Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו B4 2010 - תקלה בגיר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

ברשותי B4 2010 עם 81 אלף ק"מ. מאז היום בבוקר, ביציאה מרמזור אני לוחץ על הדוושה ולוקח לרכב 2-3 שניות להגיב. זה לא קרה לי עד היום. אחרי שהרכב מתחיל לנסוע, הכל כרגיל. מומחי סובארו - יש סיבה לדאגה? אשמח מאוד לעזרה.

תודה רבה,

טל

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

לא. בדקתי קודם בחנייה ונראה שאם ממש נוגעים בדוושת הגז, יש ירידה של הסל"ד עד ל-500 ואז הרכב מתחיל לנסוע כרגיל.

קראתי קצת בפורומים בארה"ב ויש לי תחושה רעה שזאת תקלה די נדירה בממיר המומנט.

אשמח לתגובות של מכוני הגירים וכן של מומחים לסובארו.

אני ממש מבואס כי השקעתי ממיטב כספי בסובארו בכדי לקנות אמינות ואחרי 3000 ק"מ שעשיתי עליה, הדבר הזה נפל עליי :\

פורסם
האם יש נורת תקלה כלשהי שדולקת בלוח השעונים?באיזה מנוע מדובר? 2.0 או 2.5?

לא, אין שום מנורה. אחרי התייעצות עם ספי מומחה הגירים, יש חשד לתקלה במצערת. המנוע הוא 2 ליטר.

פורסם

אני לא הייתי חושד בתקלה מהגיר, הגיר הזה די אמין ומחזיק יפה הרבה ק"מ.

ראיתי איתו בעיות רק כשמדובר ברכבים שגררו יותר מהמשקל המותר. חוץ מזה הוא די אמין.

בקשר למצערת, קראץי קצת בפורומים בחו"ל וראיצי כמה תלונות על השהייה של 2-10 שניות לפעמים. בצע לימוד מחדש חמצערת וזה אמור לפתור את הבעיה.

שלומי

פורסם
אני לא הייתי חושד בתקלה מהגיר, הגיר הזה די אמין ומחזיק יפה הרבה ק"מ.

ראיתי איתו בעיות רק כשמדובר ברכבים שגררו יותר מהמשקל המותר. חוץ מזה הוא די אמין.

בקשר למצערת, קראץי קצת בפורומים בחו"ל וראיצי כמה תלונות על השהייה של 2-10 שניות לפעמים. בצע לימוד מחדש חמצערת וזה אמור לפתור את הבעיה.

"בצע" נשמע מעולה. תוכל בבקשה לומר לי מה בדיוק עושים בתהליך הזה? :)

פורסם

אגב, לא יודע כמה זה רלוונטי אבל ערב לפני שהתחילה התקלה, עמדתי בפקק עם מנוע מונע בערך 25 דקות. ובדיוק למחרת העניין התחיל.

פורסם

טל, הרכב הזה ממש לא מתרגש מ20 דקות עמידה בפקק. כל עוד הוא תקין, אתה יכול לנסוע איתו שנה שלמה רצוף בלי לכבות אותו, רק לתדלק..

עכשיו ללימוד מחדש של המצערת:

אופציה ראשונה היא ללכת למוסך סובארו ולבצע לימוד מחדש באמצעות חיבור לסורק מקורי ומשם לתת פקודה ללמידה מחדש.

אופציה שניה היא לעשות את זה לבד בשלבים הבאים:

*אני מדגיש מראש - לא ללחוץ על דוושת הגז לאורך כל התהליך. כלום. שום דבר. אף פעם. עד שלא מסיימים הכל*

1. חייב שהמנוע יהיה קר ממש, זאת אומרת אחרי 4-5 שעות לפחות של חוסר שימוש. הכי טוב זה אחרי יום שלם/לילה שלם.

2. מתחילים- הכנס את המפתח, שים סוויץ' (במצב שאפשר להדליק רדיו וכו'), לא להניע עדיין. רק לשים סוויץ.

