Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחשב נייד לסבתא שלי 2500שקלים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לחברי הפורום.

הצלחתי לשכנע את סבתא שלי שאני ארכוש לה כמתנת יום הולדת מחשב נייד וללמד אותה להשתמש.

מחפש מחשב נייד 15.6 כמה שיותר פשוט לשימוש+ הכי אמין שיכנס בתקציב.

בעיקרון ביצועיים לא משנים בכלל המחשב ישמש בעיקר לגלישה באינטרנט ולראות סרטים {אז חשוב שיהיה מחשב סבבה לסרטים}. לא חייב להשתמש בכל התקציב אבל מעדיף לקנות מהשו טוב כך שלא צריך לחסוך . לי יש זנבוק שאני מאד מרוצה אבל המסך יהיה לה קטן.

המלצות יתקבלו בברכה .

תודה:-D

פורסם

מדוע לא מחשב נייח?

הייתי בסיטואציה בדיוק כמו שלך, קניתי לסבתא מחשב נייח בהרכבה עצמית ועלה לי כ1300 שקלים כולל מסך.

הוא אצלה 3 שנים ועד היום משרת אותה נאמנה לשיחות סקייפ גלישה בחדשות סרטים וכו

פורסם

יש יתרונות לכאן ויתרונות לכאן. לפני 3 שנים אמא שלי התעקשה על מחשב נייד, ומתברר שהבחירה היתה נכונה, הקומפקטיות נוחה מאד.

לא אמליץ לך על דגם זה או אחר, אולם יש נקודה חשובה אחת: בחר במחשב עם שלוש שנות אחריות ושירות עד הבית (במחיר הבסיסי או בתוספת תשלום). ולצרכים שלה מסך "15.6 שהוא מספיק גדול אבל עדיין מספיק קל כדי לנייד אותו.

ד"א - האם לסבתא ניסיון כלשהו בשימוש במחשבים או סמארטפון? האם היא בעלת חוש טכני? האם אתה צופה כי היא תהנה מתכני האינטרנט? כי אם אם התשובות חיוביות הרעיון שלך נכון. אמא שלי סבלה לאחרונה מכמה שבועות בלי חיבור לרשת, ואכן סבלה. לפחות יכלה לקרוא את העיתון בסמארטפון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עדיפות לנייד וגם הסכום מאפשר זאת.

אין לה שום נסיון

לפני שנה נתתי לה סמארטפון והיא יודעת דברים בסיסים.

פורסם
הצלחתי לשכנע את סבתא שלי שאני ארכוש לה כמתנת יום הולדת מחשב נייד וללמד אותה להשתמש.

צדיק אורגינל, אבל השם ייקום דמך.

למסך של טופלופ שני חסרונות:

1. גם 15.6 יכול להיות קטן לסבתא (תלוי כמה מבוגרת).

2. ישיבה כפופה מול לפטופ זה לא אידיאלי.

כלומר, הייתי שוקל מסך חיצוני או מחשב שולחני בכלל.

יהיה חובה, לדעתי, עכבר חיצוני. אולי גם מקלדת (מקלדת של טופלופ פחות נוחה).

לגבי המחשב, יש לי ניסיון טוב עם מחשבים של Dell. גם Lenovo טוב.

הייתי שם יותר דגש על כונן SSD (היא לא תצטרך הרבה שטח אחסון, אני מניח), מאשר מעבד i5, לדוגמא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני מניח שסבתא לא תלך לבית קפה עם המחשב הנייד ואני לא מאמין שהיא תרצה לשבת בסלון עם המחשב עליה.

קנה לה מחשב נייח. כן, הוא נייח, אבל הוא יותר מהיר, יותר זול ויותר אמין.

פורסם

דווקא אני הייתי ממליץ ללכת לכיון של טאבלט.

מהנסיון שלי חווית השימוש של טאבלט עולה על זו של מחשב, בטח לאנשים מבוגרים.

הכל יותר אינטואיטיבי ונגיש, וגם אין צורך להתעסק בדרייברים והתקנות.

פורסם

האמת אני בעד זה שהגיב מעלי, אך אם כבר אתה סגור על עניין של מחשב, זה לא באמת משנה מה תיקח..

רק תדאג להתקין בו תוכנת שליטה מרחוק..

אפשר לדבר על מחשב מבחינת סוללה משקל וכו', אך בתקציב שלך ועוד רכישה בארץ אין הרבה אופציות טובות.

