Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הבקרה ליברלית, לא אסון (למרות שעדיין, חבל).

אם הבקרה מתערבת ומסרסת, אז זה ממש מבאס.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הבעיה היא לא הבקרה שנכנסת מוקדם מדי, לדעתי זה דווקא טוב, כי זה לא רכב מסלול, אלא רכב יומיומי שהבטיחות בו חשובה, במיוחד בארצות הצפון, היכן שרכב הנעה אחורית רוקד בלי סוף על שלג מעורבב בקרח. העניין התמוה, שאין לה מספר מצבים, או פשוט כפתור ביטול. יכול היה להיות מאד מעניין, אם היו מפרסמים מה היתה מטרת המשורר.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם
אם הבקרה ליברלית, לא אסון (למרות שעדיין, חבל).

אם הבקרה מתערבת ומסרסת, אז זה ממש מבאס.

בקרה ליברלית, להוציא זמנים ומקומות שאפשר לנהוג מעבר למגבלות (כמה כבר יש כאלה) - לא נורא. יש ישומים מצויינים של בקרות, שנותנות מספיק חופש לפני ההתערבות.

אם היא מסרסת, אפשר לזרוק את האוטו לפח ולקנות Audi.

אבל אני מניח שאם היה מדובר ממש בבעיה, אז רוני היה מרגיש את זה.

המכנה המשותף לנסיעות עד עכשיו היא שעדיף להמנע מהדיזל (סופרייז, סופרייז...) ושהרכב לא מספיק מיוחד ושונה, לא מספיק אלפא. התיאוריה שלי אומרת שזו בעיה, אבל נחייה ונראה.

אבל תנוחת הנהיגה שלי מזכירה את זו של הערסים של פעם שנהגו בסוד ו33:lol:

לא מאוחר להפטר מהרגלים רעים.

תנוחת נהיגה גרועה פוגעת בנהיגה הרבה יותר ממה שחושבים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תודה על הסקירה. מעניין אם יש הבדל בפעולה של הבקרות בין מצבי הנהיגה השונים. אני מניח שב-D הבקרות אומורות להיות יותר ליברליות.

פורסם

לפי מה שהבנתי מקורה ספורטיבו, אלפא מודעים לטעות שבחוסר היכולת בכיבוי הבקרות (אפילו לא בצורה חלקית) וזה יתוקן בהמשך. נקווה שאכן כך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כן, היה דיבור על זה. אני מקווה שהמילים אכן יתורגמו לתיקון המצב.

גם אם הבקרה ליברלית, אני לא מבין למה לא לאפשר את ניתוקה. שכל אחד יחליט לעצמו מה מתאים לו.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם (נערך)

היא לא ליברלית. היא חותכת ישר, עד כדי כך שאם הנהג לא יודע איזו הנעה יש ברכב, הוא אפילו לא יבין שמדובר על רכב הנעה אחורית.

falou,

יש לי תירוץ, המכונית הראשונה שלי בגיל 18, היתה אלפא 33:lol:

ash156,

בבקשה. הרכב ננהג רק במצב D.

עריכה אחרונה על ידי Giri Giri

אלפא, מעלה את הדופק

פורסם

אבל אני מניח שאם היה מדובר ממש בבעיה, אז רוני היה מרגיש את זה.

לצערי לא ממש, כי לא החלקתי את הרכב בשום צורה. מצד שני, ברכב כזה לא הפריע לי שהיא לא מתנתקת, בעיקר בגלל שזה מנוע דיזל לא חזק במיוחד ולא ספורטיבי בעליל.

היא לא ליברלית. היא חותכת ישר, עד כדי כך שאם הנהג לא יודע איזו הנעה יש ברכב, הוא אפילו לא יבין שמדובר על רכב הנעה אחורית.

זה דווקא לא מדויק. קל מאוד להבחין שזו הנעה אחורית וזה הדבר הראשון שבדקתי בפנייה הראשונה. לא צריך להחליק בשביל להרגיש באיזו הנעה מדובר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, טעות שלי, רשמתי בצורה לא ברורה. הייתי צריך לרשום, "הנהג הממוצע לא ירגיש". אתה לא בדיוק נהג ממוצע, וכמובן שתבחין גם בפרטים שהנהג ההדיוט (או האידיוט כלשון discoTD5:lol:) לא ידע בכלל שהם קיימים ו/או ישים עליהם דגש.

אלפא, מעלה את הדופק

פורסם

דווקא כן. כשהוא כנאמר "בחגיגה בסנוקר" יתן יותר מדי גז, אז יבחין, או לפחות ירגיש;)

אלפא, מעלה את הדופק

פורסם
בקרת האחיזה אינה ניתנת לניתוק, וכאן המקום לתהות: על מה המהומה? ההנעה האחורית כשלעצמה אינה הופכת מכונית למהנה או מתנהגת, אז למה היה לעשות את זה? מה הרעיון?:roll: אציין רק, שבכניסה לסיבוב עירוני די חד ועם הרבה גז, מערכת בקרת היציבות מהירה כברק.

אלפא הצליחו לייצר מכונית לנהג.

אני אולי קיצוני קצת, אבל הפסקה המצוטטת לא מסתדרת לי בכלל עם המשפט שבסוף הציטוט.

מצד, "מכונית לנהג" זה הרבה יותר מפיצ'ר של ניתוק בקרת האחיזה.

