Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולו 2016,הולך להחלפת סט קלאצ'ים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נהניתי. לשון עבר.

זה לא קשור.

הרכיב לא יקר או זול. יש לו עלות ברורה. תדירות ההחלפה גם ברורה.

רק צריך לתמחר אותה כחלק מעלות האחזקה הכוללת.

כמו צריכת דלק (שהיא הרבה יותר גבוהה במקרה שלי מהחלפת קלאצ'ים אפשרית) . חלק ממחיר הביצועים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 190
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עלות חלקים היא ידועה וברורה, אבל איך ניתן לכמת את הזמן שלך או את עוגמת הנפש. נניח ונתקעת בדרך לטיול עם הילדים או להחמיץ פגישה חשובה בעבודה.

להגיע לעבודה בתחבורע ציבורית זה כיף גדול.

אני לא הייתי קונה רכב חדש שאמור לשמש את משפחתי בידיעה שקיימת בו בעיה שתשבית לי את הרכב.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם
עלות חלקים היא ידועה וברורה, אבל איך ניתן לכמת את הזמן שלך או את עוגמת הנפש. נניח ונתקעת בדרך לטיול עם הילדים או להחמיץ פגישה חשובה בעבודה.

למה אתה חוזר שוב על השטות הזו?!

קראת את הדיון כולו?

כבר התייחסנו לזה.

זו לא תקלה משביתה. מדובר בבלאי של הקלאצ'ים. משהו שקורה כל 3-4 שנים.

פורסם

מבלי להתייחס למשבית או לא.

3 או 4 שנים?

ספר את זה לפותח השרשור שהרכב שלא הולך להחלפת קלאצים אחרי 13000 קמ.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

3 או 4 שנים?

13,825 (-:

נכון להיום

זאת לא תקלה משביתה,היא רק משביתה שמחות.

פורסם

3 או 4 שנים?

לא הלכו לו קלאצ'ים.

יש לו "רעש".

אני, במקומו, הייתי הולך לשמוע חוות דעת שנייה.

ושוב, אתה לא קראת את השרשור. יש סטטיסטיקה טובה מקושרת, מ-300 רכבים.

מקרה אחד כזה או אחר לא אומר כלום. על ה-13 שהוא עבר, אני מביא לך אחד עם מעל 50 אלף, עם קלאצ'ים מקוריים מהסדרה הבעייתית של 2012.

אז מה?!

פורסם
הדבר היחיד שמדבר זה מכירות, והן רק עולות.

זה אומר דבר אחד, הלקוחות מרוצים.

זה לא עניין אמוציונאלי, זה רק עניין של תמורה למחיר ותמחור סיכונים.

ההיפך.

קנית רכב היא החלטה הכוללת מרכיב אמוציונאלי חזק.

למשל- הבחירה בין דגמים כמעט זהים של פולקסוואגן, סקודה וסיאט מבוססת בעיקר על אמוציונאליות.

לקוחות רכב עם מחלות ידועות ועדין מרוצים- זו לא הוכחה לשום דבר. הטיות פסיכולוגיות משפיעות כאן. מוכר טוב בסוכנות רכב משפיע מאוד על החלטת הקונה.

יהודה

פורסם

מהבחינה הזו סגרנו.

הרכבים נמכרים. הלקוחות מרוצים.

זו ההוכחה שהמחלה לא קשה, ביחס לתמורה.

הבעיה היא עם תחושת ההיסטריה שמלווה דעות מסויימות, שנוטות לנפח בעיה מעבר למימדיה הריאלים.

ברור שאם למישהו יש קושי נפשי ממשי עם תקלות ברכב, רצוי שיירכוש את הרכב עם האמינות האפשרית הכי גבוהה יש.

ברור.

כל אחד והשריטות שלו.

הבעיה עם אי רציונאליות היא שהיא מובילה לקבלת החלטות גרועה. למשל משתמש בפורום שמכר פולו חדשה, כי חשש מתקלה בגיר, כאשר עצם המכירה הפסידה לו ה-רבה יותר כסף מכל תקלה אפשרית. ניפחו לו פה את הפוביה, והוא קיבל החלטה רעה.

זה מעניין לראות איך אי הרציונאליות גם נתמכת בתיאורים אפשריים של מקרים שהסיכוי שייקרו קטנים, הגזמת הנזק שלהם עם רטוריקה מוגזמת, בצירוף מילות תואר מופרזות לתיאור הנזק, וכו'.

כל החיים המוטורים שלי נהגתי ברכבים שהגזימו את הבעיתיות שלהן, מאלפות, דרך פיז'ואים וסיטרואנים וכלה בפיאטים. כולם נתנו בסוף תמורה טובה בשקלול מלא, לא פחות מהסובארו שהיו לי (שאכן גילו אמינות מופתית). רק צריך לדעת לנשום עמוק.

פורסם

למה אני צריך לחשוש כל פעם שאני "לוחץ" או "מאמץ" את הגיר?

אני נוסע ברכב בעל המוניטין הכי מפוקפק כאן בפורום.

טווינצארג'ר+DSG+שנת ייצור 2009.

ואני ממש לא חושש "ללחוץ" או "לאמץ" את הרכב.

למזלי סיפורי הזוועות כאן לא היוו פקטור ברכישת הרכב.

אחרת הייתי מוותר על רכב נהדר.

לעניין הגיר הוא עבר החלפת מצמדים+מכטרוניק+שמן מינרלי.

במסגרת הקמפיין בשנת 2013 ומאז הכל בסדר.

