Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משכיר דירה - עשה ואל תעשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שלום לכולם,

לאחר שקיבלתי מפתחות לדירה, הגיע הזמן לחפש שוכר, פירסמתי מודעה ואז גיליתי שאין לי מושג ירוק מה אני עושה והתחלתי לקרוא ברשת..

אז כמובן שברשת יש מגוון דעות שהצליחו להכניס אותי לטראומה.

תמיד יש כאן טיפים של אלופים בכל נושא - אפשר בבקשה לשתף מניסיונכם?

תודה מראש,

דורון

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תן לנו קצת רקע על הנכס.

מיהו קהל היעד? סטונדטים/ זוגות צעירים/ משפחה.

אתה מחפש שוכרים לתקופה קצרה או ארוכה וכו'.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

• חברי המעגל הראשון
פורסם

צודק,

דירה 3 חדרים חדשה מקבלן ברמת גן באיזור פארק הקופים, 75 מטר עם מחסן צמוד בקומה.

לא שותפים, מעדיף לתקופה ארוכה.

Renault Megane RS Trophy

פורסם

חפש לך זוג צעיר ומבוסס

תראה שיש לכם כימיה טובה

ותצטייד בעו''ד טוב שידאג לכל הבטוחות הראויות

תתעלם לרגע מכל סיפורי הזוועה שקראת ברשת

אין דין דירה חדשה ברמת גן כדירת שיכון באופקים

אגב, כיון שיש לך אחריות מהקבלן, הייתי מכניס לחוזה חובת דיווח של השוכר על כל ריג'קט שהוא מוצא בדירה, באופן מיידי

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אז קודם כל מברוק.

אחלק את העצות שלי לשלוש:

1. קביעת מחיר מבוקש והמחיר עליו אתה מוכן לחתום.

2. איתור שוכרים.

3. חתימת חוזה.

כמו שוכרים גם אתה צריך להתחיל בסקר שוק מה השכ"ד המקובל באזור לדירה חדשה/ משופצת עם מטרז' דומה, יש את יד 2 שבהחלט נותן כיוון ראשוני אבל שים לב שיש דירות שאולי עומדות ריקות הרבה זמן ובעליהן מבקשים מחירים הזויים.

אם יש בבניין עוד דירות מושכרות אל תתבייש לדפוק על דלתות ולשאול מה השכ"ד שם, אנחנו חיים בישראל ואנשים לא מתביישים ואף שמחים לספר על הכיס שלהם.

בקשר למציאת שוכרים.

אני לא הייתי מתפשר על השוכרים גם אם הדבר כרוך בהתפשרות מצידך, בעיקר שאתה מעוניין ההשכרה לתקופה ארוכה והדירה חדשה ולכן איןאין לך כוונה להיכנס לשיפוצים.

אל תתבייש לשאול את השוכרים היכן הם עובדים ובמה לשאול איפה הם גרים וכמה הם משלמים כרגע. (אתה צריך לעשות לעצמך דירוג אשראי מזורז המובסס על טיב השוכרים כך למשל אקדמאים שעובדים מספר שנים במקומות עבודה גדולים ומוכרים יהיו יותר "בטוחים" מבחור צעיר עצמאי עם עסק בתחום המזון.

עניין אחר הוא איך השוכרים ישמרו על הדירה. ילדים בעיקר קטנים בהחלט ישמחו לבחון את טיב הטיח על הקירות, האם השקעים מעוגנים לקיר כמו שצריך והאם הדלתות בארונות המטבח באמת באמת נעצרים אחרי פתיחה של 140 מעלות. מבחינה הזאת הייתי מעדיף פנסיונרים או זוגות מבוגרים מאשר משפחות.

יתכן שיהיו שוכרים שיבקשו עוד תוספת לדירה (עוד מזגן או סורג לחלון למשל) בהחלט הייתי שוקל ברצינות להשקיע עוד קצת כדי שהשוכרים יהיו מרוצים בסופו של יום זאת השקעה בדירה שלך.

