Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחירת מונית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה דגם של אוקטביה עבר חצי מיליון על גיר מקורי?

מבחינת מנוע זה לא בעיה אם טופל כראוי. אבל גיר אוטומטי באוקטביה טור החזיק כ200K לפני שיפוץ. רק DSG6 מחזיק קילומטרז' כזה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
גיר ידני: זה תלוי מנהג והתנאים שהוא נוהג. אבל 150K+ זה לא מילה גסה אצל נהג מיומן. וגם אם לקחת בחשבון שהחלפת מצמד יחסית פעולה בעלות סבירה ולא מורכבת במיוחד, אין בעיה שהרכב יעבור את זה מספר לא קטן של פעמים במהלך חייו.

להחליף מצמדים בגיר dsg זה פעולה יותר מסובכת מאשר בגיר ידני?

אם גיר dsg מבוסס על גיר ידני, למה זה לא נורמאלי שהמצמדים נשחקים אחרי 100k?

פורסם (נערך)
איזה דגם של אוקטביה עבר חצי מיליון על גיר מקורי?

מבחינת מנוע זה לא בעיה אם טופל כראוי. אבל גיר אוטומטי באוקטביה טור החזיק כ200K לפני שיפוץ. רק DSG6 מחזיק קילומטרז' כזה.

הצורה של 2006/2007

אציין שכאשר המונית נמכרה הנהג (הבעלים) הביעה התפעלות מעמידותו של הגיר, הוא לא חשב בחיים שהגיר יחזיק נסועה כזו רבה

עריכה אחרונה על ידי NiNi

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם
להחליף מצמדים בגיר dsg זה פעולה יותר מסובכת מאשר בגיר ידני?

אם גיר dsg מבוסס על גיר ידני, למה זה לא נורמאלי שהמצמדים נשחקים אחרי 100k?

ב-DSG יש שני מצמדים, והחלפה שלהם דורשת הרבה יותר עבודה מהחלפת מצמד ברוב התיבות הידניות (לכן עלות עבודה ועלות חלפים משמעותית יותר יקרה מהחלפת מצמד בתיבה ידנית). בנוסף, משום שהנהג לא שולט בשחיקת המצמדים אלא התיבה עצמה, מן הראוי שהיא תשמור על המצמדים לזמן רב ככל הניתן (בדומה לציפיה מתיבה פלנטרית להחזיק מעמד זמן רב ככל הניתן, שכן אין לה חלקים מתכלים בצורה נורמלית כמו מצמד בתיבה ידנית (כמובן שיש בלאי וניתן להחליף חלקים, אבל זה לא רכיבי בלאי כמו מצמד בתיבה ידנית או רפידות בלם)). בפועל, לתיבת DSG7 מוניטין לא משהו בתחום האמינות והשרידות לאורך זמן, בעיקר של המצמדים אבל גם של מנגנון החלפת ההילוכים (המכטרוניק).

פורסם

DSG לא בדיוק מבוסס על גיר ידני, בגלל שזה במארז אחד שני גירים מכניים ולא אחד. גיר אחד כולל הילוכים זוגיים וגיר אחר אי זוגיים. מכטרוניקס זה מודול הידראולי אלקטרוני ששולט על מעבר הילוכים וכל הפעולות שנעשות בגיר.

בDSG יש מצמד אחד גדול ומצמד אחד קטן. מדובר על מבנה מסובך למדי והחלפה של מצמדים יותר מורכבת מפעולה דומה ברכב עם גיר ידני. יותר מזה, המצמדים האלו עולים הרבה יותר יקר מאשר מצמד בגיר רגיל.

מעבר לזה, מה שמחמיר את המצב זה נהיגה בפקקים על מצב זחילה, במצב הזה למעשה שורפים את המצמד ורוב הנהגים משתדלים לא להרבות לעשות את זה בגיר ידני. לאומת זאת, אם יש מצב "D", מבחינת נהג ישראלי ממוצע זה גיר אוטומטי ונוהגים אליו בסגנון כאילו יש ממיר מומנט.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
DSG לא בדיוק מבוסס על גיר ידני, בגלל שזה במארז אחד שני גירים מכניים ולא אחד. גיר אחד כולל הילוכים זוגיים וגיר אחר אי זוגיים. מכטרוניקס זה מודול הידראולי אלקטרוני ששולט על מעבר הילוכים וכל הפעולות שנעשות בגיר.

בDSG יש מצמד אחד גדול ומצמד אחד קטן. מדובר על מבנה מסובך למדי והחלפה של מצמדים יותר מורכבת מפעולה דומה ברכב עם גיר ידני. יותר מזה, המצמדים האלו עולים הרבה יותר יקר מאשר מצמד בגיר רגיל.

מעבר לזה, מה שמחמיר את המצב זה נהיגה בפקקים על מצב זחילה, במצב הזה למעשה שורפים את המצמד ורוב הנהגים משתדלים לא להרבות לעשות את זה בגיר ידני. לאומת זאת, אם יש מצב "D", מבחינת נהג ישראלי ממוצע זה גיר אוטומטי ונוהגים אליו בסגנון כאילו יש ממיר מומנט.

