Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ראש מנוע מאזדה 5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאזדה 5 עם 153,000 ק"מ שנת 2007

עקב פיצוץ רדיאטור הרכב התחמם , נדלקה נורת אזהרה + צ'ק אנגין

הרכב נגרר למוסך מורשה, במוסך הוחלף רדיאטור + טרמוסט, הרכב נבדק עי המוסך בנסיעה , לא נמצאה בעיית התחממות, חשבנו שהכל מאחרונו והינו ברי מזל.

לאחר 450-500 ק"מ של נסיעה, שוב הרכב התחמם בנסיעה בכביש מהיר, אם כי הטמפרטורה לא הגיע למקס ולא נדלקה אף נורה. עצירה בשולי הכביש ללא כיבוי מנוע ושוב המחוג בטווח הסטנדרטי שלו (באמצע)

שמתי לב שמיכל עיבוי העודפים מתמלא מעל גובה מקס, וגובה המים ברדיאטור (לאחר פתיחת הפקק, שהרכב קר) ירד

בבדיקת השמן לא נמצאה עדות לכך שחדר נוזל קרור, השמן נקי וצלול, כמו כן, אין עדות לבועות אוויר במיכל העודפים שהמנוע עובד.

הרכב הוחזר למוסך ושם נתקבלה דיאגנוזה של פריצת אטם ראש מנוע:

ככל הנאה יש צורך בשיפוץ ראש מנוע

וכאן השאלה....

האם כדאי לשפץ ראש או שעדיף לרכוש מנוע יבוא / פרוק

פניתי לשני מוסכים מורשים, מוסך אחד טען שהם לא מתעסקים בשיפוץ אלא רק בהחלפת מנוע קומפלט, לא מעונינים לקחת סיכון שהשיפוץ לא היה מוצלח, המוסך שבו טופל הרכב עד כה, טען שאין כל בעיה לשפץ את ראש המנוע.

"פותחים רואים" במידה ואין סדק בבלוק, אפשר לשפץ

מבחינה כלכלית, עלויות שיפוץ ראש אמורות להיות נמוכות יותר, מאשר החלפת מנוע קומפלט

אני מתלבט כיצד לפעול (הרכב היה מיועד למכירה עוד לפני התקלה)

מעוניין בפתרון הטוב ביותר במחיר הוגן

מה דעת המומחים, לשפץ או להחליף ?

מה העליות בשיפוץ מול החלפה

האם מכירים בעל מקצוע אמין שמטפל ברכבי מאזדה, אם כי לא חובה (אפשר גם בפרטי) באזור המרכז / השרון

חשוב לציין: שמנוע לא מעשן ולא "אוכל שמן", טופל תמיד במוסך מורשה ללא בעיות

תודה

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שמת לב אם יצא עשן לבן? כלומר אם מים "נשרפו"?

אולי לא מילאו מים כמו שצריך והיה אוויר במערכת?

אני הייתי מחכה עוד קצת עם התיקונים היקרים. בעבר היתה לי לאנטיס שגם התפוצץ הרדיאטור והמנוע התחמם, הוחלף הרדיאטור + טרמוסטט, במוסך "איימו" עלי שזה יחזיק מקסימום חצי שנה, הרכב נסע עוד שנה וחצי ככה בלי לאבד גרם מים עד שנמכר.

(שמן אכל, אבל גם לפני זה)

ליאור.

פורסם

תודה על התגובה, לא עשן ולא נעלים, הכל כמו חדש, אם כי ..... מפלס נוזל מי הקרור ירד לאחר נסיעה.

רדיאטור + טרמוסטט כבר הוחלפו ואכן הכל היה תקין במשך 500 ק"מ נוספים.

כרגע הרכב מושבת מנסיעה בהחלטה כיצד להמשיך.

אני נוטה לכיוון שיפוץ ראש מנוע, אלא באם אקבל דעות שליליות באשר להצלחת השיפוץ.