חוזה לטעמי משהו סטנדרטי למדי אין צורך בעו"ד בשביל חוזה כזה. תקרא כמה חוזים תוסיף סעיף שמדגיש שהושכרים הם הראשונים בדירה ושהיא נמסרה להם ללא כל פגם וכך אתה מצפה לקבל אותה חזרה וזהו.

חוזה מסובך ארוך שמנוסח בעורכדינית יכול להביא לפיצוץ של חתימת חוזה. בסופו של יום אם אתה לא שקט עם השוכרים שאתה חותם מולם שום הגנה חוזית לא תהיה שווה מאבק מול שוכרים גרועים שלא משלמים/ מתפנים וכו' הוא ממושך יקר ותקלל כל רגע בגללו.

לא הייתי פוסל שימוש במתווך יכול לחסוך לך זמן (ובמקרה הזה אין ספק שהזמן עד לחתימה שווה כסף) והרבה כאבי ראש.

בהצלחה במציאת השוכרים.

פורסם

שים לב שברמת גן לפי מה ששמתי לב (שוכר בעיר) יש הרבה דירות ריקות (בד"כ הולך הרבה ברגל, גם כל יום הלוך חזור מהעבודה). אז כשאתה בודק מה תג המחיר שנראה לך מתאים קח בחשבון שיש כאלה שמבקשים יותר מידי ותקועים עם הדירה ריקה. רמת גן זה לא תל אביב שהדירה נחטפת תוך 10 דקות עם תור עד הכניסה לרחוב.

בנוסף, אם יש לך חניה צמודה תשקלל את זה. זה יתרון רציני באיזור הזה, רוב הבניינים ישנים וחסרי חניה ובנוסף יש מצוקת חניה רצינית.

Sent from my D6503 using Tapatalk

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם (נערך)

עצה בתור שוכר (נכון שלא רלבנטית כל כך לדירה חדשה אבל עדיין)- תנסה להבין שדירה להשכיר היא לא תרנוגלת שמטילה ביצי זהב.

וגם- לדעתי שקט נפשי וכימיה טובה עם השוכרים חשובה יותר מעוד 300-400 שקל בחודש.

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

תחשוב על זה ככה כל חודש שהדירה ריקה שווה ל8.5٪ הפחתה בשכ"ד אותו תקבל אני ממליץ שלא תעמוד ריקה (מי שמחפש הרבה זמן שם לב לדירה שעומדת הרבה זמן.

פורסם

כאשר הדירה עומדת ריקה, בנוסף להפסד שכר הדירה אתה צריך לשלם גם תשלומים קבועים לרשויות. ארנונה, ועד בית...

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תודה רבה לכולם! יש פה עצות ששוות זהב.

יש כבר מספר מתעניינים (פירסמנו ברביעי), חלקם רציניים חלקם פחות, כמובן שאתפשר על מחיר עבור שוכר איכותי ולא להפך.

Renault Megane RS Trophy

פורסם

כמה טיפים בתור שוכר ומהכירות קרובה עם שוכרים רבים אחרים:

1.כבר כתבו זאת אבל אחזור על זה שוב כי זה מאוד חשוב- אם אתה לא לחוץ על ה"שקל", רצוי להציע את הדירה בתמחור אטרקטיבי יחסית, אפילו ברמה של כמה מאות שקלים מתחת למחיר הממוצע שבו שוכרים דירות דומות באיזור (שכ"ד שמשולם בפועל, לא זה המבוקש שלרוב מופרז).

זה ימשיך יותר שוכרים פוטנציאלים ויאפשר לך יכולת סינון עדיפה.

עדיף לקבל 400 שקל בחודש משוכרים שישמרו על הנכס כאילו היה שלהם מאשר להלחם על המחיר ואז להוציא 20k על שיפוץ הדירה בגמר החוזה כי השוכרים חירבו את הדירה.

