Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באחד מהימים החמים לפני כמה שבועות נדלקה נורת הקירור ברכב.

לא לקחתי סיכון, נכנסתי לתחנת הדלק הקרובה של סונול.

הציעו לי 2 ליטר נוזל קירור אדום, ב 76 שקלים.

לא זכור לי מתי ואם בכלל קניתי נוזל קירור, אבל המחיר נשמע לי מופרך לגמרי. מצד שני, אין ברירה.

לפני כמה ימים, נתקלתי בתחנה אחרת של "דקל", בגלון 4 ליטר במחיר של 50 שקל, זול ב 70%(!!!).

נראה לי הזוי כל כך עד שלא הייתי בטוח שמדובר באותו המוצר.

תחקיר קצר בזאפ גוגל, גם מראה הפרשים גדולים במחיר. אולי לא 70% אבל עשרות אחוזים.

השאלה אם יש הבדלי איכות, או שההפרש כזה הוא רק בגלל שהם תופסים את הנהגים במקום כואב.

א.

פורסם

1. נוזל קירור לא קונים בתחנת דלק.

2. נוזל קירור לא קונים לפי הצבע, המחיר או המותג.

נוזל קירור קונים לפי מה שדורש יצרן הרכב, תוכל למצוא את המפרט הנדרש בספר הנהג. לא מומלץ לערבב בין נוזלי קירור, ואם חסר קצת עדיף להשלים עם מים מזוקקים מאשר לערבב נוזלים שונים.

אם נוזל הקירור ברכבך לא הוחלף הרבה זמן ו/או אתה לא יודע איזה נוזל נמצא במערכת מומלץ לבצע שטיפה והחלפה לנוזל המתאים לרכב.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
1. נוזל קירור לא קונים בתחנת דלק.

2. נוזל קירור לא קונים לפי הצבע, המחיר או המותג.

נוזל קירור קונים לפי מה שדורש יצרן הרכב, תוכל למצוא את המפרט הנדרש בספר הנהג. לא מומלץ לערבב בין נוזלי קירור, ואם חסר קצת עדיף להשלים עם מים מזוקקים מאשר לערבב נוזלים שונים.

אם נוזל הקירור ברכבך לא הוחלף הרבה זמן ו/או אתה לא יודע איזה נוזל נמצא במערכת מומלץ לבצע שטיפה והחלפה לנוזל המתאים לרכב.

תודה

מאחר וב 25 שנות נהיגה איכשהוא לא נתקלתי בזה, לפחות לא זכור לי, חידשת לי לגבי המים המזוקקים. בסופו של דבר כשנתקעים חייבים לעשות משהו. בתחנת הדלק הוא הוסיף את הנוזל שקניתי למה שהיה. לשאלתי, במפורש אמר שזה בסדר. לדעתי זה אינטרס שלו להגיד שזה לא בסדר וצריך להחליף את כל הנוזל, אבל הוא לא עשה זאת.

כמה שאלות

1. למה לא בתחנות דלק?

2. מדובר בפאביה ולפי ספר הרכב המפרט הוא TL-VW 774 G

מדובר במפרט פולסוווגן וברור שיש בחוץ, כאלה שהאותיות VW לא יהיו כתובים עליו ועדיין יתאימו. כמו בכל חלק אחר שעולה חצי ברגע שמורידים את שם מותג היצרן פוולספגן, מאזדה או מרצדס.

השאלה איך מוצאים את התואמים, וכמה באמת זה משמעותי בהנתן מזג האויר בישראל (טמפרטורת קיפאון \ רתיחה).

פורסם

אם אני זוכר נכון - ב 2012 עוד השתמשו בנוזל קירור בתקן G12++ אבל ליתר ביטחון הייתי ממליץ לך להשתמש בתקן G13 שהוא הכי עדכני.

אני לא סגור על הכמות שאתה צריך אבל לדעתי 2 בקבוקים [מגיע כ 1.5 ליטר שצריך לדלל 1:1] אמורים להספיק לך להחלפה מלאה.

מאיפה אתה בארץ?

פורסם
אם אני זוכר נכון - ב 2012 עוד השתמשו בנוזל קירור בתקן G12++ אבל ליתר ביטחון הייתי ממליץ לך להשתמש בתקן G13 שהוא הכי עדכני.

אני לא סגור על הכמות שאתה צריך אבל לדעתי 2 בקבוקים [מגיע כ 1.5 ליטר שצריך לדלל 1:1] אמורים להספיק לך להחלפה מלאה.