פורסם

מוכר הרבה מחשבים, גם לסבתות, ודגם מאד פופולרי שמכרתי הרבה ממנו לאחרונה שעומד בתקציב שחפשת הוא זה:

ASUS X555LA-XX2995T

מפרט i3-5005u/6GB/128GB SSD/Windows 10/3 Year Warranty

מחיר 2349 ש"ח, כולל משלוח

מפרט מלא באתר היבואן בלינק הזה:

http://www.visualdg.co.il/ASUS/%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93%D7%99%D7%9D/15.6%22_i3/4359-ASUS_X555LA/

בהמשך למה שSperial אמר, לא תמצא דגם עם אחריות באתר לקוח בתקציב שאתה מחפש, אולי כן, אבל בטח לא עם מפרט כמו שציינתי.

יש סבתות שקונות נייחים, יש כאלה שקונות טאבלטים ויש כאלה שקונות ניידים, מה שנוח להם. רובם מניסיוני לא רוצות נייחים כי בתפיסה זה מסורבל, תופס מקום והרבה כבלים. טאבלטים זה יותר ל"מגניבות" שאין להם בעיה עם טאצ' וכאלה, אך הסבתות ה"הארד קור" שאני מוכר להם ניידים, רוצות בעיקר לשחק סוליטר/ברידג' ולהכנס לאתר של קופת חולים כללית כדי להדפיס מרשמים ותוצאות בדיקות במדפסת שלהם. וזה משהו שיהיה טיפה מסובך בטאבלט.

אם תרצה, תרגיש חופשי ליצור איתי קשר. לא סתם ממליץ על הדגם הנ"ל, לא חושב שתמצא חומרה טובה יותר ועם אחריות ארוכה יותר במחיר הזה.

ארז

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

עניין הטאבלט עלול להיות יותר בעייתי ממחשב קלאסי בגלל בעיות תנועה שיש להרבה מבוגרים, העלולים להתקשות בהקשה נכונה על המסך (מבחינת מיקום ועוצמה). אבא שלי, למשל, העדיף trackball מסיבה זו, עד ששלו התקלקל והמוצר כבר לא היה באופנה כך שהיה קשה להשיג חדש, והוא נאלץ להתרגל לעכבר סטנדרטי.

ד"א המחשב של אמי,שהזכרתי קודם, הוא X550, והיא משתמשת במקלדת המובנה ובעכבר חיצוני. היא לא כל כך מסתדרת עם trackpad - אבל כנראה שמדובר בדברים אובייקטיביים שקשורים לגיל כמו חדות ראיה ומפרקים פחות גמישים. מסך ה-"15.6 בהחלט מתאים לצרכיה, שהם כמעט רק גלישה במרשתת.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מה לגבי מחשבי AIO? גם מסך 23" FHD IPS בתקציב + לא מסורבל כמו מחשבים נייחים עם הכבלים.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אני מחזק את ההמלצה על טאבלט בכלל ועל אייפד בפרט. סבתא שלך תתרגל לאייפד הרבה יותר מהר. היא לא תצטרך להתעסק עם מערכת הפעלה קפריזית, דרייברים, התקנות, כל מיני תפריטים לא מובנים ועוד. דברים שנראים לנו אלמנטרים בתפועל המחשב לאנשים מבוגרים נראים מאוד קשה ומסובך. לדעתי אם תקנה מחשב נייד גם כל הזמן תצטרך לעזור לסבתא לתפעל אותו וגם יש סיכוי טוב שמהר מאוד המחשב יזרק בפינה כלשהי ויעלה אבק.

פורסם

אני חוזר - לגבי טאבלט - צריך להביא בחשבון מסך קטן, שהמקלדת תופסת שליש עד חצי ממנו, ומצריך זריזות אצבעות יותר ממקלדת. משיקולים אלה עדיף מחשב. אם אני חושב ל ניסיון לשלם חשבון חשמל על טאבלט, מרבית חברי הפורום יסתדרו עם זה בחוסר נוחות. אני לא בטוח שסבתא (בת כמה היא?) תסתדר עם זה.

יוצא מכלל זה הוא קורא ספרים אלקטרוני שישמש למטרה זו, אם סבתא מעוניינת בכזה - אבל כאן מדובר באבזר שאינו מהווה תחליף למחשב.

פורסם

המקלדת לא תופסת שליש מסך ואפשר לקנות כריכה מקלדת. אם היא לא תוציא את הטאבלט מהבית שיקנה אייפד פרו עם מסך 12.9 ואז בכלל היא תהנה מתחליף מחשב נייד. לדעתי מחשב נייד לאדם מבוגר זה פשוט לזרוק כסף לפח ושיתכונן להשקיע עשרות שעות הדרכה לסבתא.

פורסם

לא שקלתי את עניין הטאבלת אך אשמח לדעת בהרחבה למה הוא עדיף ?

במה הוא יותר קל משימוש ?

ומובן לי שאני צריך להסביר לה ולשבת איתה כמו שלימדתי אותה להשתמש בסמארטפון.

האם זה לא יותר מסורבל בגלל מסך המגע?

היא בת 78

• תוכן חדש...