פורסם

תשלים נוזל קירור, סע כמה ימים ותעקוב אחרי הנוזל.

יכול מאוד להיות שזה היה משהו חד פעמי ולא שמו לך מספיק נוזל קירור במערכת.

פורסם (נערך)

תודה. אבל לא הגיוני שמדובר באירוע חד פעמי, לאחר שהרכב חזר מהמוסך (החלפת רדיאטור + טרמוסטט) גובה נוזל הקרור היה תקין.

כבר נסענו כ500 ק"מ רובם מחוץ לעיר, ללא שום סימנים חריגים, מחוג הטמפרטורה בדיוק באמצע.

לאחר שהרכב התחמם בפעם השניה בכביש מהיר (כבר לאחר החלפת הרדיאטור + טרמוסטט) , הורדת מהירות ולאחר מכן עצירה בשולי הכביש, הורידו שוב את המחוג לאמצע , לטווח טמפרטורה הנורמלי.

לאחר מכן הרכב נסע עוד 30 דקות בפקקי הבוקר (עוד 25 ק"מ) ללא סימיני התחממות.

רק לאחר עצירה מוחלטת + התקררות של מספר שעות ,נמצא שבמיכל עודפים הצטברו 750 CC מעל קו המקס, כאשר ברדיאטור עצמו היה חסר נוזל קרור, מעל 700CC

זאת אומרת שבכל זאת יש כאן בעיה !!!

אין נזילה מהצנרת (לפחות לא כזו שנראת בעין) כך שנוזל הקרור לא בורח מהצנרת.

מפלס השמן קרוב למקס (הרכב לאחר טיפול שנתי שבוצע לפני חודש)

שמן נקי וצלול, גם במיכל העיבוי נוזל קרור ורוד וצלול

האם לאחר החלפת רדיאטור יש לעשות ניקוז אויר (אולי לא בוצע כראוי) ?

האם יתכן שהפריצה גורמת לכניסת אויר למנוע ודחיפת נוזל הקרור למיכל עודפים?

האם בכלל הסימפטומים הללו הם של פריצת ראש מנוע?

אני כבר :-(

עריכה אחרונה על ידי yossil07
פורסם

תודה, נקווה שהצדק עמך, לא מתאים לי להיות בסרט שבו לאחר שיפוץ הראש יש בעיה בקומפרסיה, או בגל הארכובה/בוכנות וקראתי על כך לא מעט בפורום

פורסם

אני מציע לך לבקש מהמוסך לבצע בדיקת לחץ הפוך ולראות בעיין שאכן חודרת קומפרסיה למערכת הקירור...וזאת כדי לוודא פריצה ב 100 אחוז ולשלול בעייה אחרת שחבל שבגללה תרים ראש מנוע סתם!

פורסם (נערך)

תודה, נרשם

הבנתי שלא מדובר בבדיקה פשוטה, אבדוק במוסך לפי מה הקביעה שלהם שמדובר בפריצת ראש מנוע, בכל אופן כפי שציינתי בעבר, מלבד בריחת מפלס נוזל קרור מהרדיאטור למיכל העודפים, אין תסמינים נוספים לפריצה.

מעט מטריד, אבל יבדק

עריכה אחרונה על ידי yossil07
פורסם
תעשה ראש המוסך לא היה מציע אם הוא לא היה יודע שזה יחזיק

ככה סתם ? בלי בדיקה נוספת ? (אולי הסיבה בגינה התחמם הרכב לא אותרה והיא איננה ראש המנוע ?)

אני מציע לך לבקש מהמוסך לבצע בדיקת לחץ הפוך ולראות בעיין שאכן חודרת קומפרסיה למערכת הקירור...וזאת כדי לוודא פריצה ב 100 אחוז ולשלול בעייה אחרת שחבל שבגללה תרים ראש מנוע סתם!

בדיוק !

alfa 156 2.5.

