Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי i20 או מאזדה 2?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מתלבט בין שני רכבים שמצאתי

1. יונדאי i20 מודל 2012

2. מאזדה 2 מודל 2011

לשניהם קילומטראז' דומה של פחות מ 100K.

הצרכים שלי הם:

1. רכב קטן

2. נסיעות בין עירוניות (אבל בכלליות אני לא נוסע הרבה)

עד כמה שהתרשמתי מביקורות, המאזדה יותר מהיר ושקט בנסיעות בינעירוניות.

אשמח שאנשים שתנסו בשני או אחד מהרכבים הנ"ל יחוו את דעתם.

תודה!

פורסם

איזה רמת גימור המזדה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יעזור אם תפרט קצת יותר על הרכבים- היונדאי אוטומטית? ידנית? לפני/אחרי מתיחת פנים? מנוע 1.2/1.4/1.6? המאזדה דיימניק או אקטיב? לאחת מהן יש עבר ליסינג?

המאזדה יותר תזזיתית וזריזה ופחות שקטה בבין עירוני, היונדאי מרגישה יותר "בוגרת" ומרווחת אבל חלשה מהמאזדה חוץ מגרסת ה-1.6, המאזדה ברמת גימור אקטיב לוקה בחסר בבטיחות- רק 2 כריות אוויר מול 6 בדיינמיק.

פורסם
יעזור אם תפרט קצת יותר על הרכבים- היונדאי אוטומטית? ידנית? לפני/אחרי מתיחת פנים? מנוע 1.2/1.4/1.6? המאזדה דיימניק או אקטיב? לאחת מהן יש עבר ליסינג?

המאזדה יותר תזזיתית וזריזה ופחות שקטה בבין עירוני, היונדאי מרגישה יותר "בוגרת" ומרווחת אבל חלשה מהמאזדה חוץ מגרסת ה-1.6, המאזדה ברמת גימור אקטיב לוקה בחסר בבטיחות- רק 2 כריות אוויר מול 6 בדיינמיק.

יונדאי i20 inspire, מנוע 1.4, אוטומט, מליסינג

מאזדה 2 active, מנוע 1.5, אוטומט, מפרטי ובמקור נקנתה מליסינג כשהייתה עם 10,000 ק"מ

פורסם

קח בחשבון שהמזדה בגירסת האקטיב עם איבזור בטיחותי די עלוב,רק 2 כריות אוויר,כך שמהבחינה הזאת היונדאי בטיחותית יותר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
קח בחשבון שהמזדה בגירסת האקטיב עם איבזור בטיחותי די עלוב,רק 2 כריות אוויר,כך שמהבחינה הזאת היונדאי בטיחותית יותר.

הכריות אוויר כאלו חשובות?

פורסם

זה גם לא רק הכריות,גם האיבזור דל.

מזדה 2 כדאי לחפש באמת גימור דינמיק.

Sent from my A0001 using Tapatalk

פורסם

יש לנו במשפחה מאזדה 2 ולאחרונה נהגתי שבועיים על I20 כרכב חילופי.

הדעה שלי היא כזאת:

I20 יותר מרווחת לנהג, זה בא לידי ביטוי במיוחד לאנשים גבוהים - במאזדה די קשה לכוון את כיסא שיהיה נוח לנהג, ההרגשה היא שיושבים קרוב מדי לשימשה הקדמית. גם כן באופן כללי I20 הוא רכב נוח יותר ופחות קופצני.

אבל בכל מה שקשור לחווית הנהיגה וההנאה מהנהיגה עצמה שני הרכבים שייכים לליגות שונות.

מאזדה זריזה מאוד, מגיבה מהר ובעוצמה אפילו תזזיתית מדי. לעומת זאת חווית הנהיגה ב-I20 כמעט לא קיימת. הרכב חלש, מגיב באיחור רב, ההגה קל מדי ומנותק לגמרי מהכביש.

מי שחווית הנהיגה לא מעניינת אותו הייתי ממליץ לו ללכת על I20.

פורסם
נסעתי לא מעט בשניהם,

לדעתי יונדאי - מרווחת משמעותית (לאור מבנה הקונסולה הקדמית), נוחה יותר וגם טיפה יותר חסכונית.

גם לי היו את שניהם -

המאזדה היתה יותר חסכונית (בין 1 ל-14 ל- 1 ל- 11), והיונדאי? בין 1 ל-11 ל- 1 ל- 9 (ופחות מכך...)

מרווחת משמעותית? לא הרגשתי בהבדל משמעותי.

לגבי הנוחות, אני מסכים - ה- i20 פחות קופצני, "יושב טוב" על הכביש (גם בגלל המשקל הגבוה יותר), ובסיבובים במהירויות גבוהות, הוא לא מאבד אחיזה.

לגבי הנאה וכח המנוע - כפי שכתבו פה, המאזדה לוקחת.

אוסיף גם את נושא האמינות - המאזדה לא עשתה לי בעיות בכלל.

מבחינה מכנית, גם ה- i20 היתה בסדר, אבל במשך הזמן הפלסטיקים של המראות החיצוניות התעוותו (בגלל הקיץ הישראלי), והמראות הפנימיות נפלו, בדיוק מאותה סיבה.

אז עכשיו יש לך טיעונים רבים לכאו ולכאן, ויהיה לך יותר קל להחליט (כמובן, הכי טוב זה נסיעת-מבחן בשתיהן).

בהצלחה

פורסם

לי היונדאי צרכה 1/13 בממוצע, לעומת 1/11 במאזדה (תנאי נסיעה דומים),

לגבי המרווח שם הפער משמעותי במאזדה לא יכלו לשבת מאחרי ביונדאי לחוץ אבל אפשרי,

מבנה הקונסולנ במאזדה מפריע מאוד לנהגים גבוהים.

פורסם

אני יכןל לענות לך כבעל i20 ואחרי שנסעתי על רכב ליסינג חליפי מסוג מאזדה 2.

ה-i20 אכן בטיחותית יותר אבל פה זה נגמר.

הרכב לא האמין ביותר בקטגוריה (יאריס או מאזדה 2 עדיפות), תקלות מוזרות ברכב (רכב נסע 10k ב3 שנים ומטופל בזמן!), טיפולים די יקרים במיוחד הגדולים.

בקיצור מאזדה 2 או אם תוכל להשקיע קצת יותר אז לך על היאריס.

צריכת דלק? שתיהן שותות - היאריס איני יכול לומר חד משמעית אם שותה פחות או יותר מהנ״ל, הייתה לי את היאריס ההיברידית והרכב פשוט חלום! 0 תקלות, לא אוכל דלק בכלל (בערך 1 ל18 בפקקים של שעה כל יום).

un4get

בעל מאזדה 3 2006 מנוע 1.6ליטרים דגם אקטיב.

פורסם

איזה תקלות היו?

• תוכן חדש...