2.במידה ומדובר במשפחה חשוב שתשב עם שני בני הזוג כדי לעמוד על טיבם, זה כנראה יוכל לתת לך אינדיקציה מסויימת על הילדים והחינוך שלהם.

אם ההורים סטייל "טיסת השוקולד" אתה יכול לשער שכנראה הילדים שלהם גם באותו סגנון, כנראה לא המתכון לשקט נפשי מבחינת שלום הנכס או מבחינת שלום הבית עם יתר דיירי הבניין שעלולים להטריד אותך בכל פעם שהדיירים יחצו את הגבול.

3.תזכור שזה לא חד צדדי- אתה בכל הנכס וכמובן שזכותך לדרוש מה שבא לך, אבל כמו שאתה מראיין שוכרים פוטנציאלים כך גם השוכרים הפוטנציאלים מראיינים את בעלי הדירות.

אם תבוא עם דרישות מוגזמות או נוקשות יתר אתה עלול "להבריח" שוכרים פוטנציאלים.

לפני כמה שני אני ואישתי מצאנו דירה מקסימה שרצינו לשכור, הכל בה היה פיקס- משופצת לטעמנו, מיקום מעולה ואפילו השאירה עודף מהתקציב שהקצבנו לעניין.

ואז פגשתי את בעלי הנכס, שיחה שהסתיימה לאחר 2 דקות כשאמרתי לבעל הדירה "תודה, אבל לא תודה" ועזבתי את הדירה.

הוא שידר נוקשות מוגזמת, לא מוכן שיתלו תמונות כי לא רוצה חורים בקירות, ביקש שאחתום לו על סעיף שבתום החוזה הוא מקבל את הדירה בדיוק באותו מצב שקיבלתי, קרי- צבע חדש בכל הדירה ודיר באלק שתיהיה שריטה על הארונות במטבח.

אישתי ואנוכי אנשים מתורבתים וכל גם מחנכים את ילדנו, נמנעים מלהזיק באופן כללי ועוד יותר נזהרים ברכוש שלא שייך לנו, אבל יש גבול, אני לא אקח שפכטל ואגרד את הצבע מהקיר כדי להרוס, אבל זה טבעי ונורמלי שיש בלאי טבעי, קירות מתלכלכים עם הזמן, יכול להיות שבטעות יישרט- זו לא מעבדה סטרילית, זו דירה שמתנהלים בה חיים.

לכן, מצד אחד בהחלט תעשה סינון של שוכרים, תשתדל למצוא כאלה שיגרמו לך תחושת נוחות שישמרו על הנכס, אבל במקביל תקח בחשבון שסביר להניח שבגמר החוזה תצטרך לצבוע את הדירה על חשבונך כחלק מישור קו לקראת מציאת שוכר חדש.

אני מקפיד שבכל דירה שאני שוכר יהיה סעיף שמתייחס לעניין הזה:

Normal tear & wear is acceptable.

או בעברית- תהנה מהתמונה שתלית, אבל אם שברת קיר תדאג לבנות אותו מחדש לפני תום החוזה.

4. במידה והדירה תושכר עם אביזרים שונים, לדוגמא מזגן\ים, מקרר, מיקרוגל, דוד שמש וכו', דאג לנספח בחוזה שמתייחס אליהם.

בנספח תעשה רשימת מלאי, מה יש בכל חדר ומי אחראי לתחזוקה שלו במידה וישנה תקלה.

הנספח הזה חשוב מאוד כי ברוב המקרים הוא בדיוק מה שעלול לגרום לוויכוחים בין השוכר לבעל הנכס (לא מגדירים מראש מי אחראי על התחזוקה ופתאום מתקלקל המזגן ומתחילים לריב מי ישא בהוצאות התיקון).

בהצלחה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן, סה״כ אני מסכים עם מה שאתה אומר לרבות עניין הדינמיקה עם בעל הבית והדרישות המוגזמות.

