Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3531 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לחברי הפורום,

נכון להיום אני בעלת סיאט איביזה ידנית עם מנוע טורבו 1.2 שנת 2011.

מאוד מרוצה מהרכב, אך מעוניינת להשתדרג מבחינת שנים (הייתי אפילו לוקחת שוב איביזה חדשה, אך המשפחה עומדת להתרחב והבגז' טיפה קטן).

מאחר והמחיר של קקטוס מאוד אטקרטיבי שוקלת לקנות רכב זה ומאוד מתלבטת העם כדאי להשקיע קצת יותר ולקחת דגם עם מנוע טורבו.

אני עושה בעיקר נסיעות בעיר ואחת לשבועיים נוסעת מאשדוד לקריות למשפחה.

אשמח לקבל חוות דעת מחברי הפורום שיש בבעלותם קקטוס, האם המנוע הרגיל חלש ולא סוחב?

שאלה נוספת, באיביזה קיימת מערכת HHC שמסייעת בביצוע זינוק בעלייה, לא מצאתי במפרט טכני של קקטוס משהו דומה, האם אכן אין שום דבר דומה בקקטוס?

תודה מראש לכל העונים.

פורסם

יצא לי בזמנו לעשות נסיעת מבחן על הקקטוס בלי הטורבו, ומאד הופתעתי לטובה מהביצועים. לרכב יש משקל מאד נמוך יחסית לגודלו והוא מרגיש גם מאד קליל, דבר שמאד אהבתי.

גם בגרסת הטורבו וגם בגרסה האטמוספרית, המחיר שלו אטרקטיבי מאד, לטעמי. רכב נהדר. שיקול שלך מה להעדיף. אני מניח ששווה להתאמץ קצת יותר עבור הטורבו, למי שסעיף הביצועים ממש חשוב לו.

פורסם

גירסת הבנזין ללא הטורבו היא בעלת ביצועים סבירים. הטורבו היא מכונית זריזה, יחסית לקומפקטיות מקבילות.

אם לא תקני את הטורבו תרגישי ירידה משמעותית בביצועים יחסית למה שאת רגילה לו עכשיו.

סוחב או לא, כל אחד והדרישות וסגנון הנהיגה שלו.

לפחות בגירסת הטורבו, יש מערכת סיוע לזינוק בעלייה (יש לי אחת, אז אני יודע...).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בנוסף במנוע הטורבו - בידוד הרעשים עדיף, כמו גם הכוח בסל"ד נמוך. אם נדבר על העתיד, כמובן שדגם הטורבו יהיה מבוקש יותר כאשר תבקשי למכור. לדעתי הפרש המחיר שווה את המאמץ.

פורסם

בקקטוס האטמוספרית אין מערכת עזר לזינוק בעליה, אבל מצד שני אין את מערכת ה-start & Stop המעצבנת (לפחות אותי).

במידה וסביבת הנסיעות שלך לא כוללת אזורים הרריים ולא דורשת סחיבת משקל (הרבה אנשים ברכב) אז האטמוספרית היא בחירה לא רעה בכלל.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

• ספונסר פורום
פורסם

שלום לשואלת,

הקקטוס הרגיל, למרות שאין לו טורבו הוא רכב זריז וממש לא 'עגלה'. מסייע לו המשקל הנמוך והמנוע המצויין שלו. התחושה היא של רכב יותר חזק ממה שהוא באמת.

הקקטוס טורבו הוא כבר רכב זריז מאוד בסגמנט שלו.

בשתי המכוניות יש מערכת עזר לזינוק בעליה וגם stop & start לחסכון בדלק.

אבל בואי נעשה את זה פשוט, ונקל עליך את ההחלטה. בואי תעשי נסיעת מבחן על שתי המכוניות, תקבלי הצעת מחיר לשתי המכוניות, ותראי מה הכי מתאים לך. אם זה מקובל עליך שלחי לנו את השם והטלפון ואנחנו נדאג שיצרו עימך קשר ויתאמו איתך.

ערב מקסים,

צוות לובינסקי

פורסם

את נוהגת כרגע ברכב מוגדש, לכן מציע לך לבצע נסיעת מבחן על שתי הגרסאות, ולטעמי האישי? אין ספק בכלל שעדיפה הטורבו, גם בהתחשב בהפרש הנמוך יחסית במחיר. הביצועים טובים יותר, יש מערכת זינוק בעליה (מאוד עוזר, מנסיון של שנים ברכבים שונים) ובטח הרבה יותר כיף לנהוג ברכב מוגדש.

פורסם

מנוע ה-1.2 של הקקטוס האטמוספרי גמיש מאוד, במיוחד בהשוואה למנועים נטולי טורבו מקבילים. הביצועים בהחלט מספקים ויותר, אם המטרה היא חסכון כספי ולא מיאוצי רמזורים - אין כ"כ טעם להוציא את תוספת התשלום לגרסת הטורבו.