3. כשהמתח בסוויץ', תכבה את כל צרכני החשמל- מזגן למצב כיבוי, מערכת סטריאו- לכבות, אורות קדמיים/ערפל למצב כבוי, נורות פנימיות של הרכב - לכבות את הכל!

4. אחרי שכיבית את הכל, תכבה את הסוויץ ותוציא את המפתח.

5. עכשיו תפרק את הכבל - (מינוס) של המצבר והמתן חצי שעה.

6. אחרי חצי שעה, תחבר חזרה את המינוס שניתקת.

7. עכשיו תכניס את המפתח ותשים סוויץ כמו מקודם, המתן 15 שניות (בכדי שהמצערת תעשה את הכיוון הראשוני) ותניע את הרכב.

*אני מזכיר שוב לא ללחוץ על דוושת הגז ולא להדליק שום צרכן חשמל בשום אופן!*

8. עכשיו תמתין כ 20-25 דקות ותן למצערת ללמוד מחדש. אתה תשים לב שהסל"ד ירד ויעלה כמה פעמים- אל תדאג, פשוט תן לרכב ללמוד, המצערת מבצעת לימוד מחדש.

9. אחרי 20-25 דקות שהרכב היה מונע (אולי המאווררים של הרדיאטור כבר יתחילו לפעול), תכבה אותו והמתן 5 דקות כשהרכב כבוי.

10. כעת שים סוויץ' שוב, המתן 15 שניות ותניע את הרכב.

11. כשהרכב הונע, המתן 5 דקות בלי ללחוץ על כלום! ולא להפעיל שום צרכן חשמל כמו אור/מערכת/מזגן - כלום!

12. כעת כבה את הרכב והמתן 10 דקות.

13. עכשיו כנס לרכב, תניע וסע לסיבוב של 10 דקות, תראה אם זה הסתדר.

ב-ה-צ-ל-ח-ה

לא לשכוח לחזור לעדכן אותנו אם זה עזר! אם לא, יש עוד כיוונים לתקלה אבל בוא נתחיל מפה

שלומי

פורסם

וואו זה חתיכת הסבר שלומי, תודה! האם לא כדאי להתחיל מאיפוס בסיסי של ניתוק המינוס של המצבר ל-5 דקות?

פורסם

אני מתכוון - כניסיון לפני מה שהצעת...חושב שזה לא יעזור?

פורסם

לא, זה לא ישנה כי כל עוד אתה לא מכבה את כל הצרכנים, אין טעם לנתק מצבר

הסיבה היא שרק לאחר כיבוי הצרכנים ואז ניתוק המצבר לזמן של 30 דקות בערך, המצערת תיכנס למצב לימוד מחדש,

אם תנתק את המצבר לפני התהליך זה לא ישנה כי עדיין לא בוצע כיבוי הצרכנים+ניתוק ל5 דקות לא מספיק כדי לאפס.

ובכל מקרה, הניתוק והאיפוס הגדול של החצי שעה יספיק כך ש"חבל על הזמן" של האיפוס הקטן בן ה5 דקות

שלומי

פורסם

ברור לגמרי. התכוונתי האם ניתוק כזה של חצי שעה יספיק כניסיון לפני התהליך הארוך שפירטת קודם...

פורסם

לא הבנתי אותך.

ניתוק מקדים של 5 דקות או של 30 דקות? עם/בלי כיבוי צרכני זרם? מנוע חם/קר?

אם כוונתך היא לנתק לחצי שעה ואז לחבר מצבר, במנוע חם, עם צרכני זרם פועלים, אז לא- זה לא יעבוד.

הדרך היחידה שבה זה יעבוד זה לפי התהליך שהסברתי

ותכלס, זה לא כזה ארוך, פשוט תעשה את שלבים 1-5 בלילה לפני שתלך לישון (וככה תחסוך את החצי שעת המתנה), ובבוקר תחבר את המצבר ותמשיך את שלבים 6 והלאה, ככה תסיים את התהליך תוך חצי שעה-40 דקות פלוס מינוס

שלומי

• תוכן חדש...