Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

המנוע הנ"ל מותקן בגולף גם בדור השישי וגם בשביעי, אך הם נראים שונה (פיזית) ונראה כי בדור 7 המנוע הוחלף לחדש יותר למרות שמפיק נתונים דומים.

מסקרן אותי לדעת, מה הסיבה לכך ומה ההבדלים בין שני המנועים?

תודה למעשירי הידע

Current: Cupra Formentor 2022 1.5T (150HP) DSG7

Previous: VW Polo V 2012 1.4L (85HP) Manual Gear ---> VW Golf VII 2013 1.4T (122HP) DSG7 ---> VW Golf VII 2015 1.4T (150HP) DSG7 ---> Seat Ateca 2019 1.4T (150HP) DSG7

פורסם

דור 6 - מנוע מסדרת EA111, דור ראשון של מנועי TSI.

דור 7 - מנוע מסדרת EA211, דור שני למנוע TSI.

דור שני זה שיפור מאוד מקיף של המנוע הקודם, יותר נכון מנוע שונה.

יש הרבה הבדלים.

בישן בלוק ברזל, בחדש בלוק אלומיניום. החדש יותר קל בכמה עשרות ק"ג.

שני מעגלי קירור שאמורים לאפשר הגעה מהירה יותר לטמפ' עבודה.

אינטרקולר משולב בסעפת יניקה.

רצועת תזמון במקום שרשרת.

מותקן בהטייה אחורה בתא המנוע, הישן היה מותקן בהטייה קדימה.

תומך בתקן יורו 6 (הישן יורו 5)

אמור להיות קצת יותר חסכוני.

פורסם

תודה, תגובה מפורטת מאוד!

אגב, איך שני המנועים מבחינת אמינות?

(ומעניין ש VAG בחרו לחזור משרשרת תזמון לרצועת תזמון רגילה)

Previous: VW Polo V 2012 1.4L (85HP) Manual Gear ---> VW Golf VII 2013 1.4T (122HP) DSG7 ---> VW Golf VII 2015 1.4T (150HP) DSG7 ---> Seat Ateca 2019 1.4T (150HP) DSG7

פורסם

חזרה לרצועת תזמון היא בגלל נסיון גרוע עם שרשרת במנועים הקודמים.

בכללי אמורים היו לעשות שיעורי בית ולפתור מחלות של הסדרות הראשונות, תוך הוזלת עלויות, הפחתת משקל, מבנה יותר קומפקטי והקטנת זיהום אוויר.

מנועי דור שני עוד חדשים יחסית (שנתיים-שלוש בשוק) וזה לא מספיק זמן כדי לדעת האם הם מוצלחים יותר מהקודמים או לא.

פורסם

בנוסף למה שבוקי פרט, קיימת במנועי הדור השני טכנולוגיה שמכבה 2 צלינדרים בשיוט, מה שתורם לחיסכון בדלק

יום טוב גם לך

פורסם

המעבר לרצועת תיזמון משרשרת תיזמון במנועי 1.4 ליטר לא בהכרח נובע כתוצאה מכשלים בשרשרת שהיו בדור הקודם אלא מסיבה אחת פשוטה חיסכון במשקל המנוע.

איזה כייף לי :)

פורסם

אז למה ב TSI-ים דור ראשון השתמשו בשרשרת, אחרי ששנים השתמשו ברצועה במנועים הקודמים?

חסכון במשקל המנוע לא היה פאקטור אז?

פורסם

חסכון במשקל תמיד פקטור בתיכנון מנועים. שיקולי הייצרן בתיכנון מנוע הם רבים ואינני מתיימר לקבוע חד משמעית משהו שכנראה ידוע רק לייצרן הרכב.

ברשת ניתן למצוא המון ספקולציות לגבי מעבר משרשרת תיזמון לרצועה אבל אני נוטה להתייחס בצורה רצינית למידע שייצרן הרכב מפרסם ולא לספקולציות.

קח דוגמא:

מנוע 1.4 ליטר 55KW שהוצג בשנת 2002 היה כולו בנוי מאלומיניום עם רצועת תיזמון. מנועי דור קודם 1.4TSI עם שרשרת ובלוק מיצקת פלדה. הדור החדש של מנועי 1.4TSI בנוי מאלומיניום עם רצועה.

פורסם
המעבר לרצועת תיזמון משרשרת תיזמון במנועי 1.4 ליטר לא בהכרח נובע כתוצאה מכשלים בשרשרת שהיו בדור הקודם אלא מסיבה אחת פשוטה חיסכון במשקל המנוע.

האם הדבר נוגע גם למנועי ה 1.2 tsi שכן שם השרשרת עשתה לא מעט בעיות, המנוע בדורו הנוכחי עם 110 כ"ס הוא אותו אחד כמו זה שהיה עם 105 כ"ס?

פורסם

קח דוגמא:

מנוע 1.4 ליטר 55KW שהוצג בשנת 2002 היה כולו בנוי מאלומיניום עם רצועת תיזמון. מנועי דור קודם 1.4TSI עם שרשרת ובלוק מיצקת פלדה. הדור החדש של מנועי 1.4TSI בנוי מאלומיניום עם רצועה.

אז מה המסקנה?

בלוק פלדה דורש שרשרת ואלומיניום רצועה?

יום טוב גם לך

פורסם
האם הדבר נוגע גם למנועי ה 1.2 tsi שכן שם השרשרת עשתה לא מעט בעיות, המנוע בדורו הנוכחי עם 110 כ"ס הוא אותו אחד כמו זה שהיה עם 105 כ"ס?

גם מנועי 1.2TSI החדשים עברו לרצועת תזמון ועברו הרבה שינויים אחרים.

אלו לא אותם מנועים כמו מקודם.

פורסם
אז מה המסקנה?

בלוק פלדה דורש שרשרת ואלומיניום רצועה?

ממש לא מכיוון שיש גם מנועים עם בלוק מאלומיניום ושרשרת תיזמון כמו במנוע ברכב שלי 1.6L FSI.

פורסם
ממש לא מכיוון שיש גם מנועים עם בלוק מאלומיניום ושרשרת תיזמון כמו במנוע ברכב שלי 1.6L FSI.

נכון, לכן לא הבנתי מה הדוגמא שהבאת מלמדת..

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...