מצד שני, תכננו מכונית חדשה לחלוטין שאמורה להחזיר עטרה ליושנה, להיות אלפא אמיתית ולא עוד פיאט מאופרת, לקחו את זה לקצה ולא הסתפקו בהנעה קדמית אלא שמו הנעה אחורית, גנבו מב. מ. וו את העיצוב של הדגם שלהם שמהווה בנצ'מרק של הקטגוריה, לא עצרו פה ושידכו למכונית את התיבה המצויינת של ZF שכמובן באופן מקרי יושבת באותה בימר.

עד כאן- מתכון מצויין בהנחה ותוותר על דגמי הכניסה ומבחר במנוע בריא.

ואז ארזו את כל הטוב הזה ב...... קונדום+גלולות+פוסטינור.

וכאן הנקודה שאני באמת מנסה להבין, אם מתעלמים לרגע ממכורי המותג ובהנחה והמחיר לא אמור להיות זול בצורה קיצונית מבימר מקבילה- למה שחובב נהיגה יעדיף אותה על פני הגרמניה?

למען הסר ספק, מאוד רוצה שהאלפא הזאת תצליח, גם כי יש לי חיבה למותג וגם פשוט כי יש מותגים אחרים שהייתי מתבאס פחות שייגרמו.

אבל הקטע של מניעת האפשרות לנתק את הבקרה לא מובן לי, בטח ובטח לא ברכב הזה.

לטעמי פספוס רציני בפיצ'ר שהיה כל כך מתבקש ועוד יותר קל ליישום.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן,

הייתי צריך לרשום עם הסתייגות. מסכים, שאחד המאפיינים של מכונית לנהג בעלת הנעה אחורית, זאת האפשרות לתת לזנב "מרחב מחייה" משלו, וכאן הגוליה נכשלת. הכוונה המקורית היתה, שהניהוג שלה טוב בסטנדרטים של היום, תנוחת הנהיגה מצוינת והמתלים עובדים כמו שצריך, היא לא רוכנת יתר על המידה, ובאותו הזמן לא שוברת עצמות. בכוונה לה השוויתי אותה לאלפות של ימים עברו כחבילה, כי לפחות בשבילי ההשוואה לא היתה עושה עימה חסד.

אלפא, מעלה את הדופק

פורסם
דווקא כן. כשהוא כנאמר "בחגיגה בסנוקר" יתן יותר מדי גז, אז יבחין, או לפחות ירגיש;)

הנהג הממוצע לא נותן כמעט בכלל גז באמצע הפניה. רק אם האחיזה ממש נמוכה (כמו במחוזותיך) אז זה משהו שנהג מן השורה עשוי להיתקל בו.

בכל אופן, אם הבקרה לא מתערבת בברוטליות אז זה בסדר. כמו שרוני אמר, את ההבדל בין ההנעות אפשר להעריך במרחק מסוים מן המגבלות ואם הבקרות מאפשרות לך להגיע עד לשם, זה בסדר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
עידן,

הייתי צריך לרשום עם הסתייגות. מסכים, שאחד המאפיינים של מכונית לנהג בעלת הנעה אחורית, זאת האפשרות לתת לזנב "מרחב מחייה" משלו, וכאן הגוליה נכשלת. הכוונה המקורית היתה, שהניהוג שלה טוב בסטנדרטים של היום, תנוחת הנהיגה מצוינת והמתלים עובדים כמו שצריך, היא לא רוכנת יתר על המידה, ובאותו הזמן לא שוברת עצמות. בכוונה לה השוויתי אותה לאלפות של ימים עברו כחבילה, כי לפחות בשבילי ההשוואה לא היתה עושה עימה חסד.

זהו, שאני אפילו לא משווה אותה לאלפות אחרות, משווה אותה רק למתחרה שעליה היא מבוססת, שלא לומר ממנה היא מועתקת.

אני לא מוצא את הסיבה להעדיף את האיטלקיה על פני הגרמנית, הרי גם הגרמניה מאוד איכותית, מאוד מתנהגת, יש לה הגה טוב, אותו גיר, מנוע 2 ליטר מוגדש מצויין ומנוע 3 ליטר אפילו טוב יותר.

ויש בה אפשרות לנטרל בקרות אבל עוד לפני שמנטרלים- הן מאפשרות להנות וליישר פניות גם כשהן דלוקות.

בקרת אחיזה מהירה כברק זה אחד הדברים האחרונים שאני רוצה ברכב מוכוון נהג ונהיגה, על אחת כמה אם אין לי אפשרות לנטרל אותה.

אני עם הנעות אחוריות כבר מעל 5 שנים, לא אספר סיפורי גבורה על דריפטים בנהיגות בוקר כי אני לא מכבה בקרות בנהיגות חזקות שלי כי הכביש הציבורי לא שייך לאבא שלי ויש לי אחריות לבטיחות שלי ושל יתר המשתמשים, אבל אני בהחלט נהנה ממשחקי הזנב שבקרות אחיזה אטיות\ליברליות מאפשרות וכן נהנה לכבות את הבקרה כשבא לי סתם להשתעשע במקום סגור ובטוח.

מהנה ככל שתיהיה האלפא המדוברת, לא רואה סיבה אמיתית לקנות אותה על פני הבימר המקבילה.

אם פער המחירים יהיה משמעותי אז גם בימר בת שנה כנראה תיתן לי יותר פאן.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...