Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מרק ערב טוב, האם מנועי FSI (כמו אצלך) הם גם מוגדשים?

מנוע 1.6L FSI אינו מוגדש. מנוע 2.0L FSI אשר הותקן בגולף GTI דור 5 היה מוגדש.

איזה כייף לי :)

פורסם

המנוע 1.4 122 כ"ס מדגם CAX של הגולף 6, הוא מנוע מאוד אמין!

התזמון שלו מבוצע ע"י שרשרת, אך בדגם זה לא ידוע על מחלות מיוחדות של השרשת ועד היום לא החלפנו שום שרשרת במנוע הנ"ל. הוא רץ בדגמי האוקטביה, A3, A1 סקודה ראפיד וכמובן בגולפים ובגאג'טות.

המנוע עובד עם שתי מערכות קירור ושני רידאטורים נפרדים, שהמשותף בינהם הוא רק מיכל העודפים.

מערכת אחת מיועדת לקירור המנוע והמערכת השנייה מיועדת לקירור האוויר הדחוס שיוצא ממגדש הטורבו.

בתוך סעפת היניקה מותקן קולר (רדיאטור) אשר לפניו וגם אחריו מותקנים חיישני טמפ'. ברגע שהפרשי הטמפ' בין החיישנים קטנים מ10 מעלות. אז מופעלת משאבה חשמלית שמייצאת את המים שבקולר לעבר רדיאטור חיצוני שמצנן את המים.

היתרון של המערכת הנ"ל הוא מסלול אוויר קצר בין הטורבו לשסתומי היניקה, לצורך הפחתה "בהשעיית הטורבו". באינטר-קולר מסורתי מסלול האוויר ארוך ולכן מורגש השעיית טורבו.

בנוגע לתרמוסטט, ישנם שני תרמוסטטים על מנת לאפשר קירור חזק יותר לראש המנוע שקרוב יותר לאזור הבערה ובו בזמן לאפשר טמפ' גבוה יותר לאזור הבלוק על מנת לאפשר יעילות רבה יותר כתוצאה מהפחתת חיכוך.

בברכה,

אופיר רודניצקי

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

גם מנוע 1.2 מאד אמין, בעיית השרשרת נבעה מכשל בתכנון השרשרת ולא מבעיית אמינות. לאחר החלפת השרשרת מתכנון עדכני ע״י היצרן, המנוע לא סבל מבעיות אחרות.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
אז למה ב TSI-ים דור ראשון השתמשו בשרשרת, אחרי ששנים השתמשו ברצועה במנועים הקודמים?

חסכון במשקל המנוע לא היה פאקטור אז?

בוקי,

קרא את המסמך המצורף. המסמך מציג את השיקולים העיקריים בפיתוח מנועי TSI מהדור החדש כאשר הייצרן שם דגש על הפחתת משקל המנוע.

אולי המסמך הזה סוגר את הפינה של הספקולציות בעניין המעבר לשימוש ברצועת תיזמון במנועים החדשים.

Binder1.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

האמת שאני קראתי מסמך יותר מקיף - הפרק הרלוונטי מ VW self study program. כתוב שם בדיוק אותו דבר, זו הייתה אחת המטרות של השיוני.

אני גם מעדיף לא להכנס לספקולציות.

פורסם

ברשותי פולו DSG 110HP 2016, למיטב הבנתי מחברי הפורום למנוע יש רצועה אבל אשמח להבין האם כל השיפורים שנרשמו לעיל רלוונטי גם אלי? איזה שיפורים בכל זאת נעשו מעבר למעבר לרצועה? והאם זה משפיע משמעותית על אמינות המנוע מכל הביקורות הלא חיוביות שרצו עליו?

פורסם
האם זה משפיע משמעותית על אמינות המנוע מכל הביקורות הלא חיוביות שרצו עליו?

מנוע ה-1.2 TSI דור ראשון הוא בבסיסו מנוע מאד פשוט (ד"א יש לו רק 8 שסתומים, לחדש יש 16). רב (אם לא כל) הביקורות/תלונות היו בהקשר של שרשרת התזמון. ברגע שהיצרן החליף את השרשרת, אין בעיות מיוחדות במנוע הזה והוא נחשב למנוע אמין.

פורסם (נערך)

100 אלף ק"מ ?? זה רציני?? אני רק עכשיו רכשתי אותו ואם זה נכון אז אדע למכור מהר.

השאלה אם זה נכון או סתם שליפה מהבטן של מישהו, אשמח אם תפרט יותר היכן קראת את זה?

אבל אם התאוריה הזאת נכונה אז לא הייתי אמור לראות את כל הוואגיות היותר ישנות (כאלה שעברו מעל 100-150 אלף ק"מ) על הכביש והיות ולא חסר כאלה אז לא נראה לי שזה נכון, אלא אם לכולם החליפו גיר מה שלא נראה לי.

עריכה אחרונה על ידי koko532
פורסם

השאלה באיזה שנתונים? כי הבנתי שבין השנים 2008-2012 היו בעיות אבל אחרי זה זה סודר אבל אמתין לחברים היותר מקצועיים בפורום שיתנו תשובה יותר מוסמכת לנושא.

פורסם

הטענה שגיר DSG7 מחזיק רק 100K לא רצינית. רב המוניות מתוצרת VAG מצויידות ב-DSG7 (רק אלו עם מנוע 2.0 מצויידות ב-DSG6). נסועה ממוצעת של מונית בארץ היא 80K ק״מ בשנה.

• תוכן חדש...