Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

יש לי מיצובישי ספייס סטאר 2013 חפה מבעיות שעד עכשיו טופלה ע"י הבעלים הקודמים במוסך מורשה יבואן (כמובן במחירים לא הגיוניים).

הגיע הזמן לעשות טיפול 60,000 (3 שנים) וזה ההצעות שקיבלתי:

-מוסך מורשה יבואן: 1100 ש"ח

-מוסך מורשה משרד התחבורה: 600 ש"ח

בתור חובב DIY אני די מוקסם מהרעיון לבצע לבד את הטיפול ולא כל כך מפחד מהפן הטכני, אם כי אשתי מנסה להטיל וטו על טיפול בבלמים - שזה פן נוסף - כנראה שנצטרך לטפל בבלמים, אני מתחיל להרגיש חולשה וגם ידוע שהרכב הזה מצריך טיפול בלמים כל שנה (בטיפול הקודם בוצעה חריטה לצלחות קדמיות והוחלפו רפידות).

את האמת שאני גם מפחד לגעת בבלמים אבל אולי עם עזרה של הכנופיה נלמד קצת..

בכל מקרה השאלה היא ככה - אני מפחד שטיפול לבד או במוסך לא מורשה יקשו עליי במכירה של הרכב בעתיד. מה דעתכם?

פורסם (נערך)

ראשית קח מדריך להחלפת הרפידות :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?597642

אין מה לפחד, זאת עבודה פשוטה, רק באמת צריך לעשות אותה בהשגחה בפעם הראשונה, לאט ועם הכלים והחומרים הנכונים והכל יהיה בסדר.

לגבי שאר הטיפול, מה הצעת המחיר כוללת ?

תקנה את כל החלפים הדרושים מאבי חלפים ברחובות, ואשמח להצטרף אליך כדי לתת כלים ועזרה.

לגבי מכירה עתידית, שמור חשבוניות של חלפים שקנית, והשתמש בקובץ האקסל הזה כדי לעקוב אחרי מה הוחלף ומתי:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-AjkoVJikRIXrEK_vAl5hQ7x7MN6FVG_Qgfm0sffCKE/edit?usp=sharing

בנוסף קח טופס אוטודאטה:

https://drive.google.com/file/d/0Bwe2hxLOMN4oTUg2cmtZYjhDVmc/view?usp=sharing

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

הצעות המחיר מקודם כוללות טיפול קטן בלבד - החלפת שמן, מסנן אוויר ומסנן שמן ו"בדיקת מערכות מקיפה לפי מפרט היצרן" (או שקר כלשהו אחר שאי אפשר לדעת בוודאות אם עשו או לא)

כמובן שאני עושה מעקב טיפולים של הרכב ושומר כל פיפס אפשרי. השאלה איך יתייחס לזה אדם מן השורה שירצה לקנות את הרכב בבוא היום - אני יודע שאני אהיה סקפטי לגבי טיפולים כאלה.

אגב אם כן אחליט לטפל לבד בעזרתכם - מה לעשות לגבי הבלמים - לקנות מראש רפידות? ואם יהיה צורך בחריטה? איזה שמן מומלץ? איזה רפידות? איזה מסננים?

פורסם

ראשית כל צלחות לא חורטים סתם. צריך להוריד גלגלים ולראות את מצבם ולמדוד את העובי שלהם. אם הם תקינות אז פשוט מחליפים רק רפידות שכדאי לפני שמחליפים לבדוק גם את עובי הבשר שנשאר בהם, אולי נשאר הרבה ואין טעם לגעת. לצורך ההחלפה במידה ותחליף אז אין קשר לנוזל הבלמים אלא אם אתה רוצה לרענן נוזל. מבחינת מכירת הרכב אני יכול להגיד לך שלרוב אנשים מביני עניין לא מעניין אותם אם הרכב טופל עם קבלות או בלי קבלות. רואים אדם ישר ואמין ומיסתכלים במבט ראשוני רואים שהרכב שמור...מקסימום לוקחים לבדיקה במכון ואם הרכב מתוחזק כהלכה הנתונים יהיו מצויינים בלי קשר לקבלות של מוסכים ואז הרכב פשוט ייחטף. בנוסף תחזוקה לש הכנופייה מעלה את ערך הרכב...אז עוד כמה שקלים לכיס. :)

בקיצור..קנה את החלפים בשיא הרוגע ותיעזר במה שהציעו לך ורק תרוויח ותחסוך.

פורסם

שים עצמך בנעלי הקונה בעוד שנה שנתיים.

אומר לך המוכר 'טיפלתי עם חבר אבל יש לי קבלות'.

יש עוד מאות ספייס סטאר למכירה.

מה אתה עושה?

פורסם

הרבה מוסכים גם מורשי יבואן לא עובדים לפי הספר, לא יעזור כלום אין תחליף לעבודה עצמית על הרכב אתה יודע מה את שם איזה שמן פילטר והכל תחת בקרה שלך ואף אחד לא אומר לך לזוז מהאוטו בזמן ששוברים ועושים לך נזקים מכונאים מתלמדים. תעשה לבד יש הכל באינטרנט !!!!

פורסם
שים עצמך בנעלי הקונה בעוד שנה שנתיים.

אומר לך המוכר 'טיפלתי עם חבר אבל יש לי קבלות'.

יש עוד מאות ספייס סטאר למכירה.

מה אתה עושה?

