכים, וברקסים יחסית חלשים לרכב כה כבד וגדול. על כביש רטוב עקב ההנעה האחורית צריך לנסוע בזהירות יתרה.

(מגרש החלקה בצבא עשיתי עם הרכב הזה)

התקלות שאני זוכר שחזרו ונישנו בסוואנות השונות היו בעיקר שהרכב היה נכבה תוך כדי נסיעה עקב בעייה באחד מהמחשבים. (היה נכנס למוסך של UMI ויוצא לאחר מספר ימים כל פעם)

אני הייתי חושב לכיוון היונדאי H-1 שהפתיע אותי לטובה.

פורסם

משאבת סולר חדשה בכל רכב דיזל זה הוצאה לא הגיונית.(סדר גודל של 12,000 ש"ח)

בד"כ משפצים אותה...וזה גם הוצאה גדולה...

בפרטנר עלה לי שיפוץ משאבה בערך 3000 ש"ח לפני מע"מ.

פורסם

מנסיון, אומנם לא אישי, אלא של בן משפחה.

כמו שציינו כאן, הרכב חזק מאוד ! גם אם הוא עמוס הוא סוחב כאילו אין עליו כלום.

אמינות היא באמת לא הצד החזק שלו, ופנים הרכב נוטה להתפרקות טוטאלית.

ואני לא מדבר על אחד שהיה מזניח את הרכב, אלא על אדם שהיה דואג לוואן הזה,

כאילו זו מכונית אחת ויחידה בעולם...

גם אצלו הרכב היה נוטה להכבות בעמידה ולעיתים הוא היה מגמגם בנסיעה.

קטע ממש לא נעים שזה קורה. ב UMI לא עלו בזמנו על הבעיה, וכל פעם היו מנסים

משהו חדש, ושום דבר לא עזר. לפחות הם היו בסדר איתו, ותמיד ניסו למצוא פתרון.

מבחינת צריכת דלק, או יותר נכון סולר, הרכב שותה המון, בעיקר עם לוחצים אותו,

או שהוא עמוס. אם אני זוכר נכון, צריכה של 1:6-7 לליטר סולר בעיר.

בקיצור, מבחינת מענה על צורך ברכב גדול עם מקום רב להעמסה של ציוד או

אנשים, וסחיבה וכוח אדירים, אין על הרכב הזה. לעומת זאת האחזקה יקרה.

ככה זה בחיים, לכל דבר יש מחיר...

• תוכן חדש...