Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה לי שהנקודה קצת התפספסה. יש לי את החשבוניות כולל פירוט ההנחות. המכס לא באמת ניסה לחייב את הסכום הזה, זה היה נסיון של החברה לשלשל עוד כמה שקלים לכיסה.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם תצליח להוכיח כי המכס גבה X וחברת השילוח גבתה Y על כך גבוה מ X , אפשר לעשות מזה חגיגה.

ואני לא מדבר על העמלות האחרות שהיא גובה עבור "השירותים הטובים" שהיא מספקת

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

יש לי מייל ושיחה מוקלטת שבה צויין בפני שהמכס דורש את הסכום הגבוהה, וחצי שעה לאחר מכן שוב שיחה שבה הדירשות שונו לפי הסכום הנמוך.

פורסם

קשה לי להאמין. בכל מקרה היית מקבל חשבונית מיסים ששולמו, קל מאוד לראות אם תהיה אי התאמה. אלא אם כן יזייפו לחלוטין את החשבונית.

פורסם
יש לי מייל ושיחה מוקלטת שבה צויין בפני שהמכס דורש את הסכום הגבוהה, וחצי שעה לאחר מכן שוב שיחה שבה הדירשות שונו לפי הסכום הנמוך.

ואתה מקטר על חברת השילוח

תראה איך היא השתדלה בשבילך:shock:

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
לא אתייחס למשלוח הספציפי אבל....

המכס רשאי להטיל מכס על המחיר שהוא מעריך בו את הטובין גם אם קיבלת אותם במתנה. איך אני איתך?

המכס מחשב בתחילה לפי הצהרתך / הצהרת עמיל המכס , לא קיבל אותה, לפי קטלוג מחירים שיש לו , אבל...

רשאי הוא גם לבדוק את הטובין באופן פיזי, ואז נדרשת פעולה נוספת של עמיל המכס.

אז גנבים , אבל גנבים עם רשיון.

האם יש למדינה זכות לגבות ממך מיסים על מחיר שהיא חושבת שהפריט צריך לעלות למרות שכל הקבלות מראות על מחיר נמוך יותר?

כלומר, קנית פריט שכל העלויות שלו כולל שילוח ושאר ירקות מגיעות ל 100$ לדוגמה. האם למוכס יש זכות לומר לך שזה לא מקובל עליו למרות שכל הקבלות מעידות ששילמת את מה שאתה טוען?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

התשובה הפשוטה לשאלתך היא כן.

כמובן שפקיד המכס לא עושה על פי גחמה אישית שלו, אלא הוא מבסס זאת על מידע שיש בידו על עלות הפריט באופן כללי.

כנס לשני הלינקים שצורפו בהודעה 9 של פיקה ותקרא שם.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
האם יש למדינה זכות לגבות ממך מיסים על מחיר שהיא חושבת שהפריט צריך לעלות למרות שכל הקבלות מראות על מחיר נמוך יותר?

כלומר, קנית פריט שכל העלויות שלו כולל שילוח ושאר ירקות מגיעות ל 100$ לדוגמה. האם למוכס יש זכות לומר לך שזה לא מקובל עליו למרות שכל הקבלות מעידות ששילמת את מה שאתה טוען?

לצערנו כן ובדרך כלל הם לוקחים את המחיר הגבוה ביותר שיש למוצר .

פורסם
ואתה מקטר על חברת השילוח

תראה איך היא השתדלה בשבילך:shock:

לא יודע אם אתה ציני, אבל זה פשוט היה עוקץ שהשתבש.

מה גם שכל השיחה היא תירצה את המחיר הגבוהה בזה שהמכס לא מתחשב במחיר הנחה אם הוא מעל ל 20%. חוק שכאמור לא היה ולא נברא. פשוט שקר, שחור על גבי לבן.

פורסם

ממליץ לך לקרוא את הודעה מספר 11 לאט לאט. שם תקרא שחור על לבן אדום על לבן מה מותר ומה אסור לפקיד המכס לעשות

שם אומנם לא כתוב 20% אבל את זה הם לומדים מהנסיון, מתי המכס מתחיל להתערב.

או את הלינקים שסיפק פיקה בהודעה 9

ועכשיו בוא נחזור להודעה הראשונה שלך

אתה מביא לארץ משהו שעלותו לפני המבצע 259 דולר ומשלם רק 127 דולר. ייעני כ 50% הנחה, לא פלא שהמוכס רשאי / רוצה להתערב.

בוא נראה איך חושבו ה 470 ש"ח.

לחברת השילוח 111 ש"ח + מע"מ עליהם אופס הגענו ל 130 ש"ח כלומר לשלטונות "רק" 340 ש"ח

אם תיקח מחיר של 985 ש"ח שזה בערך שווה ערך ל 259 דולר

תקבל מכס 148 ש"ח

מע"מ, כמה לא נחמד, מחשבים על העלות + המכס, לכן תקבל 192 ש"ח.

וביחד 340 ש"ח

מ.ש.ל

ציני לא , ריאלי כן. היכרות הדוקה עם אנשי מכס במשך כ 3 עשורים של יבוא מסחרי בהיקפים נכבדים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

או, ופה נכנסת הנקודה שלי:

זה שהמכס אולי יכולים לחייב לפי המחיר המלא, בדגש על אולי(!) בעת שיש בידי חשבונית מפורטת גם מהאתר, וגם מפייפאל על כל העלויות לפני, באמצע, ואחרי - ניחא.