מאיפה אתה בארץ?

איזור השרון. למה?

בחיפושים עכשיו נתקלתי במושגים האלה G12 G13.

האם מדובר בתקן של פולסווגן או בתקן כללי תואם?

פורסם

האם יש נוזלים תחליפיים שעומדים בתקן הנוזלים של וואג?

וכמה באמת הנוזלים שונים בין מותגי הרכבים השונים. עד כמה זה באמת חשוב?

אם אני מבין נכון מטרות נוזל קירור הן:

הקטנה טמפ קיפאון - לא רלוונטי בארץ

העלאת טמפ רתיחה. זו צריך להיות דומה פחות או יותר לכל הרכבים. כולם נוסעים בקיץ הישראלי

מניעת קורוזיה. כנ"ל.

לא ככה?

פורסם

אני החלפתי נוזל קירור בסיאט איביזה 2011 לפני כמה חודשים

באוטו היה הנוזל המקורי (מן הסתם שהיה בתקן G12)

רכשתי מאוטוסטור את הנוזל קירור בתקן G13 החדש שלהבנתי החליף את ה-G12 למיניהם,

רכשתי את הנוזל הזה: ROWE HIGTEC AN 13, תוצרת גרמניה, מהלתי אותו ביחס של 1:1 עם מים מזוקקים,

בהצלחה

SEAT ATECA Style Plus

פורסם (נערך)
האם יש נוזלים תחליפיים שעומדים בתקן הנוזלים של וואג?

וכמה באמת הנוזלים שונים בין מותגי הרכבים השונים. עד כמה זה באמת חשוב?

אם אני מבין נכון מטרות נוזל קירור הן:

הקטנה טמפ קיפאון - לא רלוונטי בארץ

העלאת טמפ רתיחה. זו צריך להיות דומה פחות או יותר לכל הרכבים. כולם נוסעים בקיץ הישראלי

מניעת קורוזיה. כנ"ל.

לא ככה?

אפשר להגיד את אותו הדבר על שמן מנוע...אבל אני רוצה להאמין שאתה יודע שאתה לא באמת יכול לשים איזה שמן מנוע שבא לך באוטו.

היצרן קבע תקנים מסוימים מסיבות מסוימות, כל שמן מתוסף במה שהמנוע צריך ואני מתאר לעצמי שגם הנוזל קירור מתוסף בצורה כזאת או אחרת שתתאים למערכת קירור של האוטו.

בגלל שנוזל קירור מחליפים פעם במקרה הטוב פעם ב 5 שנים מינימום [ ב VAG אם אני זוכר נכון לא מחליפים אף פעם ] אז לחסוך כמה שקלים על הנוזל המקורי זאת טעות.

2 מיכלים של 1.5 [אחרי מהילה = 6 ליטר ] לא אמורים לעלות יותר מ 200 ש"ח ומדובר על השקעה חד פעמית.

אם אתה לא לחוץ ויש לך זמן תרכוש מכאן - 155 ש"ח כולל משלוח ל 3 ליטר.

עריכה אחרונה על ידי ROEi1
פורסם
אפשר להגיד את אותו הדבר על שמן מנוע...אבל אני רוצה להאמין שאתה יודע שאתה לא באמת יכול לשים איזה שמן מנוע שבא לך באוטו.

היצרן קבע תקנים מסוימים מסיבות מסוימות, כל שמן מתוסף במה שהמנוע צריך ואני מתאר לעצמי שגם הנוזל קירור מתוסף בצורה כזאת או אחרת שתתאים למערכת קירור של האוטו.

בגלל שנוזל קירור מחליפים פעם במקרה הטוב פעם ב 5 שנים מינימום [ ב VAG אם אני זוכר נכון לא מחליפים אף פעם ] אז לחסוך כמה שקלים על הנוזל המקורי זאת טעות.

2 מיכלים של 1.5 [אחרי מהילה = 6 ליטר ] לא אמורים לעלות יותר מ 200 ש"ח ומדובר על השקעה חד פעמית.

אם אתה לא לחוץ ויש לך זמן תרכוש מכאן - 155 ש"ח כולל משלוח ל 3 ליטר.

ברור.

דווקא נתת דוגמה מצוינת.

בזמנו עשיתי מחקר קטן לגבי שמן מנוע, וכן כל החלפים שיש להחליף במסגרת הטיפולים השוטפים.

