Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

30 שנה לאסון צ'רנוביל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גרנו במרחק 70-80 ק"מ משם. הייתי כבר ילד די גדול, זוכר הכל הייטב.

בימים הראשונים השלטונות ניסו להשטיק ולהרגיע, הלכנו רגיל לבית הספר וכו'.

אבל לאחר כשבוע התחילה פניקה גדולה ובריחה של אוכלוסיה מהאיזור. פינוי רשמי על ידי הרשויות היה במעגל של 30 ק"מ, המעגלים היותר רחוקים הסתדרו בכוחות עצמם מי שרצה ויכל.

הייתה בעיה רצינית להשיג כרטיסים לרכבת. שנת הלימודים הופסקה חודשיים לפני הזמן...קיבלנו תעודות בלי מבחנים... וכמעט כל הילדים עזבו את העיר, אנינו גם. היה חופש גדול ארוך מאוד, שנת הלימודים הבאה נדחתה ל 1 באוקטובר.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אחי התגייס באפריל 86 חייל הנדסה הסובייטי ובנה צנחתי מסוקים שמהם פיזרו עופרת על הכור מס' 4 כדי לעצור התפשטות. נסענו במאי 86 לבקר אותו, כולל מעבר במעגל 30 קילומטר. היה מחזה אפוקליפטי לראות כפרים ומחוזות שלמים בלי אנשים.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם

בשנים מאוחרות יותר חלק מכפרים והישובים נבזזו והרכוש נמכר. מי יודע האם ומה הוא קורן...

פורסם

אני זוכר שקראתי כתבה על כך שמישהו במוסקבה החליט לפתוח מסעדה בתוך גוף של מסוק Mi24 וקנה גוף מפורק שאחרי בדיקה הסתבר הגיע מצ'רנוביל (מסוק שעסק בטיפול באסון) ומן הסתם התריע במונה גייגר חבל על הזמן.

מעניין כמה מהדברים שהיו באזור צסתובבים בבריה"מ כיום באמת.

פורסם

מעניין באמת למה הם פינו את הציוד ומה עשו איתו,מן הסתם הוא כבר לא שמיש.

אחי בזמן הטרגדיה היה בן 6 ונחשף לגשם רדיאוקטיבי באיזור הנגוע,לפני 3 וחצי שנים הוא נפטר בצער רב מסרטן,עכשיו זה גורם לי לתהות האם יש קשר.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
אני זוכר שקראתי כתבה על כך שמישהו במוסקבה החליט לפתוח מסעדה בתוך גוף של מסוק Mi24 וקנה גוף מפורק שאחרי בדיקה הסתבר הגיע מצ'רנוביל (מסוק שעסק בטיפול באסון) ומן הסתם התריע במונה גייגר חבל על הזמן.

מעניין כמה מהדברים שהיו באזור צסתובבים בבריה"מ כיום באמת.

מכשיר לניטור קרינה מייננת מתריע גם כאשר הוא נחשף לקרינה הנפלטת מהשמש לכן לא בהכרח הקרינה היא בעוצמה מסוכנת.

איזה כייף לי :)

פורסם

כיאה למדינות ברה"ם לשעבר - או שהשלטונות השמישו את הכלים בדרך לא דרך, או שאנשים טובים גנבו למטרותיהם ככל שיהיו (ברזל/מכירה וכו').

פורסם

קצת קראתי על זה באתרים שונם ברוסית וזה מה שעולה משם:

1. כלים שספגו כמויות גדולות של קרינה, הוטמנו באדמה זמן קצר אחרי שסיימו את תפקידם בטיפול בתוצאות האירוע.

2. כלים שספגו כמויות נמוכות יותר של קרינה הועמדו במקום המצולם, סמוך לכפר שפונה. באותו מקום פעל מתקן לתיהור כלים.

הכלים עמדו שם עד שבשנים 2012-2013 בוצע פירוק מסודר של ה"חניון".הכל נחתך. יכול להיות שחלק נשלח למחזור וחלק הוטמן באדמה.

לינק לתמונות מתהליכי הפירוק ב 2013:

http://forum.chernobyl-tour.com/viewtopic.php?f=6&t=431

פורסם

כלל לא אופתע למצוא איזה BMP ישן צבוע בכחול כחלק מאנדרטה חובבנית לזכר חיילי VDV שאם נקרב אליו מונה גייגר הוא יצעק בקולי קולות.

