Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום החלפתי את השמן גיר באיביזה שלי, אני חייב לציין שאין שום אזכור לגבי החלפת שמן גיר בהסטוריה הקיימת אצלי.

קניתי 3 ליטר שמן גיר febi 75w gl4{נכנס במערכת 2.3 ליטר}.

נתחיל, קודם כל העליתי את הרכב על הרמפות שלי, ואיתרתי את הבורג ריקון,גיר 3.jpg שימו לב שמדובר בבורג מיוחד עם אבטחה גדולה, m16 12 צלעות.גיר1.jpgגיר 8.jpg.

פתחתי את בורג הריקון והשמן התרוקן.

איתרתי את בורג המילוי,20160306_120559.jpg הכנסתי צינורית שמובילה עד למעלה בתא מנוע,גיר4.jpg.

בשלב הזה הורדתי את הרכב חזרה לרצפה כדי שיהיה מיושר ואני אדע מתי נשפך השמן גיר, מילאתי, נשפך קצת, הוצאתי את הצינורית וסגרתי את הבורג, הנעתי את הרכב והעליתי אותו חזרה לרמפה, חיזקתי את הברגים וראיתי שאין נזילות, קיפלתי וסגרתי הכל.

זה מה שיצא מהגיר,גיר 7.jpgגיר 6.jpgגיר 5.jpg.

התוצאות? העברה חלקה יותר, לא בהרבה כי לפני כמה זמן עשיתי כיוון גיר וידית הילוכים ששיפרה דרסטית את העברות, אבל עדיין יש שיפור.

לא יודע איך או מה זה קשור, יש הרגשה של יותר שקט ועבודה חלקה של הגיר.

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם

תודה רון,

שווה להדגיש שחשוב לאתר ולפתוח את בורג המילוי לפני שמרוקנים את הגיר משמן. כמובן לודא גם שישנה צינורית מתאימה על מנת למלא שמן טרי. זאת על מנת למנוע מצב לא נעים בו מרוקנים את הגיר ואז מגלים שאין יכולת למלא שמן חדש.

אותו דגש גם לדיפרנציאלים, תיבות העברה וכו'.. קודם פותחים בורג מילוי, רק לאחר מכן בורג ריקון.

יום טוב גם לך

פורסם

רון תודה על התיעוד!

בדיוק באתי לרשום את מה שיגאל רשם...

אוסיף רק שפתיחת בורג מילוי עוזרת לשמן להתרוקן במהירות, אולי אפילו כמות גדולה מעט יותר של שמן תתרוקן כשבורג המילוי פתוח.

פורסם

תודה על הדגשים, הכל היה מוכן מראש, צינורות והכל.

לגבי מה לפתוח קודם, עשיתי שטיפה לגיר אז ככה שאני מאמין שיצאו כל או רוב הלכלוכים.

רון

פורסם
לא ציינת שביצעת שטיפה פנימית לתיבת הילוכים, ספר איך בצעת זאת?

הבנתי אותך, לא ציינתי שעשיתי שטיפה נכון.

את השטיפה לא ביצעתי עם מכונה או משהו כזה, ביצעתי פעולה שמזגתי שמן לגיר בלחץ איפה גבוה על ידי לחציה חזקה על הבקבוק, הלכלוך שיצא, יצא.

עונה על השאלה שלך?

רון

פורסם

טיפ שלי.

החלפת שמן גיר מומלץ מאוד לבצע כאשר הגיר חם, אחרי נסיעה מאומצת, כך מתרוקן יותר לכלוך החוצה.

השטיפה שעשית זה נכון לעשות, רק רצוי למלא איזה כוס שמן טרי (כ 200 סמ"ק) כאשר פתח הריקון סגור, לחכות דקה ולהוציא ולחכות עד שמטפטף בקושי, אח"כ לסגור בורג ריקול, למלא ולכוון מפלס.

לא לשכוח לנקות מגנטים, אם יש על הפקק ריקון.

פורסם

הגיר היה חם, לגבי למלא כוס שמן טרי על שמן ישן, לא ביצעתי את זה, גם לא עלה לי לראש, מודה.

מוזר שהברגים לא ממוגנטים, יש טיפ?

רון

פורסם

תודה על התיעוד! דווקא לא מזמן החלפתי שמן גיר, אחרי 230 אלף קילומטר הגיע הזמן... ההעברה נהייתה חלקה וההרגשה שהאוטו נוסע טוב יותר. מה עם הצינור טורבו? עדיין מתפקד?

Golf MK3 1997 1.8

פורסם

אלעד!!! קודם כל תודה רבה רבה על המשלוח הזריז(:

הצינור עובד ואיתו האוטו... הפסיק לעשן כמויות מטורפות, עכשיו סתם מעשן כמויות חחח

אצלי הרכב עומד על 248 אלף, לא יודע מתי החליפו שמן, אני נוטה להאמין שפעם אחת לפחות החליפו.

רון

פורסם
תודה על פרסום המדריך.

מעניין שיש אצלך בורג כזה, זה לא אמור להיות אלן 17 מ"מ?

זה תלוי בתיבת הילוכים עצמה, כל רכב והבוקסה שלו.

במקרה שלי הבנתי מהר מאוד שבוקסה כזו לא כולם מחזיקים(אנשים פותחים עם דורן ופטיש!!!!!!) אז קניתי את הבוקסה ועשיתי עבודה כמו בן אדם.

רון

• תוכן חדש...