Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פוקוס צפופה מאד, הגיר שלה לא רובוטי דו מצמדי והמשקל גבוה יותר - לכן היא איטית במעט מהאוקטביה 1.4.

ה1.4 מזיז גם אאודי a4 וסופרב (וכמה גיפונים של הקונצרן), אני בטוח שלא תתאכזב ממנו. אני מדבר נטו על ערך לכסף. אם אין ערך לכסף קח 1.8 ותגיע 0.5 שניה מהר יותר לפגישה...

לא מבין את השוואת הכח בין אינפיניטי ל1.4/1.8 TSI. האינפיניטי ברמה אחרת. חבר קנה בדיוק כזאת 2012 ומרוצה מאד. הוא עבר אליה מb3 sti וטוען שבחלק מהמקרים מרגישה לו חזקה יותר.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הפוקוס טובה מאוד חזקה (מנסיון) ומהירה, ובונוס בצורת אחלה הגה,

לכל אלו שטוענים שצפוף אז אני 1.99 והיה לי יופי של מקום, צפוף יהיה רק אם אתה מתכוון להסיע 3 מבוגרים במושב האחורי.

פורסם

נשמע שחשוב לך הכוח, אז הייתי בוחר במנוע 1.8T או אולי מברר אם ניתן להשיג את הגולף 1.4T עם 150 כ"ס או ליאון 1.8T :-D

בזמנו כשהיה לי רכב ליסינג, ביקשתי לקבל את האיביזה 1.2T SPORT מאלדן.

פורסם
הפוקוס טובה מאוד חזקה (מנסיון) ומהירה, ובונוס בצורת אחלה הגה,

לכל אלו שטוענים שצפוף אז אני 1.99 והיה לי יופי של מקום, צפוף יהיה רק אם אתה מתכוון להסיע 3 מבוגרים במושב האחורי.

הפוקוס צפופה מאד לשימוש משפחתי. מבנה המושב הקדמי + כסאות בטיחות לילדים לא הולכים טוב ביחד (מניסיון של 3 שנים עם סטיישן מנוע 2.0).

פורסם

הרכב הינו רכב שני במשפחה , המשפחתי הוא 7 מקומות.

אבל עדיין ישמש לנסיעות עם ילדים, אני מניח שאם הלאון עשתה את העבודה בתחום הזה אז גם פוקס תספק .

גולף לא נמצאת ברשימה .

אני אדע רק בעוד שבועיים שלוש אם אני יכול להזמין רכב יחודי שלא ברשימה .

האמת שהתגובות פה קצת מבלבלות ,בעיקר בהקשר של הפוקוס .

בינתיים אנסה לארגן לי נסיעות מבחן בסקודה ובפורד .

פורסם

אני מבין שדגם עם מנוע גדול יותר - חזק יותר. אבל בליסינג, האם יש טעם להוציא אקסטרא כסף כאשר שימוש העיקרי הוא שיוט? איך שאני רואה את זה: זה כסף שלא חוזר. אני הייתי שוקל 1.2 ופשוט לוחץ יותר במצב ספורט או ידני. לשיקולך כמובן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אבל בליסינג, האם יש טעם להוציא אקסטרא כסף כאשר שימוש העיקרי הוא שיוט?

לא הבנתי , לרכב ליסינג יש שימוש שונה מרכב פרטי?

השימוש ברכב ישאר אותו שימוש כמו הלאון הנוכחית ,אומנם "קצת" יותר דרך לעבודה , אבל אופי הנהיגה שלי לא הולך להשתנות (אני מקווה...)

פורסם

בליסינג לא השימוש שונה, אלא מה קורה עם הרכב אחרי שאתה משלם אליו 3 שנים (זה גם ככה יוצא יקר יותא מרכב פרטי). רכב פרטי יקר יותר, תמכור אותו גם ביותר כסף, תוכל להשאיר אותו ליותר שנים ולהמשיך להנות מתוספת הכוח. בליסינג, כל האקסטרא כסף ששילמת - הלך. ומצד השני, "בריאות" של הרכב לא משנה כך כך.

כלומר, אם אתה בוחר להתפשר על דגם חלש יותר, זה כסף שאתה חוסך. כסך שאתה חוסך זה כסף שאתה מרוויח. בליסינג זה כולל פנסיה, קרנות וכד'.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

המעבר לליסינג הוא בעיקרו כלכלי , בתנאים שאני מקבל את ה 1.8 יוצא יותר זול ב1300 ש"ח נטו מלהחזיק את הלאון ולטחון אותה 45K בשנה .

