Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחירת מונית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3700 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני נהג מונית חדש באופן יחסי (שנתיים סה"כ).

אני כיום נוסע על Seat Leon ואני מעוניין לשדרג לרכב טוב יותר.

ההתלבטות שלי היא בין mercedez c250 לבין skoda octavia.

ברור לי שה-c250 עולה על הסקודה אבל האם ההפרש במחיר אכן מצדיק זאת.

אשמח לקבל המלצה מאנשים שבאמת מבינים בנושא.

בתודה,

טוני

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חבל על הכסף, תקנה גולף+ (לא יודע עם עדין מוכרים למוניות) במחיר זול יותר ותקבל רכב יותר גדול מהאוקטביה והמרצדס.

טסלה 3 2022

פורסם (נערך)

כמה שאני יודע במרצדס משתמשים במערכת SCR לטיפול בזיהום אויר, זה עדיף בהרבה על מערכת EGR כמו באוקטביה (ושאר נגזרות מקונצרן VAG) עם רגנרצייה מאוד אלימה של DPF. בשימוש עירוני מרובה זה יכול להיות הבדל מכריע. יש דגמים של VAG עם SCR, אני לא יודע אם מיבאים ארצה את הגירסאות האלו.

מעבר לזה, כמה שאני יודע מרצדס עדיין מייצרים דגמים מיוחדים עבור מונית, בעוד שיצרנים אחרים - לא.

אוקטביה רועשת יותר, מווברצת יותר, מנוע דיזל של מרצדס מושך מעולה ללא ויברצייה מ1000סל"ד, בעוד שמנוע של אוקטביה מתעורר באמת רק ב2000סל"ד, עד אז הוא אנמי למדי, יש טורבו לאג משמעותי בסל"ד נמוך על הילוכים גבוהים. במרצדס אפשר לנהוג על סל"ד הרבה יותר נמוך מאשר באוקטביה, בסל"ד שהגיר של אוקטביה לא מוכן אפילו להעביר הילוכים.

למרצדס גיר פלנטרי שהוא הרבה יותר נוח לשימוש עירוני ופקקים מאשר הDSG של אוקטביה.

באוקטביה הדגם האוטומטי הרלוונטי היחיד הוא 2.0 עם גיר DSG6, הגיר DSG7 לא מוצלח ולמרות שדגם 1.6 עולה הרבה פחות, עדיף להמנע אם אמינות לטווח ארוך חשובה. אלא אם כן לוקחים אוקטביה 1.6 ידנית - רכב מוצלח מאוד.

אני הייתי ממליץ על מרצדס, אם היה לי כסף למרצדס דיזל חדשה, כמובן הייתי מעדיף אותה על פני אוקטביה.

אגב, לא חייבים C250, יש גם גירסאות זולות יותר כמו C180.

דיסקליימר: אני לא נהג מונית.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הייתי ממליץ לך לשבת במושב האחורי של המרצדס. אחרי זה אתה תדע לקבל את ההחלטה.

לדעתי שווה אפילו לבדוק אם קיימת סקודה סופרב למוניות... שם תקבל הכל מהכל.

פורסם

אתה מתכוון לC220...

לאוקטביה תא מטען עצום והמרצדס חזקה יותר.

לדעתי תלוי במחיר (או בהפרש יותר נכון)

פורסם

האם לא עדיפה נוחות הנהג על פני נוחות הנוסעים מאחור?

בדר"כ לא ישבו שלושה נוסעים מאחור, כאשר יש נוסעים במונית הם ישבו גג כשעה לעומת הנהג שמבלה במונית 8-9 שעות וצפונה.

פורסם (נערך)

במונית הנהגים נמנעים לקחת את הדגם עם DSG7, מי שלוקח 1.6 - לוקח את הדגם הידני. מאוד מוצלח, אמין, חסכוני, אבל זה 5 הילוכים. בעבר כאשר ה2.0 היה יקר מאוד ורק בדגם הכי מאובזר, יש כאלה שלקחו את ה1.6 עם DSG7. עכשיו יש 2.0 מוזל ברמת אבזור בסיסית עם DSG6.

סטטיסטיקה רשמית אומנם אין לי, אבל משיחות עם נהגי מונית (אני מכיר כמה שפוגש באופן אישי במוסך ותמיד כשיוצא לי לנסוע במונית אוקטביה, אני גם תמיד מדבר איתם על הנושא), הגירים האלו מחזיקים כ90~100Kק"מ עד שמחליפים מכטרוניקס ו/או מצמדים. תלוי מאופן שימוש (עיר, פקקים, נהיגה אגרסיבית).

לאומת הDSG6 שמחזיקים יפה מאוד.

אגב, אפילו בבנזין, לפי הפוסטים פה בפורום נראה שDSG7 מבחינת האמינות עדיין לא שם איפה שהיינו רוצים שיהיה.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
קיימות מוניות עם גיר dsg 7?

כמה קילומטר הן מצליחות לעבור עם הגיר המקורי לפני שיפוץ?

עוד שיקול שלא הזכירו פה, יש היום המוןם מוניות, ואתה נלחם על כל לקוח ולקוח, הרבה לקוחות יעדיפו להגיע למחוז חפצם במרצדס חדשה מאשא באוקטביה חדשה, זה גם שיקול, ולא היתי אומר זניח.

עוד שיקול ובעיניי החשוב מכל, נוחות! אתה כל היום במונית, זה בעצם המשרד שלך, לכן חשוב שיהיה לך נח, ובסיום יום העבודה הגב שלך לא יכאב, יש לנו חבר משפחה קרוב בעל תחנת מוניות, הוא תמיד נוסע על מונית חדשה, וכשנגמרת האחריות הוא משתדרג לרכב חדש, היו ברשותו בשנים האחרונות מוניות אישיות מסוג, אוקטביה, סופרב, ומרצדס (לא זוכר במדוייק את הדגם) והוא אומר שאין עוד יצרנית שמשתווה לאיכות ולנוחות של מרצדס.

כך שתשקול זאת, אולי זה יקר משמעותית, אבל לדעתי אם יש לך הממון, אל תוותר על הנוחות שלך. חשוב שיהיה לך נעים ונח בסביבת הנהג.

מנסיון אישי, היתה ברשותי מספר ימים (בהשאלה) רכב מסוג מרצדס אי קלאס 2010 מונית לשעבר של בן דודי. וזה היה עולם אחר, למרות שזה לא אינדיקציה לכלום, שכן אינני נהג מונית, אבל המעבר ממכוניות עממיות שבהם נהגתי כל חיי, לרכב פרימיום, ההרגשה חרוטה אצלי חזק! זה עולם אחר! מאוד נהנתי.

נוחות, יציבות, כח, והתנהגות . על מותג פרימיום תצתרך לשלם פרימיום.

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם

גיר ידני: זה תלוי מנהג והתנאים שהוא נוהג. אבל 150K+ זה לא מילה גסה אצל נהג מיומן. וגם אם לקחת בחשבון שהחלפת מצמד יחסית פעולה בעלות סבירה ולא מורכבת במיוחד, אין בעיה שהרכב יעבור את זה מספר לא קטן של פעמים במהלך חייו.

פורסם
כמה ק"מ מחזיק מצמד בגיר ידני במוניות?

יותר מ100k?

אני מכיר נהג מונית שעם גיר אוטומט של אוקטביה עשה חצי מיליון על מנוע וגיר מקוריים (ואז מכר כי נגמרה האחריות) כך שידני יחזיק לדעתי בכייף 100,000

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

• תוכן חדש...