Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכל דיירי הפורום הנכבדים,

אציג את עצמי בקצרה: שמי יעקב, בן 30, מתגורר כבר כ15 שנה בפינלנד, רופא במקצוע, וחובב גדול של אלפא רומאו. בבעלותי היו כל הדגמים והמנועים של אלפא מאמצע שנות השמונים, כרגע נוהג על 164 סופר 3 ליטר ידנית, אלפא 33 1.7 ואלפא ספרינט תלתן 83' ועוד מספר רכבים מיצרנים אחרים (עליהם בפעם אחרת).

אבל נעבור לעיקר, לשמו התקבצנו כאן.

הגוליה הושקה בפינלנד ביום שבת, אך לטעום ממנה יצא לי רק היום. נהיגת המבחן בוצעה במזג אוויר יבש +17 מעלות. מצב סטטי: כלת השמחה אלפא גוליה לבנה, גלגלים 18" עם גומי 245/40/18 מאחור ו225/45/18 בחזית. דיזל אוטו' 2 ליטרים ו180 כ"ס.כשראיתי אותה לראשונה בתמונות, היא באמת נראתה מהפרופיל, במיוחד בחלק האחורי כסדרה 3 וכרכב די סתמי וחסר דרמה. במציאות היא נראת יותר פרופורציונלית ויפה, אך לדעתי חסרה את הייחוד והעיצוב בדגמים הקודמים שהצליח להיות מאד יפה ונקי, בלי להיות מצועצע. החלק האחורי די סטנדרטי והחרטום יותר מדי בומבסטי וויזואלית כבד עבור רכב איטלקי, ולפי דעתי לא יעבור את מבחן הזמן. הסלון ממשיך את הקו העיצובי הזהיר, אך ההגה נראה ומרגיש נפלא, אהבתי גם את מיקומו של כפתור ההנעה. הפלאפים (או איך שלא קוראים להם) פשוט מעולים! לא פגשתי כאלה באף רכב, הגודל והצורה נותנים פשוט חוויה ויזואלית ושימושית. המושבים נוחים ואוחזים, אך בניגוד לאלפות שיוצרו עד 2007 נראים פשוטים וחסרי השראה. אהבתי שבניגוד להרבה רכבים מודרניים, המושבים יחסית רכים. המושבים עטופים בעור ומתכווננים חשמלית ( חוץ מהמסעד, אשר אינו עולה כדי לתמוך בירכיים) כסטנדרט. אני לא יודע מאין הגיע השמועה על איכות הסלון, במיוחד על איכותם הירודה של כפתורי החלון, אך כל החומרים מאד איכותיים, הכל יושב ומהודק במקומו כמו שצריך ולא נופל מאף רכב אחר(פתח הUSB זה באמת משהו מיוחד, ולא לטובה). המקום היחיד בו מצאתי פלסטיק פשוט וקשיח היה מתחת להגה מצד שמאל, היכן שיושבת הידית לפתיחת מכסה המנוע. כיסוי הטוויטרים בדלתות האחוריות גם יכלו להיות ממתכת ויותר נעימים למראה כמו בנובה כרומה. לידית ההילוכים לא התחברתי לא בבמוו ולא כאן, אבל זה רוח הזמן ואין מה לעשות, למרות שאני מעדיף ידית סטנדרטית, מה גם שהידית די מסורבלת לשימוש עד שמתרגלים וכדאי גם להסתכל על לוח השעונים שהרכב נכנס להילוך הרצוי, לא נוח. המרווח מאחור לא משהו, אבל תנוחת הנהיגה שלי מזכירה את זו של הערסים של פעם שנהגו בסוד ו33:lol: אז מה היה לנו? קבינה איכותית לשהייה, אך חסרת היופי והיחוד של ה156 וה147 שלא נדבר על ה166. אך ההרגשה יותר אוורירית מב159, ובהרבה.

יוצאים לדרך.

