Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית קטנוע רוכב מתחיל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

עשיתי רישיון A2 לפני שבוע ואני מחפש לקנות קטנוע ראשון (יש ברשותי רשיון B רכב פרטי).

הקטנוע אמור לשמש אותי ל3-4 נסיעות שבועיות בין ראש העין-תל אביב-רמת גן.

אני יודע ש125 סמ"ק זה ממש קצת לכביש 5, אבל אני לא מחפש לעלות על כביש 5 בגלל שלדעתי הוא מסוכן מידי. אני אסע מראש העין לתל אביב רק דרך פתח תקווה (מהירות נמוכה יותר).

בנוסף, לא רציתי לעשות רישיון A1 כי הבנתי שהוא יותר ארוך, דורש יותר ניסיון ולא רציתי להיגרר עם זה, העדפתי לצבור ניסיון עם 125 ולעבור בהמשך למהירויות יותר גבוהות.

התקציב שלי הוא 15-20 אלף שקלים. (כולל קטנוע, ציוד מיגון, תיקונים ראשוניים).

לא נראה לי כדאי לקנות קטנוע יד 1 ומעדיף יד 2 (בכל זאת קטנוע ראשון שלי)

.

אשמח לשמוע המלצות לדגמים של 125 סמ"ק שיוכלו לתת לי מהירות מקסימלית ועוצמה.

תודה רבה לעוזרים.

פורסם (נערך)

למי שחשוב מהירות מקסימלית ועוצמה אין מה לחפש בנפח של 125 סמ"ק כי המהירות שיוט הממוצעת בקטג' היא בטווח ה 90 קמ"ש.

דווקא בגלל שאין לך ניסיון עדיף לקנות על בטוח,התקציב שלך לא רע,אפשר למצוא משהו טוב.

לבין עירוני אקסמקס 125 תהיה הבחירה הכי טובה,אופציה נוספת היא אקסיבו 125.

קטנועים קוריאניים וטאיואניים הם גם אופציה,בתנאי שאתה קונה חדש או במצב חדש,כי הם מזדקנים מהר יותר.

עריכה אחרונה על ידי tribel
פורסם

חברים. לשדרג רישיון ל250 זה יותר סיפור ממה שזה נשמע.

הבנתי שלא תמיד עוברים טסט ראשון (בטח אם אין לי שום ניסיון על קטנוע) ולטסטים הנוספים אפשר לחכות גם כמה חודשים.

אני לא רוצה להכנס לזה.. אז מעדיף להשאר עם 125 שאני מאמין שיכול לעשות את הנסיעות האלו.

פורסם

קודם כל היום ניתן לעשות רישיון נהיגה a1 אוטומט ולרכוש קטנוע 250.

אבל כרגע ב125 עסקינן, קטנועי 125 מתחלקים לשניים: קירור אוויר (קטנועים קטנים עירוניים שמהירותם הסופית האמיתית כ90 קמ"ש) קטנועים מקוררי נוזל (גדולים פיזית, לשימוש עירוני ומעט פרברי, מהירותם המירבית כ110-115 קמ"ש)

בתקציב שלך, אתה רוכש קטנוע חדש (אל תראה בזה חיסרון, אחריות היא דבר חשוב) ועוד נשאר לך עודף לציוד.

לצורך הדיון, קירור אוויר לרוב עולים כ12-14 אלף ש"ח, נוזל כ17-20 אלף ש"ח.

מלך קטגוריית האוויר הוא המובי של קימקו (כלי שליחויות פשוט ספרטני) ובקטגוריית הנוזל המלך (וגם חביב הגנבים, זכה בתואר כלי הרכב הנגנב בישראל) הג'וירייד של סאן יאנג.

בין לבין יש לך את הxmax המשובח שעלותו גבוהה מאוד גם כמשומש, את ה"כבדים מידי ל125" (ג'וימקס/דאונטאון\s3 וכדומה) את הxevo המעולה שסחירותו ואמינותו מוטלות בספק (על אף היותו קטנוע נהדר) ועוד כל מיני שעטנזים סינים (או קוריאנים כמו דיאלים) שאתה לא רוצה לגעת בהם.

השנקל שלי, קירור מים, חדש או לפחות בתקופת אחריות (קטנוע 125 זה משהו שמתעייף מהר יחסית)

לצורך העניין אתה יכול היום עם עודף מ19 אלף שקלים, לרכוש קטנוע טיוואני מקורר נוזל חדש בשקית, עם שנתיים אחריות ללא הגבלת קילומטר, עם פריסת תשלומים ללא ריבית, ועם שנתיים טיפולים חינם.

