Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3675 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא קשור רק לתחבורה הציבורית..

מדובר בתופעה של הגשמת חלום - פתאום כל אחד רוצה להתפנק כי חיים רק פעם אחת; מגוון שיטות מימון שמקטינות על ההחזר החודשי; וכו'

מנגד מגרשי הרכבים מתמלאים, שוק יד 2 ברצפה, ורק אלוהים יודע מה מסתתר לנו מעבר להתנפלות האיומה על סוכניות הרכב!

Mazda CX5

Škoda FABIA

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ובעיקר כי זה הרבה יותר נוח,לא צריך לחכות,לנסיעה נוחה יותר,אין מישהו שמדבר בלי סוף,לעבור הרבה תחנות עד ליעד..

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
ובעיקר כי זה הרבה יותר נוח,לא צריך לחכות,לנסיעה נוחה יותר,אין מישהו שמדבר בלי סוף,לעבור הרבה תחנות עד ליעד..

זה יותר נוח כי התחבורה הציבורית לקויה.

במקומות בהם התחבורה הציבורית יעילה היא נוחה יותר מרכב פרטי, במיוחד עבור מי שצריך להגיע לתוך ערים גדולות או מתנייד בתוכן על בסיס קבוע.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

מעניין איפה נמכרים הרכבים.

נראה לי ראיתי את כל ה 576 פיאט 500 מסתובבים בתל אביב.

בזמן שרכבים שמכרו יותר מ1000 לא ראיתי אפילו אחד.

טיפו אחת ראיתי על הכביש.

ג'יפ רנגייד כבר ראיתי כמה שמכרו רק 23.

תל אביבים קונים את הקטנות יקרות במקום לחפש שעה חניה עם מכונית משפחתית

אייל

פורסם
זה יותר נוח כי התחבורה הציבורית לקויה.

במקומות בהם התחבורה הציבורית יעילה היא נוחה יותר מרכב פרטי, במיוחד עבור מי שצריך להגיע לתוך ערים גדולות או מתנייד בתוכן על בסיס קבוע.

למעט עניין החניה,לא רואה איך זה נוח יותר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הנוחות מגיעה עם היעילות.

אם לתחבורה ציבורית יש עדיפות בתנועה, או שמדובר על רכבת תחתית שלא תלויה בתנועה, אז זמן הנסיעה בתחבורה הציבורית קצר יותר.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

נכון,אבל מצד שני אתה צריך לעצור בתחנות עד ליעד שלך ומבחינת וזה גם לוקח זמן,מעבר לזה שלא בכול מקום יש את המסלולים לאוטובוסים.

פורסם

יוליאן, אני מבין שאתה מעדיף להיתקע בפקקים מאשר לעצור בכמה תחנות בדרך..

מה לעשות שאין רכבות תחתיות בערים הגדולות כמו במיטב המקומות בעולם - מהיר, זמין, נוח, ויעיל.

אני שומע איך אנשים מתלהבים מהתכנון של כביש 65 נטול הרמזורים.. כך אמור להיראות כל ציר ראשי במדינה.. ולא רק כביש 6.

עוד משהו, גם הכבישים הצרים והמרומזרים לא יעזרו לשום כלי תחבורה לזוז ביעילות - לדוגמא, כביש 85 מעכו עד צומת שבע לא פחות מ 18 רמזור בקטע של כ 30 ומשהו קליומטרים!! וסובל גם ממספר נתיבים לא אחיד - יש קטעים עם 3, 2 ו 1 נתיבים - מתכון בטוח לפקקים, תאונות, ובלגאן. בציר הזה אוטובוס לא יגיע ליעדו בזמן.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

אני לא גר במרכז,ואם אני נוסע ממעלות לנהריה בבוקר או אחר הצהריים כשיש פקק,גם האוטובוסים עומדים באותו הפקק,אני מעדיף להיות ברכב באותו הפקק.

וגם אם אני נוסע לכרמיאל ויש מעט עומס,גם שם האוטובוסים עומדים איתי.

פורסם

מן הסתם לא בכל מקום ובין כל שני ישובים/תחנות רצויות ניתן ליצר תחבורה ציבורית יעילה. אבל, אם יש תחבורה ציבורית יעילה עבור חלק/רוב הצרכנים אז התוצאה היא פחות מכוניות על הכביש ואז כולנו נרוויח.

הבעיה עם הגישה הזאת אצלנו, שלמקבלי ההחלטות אין עניין אמיתי בשיפור התחבורה הציבורית. רכבים פרטיים הם פרה חולבת שמייצרת הרבה הכנסות לקופת המדינה ותחבורה ציבורית יעילה כנראה לא תמלא את כיסי האוצר באותה המידה.

פורסם

למי יש עצבים לתחבורה ציבורית, זה הכי חרא שיש במיוחד בארץ, חם, צריך ללכת הרבה ברגל כדי להגיע לתחנה ושאתה יורד ממנה, לרוב צריך לקחת לפחות 3 אוטובוסים, צריך לתכנן זמן של שעה לפני שאתה יוצא מהבית, עצירות, אנשים, רעש, אי נוחות, סיבובים, פקקים, והכי חשוב זמן.

פורסם

מי שעובד במקום שנגיש לתחנת רכבת (כמוני) יעדיף להגיע בתחבורה ציבורית.

שאני נוסע להורים של אשתי בשבתות לכרמיאל, יש לי קו אוטובוס ישיר כל שישי ומוצא"ש שמעלה אותי כמה דקות הליכה מהבית שלנו (באר שבע) ומוריד אותנו ליד הבית של ההורים שלה (כרמיאל).

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
נכון,אבל מצד שני אתה צריך לעצור בתחנות עד ליעד שלך ומבחינת וזה גם לוקח זמן,מעבר לזה שלא בכול מקום יש את המסלולים לאוטובוסים.

דוגמה קלה:

בבוקר מנתניה לתל אביב השלום לוקח לרכבת חצי שעה, נוסיף 10 דק להגיע לתחנה אז נגיד 40 דק.

ברכב אותה נסיעה לוקחת לפחות שעה ולעיתים עד שעה וחצי, שלא לדבר על העצבים בפקקים ועלות נסיעה גבוהה יותר.

• תוכן חדש...