יושבים מאד נמוך, "ונופלים" למושב, מה שמזכיר את ה33, אהבתי מאד. קל למצוא תנוחת נהיגה נוחה, שלא כמו ב33 שדורשת ידיים ארוכות ורגליים קצרות;)

הDNA היה במצב D, בשאר המצבים הרכב הזכיר לי הפיאט סטילו שהיתה לי בזמנו. לא בהכרח רע, רק פה אנחנו מדברים על אלפא. בD תגובת הדוושה לא רעה עבור רכב מודרני, והרכב מרגיש יותר "שלם". ההאצה טובה, בידוד הרעשים טוב, אך לא מרגישים ניתוק מהעולם, שלדעתי דבר חיובי ברכב שמיועד לנהג. שיכוח המהמורות מצוין, למרות הצמיגים הרחבים בעלי חתך נמוך. ההגה מאד מהיר ומדויק, אך קל מדי. בעיר נח, אך בנהיגה טכנית מפריע ולא מספיק מהנה. על המנוע אין צורך להרחיב, דיזל עם מומנט טוב שסוחב מצוין, נחנק ב3 אלף וקצת, והרכב זועק בנזין כאשר הסחיבה נגמרת ב3 וקצת והקו האדום מגיע לפני 4 וחצי. אני לא זוכר אף מכונית, שהתחושה בה היתה כל כך לא טבעית, ואלפא נחנקת לפחות בשבילי היתה משהו חדש וזר. עם זאת צריכת הדלק בנהיגה עירונית וחסרת רחמים עם מזגן גם היתה משהו לא מוכר:wink: הצריכה היתה 8.6 ליטר ל100 ק"מ, כאמור עם מזגן, start/stop מכובה ומשקולת קשורה לרגל ימין. "להתפרע" כדי להרגיש את ההנעה האחורית לא יצא, לא רק בגלל מחסור בכבישים טכניים וקיומם של משטרה/מצלמות חסרות רחמים, אלא כי בקרת האחיזה אינה ניתנת לניתוק, וכאן המקום לתהות: על מה המהומה? ההנעה האחורית כשלעצמה אינה הופכת מכונית למהנה או מתנהגת, אז למה היה לעשות את זה? מה הרעיון?:roll: אציין רק, שבכניסה לסיבוב עירוני די חד ועם הרבה גז, מערכת בקרת היציבות מהירה כברק. מהירה כברק גם התיבה, והתפעול שלה מהפלאפים (כן) הוא פשוט תענוג צרוף, היא מגיבה באופן מיידי וקיימת גם תחושה מכנית קלה, מה שמוסיף להנאה, ודוחף אותך לנהוג יותר ויותר מהר.

כעבור כשעה הגיע הזמן להחזיר אותה ברגשות מעורבים.

אלפא הצליחו לייצר מכונית לנהג, אך לדעתי רק עם מנוע הבנזין 200 כ"ס, שאיתו היא תהיה לדעתי הכי קרובה לאלפא האמיתית של פעם מזה עשור. רואים ומרגישים שהיצרן ניסה גם לפנות לחובבי ואוהבי המותג, אבל בניגוד לשנים עברו עם פניה מאד חזקה למיין סטרים, שחס וחלילה לא יתעצבן. ובאמת, שום דבר בה לא מעצבן (לא שהיה אי פעם משהו שהפריע או שמפריע לי באלפות הישנות) אבל היא גם חסרה את "המשהו" הזה, שבזכותו אלפא צברה במהלך השנים קהל מעריצים גדול, שמאד אהב אותן, ולא היה מוכן לשמוע על שום רכב אחר במקום. בנוסף כן, אבל במקום? לעולם.

נ.ב כאן זאת מדינה קרה ולמיזוג אין שום משמעות, אך ממליץ בחום (תרתי משמע) לקהל הישראלי לבדוק טוב טוב את המזגן, אצלי נשארה תחושה שהוא ממש לא משהו. ריפוד העור שעל ההגה נעים למגע, אך מאד אתפלא אם לא יתחיל להתפורר בשמש הישראלית כעבור מספר שנים. וגם, בעלי עגלות ילדים, וסתם כאלה שמשתמשים בתא המטען, פתח ההטענה פשוט מגוכך, באמת משהו יוצא דופן, פשוט חריץ (התא מטען עצמו דווקא די גדול ומאד עמוק).

