Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אני מצאתי מחירים יותר טובים, אבל אני צריך לגלול למטה כל פעם עד שאני מוצא משהו בחיפה... תוך כדי גלילה עולים כמה עשרות שקלים.

תודה

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קודם כל, אתה יכול לבצע מיון ראשוני ספציפית לאזור מגוריך ואז לא צריך לגלול.

שנית, גם אם מופיע מחיר גבוה יותר, קיומו של מקום אחר שמוכר בזול יותר משאיר פתח למיקוח (לא שההבדלים משמעותיים מדי).

שלישית, לעיתים אוטודיפו יוצאים במבצעים על צמיגים. אם מדובר במותג ודגם מומלץ אז לפעמים זה משתלם.

ואחרון, קצת חיפוש בפורום ימצא לך מקומות מומלצים באזור חיפה לרכוש צמיגים (ביניהם צמיגי יוניברס בנשר וצמיגי פרויד ליד הקניון), כך שתוכל לברר ישירות מולם זמינות ומחירים.

פורסם

כי החוק המטופש במדינת ישראל אינו פוסל אותם. אני לא מבין למה החוק לא מחמיר בעניין הזה ופוסל אוטומטית צמיגים שחלפו יותר מ 4 שנים מיום יצורם.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אין התייחסות בחוק לגיל מקסימלי לשימוש בצמיג, רק לגילו בעת המכירה (6 שנים לחדש ושנתיים למשומש וגם ההתייחסות הזו נכנסה כתיקון לחוק רק ב-2010).

במבחן רישוי נבדק שהצמיג אינו פגום, בעל נזק, בעל סדקים עמוקים מדי (או כאלו שמביעים התייבשות, אבל כנראה בגדר אלמנט סובייקטיבי לכל בוחן) או שחוק מדי.

מבחינת הנחיות לבעלי מקצוע (מתוקף חוברת הצמיג והטיפול בו לפחות), לא אמור להתבצע תיקון בצמיג בן יותר מ-8 ויש להחליף צמיגים מעל לגיל 10.

פורסם

פשוט אבסורד. מעניין מי ה"גאון" שדחף לאימוץ הכללים האומללים האלה :roll:

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

בטח התיישרות לפי איזה משהו אירופאי.

נדמה לי שהיה שרשור שהבאתי בו התייחסות של יצרני צמיגים או משהו בסגנון לנושא, אבל לא מוצא כרגע.

אם אני זוכר נכון, יצרני הצמיגים ויצרני הרכבים נעים בהמלצותיהם על הסקאלה שבין 5/6 שנים (בעיקר בהתייחס לצמיגים בשימוש) ל-10 שנים לכל היותר (ללא תנאים).

מקצת עיון כרגע, נראה שאין לעיתים חקיקה ברורה לענין גם בחו"ל.

הנה מסמך אירי למשל שמציין שצמיגים בני 6 ומעלה מזכים את הנהג באזהרה (בלבד) בעת מבחן הרישוי השנתי.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

אני מאמין שאתה צודק, ובכל זאת דין צמיג שבשימוש באירופה אינו יכול להיות כדין צמיג בערב הסעודית (ולצורך העניין גם במדינה שטופת שמש כמו ישראל), הצמיגים לא מתיישנים באותה הצורה וההמלצות אינן יכולות להיות זהות.

פורסם (נערך)

בהחלט מסכים.

אוסיף לגבי ההמלצות של יצרני הצמיגים/רכבים שאומרות שיש לבצע בדיקות מקצועיות שנתיות לצמיגים מעל אותו "גיל ראשוני".

תאורטית, זה מה שמתבצע במבחן הרישוי השנתי בכל רכב (או ברכבים חדשים החל מלאחר 3 שנים כעת). השאלה היא מה סף הפסילה של צמיגים, ושהרי ברור שאין כאן קריטריון אחיד בין המכונים למעט הקיצוניים שבהם.

לענין הגיל, הרי שלא רק אזור האקלים שלנו שונה, אבל כל צמיג מבלה את חייו אחרת.

אחד נמצא ברכב שעובר ק"מ נמוך שנתי וחונה בחניה תת קרקעית ושני נוסע הרבה וחונה כל היום בשמש המדברית, אחד נוסע עם לחץ אוויר נמוך באופן קבוע ואחר נוסע עם צמיגים ממולאים בחנקן ומקפיד כל שבוע לבדוק את הלחץ. כל אחד מהגורמים האלו יכול להשפיע יותר מאשר נטו ענין הגיל. יחד עם זאת, אולי בכל זאת יש מקום לקבוע גיל מקסימלי לשימוש.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

ההמלצה שיש להחליף צמיגים כל ארבע שנים היא כחול לבן נטו. שאף אחד לא יחשוב שבאירופה ה"נאורה", בארצות הברית או בכל מקום אחר נוהגים כך, ובלי כל קשר למזג האוויר.

התקנות בכל העולם, המחקרים וההמלצות של יצרני הרכב והצמיגים - לא מתייחסות לביצועי הצמיג כלל. זה נתפס כמחמיר וכמאוד מהוה מאחר ואין איזה סף שמתחתיו ביצועי הצמיג אינם נחשבים לסבירים. ההמלצות הקיימות מתייחסות אך ורק לסיכון שהצמיג יתפרק בנסיעה, לא למה שיתרחש בבלימת חירום.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

הכי חשוב מבחינתך זה לא לשכנע את סבא אלא לנהוג בזהירות יתרה עקב שהצמיגים לא משהו.

קשה מאוד לשכנע אנשים לקנות משהו כשהם חושבים שזה בסדר.

או שתעשה לסבא הפתעה ותחליף לו או שתגיד תודה שהביא לך את האוטו.

בכל מקרה אני את הויכוח הזה משאיר להורים שלך שיכריחו אותו יותר ממך.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם

ברור. לא נוסע בנתיב שמאל.

וזה לא יהיה כזה קשה לשכנע. זה לא שהוא לא רוצה, הוא פשוט לא מודע.

רק את הרזרבי אני לא בטוח, וזה פחות קריטי.

וזה בהחלט המקום שלי לייעץ לו הרבה יותר מלתת לו מתנות יקרות ערך, שזה ממש לא מקובל אצלנו במשפחה בכיוון מלמטה למעלה(מהצעיר למבוגר). רק מתנות סמליות.

פורסם

כי מההודעה של מרק משתמע שאין חשיבות גדולה לשכנע את הסבא להחליף את הצמיגים ושאולי זה בסדר לנסוע זהיר כעת כשהרכב אצלך, אבל אח"כ יהיה מה שיהיה.

מעבר לכך נסיעה זהירה מומלצת תמיד בכביש ציבורי וצריך אולי במצבך להקפיד על מרווחי בטיחות גדולים יותר (זה לא אומר רק מרווח בין רכבים), ואין שום קשר בין נתיב הנסיעה לזהירות יתרה.

• תוכן חדש...