Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופר מיני חדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

אני מחפשת רכב חדש בקטגוריית הסופר מיני ואשמח לקבל עצותיכם לגבי הדגמים ביניהם אני מתלבטת.

הצרכים שלי הם כמובן מחיר, בטיחות, אמינות, חסכוניות, נוחות נסיעה, טיפולים לא יקרים וכן מאד חשוב מספיק מקום בתא המטען לעגלת תינוק (אני מצפה).

מרד רציתי את הסוויפט וירדתי ממנה בגלל תא המטען הזערורי. היום עשיתי נסיעת מבחן על הבלנו ולא עפתי - לא מי יודע מה נוחה ונושא הבטיחות בה מאד מאד מטריד אותי. מצד שני הרכבים של סוזוקי באופן עקבי מאופיינים באמינות גבוהה, טיפולים זולים ותצרוכת הדלק מעולה.

ראיתי פה הרבה המלצות על פג'ו 208, אני לא רוצה רכב צרפתי וגם הטיפולים מאד יקרים.

יונדאי 20 - ניסיתי, היה בסדר, אבל נראה לי שאם כבר אז הבלנו עדפה עליה.

כרגע על הכוונת גם סיאט איביזה - מוטרדת מנושא התחזוקה שלה.

מבין האופציות שהעליתי עד כה, על מה הייתם ממליצים? והאם יש דגמים נוספים שכדאי לי לבחון לדעתכם?

תודה

פורסם

לטעמי ה208 עדיפה , המנוע והגיר לא מראים בעיות בשלוש שנים שלהם פה. לא מכיר עלויות טיפולים.

באיביזה יש את נושא הגיר ורק שנתיים אחריות.

מה התקציב?

פורסם

ב100 וקצת יש לך הונדה ג'אז עם תא המטען הגדול בקטגוריה ועונה על רוב הקריטריונים, רק עלות הטיפולים בסימן שאלה ואם הנוחות תהיה טובה מספיק.

פורסם

הרכבים הצרפתים זה לא כמו של 1983.

ולא סובלים מבעיות אמינות.

הייתי מציע גם את הקליאו,זריזה,איבזור טוב,ניראית מעולה.

האיביזה לדעתי מהווה תמורה מעולה,זריזה,איבזור בסדר גמור,נוחה ובמחיר טוב מאוד.

היונדאי i20 לדעתי די שקטנ בנסיעה,מרווחת מאחור אך חלשה,בטח לעונת מנועי הטורבו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפי מה שפירטת, נראה שאת פוחדת לקנות רכב אירופאי בשל כל מיני סטיגמות כאלו ואחרות. חבל, כי בהרבה מקרים הרכבים המוצעים נותנים הרבה יותר מכל הבחינות, אבל אם נצמצם את זה ליפני/קוריאני, אז האופציות הטובות לדעתי הן:

טויוטה יאריס

הונדה ג'אז

יונדאי I20

מזדה 2

קיה ריו

ההונדה כנראה תתאים לך מאחר והיא מאוד מרווחת. הטויוטה בעלת יכולת תמרון טוב וגם אותה מציע לך לשקול.

פורסם

יאריס יש לה תא מטען קטן מאוד, לא נכנסת שם עגלה,בקושי נכנסות שם 4 שקיות סופר

לאישתי יש איביזה התא מטען בה הרבה יותר מרווח מהיאריס,קחי בחשבון שבמכוניות סופר מיני צריך ללכת עם העגלה לסוכנות ולבדוק האם תיכנס

מצטרף להמלצה על ההונדה ג'אז,מרווחת מאוד עם תא מטען נדיב מאוד, המנוע דיי חלש והגיר דיי רועש אבל בשביל התניידות עירונית היא בסדר גמור

פורסם

הגיר של הג'אז ממש לא רועש, בטח לא יחסית לתיבות רציפות אחרות. אני נוהג לא מעט על ג'אז דור קודם והגיר יותר מבסדר - מתנהג כמעט כמו אוטומט רק בלי העברות הילוכים.

אני חושב שג'אז זה רכב מצויין, בטח עם המושבים האחוריים שמתפקלים בצורה מגניבה ויוצרים המון שטח טעינה.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

לעניות דעתי שמירת ערך יותר חשובה מיוקר הטיפולים. כמה כבר יהיה הבדל למשך 3 עד 4 שנים בהנחה שהרכב אמין?

לעומת זאת בירידת ערך יש שונות גדולה בין המכוניות ולא חשוב אם בצדק או שלא בצדק

פורסם

הלוואי שהיה מתנהג כמו אוטומט, למשל כמו הרציף בi25 , זה רציף קלאסי שגורם למנוע לצרוח בהאצה פלוס דוושת גז מתה. (לא משהו שצריך להפריע למי שלא חולה הגה, זה מכוון חסכון).

פורסם
לפי מה שפירטת, נראה שאת פוחדת לקנות רכב אירופאי בשל כל מיני סטיגמות כאלו ואחרות. חבל, כי בהרבה מקרים הרכבים המוצעים נותנים הרבה יותר מכל הבחינות, אבל אם נצמצם את זה ליפני/קוריאני, אז האופציות הטובות לדעתי הן:

טויוטה יאריס

הונדה ג'אז

יונדאי I20

מזדה 2

קיה ריו

ההונדה כנראה תתאים לך מאחר והיא מאוד מרווחת. הטויוטה בעלת יכולת תמרון טוב וגם אותה מציע לך לשקול.

ממממ לא הייתי קוראת לזה סטיגמות. היתה לי רנו קליאו וקיללתי אותה יומיום. התקלקלה ללא הפסקה וכל טיפול פשיטת רגל.

פורסם
יאריס יש לה תא מטען קטן מאוד, לא נכנסת שם עגלה,בקושי נכנסות שם 4 שקיות סופר

לאישתי יש איביזה התא מטען בה הרבה יותר מרווח מהיאריס,קחי בחשבון שבמכוניות סופר מיני צריך ללכת עם העגלה לסוכנות ולבדוק האם תיכנס

מצטרף להמלצה על ההונדה ג'אז,מרווחת מאוד עם תא מטען נדיב מאוד, המנוע דיי חלש והגיר דיי רועש אבל בשביל התניידות עירונית היא בסדר גמור

ניראה לי אתה מתבלבל בין אייגו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
ממממ לא הייתי קוראת לזה סטיגמות. היתה לי רנו קליאו וקיללתי אותה יומיום. התקלקלה ללא הפסקה וכל טיפול פשיטת רגל.

נתת דווקא דוגמה מצוינת למהי סטיגמה. סטיגמה זה הקשר שאת עושה בין קליאו ספציפית שהאכילה אותך מרורים לפז'ו 208 שאינך מכירה ומתאימה לצרכיך, כפי שפרטת, טוב יותר מכל אוטו אחר כאן להערכתי. בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

פורסם

גם לי היו כמה רנו בעבר, רנו 5 שהתחממה ונקרע לה הכבל של הקלאץ׳, רנו טווינגו שהתחממה...אבל זה לא אומר שכולן היו ככה, מה גם שאין מה להשוות לדורות הקודמים. הקליאו החדשה, מה לעשות, מציעה הרבה יותר מיונדאי ובאותו מחיר - מנוע מתקדם, גיר מתקדם, זריזות...אם אלה לא אלמנטים שמדברים אלייך, אז היונדאי (סתם לדוגמה) אחלה רכב. אגב, אני חושב שהם עשו קפיצה אדירה עם המראה של ה i20 החדשה, רק מפריע לי שהיא מגיעה עם מנוע חלש וגיר מסרס.

• תוכן חדש...