רק להניע ולרכב.

יותר טוב מזה?

הנה דוגמא מעולה:

http://www.doogri.co.il/MainSite/ContentInfo.aspx?ContentID=4716

פורסם (נערך)

יותר טוב מזה?

הנה דוגמא מעולה:

http://www.doogri.co.il/MainSite/ContentInfo.aspx?ContentID=4716

יותר טוב לכתוב גילוי נאות,אתה עובד ב ד.ל.ב ומקבל עמלה על מכירה של הקטנוע הזה.

מה גם שאין הבדל גדול בין תוצרת קוריאנית שאותה שרפת,לבין תוצרת טאיוואנית שהיללת.

TGB היא דוגמה קלאסית ליוסאנג של הקטנועים.

יוסאנג הייתה מייצרת מנועים לסוזוקי ואז החליטה לייצר אופנועים ו TGB היא חברה ליצור גלגלות וריאטורים אז עד לקטנועים יש לה עוד זמן,קימקו וסאן יאנג עולות עליה בפור גדול.

ועוד שאלה - מה מוטל בספק באמינותו של האקסיבו 125?

פורסם

הבנתי שעדיף לאופנוע ראשון לא לקנות יד ראשונה כי זה אמור להיות אופנוע הניסיון שלי, שעומד לקבל הרבה שריטות וכו'.

ובתקציב של ה15-20 אלף אני מעוניין לקנות גם ציוד מיגון ותיקונים ראשונים. ככה שלא יודע אם אצליח להכניס גם יד 1.

ממה שאני מצליח להבין אתם ממליצים על הJoymax, Joyride או על הXmax.

הבדלים בין השלושה?

פורסם (נערך)

בנפח 125 ג'וימקס זה ג'וירייד או מנוע של ג'וירייד בגוף של ג'וימקס.

אני חושב שהשני יותר זול.

חדש לא מומלץ בישראל בגלל מדרגת מס מטומטמת,תמיד עדיף יד ראשונה עם ק"מ נמוך.

מבחינת מצב הכלי,אם הכלי שמור אין הבדל.

לגבי השוני - האקסמקס יותר איכותי בהכל וכתוצאה עולה הרבה יותר בהחזקה,ג'וימקס הרבה יותר סחיר וזול יותר להחזקה,טווח טיפולים של האקסמקס יותר גדול משמעותית חוץ מטווח החלפת שמן מנוע שפה הג'וי מקס\רייד עוקפים אותו.

זהו בגדול.

מבחינת השוואת אמינות - כשהם חדשים שניהם מצוינים,הסאן יאנג מזדקן מהר יותר כאמור.

פורסם
יותר טוב לכתוב גילוי נאות,אתה עובד ב ד.ל.ב ומקבל עמלה על מכירה של הקטנוע הזה.

מה גם שאין הבדל גדול בין תוצרת קוריאנית שאותה שרפת,לבין תוצרת טאיוואנית שהיללת.

TGB היא דוגמה קלאסית ליוסאנג של הקטנועים.

יוסאנג הייתה מייצרת מנועים לסוזוקי ואז החליטה לייצר אופנועים ו TGB היא חברה ליצור גלגלות וריאטורים אז עד לקטנועים יש לה עוד זמן,קימקו וסאן יאנג עולות עליה בפור גדול.

ועוד שאלה - מה מוטל בספק באמינותו של האקסיבו 125?

מה ההבדל בין תוצרת טיוואנית לתוצרת קוראינית?

אם הטייואנים מתעייפים מהר, אז הקוראינים עוד יותר מהר, ועוד הבדל, נסה למכור את שניהם וספר לי איך הלך לך, היום בלתי אפשרי להיפטר מדיאלים, ואת זה אומר לך מישהו שמבין בשוק הדו גלגלי קצת יותר ממך (אם כבר אתה דורש גילוי נאות)

לגבי tgb

תפתח וראיטור של סאן יאנג\קימקו, הפלא ופלא חרוט עליו tgb

תפתח מנוע של tgb? הפלא ופלא חרוט עליו SYM.

שיתוף פעולה, בדיוק כמו בקונצרן ואג, מנוע מפה גיר משם, קוסמטיקה שונה, בגדול אותה גברת בשינוי אדרת.

מה מוטל בספק לגבי אמינות הxevo? לא המנוע זה אגיד לך בודאות, בעיות חשמל כמו לוחות שעונים ששובקים, ועוד.

