Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3471 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל עוד המספר מנוע תואם ברשיון אתה לא צריך להיות לחוץ.

אף אחד לא יכול למדוד לך את הנפח של המנוע, גם אם לא תעשה עם זה דבר לא יקרה כלום.

כל עוד יש דגם מנוע ומספר מנוע זהה לקיים הכול בסדר.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הוא כתב בפירוש שבמנוע שמותקן ברכב יש 2 צילינדרים יותר ממה שכתוב ברישיון. סביר להניח שבוחן במכון טסטים יבחין בכך מתישהו.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

ברשיון לא רשום מספר צילינדרים

הטסטר במקרה שהוא מקפיד משווה את המספר המוטבע למספר המופיע ברשיון

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני מנסה לחשוב איך להשתמש בזה לטובתי.

אם מספר המנוע תואם ובטוח אין בעיה לשנות, אני יכול לנסות להוריד במחיר על ה"סיכון" ועל הזמן שיקח לי לעשות את השינוי. לדעתי המוכר לא ירצה להתעסק בזה.

מצד שני, אם יש סיכון אמיתי וגדול, אני לא רוצה לקחת אותו ומעדיף לקבל את הרכב עם רשיונות מסודרים.

להשאיר ככה זאת בעיה לדעתי מבחינת הביטוח. אם רשום נפח לא נכון, אני מניח שגם רשום קוד דגם רכב לא נכון ויתכן שזה משנה את עלות הביטוח. לדעתי הביטוח יכול להתנער ולטעון שיש כאן הטעיה כדי לחסוך בפרמיה

פורסם

בדיוק. הביטוח הוא מה שאמור להדאיג אותך. לגבי הטסט וכו׳ הייתי פחות דואג, לא בגלל שיש פחות סיכוי שיתגלה אלא בגלל ההשלכות הפחות חמורות (לדעתי).

פורסם

הביטוח הוא בפירוש הדאגה העיקרית. אבל כפי שציינתי קודם, אי אפשר גם לשלול את האפשרות שבוצעה הערכה שקרית של שווי הרכב מול המכס. למרות שזה די קלוש, קח בחשבון גם את הסיכוי להפתעה מהכיוון הזה (למשל אם המייבא יסתבך בדרך אחרת מול רשות המסים או שהוא נעזר ביבואן שיסתבך). תקופת ההתיישנות לעבירת מס מסוג זה עדיין לא חלפה.

פורסם

אבל במקרה הזה מי שאשם הוא האדם שביצע את העבירה, קרי הבעלים הקודם של הרכב. איך אפשר לבוא בטענות לפות״ש על עבירת מס שביצע מישהו אחר?

פורסם

היו מקרים בהם עבירה דומה גררה גם החרמה של הרכב. מדגיש שוב שכל הסיטואציה ברמת סיכון נמוכה, אבל בכל זאת - לא משהו שהייתי מתעלם ממנו בהתחשב באכיפה היחסית קשוחה של המכס בשנים האחרונות.

פורסם
הוא כתב בפירוש שבמנוע שמותקן ברכב יש 2 צילינדרים יותר ממה שכתוב ברישיון. סביר להניח שבוחן במכון טסטים יבחין בכך מתישהו.

אם יש קוד מנוע ברשיונות, והוא תואם למה שיש ברכב, זה לא רלוונטי.

לא יכול להיות שהקוד מנוע לא תואם את מה שיש ברכב, ואם כן אז זו בעיה רצינית.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

לא הבנתי את השאלה אריק.

ברשיון רכב מספר הרכב ומספר השלדה נכונים.

נפח המנוע לא נכון. משום מה לא כתוב כלום בריבוע של הכ"ס או בריבועים שלאחריו כגון דרגת זיהום, ABS, בקרת יציבות

בנוסף, יש 2 הערות למטה ברשיון:

1. הג. מכס לצורך העברת בעלות.

2. מספר מנוע הוטבע ע"י הדרום יפו.

זה מלמד משהו?

פורסם

1 אמור לא להופיע אחרי שמסתיימות השנתיים בהן אסור למכור את הרכב מיום הייבוא (נכון ללפני חמש שנים, כיום זו שנה בלבד).

2 אומר שמספר המנוע שהיה בפועל ברכב לא תאם למסמכים ובוצעה התאמה בישראל בשלב התקינה.

פורסם

הכוונה שלי (שלא ניסחתי מדהים אני מודה) הייתה שזו הגבלה שניתן להסיר אחרי שנתיים. את ההסרה צריך לבצע ידנית (זה לא מתרחש אוטומטית כי למה מה קרה, תעבוד קצת :-P) באמצעות פנייה למכס. לחיוב אציין שהמכס מאפשר לבצע את זה במייל/פקס ולא מחייב הגעה פיזית.

לגבי האם אפשרי מצב בו עולה חדש לא ישלם את המס על הרכב שייבא במשך חמש שנים - אין לי מושג, לא מבין בזכויות עולים.

• תוכן חדש...