אני יכול לחסוך עוד 400 ש"ח ולקחת סקודה 1.2 במקום ה 1.8 אבל קשה לי לוותר על חדוות הנהיגה , מספיק שהחלום ל G37 שאוטוטו התממש, ברח לי יותר מהר מ 0-100 שהיא עושה ... , אז אני מחפש את הליסינג שהכי תגרום לי הנאה (וסקודה 1.2 תתקשה מאוד מאוד לספק את הסחורה ) .

ההתלבטות מצטמצמת למה שאפשר לקבל ועדיין לחסוך קצת .

פורסם (נערך)

אני רוצה לעשות נסיעת מבחן על האוקטביות 1.4 ו 1.8 וכנראה גם על הפוקוס ( מודע לכך שהפוקוס צפופה יותר , צריך לראות במציאות כמה זה משמעותי)

העניין שאף פעם לא ביצעתי נסיעת מבחן , איך נהוג ?

להרים טלפון לסוכנות ולקבוע מועד לנסיעת מבחן ? להציג עצמי כאחד שהולך לקנות את הרכב ? למעשה אני לוקח אותו בליסינג כך שהסוכנות לא "תהנה" מהרכישה שלי .

תודה

עריכה אחרונה על ידי פוצינו
פורסם

אני עשיתי את המעבר ההפוך - מאוקטביה 1.4 בליסינג (2015 140 כ"ס) לפוקוס 1.6 אקובוסט (180 כ"ס ידנית) פרטית.

את האוקטביה בזמנו מאד אהבתי, המנוע והגיר שילוב מעולה, תא נוסעים איכותי. הבעיה העיקרית שלה זה רעשי רוח במהירויות שיוט, אז תבדוק שזה לא מפריע לך (לא יודע אם זה השתפר בשנתיים שעברו). המתלה האחורי הקשיח אכן מורגש, אבל רק בנהיגה ספורטיבית בכבישים שהם לא חלקים לגמרי - הציר האחורי מקפץ יותר מהרצוי בכל שיבוש בסיבוב.

מה שקצת חסר באוקטביה זה כוח במהירויות גבוהות, מעל 140-150 המנוע כבר לא מרגיש חזק כל כך (זה השלב שבו ההספק מקבל חשיבות לעומת המומנט שמורגש במהירויות וסל"ד נמוכים יותר).

לגבי הפוקוס - לא נסעתי על החדשה אבל ממה שאני שומע היא ממש לא תחרות לאוקטביה. הגיר עצל, המנוע לא מרגיש כמו 150 כ"ס, ותא הנוסעים מרגיש זול עם מערכת אנדרואיד מעפנה בהתקנה מקומית. מצד שני כנראה שהיא יותר שקטה מהאוקטביה בשיוט.

מסכים לגבי הצפיפות - הפוקוס זה לא רכב מרווח, האוקטביה מרגישה כמו רכב מנהלים לעומתו. יש לה תא מטען מטורף ומקום לרגליים בלי סוף מאחורה. עוד יתרון חשוב - פתח מיזוג למושב האחורי.

אני לא יודע מה ההבדל מבחינת אבזור בין ה-1.8 ל-1.4, אבל זה גם שיקול. אני אישית הייתי משלם את ההפרש ל-1.8.

לגבי נסיעות מבחן - תתעניין כלקוח פרטי אחרת לא יתייחסו אליך, מניסיון (לצערי מאלצים אותנו לשקר, אבל זה המצב).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

מה שקצת חסר באוקטביה זה כוח במהירויות גבוהות, מעל 140-150 המנוע כבר לא מרגיש חזק כל כך

בעיה קשה בהחלט פה בארץ... [emoji6]

פורסם

אני חושב ש misterb התכוון לאוקטביה 1.4 , לא נראה לי של 1.8 יש בעייה בגזרת הכח ...

אני לא יודע מה ההבדל מבחינת אבזור בין ה-1.8 ל-1.4, אבל זה גם שיקול.

גם ה 1.4 וגם ה 1.8 באותה רמת אבזור Elegance שאליה אני מכוון (ל 1.4 יש גם רמת אבזור נמוכה יותר ambiente).

ל 1.8 יש גם את המתלה הרב חיבורי מאחור , קראתי מבחנים בחו"ל שמהללים את המתלה :roll:.

האמת שאני מרגיש שאני כבר דיי נעול על ה 1.8 :lol:

• תוכן חדש...