Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

1. לפני שבועיים הזמנתי מכשיר סלולרי סיני ישירות מאתר הבית של היצרן.

המבצע כלל לצורך העניין: (יש סיבה בהמשך מדוע ציינתי על העלויות של כל המרכיבים)

1 X מטען VOOC לרכב בשווי 50 דולר - ללא חיוב.

1 X כיסוי פליפ מקורי בשווי 30 דולר - ללא חיוב.

1 X מגן מסך מקורי בשווי 9.90 דולר - ללא חיוב.

1 X ערכה של המכשיר הסלולרי כולל כל מה שבפנים (מטען, כבל דאטא, ואוזניות) - 127 דולר במקום 169.

1 X משלוח מהיר דרך חברת השליחויות (בכוונה אני לא מציין שם משום שהמכשיר עדיין לא אצלי) - העלות על המוכר.

בקיצור, עד כאן, החשבון ששילמתי בפועל מהכיס הינו 512 ש"ח.

2. טלפון מחברת השליחויות:

שלום, המכשיר שלך בשלב העברת מכס, עלייך לשלם 470 שקלים הכוללים בתוכם:

15% מכס

17% מע"מ

עמלת שירות 70 ש"ח

אבטחה 30 ש"ח

עמלת מחשב 4 ש"ח

ועוד איזה הנפצה, לא זוכר את השם אבל עוד 7 שקלים.

מי שהספיק לעשות חשבון, 32% (מכס ומע"מ) מתוך 512 ש"ח הם 163 ש"ח.

בקיצור, לפי החשבון כיתה ד' שאני עשיתי - העלות הייתה אמורה להיות 274 ש"ח, אז איך הגענו ל 470?

3. טלפון לחברת השליחויות לברר, ומסתבר שלמכס יש מן "חוק" שאם המחיר המוצהר נראה להם נמוך מדיי, כי הוא כולל הנחה של יותר מ 20% - גובים מיסים לפי מחיר המוצר המקורי, לפני ההנחה. ככה הגענו ל 470 שקלים.

לאחר דין ודברים של חצי שעה, ושיחה עם "מנהל", חברת השליחויות התגמשה איתי, והצליחו לשכנע את המוכסים (כן, בטח...) לחייב אותי בכל זאת לפי סכום התשלום המקורי.

ברור שהיתה כאן שיטת מצליח שללא עירנות מצידי ההפרש היה הולך לחברת השליחויות, אך בסוף זה לא קרה, בלעתי את הצפרדע, העיקר שאקבל את המכשיר כבר.

4. יום למחרת, טלפון מחברת השליחויות - המכשיר שלך נתפס ונבדק פרטנית במכס, תשלום עבור עמיל מכס - 53 ש"ח.

רגע, לא הבנתי. כל הסיפור מסעיף 2, והמכשיר בכלל עדיין לא הגיע למכס?! אז על סמך מה קבעתם את העלויות האלו?

אהה... זה שירות. הבנתי. והשולח - לא שילם לכם עבור השירות הזה שתביאו את החבילה לארץ מלכתיחלה?

בקיצור, כמו שהבנתם, או שלא. חברת השליחויות מנסה לעשוק בכל שקל אפשרי ומחזיקה את החבילה שלי כשבויה עד אשר ישולם הכופר.

כל הסיפור מתועד, מגובה בהקלטות טלפון ובמיילים כתובים.

אין איך להתמודד עם המאפיה הזאת?

מה עושים?

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מממ... רעיון חדשני היסטרי: לבחור בדואר רגיל? לא לקנות ממי שלא מוכן לשלוח בדואר רגיל? וכו'.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא אתייחס למשלוח הספציפי אבל....

המכס רשאי להטיל מכס על המחיר שהוא מעריך בו את הטובין גם אם קיבלת אותם במתנה. איך אני איתך?

המכס מחשב בתחילה לפי הצהרתך / הצהרת עמיל המכס , לא קיבל אותה, לפי קטלוג מחירים שיש לו , אבל...

רשאי הוא גם לבדוק את הטובין באופן פיזי, ואז נדרשת פעולה נוספת של עמיל המכס.

אז גנבים , אבל גנבים עם רשיון.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

המכס לא רשאי לגבות שום סכום מעל מה שיש בחיוב של חברת האשראי. ניתן לשלוח להם את התדפיס של הויזה והם מחויבים לגבות על פי זה.

כבר מספר פעמים העריכו דברים שייבאתי ארצה בסכום גבוה ממה ששילמתי, בעיקר כי אני יושב על מכרזים ולפעמים שולף באמת מציאות, ונאלצתי להיגרר לבתי המכס עם תדפיסי החיוב.

דרך חברת שילוח אני לא יודע איך זה יעבוד, כנראה יגידו לך להגיע לנתב"ג.

פורסם

מה שהדליק לי נורה אדומה, זה הקלות בה מתבצעים הדברים דרך אמאזון.