פורסם (נערך)

פאלו אני מסכים עם רוב מה שאתה אומר, ניכר שהרבה אנשים כאן לא ירדו לסוף דעתך - שכן אתה לא טוען שהבעיה לא קיימת בכלל אלא מסתכל עליה באופן שקול וטוען שדרך הערכה לפוט' נזק לעומת רווח בביצועים, כל אחד צריך לעשות את ההחלטה המתאימה לו (ולכן אין דין 'רכב סופר' כדין 'רכב פרפורמנס').

מה שמבאס אותי לראות, שאתה חוזר על המנטרה הזו 'יש מכירות --> הלקוחות מרוצים --> אין בעיות', ההבנה שלך את שוק הרכב (וכלכלה בכלל) אמורה להיות קצת יותר רצינית. הלקוח הממוצע לא יודע בכלל מה זה DSG, ולא מודע לתקלות, והרבה יותר מוטה מסטיגמות שזמן העדכון שלהם הוא ארוך... כך, גם היום כשההדיוט הממוצע בענייני רכב שומע שיש לי פיאט/אלפא הוא בטוח שאני מבלה חצי מהחיים במוסך, וכשרכשתי פיאט פונטו ידנית חמותי הסבירה לי שרכב איטלקי זה לא אמין - בזמן שהיא עם ג'טה DSG7 שעברה החלפת מצמדים. כמובן שאני מעולם לא הייתי איתה במוסך, והיא... כן.

הדברים האלו, שמעניינים חובבי רכב, שקופים בשביל ההדיוט.

וההדיוטות, הם רובם המוחלט של השוק.

המכירות נובעות הרבה יותר משיווק, מיתוג, פרסום וסטיגמות - מאשר ביצועים ואמינות עדכנית. הפרמטרים הנ"ל ישפיעו על המותג, בטווח ארוך - אבל נתון המכירות לכשעצמו רחוק מאוד מלהוות הצדקה לתזה כזו או אחרת בנוגע לאמינות, טובה או רעה.

ובהקבלה לדוגמא שאתה אולי תסכים איתה, קצת עקומה אבל מעבירה רעיון כללי: העובדה שלמגאן RS יש כמות מסירות של שוברי סטימצקי במועדון קריוקי, לא אומרת לרגע שהיא האחרונה בסגמנט שלה מבחינת ביצועים.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מה שמבאס אותי לראות, שאתה חוזר על המנטרה הזו 'יש מכירות --> הלקוחות מרוצים --> אין בעיות', ההבנה שלך את שוק הרכב (וכלכלה בכלל) אמורה להיות קצת יותר רצינית. ה

לא אמרתי שאין בעיות. דייק!

אמרתי שהבעיות לא פוגמות בשביעות רצון הלקוחות, מכאן שלא מדובר בכשל אקוטי.

אם הבעיה היתה נוראית, כמו שמנסים לצייר אותה לפעמים, הרכבים היו מפסיקים להמכר.

פורסם

בלאי מצמדים הוא טבעי לחלוטין בכל מכונית רובוטית, חד מצמדית או דו מצמדית.

אורך החיים של המצמדים בפולאנס דיזל עומד על 70-80K במוניות, שאיתן הצטבר ניסיון רב.

בדיוק כמו בתיבה ידנית.

לעומת זאת, אורך החיים של המצמדים הרטובים ב DSG6 כפול מזה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לי ה- DSG7 פשוט הפסיק לתפקד בגלל מכטרוניק ולא היתה לי ברירה אלא לקחת מונית. מזל שזה קרה בת"א ולא ברמת הגולן, נניח, או באיזו חוות בודדים דרומה לבאר שבע. עם ילדים. את זה, לא היה לי אפילו ברובר.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

תקלה במכטרוניק בודד אינה משביתה את המכונית אלא "מבטלת" קו הילוכים.

התיבה מחולקת לשני קוו הילוכים - 1-3-5-7 והמספר הזוגי הכולל את ההילוך האחורי.

כנראה שהיתה לך תקלה במחשב המרכזי, וזה נדיר מאד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)

אהי מסכים שקניית רכב בשוק הפרטי היא אמוציונאלית יותר מאשר מושכלת. בהכללה כמובן.

אם נקח את הפוקוס לדוגמא : מה שהרג אותה זה השוק המוסדי. שם שיקולים אחרים.

קציני רכב אבדו סבלנות וסרבו להכניס את הפוקוס לרשימות. זה חתך את מספרי המסירות. קריטי בשוק שבו הליסינג חולש על 60% מהשוק.

בנוסף : קציני רכב משתפים בינהם מידע מה שגרם להצפת הבעיה מוקדם ממה שקורה בשוק הפרטי. אמנם האוקטביה והג'טה נמכרות במספרים יפים לליסינג אבל לא כמו הפוקוס בימי הזוהר שלה.

יש כמובן את המחזוריות:בגיר של הפוקוס כל רכב ראשון-שני חווה תקלה חוזרת . בגיר של וואג כל רכב רביעי (אני מנחש פה כי היצרן מעולם לא חשף נתונים).

עדיין מפתיע אותי המחיר בתום שלוש שנים.

בפוקוס זה גרם לאוויס למכור פוקוס מתחת ל 50K . בוואג עדיין מוכרים יקר.

אבל זה בסדר : רוב הציבור מטומטם ואינו ממש מתעניין מה יש מתחת לפח.

אני מעריך שגם היום יצאו כמה מאושרים עם פורד פוקוס 2012 מבריקה מהמבצע של אויס .

ברוב הפעמים לוקח הרבה זמן לשנות סטיגמה . אבל השינוי מחלחל . אפילו אצלנו במשפחה כבר לא חושבים לקחת עוד פעם גולף (פעם חמישית גולף)

עריכה אחרונה על ידי save

• תוכן חדש...