בכל מקרה כפי שציינו לפניי - מומלץ לבצע נסיעת מבחן בשתי הגרסאות, בסופו של דבר מי שתצטרך לחיות עם הביצועים זו את, לא אנחנו.

פורסם

זה מצחיק, שלא לאמר מגוחך, להציג את גירסת הטורבו של הקקטוס מיועדת "למיאוצי רמזורים". משל היתה הגירסה החזקה איזו חורכת אספלט, שמציעה ביצועים מיותרים. כו-לה גירסה שמיישרת קו עם גירסאות הטורבו העממיות של VAG, כמו הגולף 125, האיביזה טורבו ועוד. יש לגירסאות הללו הרבה ביקוש, ולא בכדי. יותר קל ונעים, וגם בטוח, להתנהל עם רכב שמאיץ היטב.

פותחת השרשור נוהגת כיום על איביזה טורבו. הקקטוס האטמוספרית איטית משמעותית מהרכב הנוכחי שלה. אני מניח שיש מי שהביצועים של הקקטוס הזולה מספקים אותו, אבל אם פותחת השרושור אוהבת את הביצועים של הרכב הנוכחי שלה, הקקטוס טורבו היא בחירה עדיפה. היא בחירה עדיפה לכל מי שרוצה רכב שגם יכול להאיץ טוב, בכל מצב, וגם להעניק יכולת שיוט עדיפה במהירויות גבוהות, היכן שהאטמוספרית תחנק.

ולא, לא כל מי שרוצה רכב יותר חזק מהממוצע מחפש תחרויות ברמזורים... לא יודע מהיכן צץ הסטריאוטיפ הזה.

פורסם

יותר מצחיק לקחת שתי מילים שכתבתי בציניות, ולעשות מהן מגילת מגננה. פותחת השרשור שאלה שאלה די ארכאית לימינו של "האם המנוע הרגיל חלש ולא סוחב", באותה הלשון השבתי.

אני בכל מקרה חושב שבהתחשב באופי הנהיגה הצפוי כפי שהוא בא לידי ביטוי בהודעה שלה, ובפער המחיר בין הגרסאות, גרסת הטורבו מיותרת עבורה.

פורסם (נערך)

לא מגילת מגננה, אלא שם את העצה בהקשר של מה שפותחת השרשור רגילה לו.

ויחסית לאיביזה טורבו שיש לה, כן, הקקטוס האטמוספרית לא סוחבת.

זה שהנחת שיש לה אופי נהיגה מסויים, זה לא נמצא בגוף ההודעה שלה. מהרכב שיש לה (טורבו ידנית) ניתן להבין דווקא אחרת ממה שהנחת...

עריכה אחרונה על ידי falou
נ

פורסם

לאיביזה הידנית 90 כ"ס ו-16 קג"מ מול 82 כ"ס ו-12 קג"מ והיא כבדה ביותר מ-170 ק"ג מהקקטוס - ולכן מציעה ביצועים לא-כל-כך שונים מהקקטוס האטמוספרי (אפילו לא מאוד שונים באופי המנוע). היא די רחוקה מביצועי הקקטוס טורבו. לכן לדעתי הכותבת (שנראה שנעלמה בכלל מרוב שחפרנו :lol:) לא זקוקה לטורבו, אבל לכן גם הצעתי שהיא תבצע את נסיעת המבחן, כי בסופו של יום היא זו שתחווה את הרכב.

פורסם

בלי קשר וכאחד שחיפש רכב לאחרונה וגר בחיפה- גיליתי שהמובן מאליו- מערכת עזר לזינוק בעליה- הוא עדיין לא סטאנדארט בכל הרכבים.

אחרי שמתרגלים למערכת קשה מאוד בלעדיה, במיוחד בערים כמו י-ם וחיפה.

לגבי הקקטוס- איזה רכב מתוק!

פורסם
בלי קשר וכאחד שחיפש רכב לאחרונה וגר בחיפה- גיליתי שהמובן מאליו- מערכת עזר לזינוק בעליה- הוא עדיין לא סטאנדארט בכל הרכבים.

אחרי שמתרגלים למערכת קשה מאוד בלעדיה.

אחרי שמתרגלים לנהוג בלי המערכת, קשה מאוד איתה.

מפריעה בחניות, מעקבת בזינוק, מגדולה את שחיקת הקלאץ'.

וחבל שהמובן מאליו - כפתור ביטול שלה לא סטנדרטי בכל הרכבים.

אני קצת צינוי, אבל באמת - למה לא לתת לנהג אפשרות בחירה ולארגן כפתור לביטול Hill - Holder? אני מאמין שאני לא היחיד שהמערכת מפריעה לו.

• תוכן חדש...