ולקינוח מספר תמונות (xperia) לא טלפון של צלמים, מצטער. אשמח לענות על שאלות וביקורת בונה. עכשיו, ברשותכם רץ לתפוס מכסה, לפני שיתעופפו לעברי עגבניות וביצים מכל מיני "שרופים":lol:

הכל ברוח טובה:wink:

DSC_0037.JPG

DSC_0039.JPG

DSC_0041.JPG

DSC_0042.JPG

DSC_0043.JPG

DSC_0044.JPG

DSC_0046.JPG

DSC_0048.JPG

עריכה אחרונה על ידי Giri Giri

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

ת'כלס הביקורת הזו מדברת אלי כמשתמש הדיוט (יש האומרים אידיוט) יותר מביקורות שלוקחות את האוטו לקצה ומסבירות לי על ההבדלים בינו לבין סדרה 3, בתנאים שאני לעולם לא אגיע אליהם עם האוטו.

צריך לומר לך להתחדש?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

כיף לקרוא ביקורות כזו. במיוחד ממישהו שכבר בפסקה הראשונה מבינים שהוא נושם את המותג. נושם את המותג, אבל לא fanboy עיוור.

מחכה לביקורת על גרסת הבנזין.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

יואב,

אני כרגע לא בשוק לרכישת רכב חדש, אך אם הייתי, הייתי בוחר בגוליה. כחבילה בסה"כ מדובר על רכב מוצלח, מה גם שכאן היא נמכרת במחיר תחרותי.

farkash7

לפי דברי הסוכן, דגם הבנזין אמור להגיע בנובמבר-אוקטובר, ואחרי נהיגה בה, אפרסם את רשמיי.

באופן לא פחות תמוהה מבקרת המשיכה שאינה מתנתקת, לפחות בהתחלה הבנזין תשווק רק עם גיר אוטומטי. מוזר.

אלפא, מעלה את הדופק

פורסם

היי יעקב, שלום מאסטוניה השכנה.

טוב לקרוא עוד חוות דעת.

הרכב שאני נהגתי בו הגיע עם מושבים מתכווננים ידנית, כך שלצערי לא כל המושבים מתכווננים חשמלית כסטנדרט (ואולי האסטונים פשוט מקבלים את הריג'קטים שלכם :wink: ).

הפלאפים באמת מצוינים, ישירות מפרארי :-D

מעבר לזה - מסכים לגמרי עם ההתרשמות שלך, ומחכה גם אני לנהוג בבנזין.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שלום רוני:)

כן, 80 ק"מ ממך.

היבואן שלכם חסכן;) אפרופו אחיות לבית, המזראטי גיבלי מגיע כסטנדרט בלי פלאפים אפילו בגרסת ה Q4S בארה"ב.

אלפא, מעלה את הדופק

פורסם

טוב נו, מכוניות אצלכם עולות בערך כמו בארץ ככה שחייבים להכניס פנימה כמה מותרות כסטנדרט, לא? :wink:

פעם הבאה שאתה מגיע לקנות אלכוהול בזול, תרים קול :lol:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)

רוני, בקשר לאבזור והמחיר הוצאת לי את המילים מהמקלדת;) למרות שבאופן מסורתי האלפות כאן מגיעות די מאובזרות, מה שאי אפשר להגיד על הגרמניות.

:lol: בכיף!

golangti,

אתה תתפלא, אבל אפילו גרתי לא רחוק מJyväskylä תקופה מסוימת, אפילו קניתי שם 33 תלתן ירוק בשנת 2006 הרחוקה:) עיר נחמדה, אם כי די אפורה, שקמה לתחייה בקיץ בתקופת הראלי. אני מאמין שJuha Kankkunen עדיין מעביר קורסים, כדאי, אבל כדאי גם להכין סכום לא מבוטל כדי ללמוד אצלו;)

Cuore Sportivo,

בבקשה.

