Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם ענבל אור תלך לכלא ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מופתע שאף אחד עדיין לא העלה את הנושא לדיון.

לאחרונה ענבל אור מקבלת הרבה כותרות בחדשות. הכל התחיל בחקירה של רשות המיסים שכמו אפקט דומינו פתחה קופה שלמה של שרצים הכוללים מכירה כפולה של דירות, מכירה של דירות מעבר לאישורי הבניה וחוסר של מיליוני שקלים בקופת החברות שבבעלותה.

בנוסף לכך עוד ב-2014 כאשר אור התגרשה מבעלה באמצעות עו״ד משותף עלו החשדות כי כבר אז היא דואגת להציל את משפחתה מההתמוטטות הכלכלית העתידה לה. התמונה המצטיירת כרגע היא שמדובר על סוג של הונאת פונזי.

האם מישהו פה מנפגעי אור או\ו יכול להציג זוית נוספת לסיפור ?

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

• תגובות 232
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא בטוח,

כשאתה קונה קרקע שקבעו לפני 40 שנה שיקומו שם X יחידות דירות,

והיום כל אחד שמגיש תוכנית מקבל X+10 או מבצע איחוד עם שטח אחר או כל פתרון/קומבינה אחרת,

אז אתה תמכור 50 יחידות דיור ועד שיאשרו לך את התוכניות, אתה בעצם מכרת 10 דירות יותר ממה שמותר לך.

מעבר לזה, להערכתי כל הבלון התפוצץ בגלל עלויות מימון,

כשאתה קונה קרקע ב-7 ספרות ומחכה 3-4 שנים, רק הריבית על שווי הקרקע היא מיליונציק שניים.

----

פורסם
אני לא בטוח,

כשאתה קונה קרקע שקבעו לפני 40 שנה שיקומו שם X יחידות דירות,

והיום כל אחד שמגיש תוכנית מקבל X+10 או מבצע איחוד עם שטח אחר או כל פתרון/קומבינה אחרת,

אז אתה תמכור 50 יחידות דיור ועד שיאשרו לך את התוכניות, אתה בעצם מכרת 10 דירות יותר ממה שמותר לך.

מעבר לזה, להערכתי כל הבלון התפוצץ בגלל עלויות מימון,

כשאתה קונה קרקע ב-7 ספרות ומחכה 3-4 שנים, רק הריבית על שווי הקרקע היא מיליונציק שניים.

מדויק מאוד.

בנוסף, הרווח היזמי על בניית דירות היום הוא נמוך מאוד ליזמים, ולעיתים הם חיים על הקצה מבחינת הרווחים.

מספיקה מעידה קטנה או תחשיב עלויות לא נכון והם נופלים.

אינני יודע מה יקרה איתה בסופו של דבר, אך כל הכבוד לה.

יצא לי להכיר כמה עמיתים שעובדים איתה באופן צמוד והם משבחים אותה, גם על האומץ וגם על האנושיות שלה.

היא הגיעה להישגים גבוהים בזכות עצמה.

פורסם

אני רואה פה תקשורת צמאת דם כמו להקת זאבים ארקטיים, אבל לא פונזי. קצת סינון ושיקול דעת וקריאה בין השורות וחיפוש אחר עובדות (!) ולא רגשות - לא יזיקו (גם) כאן.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אנושיות? למכור דירה לשני אנשים. לגלגל כספים בין חברות, העדפת נושים... אנושיות למופת.

או שהיא ממש מטומטמת

או שהיא רמאית ליגה לאומית.

שאנשים כמותה ירקבו בכלא.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

לדעתי היא לא נוכלת, אבל היא כשנקלעה לקשיי תזרים, ביצעה כמה מהלכים לא חוקיים\מוסריים.

היא העבירה כספים מקופה של פרוייקט אחד (כסף שאנשים בקבוצת רכישה הפקידו והיה אמור להיות מוחזר להם אם הפרוייקט לא יוצא לפועל) לפרוייקט אחר.

היא מכרה פעמיים את אותה דירה.

ומעבר לזה, כנראה שהדיווחים לא רשויות המס, לא היו מדוייקים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

השיטה של קבוצות רכישה לא מתאימה לזוג צעיר שמחפש דירה.

זו שיטה שהופכת את המשתתף ליזם, עם כל הסיכונים שכרוכים בכך.

כל עוד משתתפי הקבוצות היו אנשי עסקים, לא שמעת בתקשורת על בעיות מיוחדות (למרות שאלו היו תמיד קיימות וזהות לאלו שישנן במקרה של ענבל אור).

הדרך בה פועלת הקבוצה היא קניית הקרקע ע"י הקבוצה ובנייה עצמית עליה. זה אמור לחסוך את עלות היזם.

כשהמשתתפים קונים את הקרקע, כל הערכה של עלות דירה סופית, היא... הערכה בלבד. וכמו שיודע מי שבנה קוטג' בשיטת "בנה ביתך" הפער בין האומדן לעלות ביום קבלת המפתח הוא במקרה הטוב, 20-30%.