עזוב בצד שאני משוחד לטענתך, אתה באמת חושב שעדיף "כמעט חדש" מאשר חדש לגמרי, כשטיפולים לשנתיים, אחריות לשנתיים, ופריסת תשלומים נוחה עומדת לפנייך? אז אתה לא מבין כלום.

במיוחד בקטנועי 125 שמרווח הטיפולים עומד על 3-4 אלף ק"מ.

נחזור שנתיים אחורה, דיאלים מציעים ביטוח חובה מתנה לשנה ועוד ציוד מתנה ועוד טרייד אין יותר מהוגן, לפני שנתיים הייתי אומר לך תקנה דיאלים זה אחלה דיל.

בסופו של יום, קטנועי 125 זה לא איזה התלבטות שנובעת מרגש, ולכן עדיף ללכת על מי שמציע דיל הכי טוב.

פורסם (נערך)

בוודאי שעדיף כמעט חדש מאשר חדש,כי יש ירידת ערך משמעותית בין היד הריאשונה ליד השנייה בזמן שהכלי, אפשר להגיד חדש ולעיתים עדיין באחריות,אז "המומחה",תסביר לי למה לי לקנות קטנוע זבלה חדש מהניילון בזמן שאני יכול למצוא משומש איכותי באותו המחיר?

מרווח טיפולים של הקטנועים שלכם זה אולי 3 - 4,אפילו הג'וירייד כבר עלה 5 אלף.

קוריאנים מתעייפים יותר מהר.. בעיות חשמל באקסיבו.. איזה חשמל כבר יש באקסיבו 125?

הסקאלה לא עובדת,בסדר,במקרה של קטנוע זבל יש רכיבים שימנעו ממך לצאת מהבית.

בקצרה,אתה ניזון משמועות בעבודה וכותב לא מניסיון.

עכשיו,למה אתה משוחד?

אני אסביר לך,אם היית סוכן בדיאלים היית ממליץ על דיאלים כמו גדול אז אל תבלבל את המוח,הכלי שאתה מוכר זו בדיוק "אותה גברת בשינוי אדרת" ,הרי אין לך אפילו ניסיון עם מה שאתה ממליץ אז על סמך מה? על סמך החבילה?

המראה שלהם נאה לך מחוץ לויטרינה? הקטנועים האלה הם אפילו מתחת לרמה של סאן יאנג.

קטנוע נורמלי נמכר בלי חבילות,לא קונים מטוס בשביל הבוטנים וגם הפריסת תשלומים הנוחה... דבר נדיר מאוד בשוק אחלה דיל!

אגב גם הוריאטור בג'ילרה ראנר הוא של TGB,אבל לא ראיתי שכתוב על המנוע של הבוליט PIAGGIO.

לא שאני אומר שאין מנועים של סים בTGB ולא שמנוע של סאן יאנג הוא נחמה גדולה כן?

אבל קטנוע הוא שילוב של כמה מכלולים,מנוע זה חלק מזה לכן הדוגמה של יוסאנג וסוזוקי.

אם יוסאנג לא מתקרבים לרמה של סוזוקי,מה נאמר על TGB?

פורסם

אני פורש מהדיון, לא משנה מה אני אגיד אני אשמע משוחד לטענתך, ולא משנה מה אתה תגיד (כל עוד לא תעשה גילוי נאות בעצמך) אתה מבחינתי לא מבין כלום.

בכל זאת מי בינינו מתעסק במשומשים וחדשים במספרים גדולים אני אותו אתה?

פורסם

רכבתי כשנה על S3 250 ואני מכיר אנשים מהעבודה שרכבו על S3 125 חוץ מבעיות הרכבה קצת בעתיות אנשים אמרו שהקטנוע די סביר ובדר"כ הכי מהיר בקטגורייות שהוא נמצא בהם,אבל יש לו שתי חסרנות בולטים:תא מטען יחסית קטן לקטנוע "מנהלים" וחוסר בABS.

פורסם
אני פורש מהדיון, לא משנה מה אני אגיד אני אשמע משוחד לטענתך, ולא משנה מה אתה תגיד (כל עוד לא תעשה גילוי נאות בעצמך) אתה מבחינתי לא מבין כלום.

בכל זאת מי בינינו מתעסק במשומשים וחדשים במספרים גדולים אני אותו אתה?

אני tribalmistyc2 מפול גז,הנחתי שהבנת את זה.

שיווק במסווה של יעוץ זה עקום,בעיקר בגלל שאין למיעץ שום ניסיון עם מה שהוא ממליץ לאחר לקנות,וכשזה מגיע ללא גילוי נאות זה בכלל חוצפה.

לדעתי.

• תוכן חדש...