פורסם

לפי דעתי יכול מאוד להיות שמדובר באויר במערכת או במצב שלא שמו מספיק נוזל קירו מכיוון שאחרי החלפת רדיאטור גם אם תמלא עד המקסימום, תבדוק אחרי כמה ימים תראה שחסר לך....

אני אישית הייתי ממלא עד למקסימום שצריך, נוסע עם הרכב כמה נסיעות קצרות ומאבחן שוב את המצב. כבר ניתקלתי במקרים של אבחנת מורשה שצריך להחליף מנוע ולבסוף לא היה צריך לעשות מאומה, אל תחפש בכוח מתחת לשטיח... בדוק שוב.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

משהו לא מסתדר לי:

אתה כתבת ציטוט:

" אחר 450-500 ק"מ של נסיעה, שוב הרכב התחמם בנסיעה בכביש מהיר, אם כי הטמפרטורה לא הגיע למקס ולא נדלקה אף נורה. עצירה בשולי הכביש ללא כיבוי מנוע ושוב המחוג בטווח הסטנדרטי שלו (באמצע)

שמתי לב שמיכל עיבוי העודפים מתמלא מעל גובה מקס, וגובה המים ברדיאטור (לאחר פתיחת הפקק, שהרכב קר) ירד

בבדיקת השמן לא נמצאה עדות לכך שחדר נוזל קרור, השמן נקי וצלול, כמו כן, אין עדות לבועות אוויר במיכל העודפים שהמנוע עובד."

.

.

אני לא מבין מה לא תקין פה... בחיי ...

הרכב התחמם מעל החצי (נניח שלושת רבעי), עצרת בצד מנוע דולק, הטמפרטורה חזרה לנורמאלי, יש אויר במערכת נוצר לך בועות וביעבוע, כעת בטח חסר מים צריך להוסיף...

מה הבעיה בעצם אתה מחפש בכוח להחליף מנוע אז תחליף ולבריאות.

הזוי.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

אני הייתי מנסה להמשיך לנסוע ככה. זה לא בהכרח נשמע שיש לך בעיה.

אם הרכב מיועד למכירה ואתה מתעקש לבזבז כמה אלפים, אז קח אותו לטרייד אין ותקנה רכב אחר, חדש יותר.

תן למישהו אחר להתעסק עם הצרות האלה, שאולי יש באוטו ואולי אין.

פורסם
תודה, נרשם

הבנתי שלא מדובר בבדיקה פשוטה, אבדוק במוסך לפי מה הקביעה שלהם שמדובר בפריצת ראש מנוע, בכל אופן כפי שציינתי בעבר, מלבד בריחת מפלס נוזל קרור מהרדיאטור למיכל העודפים, אין תסמינים נוספים לפריצה.

מעט מטריד, אבל יבדק

לא מדובר בבדיקה פשוטה אלא בבדיקה סופר פשוטה! מכניסים אויר מבוקר בלחץ לצילינדרים ורואים אם קיימת בריחת אויר לכיוון מערכת הקירור. אם המוסך אמר לך שהבדיקה היא לא פשוטה אז כדאי שתדלק לך נורה אדומה בקשר להיתנהלות המקצועית שלו.

פורסם

זה פשוט מקומם ההחלטות החד משמעיות האלה וכל ההתנהלות מוסך מורשה הייתי נוכח פעמיים באבחנות של מנוע גמור במוסך מורשה, ובסוף לא הוחלף כלום הכל תקין. מזכיר לי את עניין הזבל בתלאביב שצילמו במצלמה נסתרת לפני יומיים שכל

מה שממיינים למחזור בסוף נזרק בייחד הכל עם זבל רגיל, שזה לא מפתיע פה.

פשוט מקומם.

מה מנוע איפה מנוע, מה פריצת אטם ראש... התערבב לך שמן עם מים ?

אז תחליף אטם ראש מה הסיפור, הלו זה מזדה 5 לא ציקמוק.

• תוכן חדש...