התמיכה הצידית ראויה, באופן חלקי תודות לריפוד, אבל כמובן לא ברמה של GTA או 164 מודל 96 (לא הגיעה לארץ, היה שינוי לטובה במושבים ועוד מספר שינויים). מערכת העצור וסע עובדת היטב. כשעוצרים, היא נכנסת לפעולה כעבור זמן מסוים, מה שאמור להיות נוח בפקק זוחל. ומניע ישר איך שעוזבים את דוושת הבלם. אני כיביתי אותה מהר אחרי שמצאתי את המתג אי שם בצד שמאל, כי אני פשוט לא מתחבר להמצאה הזאת, ולי היא מאד מפריעה, במיוחד ברכב דיזל.

עריכה אחרונה על ידי Giri Giri

אלפא, מעלה את הדופק

פורסם

כן ישראלי...לא ישראלי...משהוא באקלים הפיני כנראה משבש את דעתך אם ב 17 מעלות אתה מדליק מזגן וחושב שהוא "לא משהוא"! :lol:

תודה על הסקירה, נהניתי לקרוא.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בבקשה.

התמיכה הצידית ראויה, באופן חלקי תודות לריפוד, אבל כמובן לא ברמה של GTA או 164 מודל 96 (לא הגיעה לארץ, היה שינוי לטובה במושבים ועוד מספר שינויים). מערכת העצור וסע עובדת היטב. כשעוצרים, היא נכנסת לפעולה כעבור זמן מסוים, מה שאמור להיות נוח בפקק זוחל. ומניע ישר איך שעוזבים את דוושת הבלם. אני כיביתי אותה מהר אחרי שמצאתי את המתג אי שם בצד שמאל, כי אני פשוט לא מתחבר להמצאה הזאת, ולי היא מאד מפריעה, במיוחד ברכב דיזל.

אני לא חסיד של המערכות הללו, אך אם היא טובה, לפחות בנסיעה מנהלתית אני חי איתן בשלום.

כשכתבת תודות לריפוד, האם הכוונה למושבי חצי עור חצי בד/אלקנטרה?

כן ישראלי...לא ישראלי...משהוא באקלים הפיני כנראה משבש את דעתך אם ב 17 מעלות אתה מדליק מזגן וחושב שהוא "לא משהוא"! [emoji38]

תודה על הסקירה, נהניתי לקרוא.

מערכות המיזוג היום יותר מתוחכמות מפעם והן משוות בין טמפ' חיצונית לפנימית, האם יש שמש וכו'. אולי בגלל זה.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

בגירה,

בבקשה!

הייתי קרוב, אבל בסופו של דבר לא השתבש:lol:

יש להם כאן מין קטע כזה לנסוע עם מזגן תמיד, אני לפחות מנסה להנות מימי השמש והחום ( היחסי כמובן) ותמיד נוהג עם חלון פתוח. כאן רציתי לבדוק האם קיימים כל מיני רעשי רקע, רוח וכד'. הייתי עם מעיל מאד דק ובדיוק יצאה השמש, כיוונתי וכיוונתי, ותחושה נורמלית היתה רק כשהמזגן היה על +18 והפרופלור על המהירות האמצעית:-D. אולי מדובר על בעיה ברכב הספציפי, או שאולי בדגם לארצות קרות, אבל בארץ מצריך בדיקה יותר מעמיקה. אני רק אציין שב156 בת 20 המזגן קירר בצורה הרבה יותר משכנעת.

Cuore Sportivo

כל המושב מרופד עור, כולל מסעד המושב. העור רך, ולא מחליק. בקשר למזגן, התכוונת כנראה למצב auto, אני כיוונתי ידנית לטמפרטורה ולעוצמה הרצויה.

אלפא, מעלה את הדופק

פורסם

רשמו את העניין של הבקרת יציבות גם במבחני דרכים אחרים.

turn off רציני מהרכב הזה. יצרן פשוט בעייתי. עד שעשה הנעה אחורית, ולא מאפשר ליהנות ממנה.

מקווה שבדגמי הבנזין, הבקרה פחות אכזרית. בדיזל יש מומנט רב מדי, אז ייתכן שהבקרה גם אכזרית בהתאם ומשביתה את הכוח/שמחה יותר מדי מהר.

חבל, פשוט חבל.

• תוכן חדש...