הרי לא פעם רכשתי מוצרים שהגיעו גם ל 70% הנחה ויותר. ואף פעם לא נתקלתי בעלויות המטורפות שמצויינות כאן. כולל על טלפונים סלולריים.

הייתי רוצה להמשיך עם הסיפור הזה הלאה, כל שיטת המצליח הזאת מתועדת בהקלטה. לא יכול להיות שעם דבר כזה אין לאן לפנות.

פורסם

ההבדל הוא שאמאזון מטפלת במשלוח מדלת לדלת. אתה משלם מראש תמורת המשלוח והמיסים, ואמאזון מתחייבת לסכום סופי.

כנ"ל גם בשימוש בשירותי שילוח מסוג buy2 ודומיהם, אשר מחשבים לך מראש את העלויות הסופיות.

חברות השילוח אינן מתחייבות לגבי מיסוי ועלויות בארץ, ועליך לצפות להפתעות מהסוג שבו נתקלת כעת. כל מי שעוקף באחר העוף מכיר את הסיפורים ולומד להחליט איזה סיכון הוא מוכן לקחת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בעולם מתוקן, לא היה אמור להיות לי דבר וחצי דבר מול פדקס. אני לא הלקוח שלהם. מי ששלח את החבילה כן.

מיסים למדינה? זה כן אני חייב.

אבל את כל השאר, מה לי ולהם?!

הם גבו מחיר מסויים עבור השירות כשהם לקחו את החבילה. אני בטוח שאת העלויות הנוספות שהם מפילים על הצד שמקבל אין בשום מקום בעולם חוץ מישראל.

פשוט, הם יודעים שאין לנו אפשרות נורמלית אחרת.

פורסם
המכס לא רשאי לגבות שום סכום מעל מה שיש בחיוב של חברת האשראי. ניתן לשלוח להם את התדפיס של הויזה והם מחויבים לגבות על פי זה.

כבר מספר פעמים העריכו דברים שייבאתי ארצה בסכום גבוה ממה ששילמתי, בעיקר כי אני יושב על מכרזים ולפעמים שולף באמת מציאות, ונאלצתי להיגרר לבתי המכס עם תדפיסי החיוב.

דרך חברת שילוח אני לא יודע איך זה יעבוד, כנראה יגידו לך להגיע לנתב"ג.

האם קראת אי פעם את פקודת המכס?

כתבתי בהודעה שלי שאם קיבלת דבר מה במתנה , האם לדעתך לא תשלם מכס.

אם כך אתה חושב הצחקתני.

מה מלמד החיוב בויזה?

שאולי גם שילמת להם בישראכרט

אולי העברת מזומן דרך חבר.

האם להמשיך?

כיוון שמדובר בסכומים פעוטים אז המכס לא יתעקש איתך

אבל כנס לאתר האספנות ותראה מה מעוללים שם למייבאים.

שלא לדבר ביבוא מסחרי.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)

אין לי שמץ למה החלטת לכתוב את ההודעה בפורמט של חמשיר, אבל חוץ מלהאריך את הפוסט זה לא עושה כלום.

לא קראתי את פקודת המכס (235 סעיפים בערך. WTF.) קראתי את מה שרלוונטי.

הבט פה:

https://taxes.gov.il/customs/personalimport/pages/yebueshe_guide.aspx#GovXParagraphTitle3

ופה:

https://taxes.gov.il/customs/Documents/Nehalim/nohalHaraha2.pdf

(שני הדפים של רשות המיסים, לא איזה גוף מייעץ חיצוני)

ובקצרה- החשבון של המייבא הוא החשבון על פיו גובים מכס, אלא אם יש לעמילי המכס חשד שמדובר בשווי שקרי או משהו אחר מסריח שם. תדפיס מחברת האשראי הוא קייס חזק מאוד לטובת המייבא, ונדירים המקרים שבמכס לא יקבלו את זה. אולי במקרים ממש לא סבירים (כמו יהלום עם שווי מוצהר של 20 דולר...)

מתנות מחויבות לפי ערך הפריט.

אני לא יודע על איזה אתר אספנות אתה מדבר- אבל אני בעצמי אספן של פריטים בכלל לא זולים, מדי פעם גם מתמזל מזלי לזכות במכירה פומבית במחיר מגוחך בעליל, מה שגרם לא פעם להרמת גבות במכס שבאתי לשחרר את החבילות, אבל תמיד הגעתי מסודר עם כל המסמכים הדרושים- ואף פעם לא גבו ממני מכס לפי גובה שבא להם לקבוע, אלא תמיד לפי החשבון שלי.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם

עוד פעם פדקס ‚ הם פשוט עלו על שיטה ורק הולכים ומשכללים אותה ‚ בגדול אתה שבוי שלהם ובגלל זה הם עושים מה שהם רוצים ‚ תתחיל איתם ? הם ימצאו לך סיבה אחרת שתשלם ‚ כמו "המוצר נתפס" תשלם עמילות מכס‚ לא רוצה ? תשלם בנתיים אחסנה ‚ האופציה החידה שלך זה להחזיר את המוצר למוכר שישלח שוב בדואר רגיל ‚ פדקס מתחילים להזכיר את הוט בימים "הטובים" שלהם ‚ הלקח ? לא לעבוד עם חברות השילוח בכלל ועם פדקס בפרט .