זה שהחברת השליחויות ניסתה לדחוף לי את העלויות האלו לפני שהמכשיר בכלל הגיע ארצה, ולפני שמישהו העיף מבט על החבילה\ניירת. כאן הבעיה שלי!

עובדה, אחרת קצת ויכוחים ואולי הרמת קול - הם חזרו בהם.

זה הדבר שעליו אני לא מוכן לעבור בשתיקה. שוב, לי זה עבד (הפעם) אבל לבחור שזמין פעם ראשונה בחייו מהחברה הזאת רוב הסיכויים שזה לא יעבוד. והוא ישלם את מלוא המחיר לפני שמישהו בכלל ניסה לברר האם יש עלות מיסים או משהו אחר מסביב.

בוא נגיד, שאם היו מתקשרים להודיע לי על החיוב בזמן\אחרי בדיקה פיזית של החבילה או של החשבוניות, הייתי אולי חושב שזה הגיוני וכנראה בכלל לא פותח את הפוסט הזה.

פורסם

1. אם המחיר נראה למוכס נמוך מדי - הוא רשאי לשערך את המחיר האמיתי (ועליך מוטלת החובה להוכיח כי המחיר שרשום על הצהרת המכס אמיתי).

2. החבילה נמצאת במחסן רשוי, כלומר עדיין לא עבר מכס. מוכס רשאי לבדוק לפתוח ולבדוק את החבילה (בדיקה פרטנית) בנוכחות עמיל המכס של חברת השילוח - על זה אתה משלם תוספת עמלה.

3. התשלום לחברת השילוח היה עבור משלוח ממדינה א' למדינה ב'. תהליך שיחרור מהמכס - לא נכלל בדמי המישלוח, ולכן גובים עבורו תשלום נוסף/ נפרד.

פורסם

זה שהמכס אולי יכולים לחייב לפי המחיר המלא, בדגש על אולי(!) בעת שיש בידי חשבונית מפורטת גם מהאתר, וגם מפייפאל על כל העלויות לפני, באמצע, ואחרי - ניחא.

זה שהחברת השליחויות ניסתה לדחוף לי את העלויות האלו לפני שהמכשיר בכלל הגיע ארצה, ולפני שמישהו העיף מבט על החבילה\ניירת. כאן הבעיה שלי!

זה הדבר שעליו אני לא מוכן לעבור בשתיקה. שוב, לי זה עבד (הפעם) אבל לבחור שזמין פעם ראשונה בחייו מהחברה הזאת רוב הסיכויים שזה לא יעבוד. והוא ישלם את מלוא המחיר לפני שמישהו בכלל ניסה לברר האם יש עלות מיסים או משהו אחר מסביב.

בוא נגיד, שאם היו מתקשרים להודיע לי על החיוב בזמן\אחרי בדיקה פיזית של החבילה או של החשבוניות, הייתי אולי חושב שזה הגיוני וכנראה בכלל לא פותח את הפוסט הזה.

איך אתה יודע היכן החבילה?

סביר שהיא בארץ, כי רק אז המכס מטפל בה ובד"כ הטיפול הוא מול הניירת ולא מול המוצרים.

לא מבסוט/ או סתם ביקורת מדגמית , יכול ללכת ולראות את המוצרים.

חברת השילוח מצרפת לך לחשבונית שלה את החיוב מהמכס.

אז ניתן לראות בדיוק כמה שילמו למכס.

ובדגש על אולי , עושה רושם שלא קראת את מה שכתבתי לך לקרוא.

לא יפה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)

חברת השילוח מקבלת את שטר המטען של החבילה מראש.

לרוב מגישים את הניירת קצת לפני כדי לזרז עניינים ושהחבילה לא תשכב סתם.

המוכס לרוב לא רואה את החבילה פיזית והיא לא מעניינת אותו כלל אלא אם כן היא נופלת לבדיקה פיזית בצורה מדגמית או סתם כי לא נראה לו משהו פרטנית.

אגב, מסכים איתך שהעמלות שלהם גבוהות ומרגיזות. לצערי זו לא בעיה רק בישראל. חפש למשל Fedex admin charges ותמצא המון תלונות גם ממקומות אחרים.

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
פורסם
איך אתה יודע היכן החבילה?

סביר שהיא בארץ, כי רק אז המכס מטפל בה ובד"כ הטיפול הוא מול הניירת ולא מול המוצרים.

לא מבסוט/ או סתם ביקורת מדגמית , יכול ללכת ולראות את המוצרים.

חברת השילוח מצרפת לך לחשבונית שלה את החיוב מהמכס.

אז ניתן לראות בדיוק כמה שילמו למכס.

ובדגש על אולי , עושה רושם שלא קראת את מה שכתבתי לך לקרוא.

לא יפה.

דווקא קראתי הכל. הנושא דיי מוכר לי. ושוב, לא הייתי מתלונן אם החבילה היתה נוחתת, נבדקת, ואז מחליטים על חיוב.

אני חוזר שוב, הקביעה נעשתה לפני שהחבילה יצאה ארצה, לפני שמי מהמעורבים (פדקס\מכס ישראל) נגע בה.

אם היא באמת הייתה נבדקת, נראה לך שפדקס יכלו לשנות את החיוב לאחר מעשה כמו שעשו?

• תוכן חדש...