לא מזמן מכרתי את הגטס שלי שלא ראתה מוסך וקבלות מעל 5 שנים. הכל טופל על ידי..אמרתי הכל לקונה בפנים..מה צריך, מה לא צריך..מה טופל, האמין..התרשם ושילם 8 וחצי אלף. כמובן שיש לו אצלי תחזוקה חינם לכל החיים.

פורסם
לא מזמן מכרתי את הגטס שלי שלא ראתה מוסך וקבלות מעל 5 שנים. הכל טופל על ידי..אמרתי הכל לקונה בפנים..מה צריך, מה לא צריך..מה טופל, האמין..התרשם ושילם 8 וחצי אלף. כמובן שיש לו אצלי תחזוקה חינם לכל החיים.

ישנו הבדל בין מכירת רכב 2013 לבין מכירת רכב שחגג בר מצווה.

בראשון מצפים לתיעוד טיפולים במוסך יבואן ובצדק.

בשני יגידו תודה אם לא טיפלת בשטחים.

פורסם

להיפך..רכב כזה חדש ייקחו בוודאות לבדיקה ואם הוא תוחזק כהלכה עצמאית על ידי מישהו שמבין עניין שלא חיפף ייראו זאת בבדיקה וזה ישחק לטובת הקונה.

פורסם

בוא נגיד שיש הבדל בין:

טיפלתי אצל חבר, ככה סתם אחד שאני מכיר. אבל לא שמרתי קבלות, לא יודע מתי בוצע טיפול אחרון, גם לא זה שלפניו וגם לא זה של לפני 3 שנים, לא יודע איזה שמן שמתי, לא יודע כלום אבל אל תדאג, החבר דאג להכל. הנה קבלה על החלפת מצבר משנת 2004.

לבין תיעוד מסודר, רישום ק"מ + צילום לוח שעונים בכל טיפול, שמירת קבלות על כל מה שנקנה מתוייקות לפי סדר, צילום מהלך העבודה, צילום אריזות והיצמדות להוראות היצרן כלומר כן יודע מה בוצע ומה צריך לבצע.

המקרה השני קצת יותר משכנע.

פורסם
בוא נגיד שיש הבדל בין:

טיפלתי אצל חבר, ככה סתם אחד שאני מכיר. אבל לא שמרתי קבלות, לא יודע מתי בוצע טיפול אחרון, גם לא זה שלפניו וגם לא זה של לפני 3 שנים, לא יודע איזה שמן שמתי, לא יודע כלום אבל אל תדאג, החבר דאג להכל. הנה קבלה על החלפת מצבר משנת 2004.

לבין תיעוד מסודר, רישום ק"מ + צילום לוח שעונים בכל טיפול, שמירת קבלות על כל מה שנקנה מתוייקות לפי סדר, צילום מהלך העבודה, צילום אריזות והיצמדות להוראות היצרן כלומר כן יודע מה בוצע ומה צריך לבצע.

המקרה השני קצת יותר משכנע.

שוב...תלוי מי הקונה בוקי. אם זה סאבאלה וסבתאלה שמחפשים קבלות כי כל החיים ראו רק מוסכים מסודרים אז אתה צודק. אם זה צעיר שמבין עניין שרואה בך אדם ישר ואמין והיום לא קשה לקלוט אנשים או שקרנים אז אין בעיה. את הגטס שלי קנה בחור רוסי שהם אתה יודע..ייקים אמיתיים לא פוסחים על כלום. לקח אותה עוד לבדיקה הייתי מופתע. בבדיקה אמרו לו רק שהבולמים חלשים ותותבי משולשים קרועים. יום אחרי הוא כבר קנה הכל. עד היום מבסוט ובקשר איתי.

פורסם

מאור...תקרא את ההודעה שלי שוב, יותר לאט[emoji3]

בעצם אתה צודק יש מצב שהיא לא מספיק ברורה. נסה לקורא שוב בכל זאת.

פורסם

לפני שנה הייתי בצד של הקונה, חפשתי רכב כמה שיותר חדש במחיר נמוך. כל בעל רכב שהתקשרתי ושאלתי אותו אם יש ספר טיפולים, הוא אמר לי "רכב בן 7, מה אתה מצפה שיהיה ספר רכב?".

אמנם זו לא הדרך המקובלת לעשות את הטיפולים לבד, אבל יש מספיק אנשים מבוגרים שכל החיים שלהם הם טיפלו ברכב שלהם לבד. הם הצליחו למכור ולקנות רכבים חדשים.

פורסם
להיפך..רכב כזה חדש ייקחו בוודאות לבדיקה ואם הוא תוחזק כהלכה עצמאית על ידי מישהו שמבין עניין שלא חיפף ייראו זאת בבדיקה וזה ישחק לטובת הקונה.

להלן בדיקה נפוצה למדי מהפורום:

test1.jpg

אין שום התייחסות אם הרכב טופל או לא טופל, סהכ רשום לבדוק רצף.

בדיקה כזאת עם כל מיני 'שמן כהה' 'שחיקה בדיסקיות' 'לטפל בהזרקה' וכדומה + 'טיפלתי עם חבר' = חושך בעיניים והרכב נשאר אצלך ולך תוכיח שאין לך אחות.

אני מבין את ההערצה העיוורת לפועלם של חברי הכנופיה ובכלל טיפולים עצמאיים ברכב אך לפעמים צריך מעט אובייקטיביות, במיוחד אם הבן אדם שאל ספציפית על בעיות עתידיות במכירה.

• תוכן חדש...