בהמשך למה שנכתב כאן בעבר שהתחנה המשיכה לפעול עד שנת 2000, לא ממש מצאתי תשובה לשאלה - מי הפעיל אותה? הימצאות בתוך התחנה אחרי האסון ב86 נשמעת לי כמו רעיון לא נחמד במיוחד. מישהו בקיא?

פורסם

בהמשך למה שנכתב כאן בעבר שהתחנה המשיכה לפעול עד שנת 2000, לא ממש מצאתי תשובה לשאלה - מי הפעיל אותה? הימצאות בתוך התחנה אחרי האסון ב86 נשמעת לי כמו רעיון לא נחמד במיוחד. מישהו בקיא?

לא בקיא, רק משער:

אחרי שבנו את חופת הבטון מעל כור מספר 4, כנראה החליטו שרמת הקרינה נסבלת...

מי שהפעיל את שלושת הכורים האחרים אלו כנראה אותם צוותים שהפעילו אותם לפני המקרה.

התחנה הייתה תחנה גדלוה מאוד וסיפקה חלק גדול מצריכת החשמל של האיזור, אי אפשר היה לסגור את השלטר ככה סתם. זה כנראה יצר להם בעיות אספקת חשמל חמורות.

בהמשך בנו תחנות כוח אחרות (מאז המקרה לא בנו יותר תחנות כוח גרעיניות תקופה ארוכה ואף עצרו הרחבה של תחנות קיימות) ובהדרגה משנת 1997 עד 2000 סגרו את שלושת הכורים בצ'רנוביל.

פורסם (נערך)

הבנתי שמה שפלט רמות גבוהות של קרינה, נקבר באדמה, מה שפלט רמות נמוכות, הושאר לעמוד בשדה הפתוח.

חלק גדול ממנו פורק ע"י צדיקים למיניהם לברזל/חלפים בשנות ה90 העליזות. הבנתי שהיו אפילו מקרים של הברחות של רכבים שלמים (זה לא רק רכבים צבאיים, היו גם משאיות, אוטובוסים, ורכבים פרטיים), לצורך החזרה למצב נסיעה ומכירה הלאה לקונים תמימים (לא חושב שיש הרבה שבאים לבדיקת קנייה עם מונה גייגר).

https://www.drive2.ru/b/2599506/

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תודה על הלינק, ממש מצמרר ומרתק.

כדאי לקרוא את כל הפרקים שמדברים על ציוד שונה שפעל שם, מיגון כלי רכב ועוד. לאו דווקא את החלק שמדבר על גניבת וישרים מהאיזור המזוהם.

פורסם

יש תוכנית נחמדה מערוץ veritasium באתה-צינור, בין השאר המנחה אשכרה משדר מצ'רנוביל. נותן פרספקטיבה נאה על קרינה רדיואקטיבית, מינון, פירוק וכיו"ב.

גם נשיונל ג'אוגרפיק הקדישו כמה תוכניות וכתבות לעניין - למשל, הטבע שם התאושש בצורה מוחלטת והוא משגשג, כיאה לאזור שאדם לא נכנס אליו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
יש תוכנית נחמדה מערוץ veritasium באתה-צינור, בין השאר המנחה אשכרה משדר מצ'רנוביל. נותן פרספקטיבה נאה על קרינה רדיואקטיבית, מינון, פירוק וכיו"ב.

גם נשיונל ג'אוגרפיק הקדישו כמה תוכניות וכתבות לעניין - למשל, הטבע שם התאושש בצורה מוחלטת והוא משגשג, כיאה לאזור שאדם לא נכנס אליו.

בדיסקברי אתמול הייתה תכנית על זה. באופן מעניין חלק מבעלי החיים פיתחו יכולת להתמודד עם הקרינה הגבוהה באיזור.

מי היה מאמין שזה יקח רק כמה עשרות שנים.

פורסם

מי היה מאמין? כל מי שבודק מספרים במקום לצרוח בהיסטריה "קרינהההה" :-)

אלה דברים שחולפים בסופו של דבר, וכל דבר בחיים מושפע ממינון. אני שוב חוזר להמלצה על התוכנית, נראה מי יפסיק לאכול בננות בעקבותיה...

עוד מקום שהתאושש בצורה מרשימה - הר הגעש סנט אלן, ארה"ב. פיצוץ אדיר שמחק עשרות קמ"ר, והיום אתה צריך לחפש בזכוכית מגדלת רמזים לקטסטרופה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...