Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא הבנתי את השאלה אריק.

ברשיון רכב מספר הרכב ומספר השלדה נכונים.

נפח המנוע לא נכון. משום מה לא כתוב כלום בריבוע של הכ"ס או בריבועים שלאחריו כגון דרגת זיהום, ABS, בקרת יציבות

בנוסף, יש 2 הערות למטה ברשיון:

1. הג. מכס לצורך העברת בעלות.

2. מספר מנוע הוטבע ע"י הדרום יפו.

זה מלמד משהו?

ברשיון רשום דגם מנוע,האם הוא תואם למה שיש ברכב?

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אריק, אני לא יודע כי יש לי צילום של הרשיונות והרכב אצל המוכר.

אין לי גם דגם מנוע של הרכב עם המנוע הקטן שכן נמכר בארץ כדי להשוות למה שכתוב ברשיונות ולראות אם זה שונה.

יש לי הרגשה שדגם המנוע נכון כי מופיעות בו גם ספרות שלדעתי מייצגות את נפח המנוע הגדול יותר.

פורסם

תחפש בגוגל את הדגם מנוע,יראה לך בדיוק על איזה מנוע מדובר,ובמידה והדגם מנוע נכון,גם אם הנפח שמופיע ברשיונות לא נכון זה פחות רלוונטי,כי הקוד מנוע בעצם מצביע על איזה מנוע מותקן ברכב.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

דברתי עם המוכר הבוקר, הוא טוען ששילם את כל המיסים על הרכב כשהביא אותו לארץ ב- 2008. הוא לא היה עולה חדש ב- 2008 כי עלה לארץ 10 שנים קודם.

אז למה יש את הערת המכס?

בנוסף, הוא טוען שקנה את הרכב חדש מהניילונים מהדילר בארה"ב.

אז למה כתוב ברשיונות "יבוא אישי משומש"?

ביום ראשון אלך לראות את הרכב.

משהו ספציפי לבדוק או לשאול?

תודה

פורסם
אישית הייתי מתנה את הרכישה בכך שהמוכר יתקן את הטעות במשרד הרישוי בעצמו, זה נחמד שהוא עושה רושם אמין אבל תחום הייבוא האישי עמוס באנשים לא בהכרח ישרים, לא הייתי לוקח את הסיכון שיתגלה משהו שלא חשבת עליו אחרי העברת הבעלות.

+1

בול פגיעה :)

פורסם
אז למה יש את הערת המכס?

אין קשר בהכרח בין הערת המכס לבין תשלום המס. כפי שציינתי קודם, כדי שההערה לא תופיע גם אם המסים שולמו, בעל הרכב צריך לפנות ישירות למכס ולהגיש בקשה להסרת ההגבלה. נכון למצב הקיים לא ניתן לבצע ברכב העברת בעלות משום שהמכס לא עדכן את הסטטוס. רוב הסיכויים שזה בגלל שהבעלים התעצל לבקש, אבל לא לקחת סיכונים.

אז למה כתוב ברשיונות "יבוא אישי משומש"?

לגבי הטענה שהרכב "יבוא אישי משומש" - ברמת העיקרון, כל רכב שנקנה מדילר בארה"ב הוא "משומש" (זה לא כמו בישראל שהרכב נרשם על הכביש רק אחרי שחרור מהמכס). הוא יכל לקנות את הרכב כ"חדש" (שוב, לא סטטוס זהה במדויק לישראל), כ-Pre-Owned שזה בדיוק כמו משומש בישראל וכ-Certified Pre-Owned שזה דומה לקנייה מטרייד אין עם אחריות. מכוניות CPO עוברות השבחה על-ידי הדילר ונמכרות עם אחריות. אלו יכולות להיות גם מכוניות שכבר נמכרו ללקוח X ועברו עשרות אלפי מיילים, או אף כאלו ששימשו להדגמה אצל הדילר.

בהתחשב בכדאיות יבוא אישי של רכב "חדש" לישראל (רמז - מאוד נמוכה), לעומת מה שמוגדר אצלנו כמשומש (Pre-Owned), ובהתחשב בכך שהרכב נרשם באופן שגוי במש' הרישוי ומספר המנוע הוטבע בארץ, קשה לי להאמין למוכר שהוא קנה את הרכב כ"חדש", כלומר בלי שהרכב נסע כלל לפני הרכישה.

מה הייתי שואל אותו?

1. האם קנית את הרכב ישירות מדילר כ"חדש", כ-"Pre-Owned" או כ-"Certified Pre-Owned". עם כמה ק"מ הרכב נרכש? אין לו דרך להוכיח לך את זה אלא אם שמר את הקבלות מהקנייה, ולמכס בכל מקרה הוא הציג את הרכב כמשומש בדרך זו או אחרת.

2. האם שולמו כל המסים, והאם הייתה מחלוקת עם המכס לגבי גובה המס (אם הייתה כזו והושגה הסכמה - סימן טוב). שיגבה את זה במסמכים כמובן.

3. מדוע לא רשם את הרכב עם הפרטים הטכניים הנכונים, והאם הוא מוכן לתקן זאת בעצמו. אם התשובה לשאלה הזו היא "לא", אישית - הייתי מודה לו ועוזב את המקום.

בהצלחה!

• תוכן חדש...