Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וואו זה טוויטרים יקרים ונדירים בארץ שלנו.

אני בספק אם למעט מעבדה מוסמכת של פוקאל יוכלו לתקן לך אותם.

הם גם טוויטרים אינברטד דום (כיפה הפוכה) שהם מאוד אופייניים לפוקאל עצמם וגם אני יותר מבטוח שהסליל שם עשוי מחומרים שעברו טיפול מיוחד.

הייתי יוצר קשר עם מחלקת התמיכה של פוקל ושואל אותם ישירות כמה יעלה לתקן זוג שכזה - תצפה לתשובה כואבת במיוחד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש יבואן - ימ"ר עד כמה שידוע לי.

מה קרה להם? איך הגיעו למצב הזה? נראה כאילו שחטפו נגיסה מאיזו חיה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

עד שתמצא מעבדה ותחליט מה יהיה המשך דרכם, למען בריאותך, שמור אותם בקופסא אטומה, עד כמה שזכור לי בריליום הוא לא בדיוק חומר מועיל לבריאות.

פורסם

אכן.

מתוך חוברת המוצר:

Special precautions regarding the Beryllium dome tweeter

In its solid form, Beryllium is harmless.

However, due to its nature, certain special precautions should

be observed to avoid exposure to unnecessary risk.

• Under no circumstances the Beryllium dome should be subjected

to any form of abrasive action. To ensure no accidental damage to the

tweeter dome it is advised to carefully replace the protection cover.

• In the unlikely case of damage to the dome, of any form, the supplied

piece of adhesive tape should be immediately used to seal the whole

front surface of the tweeter. The protective cover should then be

replaced and also taped securely in place. You should then inform the

dealer from whom you purchased the product so that the tweeter can

be removed by a professional and returned to the product distributor

for replacement.

• If the dome is broken in any way giving rise to loose particles of

Beryllium, they should be carefully collected with the use of a supplied

adhesive tape and sealed in a ziptop bag to be returned with the

tweeter.

For further information, please contact

Focal-JMlab directly:

[email protected]

פורסם

אחרי שקראתי את זה - אני לא בטוח שבכלל הייתי רוצה דבר כזה בתוך הרכב שלי - גם אם שלם ותקין לחלוטין.

Pioneer TS-X150

פורסם

חשיפה לטווח ארוך מהווה חשש לסרטן ריאות לפי מה שכתוב שם.

מבחינתי הדבר הזה פסול.

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

כן, אבל הם מתייחסים לזה בעיקר בתנאים שבו הבריליום חופשי באוויר כמו אבק של החומר (במכרות, מפעלי עיבוד) או מ"אדים" של החומר בעת שריפה של חומרים המכילים אותו (מה שאומר שהוא קיים מסביבנו בכל רגע נתון). וכאמור, כל עוד הוא מוצק, הוא אמור להתנהג כרוב המתכות.

אתה יודע, גם לא בטוח שמדובר בבריליום טהור בכלל ואם אין עליו גם איזשהו ציפוי מגן.

ראה גם דיון כאן, שמעיד שכנראה לא מדובר בסיכון כה גבוה כמו שאולי נדמה מתוקף האזהרות (יש כמה הודעות רלוונטיות לא רק זו המצורפת):

http://www.hifiwigwam.com/showthread.php?30060-Beryllium-exactly-how-dangerous-is-it&p=623333&viewfull=1#post623333

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

כן, גם את אותם דברים בדיוק אומרים לך על קרינה סלולרית, עדיין איפה שאני יכול להפחית נזק אני מנסה להפחית.

מה הופך את הטוויטרים האלה לכל כך מיוחדים שאתה לא תקבל מטוויטרים אחרים - עם אקולייזר טוב התשובה היא על גבול הכלום.

אז למה להכניס דבר כזה לרכב שלי?

Pioneer TS-X150

פורסם

הייתי משווה את זה אם כבר לגגוני אסבסט. :wink:

תוכל להגיד שהם עלו גזיליון שקלים והם נראים מגניב.

מעולם לא התחברתי ממש לפוקאל ונדמה לי שיצא לי גם לשמוע סט אוטופיה אי שם לפני כעשור.

• תוכן חדש...