פורסם

3. תהליך קביעת ערך טוביןערכם של טובין שיובאו לשימוש עצמי, לצורך חישוב המסים החלים עליהם, ייקבע על- פי המחירהמצוין בחשבונית/הסכם הרכישה, בהוספת עלויות נוספות .לשם קביעת ערך הטובין יבצע המעריך את הפעולות הבאות:א. יבדוק את חשבונית הרכישה/קבלה )מקור, מודפסת, תאריך רכישה, פירוט הטובין( וכן אתסבירות המחיר המצוין בה.ב. כאשר נתוני החשבונית נמצאו נכונים, יש לשחרר את הטובין על-פיה לאחר הוספת העלויותהנוספות.ג. לבדיקת סבירות המחיר המצוין בחשבונית הרכישה, יש לבדוק את מחירם המוצהר של הטוביןבאמצעים הבאים:1( אם הפער בין המחיר בחשבונית למחיר בחו"ל סביר, יש לקבל את המחיר המצוין בחשבוניתהרכישה.2( אם הפער אינו סביר, יש להשוות את המחיר בחשבונית הרכישה, כולל העלויות הנוספותוהמסים החלים על הטובין, עם המחיר בארץ.3( במקרים בהם הנתונים בחשבונית אינם נכונים, או שיש חשש לאמיתותה, ו/או חוסרסבירות הערך המוצהר, או כאשר אין חשבונית רכישה, ערך הטובין ייקבע על פי מחירהמכירה של הטובין בארץ, לא כולל מסים והוצאות נוספות.

מתוך מה שהבאת.

לכן התיאוריה מתנגשת עם הפרקטיקה.

רכבי אספנות כאן בפורום

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

מה שמודגש באדום זה בדיוק מה שאמרתי- הכל טוב עד שבמכס חושדים שמשהו מסריח.

אם תצליח להוכיח מעבר לכל ספק שהחשבונית, החיוב וכו' אמיתיים, הם יקבלו את זה. ככה לפחות זה קורה בבתי המכס בת"א/חיפה.

אני בחיים לא שולח בחברות השליחויות למיניהן, כי משם מתחילות כל הצרות בעולם.

פורסם

חברים, זה שאני צריך לשלם בשביל לשחרר את החבילה אני יודע.

זה שמוטב להתרחק כמה שניתן מהחברות הללו, גם. האתר הספציפי שהזמנתי ממנו לא אפשר שום שיטת משלוח אחרת.

אבל מה שאני רוצה עכשיו זה פשוט לא לתת לניסיון הגזל הזה לעבור בשקט. בגלל שהכל מוקלט ואין שום מקום לספק, אני מעוניין להפיץ את הסיפור הזה כמה שניתן ע"מ שאנשים יהיו מודעים ויזהרו, או לפחות יעמדו על שלהם לפני קבלת המשלוח. במקרה שלי - היה הפרש של 200 שקלים בין החיוב שלהם לבין מה שהיה צריך להיות בפועל. 330 ש"ח מול 530 ש"ח. פשוט מרתיח אותי לחשוב על כמות האנשים ששותקים להם כל יום וסופגים את כל עלויות השקר המטורפות האלו.

אולי זאת תהיה הדרך לגרום להם להיות הוגנים כלפי המשתמשים בשירותיהם.

האם יש כאן קייס לתביעה? האם יש דרך להגיע עם זה לתקשורת? גוף מסויים שאמור לטפל בזה? אין לי בעיה להתעלם מהמשלוח ושיחזור לשולח אם צריך.

השאלה אם יש מה לעשות או שזה קרב אבוד מראש?

פורסם

אם יש לך אסמכתא להנחה שהייתה במקום שרכשת את זה ממנו, אתה יכול לשלוח להם את זה.

אם חברת השליחויות לא תקבל את זה- תוכל לשחרר בעצמך מנתב"ג, 99% שהמכס שם יקבלו את זה.

הבעיה שזה אומר לאבד יום עבודה ולהיסחב לנתב"ג, החוויה לא כ"כ סימפטית.

אגב, כל הסיפור הזה חוקי, ובכלליות אין ביקורת של ממש על המכס, לגוף יש את כל הזכויות להחזיק את החבילות שלך בנות ערובה ולעשות מה בא להם. חוק לחוד ומציאות לחוד.

אני לא אומר שאין כאלו- אבל אישית, לא שמעתי על מישהו שניסה להתנגח עם המכס/לצאת לתביעה כנגדם וניצח.

פורסם

אם תחליט שאתה לא רוצה את החבילה הם יכולים לדרוש מהשולח דמי משלוח חזרה ואם השולח לא ישלם החבילה תוכרז כנטושה במכס. ואתה עלול לא לקבל החזר כספי

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תוכן חדש...