Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מגניב, מגניב.

אני גם טס לשם עוד איזה חודשיים, חלקנו את זה לחצי - חצי בין טוקיו וקיוטו, מניח שלפחות בקיוטו נצא גם לא מעט מהערים הגדולות לטובת מקומות קטנים יותר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הפורום קצת משתגע עם העלאת התמונות, מצטער על ריבוי ההודעות.

עוד משהו שיש באי הזה זה... איילים. הרבה הרבה איילים. והם כל כך הסתגלו להמוני האנשים שסביבם, שהם מסתובבים ברחובות ומבקשים אוכל בלי שום בושה או פחד. לפחות הם גם אחלה דוגמנים:

13975395_1314816625208888_3506356503605787467_o.jpg

13920203_1314816698542214_895863639914269333_o.jpg

13909316_1314816765208874_7356933720587886284_o.jpg

מלבד המקדשים יש באי הר שאליו אפשר לעלות עם רכבל ובראשו אפשר לטייל במגוון מסלולים.

13913770_1314816631875554_4239748500030587930_o.jpg

13987648_1314816628542221_813105349219945568_o.jpg

13914016_1314816691875548_6489976186760781900_o.jpg

והנה השער המפורסם בזמן השפל:

13925435_1314816758542208_7758400773945689743_o.jpg

בהמשך - קיוטו אהובתי

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
מגניב, מגניב.

אני גם טס לשם עוד איזה חודשיים, חלקנו את זה לחצי - חצי בין טוקיו וקיוטו, מניח שלפחות בקיוטו נצא גם לא מעט מהערים הגדולות לטובת מקומות קטנים יותר.

גם בטוקיו, בהנחה ויש לך זמן, מומלץ מאוד לעשות טיול יום לקמקורה ועוד טיול יום להאקונה. ביקרתי בשתיהן - אספר בהמשך.

דווקא ליד קיוטו אני לא יודע אם יש דברים מאוד מעניינים. אוסקה היא עוד עיר גדולה ומאוד קרובה, אבל לא עשתה עלי רושם יוצא דופן. מצד שני, קיוטו כל כך נהדרת שאפשר להיות שם שבוע שלם ורק לרצות עוד, לדעתי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

יבגני, בקיוטו אכלתי את אחת המנות הכי טובות שאכלתי בחיי: מרק מיסו שחור (שרוף).

מאוד מאוד מאוד ממליץ שתרשום את זה בגוגל יחד עם טריפאדוייסר ותמצא את המסעדה, מדורגת מאוד גבוה (ככה הגעתי אליה). המנה כ"כ טובה, שבפעם הבאה שלי ביפן אני אעבור בקיוטו ע"מ לאכול אותה שוב בלי קשר למה יהיו התוכניות שלי.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
גם בטוקיו, בהנחה ויש לך זמן, מומלץ מאוד לעשות טיול יום לקמקורה ועוד טיול יום להאקונה. ביקרתי בשתיהן - אספר בהמשך.

דווקא ליד קיוטו אני לא יודע אם יש דברים מאוד מעניינים. אוסקה היא עוד עיר גדולה ומאוד קרובה, אבל לא עשתה עלי רושם יוצא דופן. מצד שני, קיוטו כל כך נהדרת שאפשר להיות שם שבוע שלם ורק לרצות עוד, לדעתי.

כן, לא עשינו עדיין רשימה מסודרת. אני כן רוצה לבקר ב-Himeji, שאמורה להיות קרובה לקיוטו אם אני זוכר נכון.

יבגני, בקיוטו אכלתי את אחת המנות הכי טובות שאכלתי בחיי: מרק מיסו שחור (שרוף).

מגניב, רשמתי, תודה :)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

הימג'י לא באמת קרובה לקיוטו (צריך לקחת שינקנסן) אבל אני מציע לך לוותר. אנחנו כמעט נסענו לשם (עברנו ממש ליד בדרך מהירושימה) אבל לאחר התלבטויות הבנו שעדיף עוד חצי יום בקיוטו.

תראה, זו כנראה טירה מאוד מרשימה, אבל אתה תראה הרבה טירות בטוקיו ובקיוטו, ולהבנתי הימג'י עצמה שעברה הרבה שיפוצים בשנים האחרונות היא ריקה לגמרי מבפנים, כך שזה בעצם טיפוס על הרבה מדרגות בלי הרבה דברים לראות, וגם הנוף מסתבר לא סופר-מרשים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

יפאן נמצאת ב-wish list שלי, אם כי לא לשנה-שנתיים הקרובות. לכן אני שואל שאלה פרקטית: כמה קל או קשה להסתדר כתייר עצמאית? הישראלים (המעטים) שאני מכיר, שנסעו לטיול ביפאן, עשו זאת בטיולים מאורגנים, ואחרי ההתנסות שהיתה לי לאחרונה בטיול כזה (סקוטלנד ואירלנד) אני מעדיף טיול עצמאי אם הוא אפשרי בלי קשיים בלתי סבירים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

התשובה היא: קל מאוד. אני חשוף בחודשים האחרונים לכמה קבוצות פייסבוק של ישראלים על יפן, וכמעט כל המטיילים הם עצמאיים, כמוני.

