Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי מאזדה לאנטיס 2001, הרכב לא מניע מדי פעם כאשר אני מכניס את המפתח ומסובב את הסוויץ' להתניע אני שומע מין תיקתוק והרכב לא מניע, המצבר חדש של VOLTA ויתר מכלולי החשמל עובדים תקין כך שלעניות דעתי לא מדובר במצבר.

מה יכולה להיות הבעיה ומה עלות תיקונה?

אני מעמיד את הרכב למכירה והדבר אינו נעים, אודה לעזרה.

פורסם

מאור, אתה בעצם מנסה לבדוק אם המצבר זאת הבעיה ?

למה לנסות עם כבלים אם אתה חושד בסטרטר ?

פות"ש, כשאתה רושם מצבר "חדש" לכמה זמן אתה מתכוון? לי היה VOLTA והלך אחרי שנה בדיוק - על השבוע.

לא יודע למה אבל VOLTA פשוט לא מתחרה בשנ"פ.

פורסם

משאיר את הסטרטר כאופציה ב ולא לפני שנחשוד תחילה במצבר שיותר קל לבדוק בצורה עצמאית אם הבעיה היא בו. הייתי גם בודק את החיזוקים של הקטבים שלו ואת ההארקות לגוף הרכב. הולכים מהקל לקשה.

פורסם
ואת ההארקות לגוף הרכב

אני מבסוט ממך. כל הזמן לומד משהו חדש. מה זה ההארקות בגוף הרכב ?

כי זאת הסכמה שיש לי : הרכב עומד על 4 גלגלים = צמיגים = בידוד מהקרקע. למה אתה מתכוון בהארקה בעצם ? איפה ה0 ?

פורסם
מאור, אתה בעצם מנסה לבדוק אם המצבר זאת הבעיה ?

למה לנסות עם כבלים אם אתה חושד בסטרטר ?

פות"ש, כשאתה רושם מצבר "חדש" לכמה זמן אתה מתכוון? לי היה VOLTA והלך אחרי שנה בדיוק - על השבוע.

לא יודע למה אבל VOLTA פשוט לא מתחרה בשנ"פ.

אני רוכש רק VOLTA כי יש לי ניסיון טוב איתם, האחרון החזיק לי 5 שנים, הנוכחי בן כשנה.

פורסם
הייתי גם בודק את החיזוקים של הקטבים שלו ואת ההארקות לגוף הרכב. הולכים מהקל לקשה.

אני לא מבין כל כך ואני חושב שאני לא יודע במה מדובר, אם אלו הברזלים שמחוברים למצבר, אז הם מחוברים בסדר גמור, האם זו לא אידיקציה לתקינות המצבר כאשר הנעילה המרכזית עובדת וסוגרת אוטומטית את כל החלונות והסנרוף כשאני נועל את הרכב בשלט?

פורסם

שום צרכן חשמלי ברכב ובניהם הנעילה המרכזית לא מגיעה לרמת הצריכה שסטרטר צריך על מנת להניע כמו שצריך. שזה קורה לל שוב חבר כבלים ונסה להניע ומשם נתקדם!

פורסם

היה לי את אותו סיפור כמו שלך

לפני כשמונה חודשים החלפתי מצבר בעקבות זה,

המצבר עבד בסדר, לפני כחודש אישתי שוב התלוננה על קשיים בהנעה, עם סוללה של בוסטר להנעה הצליחה להניע בכל פעם

המצבר פורק ונבדק - נמצא תקין

התברר שהסטרטר לקראת סוף חייו, פורק והוחלף במשופץ

אני בינתיים שומר אותו אצלי ( עבד כעשר שנים ברכב ) ומתלבט אם לשפץ אותו ולהחליף לו פחמים ( אפשר למצוא סט ב EBAY בכ 100 ש"ח)

נסה לבדוק תקינות של המצבר, אם תקין כלל הנראה סטרטר ( נסה לבדוק אותו )

בהצלחה

פורסם

כמו שמאור רשם, בסופו של דבר זה עניין של כמות האנרגיה הנדרשת. לסטרטר צריך הרבה יותר מכל צרכן אחר.

החשד למצבר תקול עולה מהתיקתוק שתיארת, סוויץ' בלי סטרטר אם המצבר נמוך משמעותית מ12 וולט הסלילי הצתה לא ייקבלו מתח מספק לפריצה דיאלקטרית = הניצוץ הראשון בפלאגים.

** רק שלא ברור לי איך סלילי ההצתה מחוברים לסטרטר. אני חושב שיש לי קריאת חובה לעשות.

בדיקות נוספות שכדאי לעשות לשלילת האופציה של המצבר:

1. לחבר וולטמטר( יש וולטמטרים זולים בכל הוםסנטר וכו' ) .

2. בדוק את גובה הנוזל במצבר.

מאור, אתה מתכוון שיש כבלים שמחוברים מכל רכיב והמצבר לגוף הרכב ? למה ?ולמה קוראים להם הארקות? על הגוף הרכב זה לא 0 - או שבוחרים את זה בתור 0 ? אני פשוט מנסה להבין את ההגיון שבזה ...

• תוכן חדש...