הבעיה של ענבל אור (ושל עוד "מארגני קבוצות רכישה", גם הגדולים שבהם) היא, שהם כן מפרסמים ומשווקים את עלות הדירה הסופית, לפי הערכות של שמאים (מאוד אופטימיים בד"כ). העניין קורץ לכל מיני זוגות צעירים/משפרי דיור, שנכנסים להרפתקה ספקולנטית עם הכסף של דירת המגורים היחידה שלהם. אין להם את "כמות האוויר" הדרושה כדי לעמוד בפרויקט כזה, במיוחד שגם תאריך קבלת המפתח בו בלתי ניתן לחיזוי מראש (למרות שגם פה המשווקים מפזרים תאריכים אופטימיים שאין בינם לבין המציאות שום קשר).

לגבי עבירות מס/רישום כפול של הערות אזהרה בלשכת המקרקעין, ושאר עבירות פליליות- אין לכך כמובן שום הצדקה. אם אכן בוצעו, הרי שהאחראי צריך לתת עליהן את הדין.

לגבי מכירת דירות מעבר למכסה המוגדרת בתב"ע- אני לא משפטן, אבל מאחר ומארגן הקבוצה בעצם לא מוכר דירה, אלא רק זכויות בקרקע, לדעתי הלא מלומדת, אם הוא לא מתחייב לרוכשים שבעודף שאכן יוכלו לממש את זכותם, ובמקרה שלא תאושר הגדלת הזכויות כספם יושב להם, הרי שהוא לא ביצע כל עבירה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לדעתי היא לא נוכלת, אבל היא כשנקלעה לקשיי תזרים, ביצעה כמה מהלכים לא חוקיים\מוסריים.

היא העבירה כספים מקופה של פרוייקט אחד (כסף שאנשים בקבוצת רכישה הפקידו והיה אמור להיות מוחזר להם אם הפרוייקט לא יוצא לפועל) לפרוייקט אחר.

היא מכרה פעמיים את אותה דירה.

אז היא נוכלת או לא ?

רמז - נוכל - אדם לא ישר, המתפרנס מביצוע תרגילי עוקץ והונאה.

alfa 156 2.5.

פורסם
אנושיות? למכור דירה לשני אנשים. לגלגל כספים בין חברות, העדפת נושים... אנושיות למופת.

או שהיא ממש מטומטמת

או שהיא רמאית ליגה לאומית.

שאנשים כמותה ירקבו בכלא.

אל תמהר לרוקן עליה מחסנית.

ברגע שחברה נכנסת להליך של מחסור במזומנים, היא חייבת למצוא מקורות מימון חלופיים.

כאשר יש כמה חברות עם כסף נזיל תחת אותה המטרייה, הן מעבירות מזומנים מקופה אחת לאחרת ולאחר מכן הן מחזירות את הכסף.

זה דבר שהוא קיים.

אתה צריך להבין דבר פשוט, ברגע שעובדים כיזמים, מדובר בסיכון אדיר.

עלויות המימון הן מפלצתיות ויכולות לגרום לקריסה של הפרויקט.

קרא כאן

http://www.calcalist.co.il/real_estate/articles/0,7340,L-3684338,00.html?ref=ynet

פורסם
אז היא נוכלת או לא ?

רמז - נוכל - אדם לא ישר, המתפרנס מביצוע תרגילי עוקץ והונאה.

הכוונה שלי: היא לא הקימה את העסק שלה, כדי לבצע פונזי ולעקוץ את המשקיעים.

לצערנו, קורה שאנשים שנקלעים לקשיים כלכליים, מבצעים מהלכים מסוכנים (כמו הלוואה בריבית רצחנית משלי נרקיס), מתוך תקווה להציל את המצב, ואז זה כמו כדור שלג שהולך וגדל.

וכל זה כמובן, לא מנקה אותה מאחריות, אם בצעה מהלכים פליליים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

הכל נפל כנראה בגלל פרוייקט בבלי ששם היא לפי הכתוב קפצה קפיצה קצת גדולה.

היא הפסידה שם לפי ההערכות קרוב ל 20 מליון, ומזה היא לא הצליחה לחזור כנראה.

חבל.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
אל תמהר לרוקן עליה מחסנית.

ברגע שחברה נכנסת להליך של מחסור במזומנים, היא חייבת למצוא מקורות מימון חלופיים.

כאשר יש כמה חברות עם כסף נזיל תחת אותה המטרייה, הן מעבירות מזומנים מקופה אחת לאחרת ולאחר מכן הן מחזירות את הכסף.

זה דבר שהוא קיים.

אתה צריך להבין דבר פשוט, ברגע שעובדים כיזמים, מדובר בסיכון אדיר.

עלויות המימון הן מפלצתיות ויכולות לגרום לקריסה של הפרויקט.

קרא כאן

http://www.calcalist.co.il/real_estate/articles/0,7340,L-3684338,00.html?ref=ynet

לטעמי האישי מה שהיא עשתה לא שונה בהרבה ממספר פירמידות שקרסו בזמן האחרון תוך ביצוע מעשים מפוקפקים לכאורה.