אמנם היפנים לא מדברים אנגלית בשום צורה, אבל כמעט בשום מצב זה לא גרם לשום בעיה. המדינה כל כך מסודרת ונוחה לתיירים, שלרגע לא הרגשתי קושי. זה בניגוד לסין, למשל, בה ביקרתי בשנה שעברה בטיול חצי-מאורגן, וברור לי לחלוטין שלא הייתי שורד בה כעצמאי.

בקיצור - סע בלי חשש, ותיעזר בגוגל ידידך הטוב בעת הצורך (ניווט, תרגום וכדומה).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אז יאללה, בוא נדבר על כלכלה (כי התעייפתי ממעבר על התמונות לבינתיים - ואמשיך איתן מחר).

עלות כוללת של הטיול, הכל כולל הכל, למשך 14 יום ו-13 לילה, הייתה 26000 שקלים לזוג. התכנון המקורי היה על 20-22, אבל החלטנו להתפנק קצת יותר בסופו של דבר.

זה כלל:

8000 על טיסות

6000 על מלונות

3000 על תחבורה

9000 על כל השאר (אוכל, כניסה למקומות, קניות קטנות, פינוקים)

נשמע כמו הרבה? נכון, זה לא מעט. אבל אפשר לעשות את הטיול בהרבה פחות, כשמקומות החסכון המשמעותיים ביותר הם המלונות ו"כל השאר".

טיסות - אם קונים מספיק מראש ומחפשים דרך חברה לא שגרתית, אפשר למצוא בפחות (שמעתי על אנשים שמצאו כמעט בחצי מחיר).

מלונות - הלכנו רק על 3 כוכבים עם שירותים פרטיים, במיקומים מרכזיים. החדר הכי זול היה 80 דולר, הכי יקר היה כפול מזה. אפשר בקלות למצוא חדרים זולים יותר אם מסתפקים בשירותים משותפים (שלרוב הם בסדר גמור) ולהערכתי אפשר לחתוך את המחיר הזה בחצי בלי להתכלב באמת.

תחבורה - פה אין אפשרות לעגל פינות. אלא רק אם מתמקדים נניח בשתי ערים גדולות (טוקיו וקיוטו) ואז המחיר באמת נחתך - צריך רק רכבת מהירה אחת בין הערים (יקרה, אבל לא נורא) ותח"צ בתוך הערים, שהיא לא מאוד יקרה (נניח סביב 10 שקלים לנסיעה לאדם).

כל השאר - אנחנו אכלנו רק במסעדות, ולא זולות במיוחד. אפשר גם לאכול בסושיות או סתם מסעדות פשוטות ב-30-50 לארוחה, ואפשר לקנות אוכל מקומי טעים בהחלט מהסופר. גם התפנקנו במספר פעמים בהוצאות שלא באמת היינו צריכים להוציא (מסעדת יוקרה פעם אחת ליומולדת של האשה ואונסן פרטי, למשל).

לסיכום, זוג בהחלט יכול לסגור טיול של שבועיים ב-15000 שקלים אם מתכננים כראוי ולא נוסעים המון.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

יבגני, חיפשתי עבורך:

Kyoto Gogyo זה המקום, הנה לינק לעמוד בטריפאדוויסר - מקום 20 מתוך קצת יותר מ11K מסעדות בקיוטו.

שים לב, הייתי בהרבה מקומות בקיוטו בפרט ויפן בכלל, הרבה מהם היו מצוינים, אבל זה ה-מקום שבחרתי להעלות כאן.

וכן, אני יודע שזה נשמע הזוי לגמרי לומר שאחת המנות הטעימות שאכלתי בחיי היא פאקינג מרק - אבל ככה זה היה.

ואני לא אוהב מרקים, אגב.

רק מכתיבת שורות אלו התחלתי לרייר.

קיצר, באמת באמת באמת באמת שלא כדאי לפספס. אבל באמת באמת.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

טוב, כאן המקום לציין שאור הפנה אותי גם למקום הזה ואפילו הלכתי לשם לצהרים. המקום עצמו מגניב מאוד אבל... כל מנות הראמן בושלו עם שומן חזיר, אפילו ה"צמחונית". בתור צמחוני אדוק היה לי קשה מאוד להתעלם מזה אבל המנה היא לא אותו הדבר בלי הרוטב ולכן בלעתי את זה (תרתי משמע) ואכלתי.

היה מאוד טעים (אבל אור כנראה קצת זוכר סלקטיבית, זו לא מנה לפנתאון לטעמי). בכל מקרה - שווה לבקר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

לא זוכר סלקטיבית, עניין של טעם כנראה. אני ואשתי שנינו מסכימים שהמרק השחור היא אחת המנות הטובות שאכלנו, ever.

לא אכלתי שם ראמן אז לא יכול לחוות דעה, האם אתה טוען שהמרק השחור לא כ-ז-ה טוב, או שהמקום עצמו לא טוב בכלליות? כי אלו שני דברים שונים לגמרי :o

פורסם

אל תרתח אדון עזריאל :wink:

המקום עצמו ממש נחמד. המרק השחור מאוד טעים. פשוט לא המנה הטובה ביקום (שיט, עכשיו בא לי סביח).

אל תשכח שכמו שעשית עכשיו ליבגני, גם לי עשית בילד אפ קיצוני.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...