לא הבנתי למה אתה מתכוון בפסקה האחרונה. איך אפשר לנהוג בפקק ולהמנע מנסיעה במהירות נמוכה?

כמה בד"כ מצליח להחזיק גיר dsg7 שמורכב בדגמים שנמכרים היום, כלומר אחרי כול השיפורים?

פורסם

איך להמנע מזחילה? פשוט מאוד: עד כה שזה אפשרי, אני נותן לרכב מלפנים להתקדם ורק כאשר יש פער ואני רואה שהוא ממשיך לנסוע, אז אני סוגר את הפער, בינתיים הוא ואני עוצרים. וככה ממשיך.

אין לי נתונים אחרי השיפורים, אבל המצב השתפר לרמות כאלה שבדגמי בנזין יש סיכוי שהגיר לא יתקלקל במשך תקופת שימוש (כפי שמדווחים כאן בפורום,מצד השני לא חסרים דיווחים על בעיות כאלה ואחרות - תעשה חיפוש, יש מידע עשיר מאוד בנושא הזה בפורום). במונית לאומת זאת עוברים הרבה יותר קילומטרים. נהג מונית שדיברתי איתו, יש לו אוקטביה DSG7 מהדגם שלפי היבואן "פתרו את כל הבעיות", הוא החליף מכטרוניקס במסגרת האחריות אחרי 90K.

אבל, אני חושב שמבנה הגיר בעייתי ובשלב מסויים היצרן יחליף אותו במשהו אחר.

פורסם

אורך החיים של המצמדים כל סוגי הגירים למניהם תלוי בעיקר באופי השימוש במונית. למונית שנוסעת בעיקר בתוואי עירוני לא הייתי ממליץ לרכוש DSG7 כי השחיקה של המצמדים גבוהה ועלות ההחלפה לא זולה. לעומת זאת מונית שנובעת בתוואי שהוא בעיקר בינעירוני - אין סיבה שהמצמדים לא יחזיקו כמות מאות אלפים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
הצורה של 2006/2007

אציין שכאשר המונית נמכרה הנהג (הבעלים) הביעה התפעלות מעמידותו של הגיר, הוא לא חשב בחיים שהגיר יחזיק נסועה כזו רבה

אני כמעט בטוח שבשנתונים האלו לא היה גיר DSG... בייחוד אם מדובר על האוקטביה טורר.

פורסם

ארשום את דעתי ברשותך.

קיה אופטימה.

זולה באחזקה באחוזים גבוהים מהאירופיות ולא נופלת בתיקונים יקרים.

לאנשים לא באמת אכפת במה הם נוסעים,העיקר הוא להגיע.הקיה גדולה

ומרווחת אמינה יותר וחסרת בעיות,החיסרון היחיד שלה על פני היקרות לאחזקה...

שהיא לא רכה ומפנקת כמו 2 האלה שהזכרת,עלויות אחזקה הן החשובות כאן.

חוץ מזה,שאל בעלי מוניות ותמצא אצלם את התשובה,הם מבינים במרצדס אוקטביה

וקיה וכו,אני שאלתי למרות שאני לא נהג מונית,שאלתי כאלה ותיקים שהיו להם גם

מרצדס וגם אוקטביות בעברם ועברו לקיה,לטענתם פחות בעיות ופחות קילקולים.

כן אמרו כולם שהמרצדס כן הכי מפנקת את הנהג והנוסעים באיכות הנסיעה והחומר...

אח מתקלקלת מהר והאוקטביה יותר בעייתית ורגישה לקילקולים ותיקונים.

פורסם (נערך)

נסעתי עם מונית ג'טה 2015 מצויידת ב dsg7 . הגיר שרד 100K . זה שיפור כי פעם הוא היה נשרף בחצי המרחק . איני נהג מונית אבל ממש לא אכפת לי על איזה מונית או דגם אני עולה. רק שיהיה נקי בצורה בסיסית ושלא יסע כמו ערס מצוי. ההמלצה על אופטימה אינה גרועה . מקסימום תלך לאספיר שיתאימו לך כסא נהג מותאם אישית .

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)

למה לא לקנות מונית 7 מקומות ( אפשר להשיג יותר עבודה) סיטרואן C4 פיקאסו דיזל גם חסכונית מאוד וגם אמינה יחסית וזולה יותר.

חשבתי לקנות אחת לעצמי ואמרו לי שיש במלאי 2 שמיועדות למונית .

אולי רנו פלואנס DCI או גרנד סניק .

הבעיה עם הקאיה זה צריכת דלק גבוהה.

מה נהג מונית מחפש , צריכת דלק, יעילות ,מרווח, אמינות לדעתי הסיטרואן והרנו נותנות את זה בגדול.

עריכה אחרונה על ידי shaulc

• תוכן חדש...