אז כן, אי אפשר או לא כדאי לשים כל דבר, אבל מצד שני אין שום סיבה לבחור במוצר מסוים רק כי כתוב עליו פולסווגן, או לצורך העניין כל מותג אחר.

הם כמובן רוצים שנעשה את זה, כי כך הן גוזריםע וד קופון על הדרך. אבל צרכנות נבונה צריכה להיות חכמה מזה.

גם כאן כדאי לשאול את השאלה, האם יש באמת הבדלים בין הנוזלים, וכמה זה רלוונטי. דוגמה קלאסית שנתקלתי בה בהקשר של נוזל הקירור הוא טמפרטורת הקיפאון. בסקנדינביה היצרן מספק את הרכבים עם נוזל שמתאים לטמפרטורה ננמוכה יותר מינוס 35 במקום מינוס 25 בשאר העולם. זו רק דוגמה. אני קניתי בלית ברירה ומחוסר ידיעה נוזל שהציעו לי בתחנת הדלק. השאלה היא האם הוא באמת לא מתאים רק בגלל שלא מצויין עליו תקן פולספווגן. לא בטוח בכלל.

מצויינים עליו תקנים אחרים שאולי הם מחמירים אפילו יותר. לי אין את הכלים לדעת, אז אני שואל.

גם כשאתה מציע לי G13, זה לא תואם לתקן שמצויין בספר הרכב.

לגבי מה שאתה מציע לי להזמין ב אי ביי, אני שואל אותך :roll:. האם יש לי זמן?

אני כבר חודש לפחות אולי אפילו חודשיים, עם הנוזל שקניתי בתחנת הדלק....האם אתה היית ממליץ להחליף מחר בבוקר הוא שלא יקרה שום דבר אם אחכה עוד חודש.

לגבי עצם החלפת נוזל הקירור, גם אני זכרתי שלא צריך וכך גם כתוב בספר הרכב...ובכל זאת היה חוסר. לא הרבה אבל מספיק שנורת האזהרה נדלקה. הרכב בן 4. האם זה מעיד על בעיה יותר אקוטית, נזילה או משהו אחר?

פורסם

אין דבר כזה תקן "יותר מחמיר".

כן יכול להיות מצב שנוזל קירור אחד יכיל בתוכו כמה תקנים של חברות שונות.

G13 כן תואם לרכב שלך, G13 הוא פשוט נוזל חדש יותר שד"א אפשר לערבב אותו עם גרסאות ישנות יותר [G12 G12+ G12++ וכו' ] אבל אי אפשר לעשות הפוך!

לגבי השאלה של מה אני הייתי עושה -

*אני* הייתי מחליף בהזדמנות הראשונה שיש לי, גם בארץ המחיר לא אמור להיות כזה קריטי, תבדוק עם החנות שהצעתי לך.

סה"כ מדובר על תהליך פשוט וקצר בתנאי שהמערכת קירור שלך נקיה והנוזל קירור צלול.

מרוקנים הכל > נותנים שטיפה קלה עם צינור גינה עד שיוצאים מים נקיים > ממלאים מים מזוקקים עד הסוף > יוצאים לנסיעה של חצי שעה +- עם החימום עובד על עוצמה מלאה [אני מבין שזה על גבול הבלתי אפשר בחום הזה אבל זה מה יש] > אחרי שהמנוע מתקרר מרוקנים הכל, ממלאים נוזל קירור מהול עד קו המקסימום ויוצאים לעוד נסיעה של 20-30 דקות ואז בודקים מפלס ומשלימים לפי הצורך.

פורסם

השאלה היא האם יש בעיה במערכת הקירור שגרמה להתחממות ואז נוזל בורח החוצה,

או שהיה חסר המון נוזל - מה שמצביע על נזילה ואז המנוע התחמם.

תעקוב ותתקן לפני שתגמור את המנוע!

פורסם
השאלה היא האם יש בעיה במערכת הקירור שגרמה להתחממות ואז נוזל בורח החוצה,

או שהיה חסר המון נוזל - מה שמצביע על נזילה ואז המנוע התחמם.

תעקוב ותתקן לפני שתגמור את המנוע!

אני לא יודע.

רק אומר שחשבתי שזו מערכת סגורה שאינה דורשת טיפול, אבל אני רואה ששוק נוזלי הקירור למכוניות סקודה ודומיהן תוצרת WV חי ונושם...כך שאני לא יודע עד כמה המערכת הסגורה לפי הצהרת יצרן, היא באמת כזאת

• תוכן חדש...