אור לא הציעה עסקת נדלן מסוכנת למשקיעים מתוחכמים ובעלי ניסיון.

מה שאור עשתה, היא קנתה אופציה בקרקע, ופתחה בשיווק מסיבי של "דירות" לקהל הרחב, תוך כדי רכיבה על גל עליות המחירים וניצול הפניקה של האנשים לרכישת "דירות זולות". פרוייקט קם או לא קם, את עמלת הייזום שלה היא קיבלה.

היא לא פנתה למשקיעים מתוחכמים בעלי היכולת והאמצעים להעריך השקעה שכזו ואת הסיכון שבה. היא מכרה "דירות" לא קיימות (ושגם לא היתה אפשרות לבנות אותן לפי התב"ע) לאנשים פשוטים, עם הצגת תחשיב עלויות שלא נפגש מעולם עם המציאות, בלי להציג להם את הסיכונים הרבה הכרוכים בעיסקה שכזו. אני משוכנע שבחוזה הסיכונים מפורטים, אבל בין החוזה לבין מה שפורסם ונמכר, המרחק רב. לו היתה עושה עסקאות עם אנשי עסקים ממולחים בלבד, ולא פונה לציבור הרחב, לא הייתי פוצה את פי. אבל כאשר היא פונה כדי להפריד את האדם הפשוט מכספו, בעזרת מצגים שלא ממש מתיישבים עם הפרסומים השונים, לדעתי צדיקה היא לא. אפילו לא קרוב.

מבחינתי, היא יושבת על משבצת דומה כמו משווקי הקרקעות החקלאיות שקנו אותן בנזיד עדשים ל-100 דונם, ומוכרים אותן פרוסה פרוסה במושע לציבור במחיר מנופח פי 7 כי אוטוטו מפשירים אותן ובונים כאן שכונת חלומות. הפרסומים וההדמיות מראים כמובן משפחה מאושרת יושבת בצמוד קרקע החדש שלהם עם הנוף לים. החוזה כמובן לא משקף דבר מזה.

בלי שום קשר לתעלולי המס והרישום שאולי עשתה ואולי לא, אין ספק שהיא אדם ממולח, אבל אין לי אלא לבוז לניצול הציני, תוך כדי מה שלדעתי הוא הטעיה בוטה.

פורסם
היא מכרה "דירות" לא קיימות (ושגם לא היתה אפשרות לבנות אותן לפי התב"ע) לאנשים פשוטים, עם הצגת תחשיב עלויות שלא נפגש מעולם עם המציאות, בלי להציג להם את הסיכונים הרבה הכרוכים בעיסקה שכזו. אני משוכנע שבחוזה הסיכונים מפורטים, אבל בין החוזה לבין מה שפורסם ונמכר, המרחק רב. לו היתה עושה עסקאות עם אנשי עסקים ממולחים בלבד, ולא פונה לציבור הרחב, לא הייתי פוצה את פי. אבל כאשר היא פונה כדי להפריד את האדם הפשוט מכספו, בעזרת מצגים שלא ממש מתיישבים עם הפרסומים השונים, לדעתי צדיקה היא לא. אפילו לא קרוב.

מבחינתי, היא יושבת על משבצת דומה כמו משווקי הקרקעות החקלאיות שקנו אותן בנזיד עדשים ל-100 דונם,

לגבי הפסקה הראשונה שלך, מדובר, ככל הנראה, בדירה רעיונית. התשובה לכך נמצאת בכתבה שצירפתי בקישור.

זה דבר ידוע וקיים. אמנם זה תעלול יזמי, אך מי שנכנס לפרויקט כזה אמור לקחת דבר זה בחשבון.

לגבי הפסקה השנייה שלך, אתה מחטיא את המטרה.

אני יודע מה קורה היטב בקרקעות החקלאיות, ומכיר את כל עסקאות הסיבוב שנעשו כמה וכמה פעמים על הקרקע.

מדובר ב-2 מקרים שונים לחלוטין.

פורסם

איני מסכים איתך. רוב האנשים שאני מכיר, אינם יודעים מהי דירה רעיונית. הפרסומות שניצנצו בכל מקום, לא דיברו על דירה רעיונית. הן לא פונות למי שיכול להבין מהי דירה רעיונית, הן פונות למי שרוצה דירה.

יצא לי לדבר בזמנו עם 2 אנשים שהתעיינו והלכו פגוש אנשי מכירות בשני פרוייקטים שהיא שיווקה.

אף אחד מהן לא הבין בתום הפגישה, שלא מציעים לו לקנות דירה, אלא "דירה רעיונית", ושהוא בעצם קונה זכות כלשהי בקרקע, שהוא היזם, כל איחור לא רלוונטי כי הוא בעצם "הקבלן" שבונה את הבית, שהעלויות הן שיערוך שלרוב לא נפגש עם המציאות ושאולי גם מכרו להם דירה שאי אפשר בפועל לבנות.

האנשים שדיברתי עימם לא היו טפשים באופן מיוחד.

• תוכן חדש...