יחד עם זאת, בחוזה שאני מחתים את הדיירים שלי, הדירה מגיעה צבועה במצב חדש וככה היא אמורה להיות מוחזרת. החוזה אומר שהדיירים מחזירים את הדירה לאחר שנצבעה מחדש בצבע לבן.

אגב, אני כותב את ההודעה הזאת מהונג קונג :)

כמה טיפים בתור שוכר ומהכירות קרובה עם שוכרים רבים אחרים:

1.כבר כתבו זאת אבל אחזור על זה שוב כי זה מאוד חשוב- אם אתה לא לחוץ על ה"שקל", רצוי להציע את הדירה בתמחור אטרקטיבי יחסית, אפילו ברמה של כמה מאות שקלים מתחת למחיר הממוצע שבו שוכרים דירות דומות באיזור (שכ"ד שמשולם בפועל, לא זה המבוקש שלרוב מופרז).

זה ימשיך יותר שוכרים פוטנציאלים ויאפשר לך יכולת סינון עדיפה.

עדיף לקבל 400 שקל בחודש משוכרים שישמרו על הנכס כאילו היה שלהם מאשר להלחם על המחיר ואז להוציא 20k על שיפוץ הדירה בגמר החוזה כי השוכרים חירבו את הדירה.

2.במידה ומדובר במשפחה חשוב שתשב עם שני בני הזוג כדי לעמוד על טיבם, זה כנראה יוכל לתת לך אינדיקציה מסויימת על הילדים והחינוך שלהם.

אם ההורים סטייל "טיסת השוקולד" אתה יכול לשער שכנראה הילדים שלהם גם באותו סגנון, כנראה לא המתכון לשקט נפשי מבחינת שלום הנכס או מבחינת שלום הבית עם יתר דיירי הבניין שעלולים להטריד אותך בכל פעם שהדיירים יחצו את הגבול.

3.תזכור שזה לא חד צדדי- אתה בכל הנכס וכמובן שזכותך לדרוש מה שבא לך, אבל כמו שאתה מראיין שוכרים פוטנציאלים כך גם השוכרים הפוטנציאלים מראיינים את בעלי הדירות.

אם תבוא עם דרישות מוגזמות או נוקשות יתר אתה עלול "להבריח" שוכרים פוטנציאלים.

לפני כמה שני אני ואישתי מצאנו דירה מקסימה שרצינו לשכור, הכל בה היה פיקס- משופצת לטעמנו, מיקום מעולה ואפילו השאירה עודף מהתקציב שהקצבנו לעניין.

ואז פגשתי את בעלי הנכס, שיחה שהסתיימה לאחר 2 דקות כשאמרתי לבעל הדירה "תודה, אבל לא תודה" ועזבתי את הדירה.

הוא שידר נוקשות מוגזמת, לא מוכן שיתלו תמונות כי לא רוצה חורים בקירות, ביקש שאחתום לו על סעיף שבתום החוזה הוא מקבל את הדירה בדיוק באותו מצב שקיבלתי, קרי- צבע חדש בכל הדירה ודיר באלק שתיהיה שריטה על הארונות במטבח.

אישתי ואנוכי אנשים מתורבתים וכל גם מחנכים את ילדנו, נמנעים מלהזיק באופן כללי ועוד יותר נזהרים ברכוש שלא שייך לנו, אבל יש גבול, אני לא אקח שפכטל ואגרד את הצבע מהקיר כדי להרוס, אבל זה טבעי ונורמלי שיש בלאי טבעי, קירות מתלכלכים עם הזמן, יכול להיות שבטעות יישרט- זו לא מעבדה סטרילית, זו דירה שמתנהלים בה חיים.

