Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

30 שנה לאסון צ'רנוביל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום לפני 30 שנה בדיוק, ב26 לאפריל 1986, התפוצץ כור מס' 4 בתחנת כח גרעינית בצ'רנוביל, אוקראינה, 120 ק"מ מאיפה שגרתי (הייתי אז בן שנתיים).

http://m.ynet.co.il/Articles/4796297

רמות קרינה גבוהות נמדדו אפילו באנגליה ושבדיה, וכ4000 אנשים מתו מאז הפיצוץ בגלל מחלות שקשורות לקרינה רדיואקטיבית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מזעזע!

להוריי היה חבר שספג את הקרינה באיזור,אי אפשר לתאר במילים.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

ולחשוב שהרופאים הציעו לעשות הפלה לאמא שלי מחשש מהקרינה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זאת בדיוק הסיבה שאני בן יחיד.

ההורים שלי לא רצו לעשות ילדים נוספים בגלל החשש מנזקי קרינה, ואני מבין אותם לגמרי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כן, כנראה בכל מזרח ברה"מ הציעו לנשים לעשות הפלה.

מצד שני, בחלק מהמקומות אמרו לאנשים לפתוח חלונות, כי קצת קרינה זה אפילו בריא.

אגב, כמה מהאנשים שטיפלו באתר מיד לאחר האסון גם עלו לישראל לאחר מכן. לא בטוח כמה מהם עדיין בחיים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יש ויש, יש אפילו חוק שמעניק הטבות למנטרלים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• אחראי פורום
פורסם

ממליץ לחפש פרוייקטי צילום מצ'רנוביל הנטושה. חזק ומטריד.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)

והכל בגלל שהשאירו בלילה צוות בלתי מנוסה של "צעירים" כדי לעשות את הניסוי. הרי ה"ותיקים" לא רוצים לעשות משמרות לילה.

הם המשיכו בניסוי למרות שנתקלו בקשיים לייצב את הכור לפני זה. והבחור שהיה אחראי על הכור הוציא יותר מוטות גרפיט ממה שמותר (והבחור שאחראי על משאיבת מים לכור הוריד את אספקת המים, מה שגרם להתחממות קריטית בכור ו... בום!).

כמובן בברה"מ ניסו לשמור על כל העינין סודי עד שלווין אמריקאי "ראה" את השריפה בכור דרך מצלמת IR ועד שבמדינה שכנה גילו קרינה בתחנת כוח גרעינית סמוכה לגבול.

זה כמובן לא אסון היחיד שקרה שם, זה לפחות אחד שיודעים אליו. היו להם עוד רבים אחרים בכל מיני מקומות, בהם אפילו לא פינו אנשים כדי לשמור על הכל סודי. כולל מתקן העשרה שהוא אחד המקומות המזוהמים ביותר בגלל מה שקרה שם ועדיין משתמשים בו.

מצד השני, גם במדינות אחרות היו דברים דומים בקנה מידה שונה. למשל מתקן להעשרת הפלוטוניום באנגליה בשנות ה50 שהייתה בו שריפה (גם שם ביצעו את הדברים הלא נכונים - שאבו אוויר לתוך השריפה במקום לסגור אספקת אויר, וגם כדי להגדיל את התפוקה הורידו את ההגנות מקסטות שהכניסו לתוך הכור וגם במשף תקופה ארוכה פלטו חלקיקים רדיואקטיביים לאויר דרך הארובה עם סינון חלקי בלבד ולא יעיל), 3 מייל איילנד (איפה שהמחשב ביצע "תיקונים" לא נכונים ובעקבות חיישנים לא נכונים לא הייתה אינדיקציה בחדר הבקרה והם עשו בדיוק את ההפוך ממה שצריך) ועוד.

ביוטיוב יש מלא סרטי תעודה מרתקים איפה מסבירים איך, מה ואיפה קרה. במיוחד של דיסקוברי.

אגב, תחנת הכוח בצ'רנוביל סיפקה חשמל עוד במשך שנים רבות מאז האסון ונסגרה רק בשנות ה2000.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
ממליץ לחפש פרוייקטי צילום מצ'רנוביל הנטושה. חזק ומטריד.

נראה לי קראתי על זה, יש שם תמונות מהליבה שהותכה (משהו שנקרא רגל הפיל אולי?) שלא ניתן אפילו להסתכל עליה כי אחרת מתים תוך כמה שניות, שלחו איזה רובוט שגם הוא בקושי הצליח לצלם מרוב החוזק של הקרינה וכו'.

פחד אלוהים.

Opel Adam S 2017

פורסם

אגב, תחנת הכוח בצ'רנוביל סיפקה חשמל עוד במשך שנים רבות מאז האסון ונסגרה רק בשנות ה2000.

אפשר עוד פרטים על זה?

מי הפעיל את התחנה?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

פורסם

כאן אפשר לקרוא בהרחבה: https://en.wikipedia.org/wiki/Chernobyl_Nuclear_Power_Plant

כולל מידע על תאונות נוספות שהיו שם.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...