Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כרגע מחפש רכב זול (עד 20K) שישמש אותי ללימודים. אני נוסע בכל יום כ 35 ק"מ רובם בכביש בינעירוני (ממבשרת לרמת בית הכרם. כביש 1 ובגין)

בחיפושים אני מתמקד ברכבים זולים בעלי מנוע קטן על מנת לחסוך בדלק (גטס ופונטו גרנדה)

במהלך חיפושי ביד 2 נתקלתי מספר רכבים בעלי מנוע גדול ומוסבים לגז, למשל שברולט אימפלה וביואיק לה סיבר.

מצד אחד, המחיר והאיבזור מפתה - רכב גדול ומפנק, מושבי עור ומנוע גדול וסוחב (כשהיתה לי פונטו גרנדה, הייתי מזדחל באיטיות בעליות של כביש 1)

מצד שני, כמה כבר יכול לחסוך לי הגז שמדובר מנוע גדול ? (3700 סמ"ק), האם אני אוכל להגיע לצריכת דלק שמבחינת המחיר תהיה מקבילה ל 1:12 בבנזין ?

צריכת הדלק בבנזין ע"פ חיפוש באינטרנט היא בערך 1:9 מחוץ לעיר ו 1:7 בעיר. אני נוהג רוב הזמן על כביש מהיר, ונוהג מאוד רגוע.

בנוסף, האם ישנם טיפולים מיוחדים שצריך לעשות למערכת הגפמ ?

פורסם

אוקיי יש טיפול פילטרים כל 10 אלף לדעתי.

דע לך שתצורכת הדלק שלך תהיה ברכב עם מנוע כמו של שברולט ישן קרוב 1:16.

שלא לדבר בנוסף על טיפולים הרכב הרגילים.

רכב מנהלים ישן זה מתכון לחור בכיס אלא אם אתם קונה באמת רכב שמור.

עדיף לך רכב סופר מיני מאשר שברולט אימפלה משנת 2003 מבחינת עלות אחזקה.

פורסם

אני כרגע מתמקד בביואיק לה סייבר 2003.

האם ישנם מחלות מיוחדות לרכב ? האם יש משהו ספציפי שכדאי לי לבדוק ?

בנוגע לחלקים, גם אם הם יקרים ניתן להזמין הכל מחו"ל. בעבר הזמנתי מארה"ב חלקים לפייזר, המחיר כולל המשלוח ומכס היה שליש ממה שביקשו בארץ.

פורסם

קניית רכב כנ"ל שכבר מוסב לגז (וכפועל יוצא כנראה עבר קילומראז' מכובד) טומנת בתוכה הימור לא קטן. אם המטרה שלך היא תחבורה זולה - אני הייתי מחפש דרכים אחרות. לו היה לי רכב כזה מוסב לגז בתקציב הנתון חף מבעיות לא חושב שהייתי מוכר אותו...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לאחר בדיקה קלה של הרכב, כנראה שיש צורך בשיפוץ גיר. בין הילוך רישיון ושני יש דפיקה קלה, ויש הזעה בגיר.

הק"מ - 180K, והמנוע הוחלף לפני כחצי שנה למנוע עם 50K.

מהם העלויות לשיפוץ גיר כזה ?

פורסם

א. מנוע שהוחלף בסך הכל ב-180 אלף זה מראה שהרכב לא טופל כיאות או סבל התחממות וכו'.

ב. אין לך באמת דרך לדעת כמה ק"מ עבר המנוע - אלא אם הוא חדש מהניילון (ובדרך כלל הוא מפירוק ולא ניתן לדעת כמה עבר)

ג. כמו קודמיי, ממליץ להסתפק בסופר-מיני או משפחתית יפנית/קוריאנית.

ד. האם הסטודנטים של היום כל כך מפונקים ביחס לתקוה בה אני הייתי סטודנט (לפני עשרים שנה)?

Sent from my m2 note using Tapatalk

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

לא יודע למה הלכת לכיוון של גז, זו יכולה להיות אופציה די יקרה ולא אמינה, ואתה לא יכול לחנות בחניונים. אתה נוהג רגוע לטענתך, ואם אתה מסתדר עם גיר ידני אז הכיוון של גרנדה נכון, ואפילו נכנסת לך בתקציב גרסת ה-1.4 החזקה יותר.

פורסם

הסיבה לא הגיונית אלא רגשית. אני אוהב אמריקאיות, האוטו הראשון שלי היה פלימיוט ואליאנט. ואם אפשר לנהוג באמריקאית עם צריכת דלק של פונטו, אז למה לא?

פורסם

תשים את הרגש בצד ותסתכל על התמונה האמתית.

גיר דפוק,מנוע שהוחלף רמז עבה לתחזוקת בלאי.

יש מצב שיש בשוק אמריקאית שמוסבת לגז במצב טוב אבל זה לא הרכב הזה.

תבדוק עם המוסכים האיכותיים שמטפלים ברכבים מוסבים יכול להיות יש להם איזה לקוח שרוצה למכור את הרכב שלו.

פורסם

יש עוד דבר שמאפיין רכב מוסב שנמכר ביד שנייה: בדרך כלל קילומטרז הזוי...

חוץ מזה אני ממש נהניתי בתקופה שהחזקתי רכב עם גז, הוצאות הדלק היו ברצפה...

Sent from my CW-Vi7 using Tapatalk

• תוכן חדש...