לכן, מצד אחד בהחלט תעשה סינון של שוכרים, תשתדל למצוא כאלה שיגרמו לך תחושת נוחות שישמרו על הנכס, אבל במקביל תקח בחשבון שסביר להניח שבגמר החוזה תצטרך לצבוע את הדירה על חשבונך כחלק מישור קו לקראת מציאת שוכר חדש.

אני מקפיד שבכל דירה שאני שוכר יהיה סעיף שמתייחס לעניין הזה:

Normal tear & wear is acceptable.

או בעברית- תהנה מהתמונה שתלית, אבל אם שברת קיר תדאג לבנות אותו מחדש לפני תום החוזה.

4. במידה והדירה תושכר עם אביזרים שונים, לדוגמא מזגן\ים, מקרר, מיקרוגל, דוד שמש וכו', דאג לנספח בחוזה שמתייחס אליהם.

בנספח תעשה רשימת מלאי, מה יש בכל חדר ומי אחראי לתחזוקה שלו במידה וישנה תקלה.

הנספח הזה חשוב מאוד כי ברוב המקרים הוא בדיוק מה שעלול לגרום לוויכוחים בין השוכר לבעל הנכס (לא מגדירים מראש מי אחראי על התחזוקה ופתאום מתקלקל המזגן ומתחילים לריב מי ישא בהוצאות התיקון).

בהצלחה.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם
החוזה אומר שהדיירים מחזירים את הדירה לאחר שנצבעה מחדש בצבע לבן.

אגב, אני כותב את ההודעה הזאת מהונג קונג :)

לגבי הפסקה הראשונה, אין בעיה, רוצה שאצבע את הדירה?

בכיף, אני אצבע, אבל אל תבוא אלי בטענות כי איכות הצביעה היתה ברמה של "ממש אין לי חשק לבזבז על זה כסף וממש אין לי זין להתעסק עם זה, וזוכר את אותה פעם ביולי שהתקלקל המזגן וייבשת אותנו חודש וחצי עד שתיקנת? אז עכשיו תהנה מצביעה ברמה נמוכה יותר מיכולות הציור של ילד בן 4!".

אם אני בכל הנכס, מעדיף מראש לגבות 50 שקלים אקסטרא לחודש שכ"ד שיכסו את עלות הצביעה בגמר החוזה שתבוצע על ידי איש מקצוע.

אגב, בצירוף מקרים משעשע אתמול סיימו לצבוע לי את הדירה שאני שוכר, צביעה שבוצעה על חשבון בכל הדירה בהתאם לדרישה שלי בעת חידוש החוזה ובתנאי לאותו חידוש.

גם במקרה זה, על מנת שהצביעה תיהיה לרצוני הן מבחינת האיכות והן מבחינת בחירת הצבעים סיכמתי עם בעל הדירה על תקציב סביר שמקובל על שני הצדדים ובחרתי בעצמי את איש המקצוע במקום שהוא ינחית לי איש מקצוע שלא ידוע לי מה רמתו, על הדרך חסכתי לו התעסקות בעניין.

לגבי השורה האחרונה, אם בא לך אתה מוזמן ליצור קשר בפרטי ואעביר לך מס` טלפון, אני אמנם לא בקטע של גברים אבל בכיף אפשר לרדת על איזו בירה אפלטונית או נהיגה אם אתה בקטע של הקאות.

;)

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

למה אותי אתה לא מזמין להקיא לך במכונית?

ניהול נכס בשלט רחוק מחו"ל קשה שבעתיים. עדיף לך להתגמש במחיר ולמצוא שוכרים מדהימים, למרות שלא תמיד אפשר לדעת מראש.

סעיף נוסף שכדאי להכניס הוא תיקונים קטנים של עד סכום שהסכמתם מראש יתוקן עח השוכר, אי אפשר שיבלבלו לך את המוח על כל שטות ועל כל החלפת תקע בקיר תזדקק להזמין חשמלאי במאות שקלים.

Sent from my E6853 using Tapatalk

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.

• תוכן חדש...