Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1374 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי מאזדה 6 2013 מנוע 2500 סקיי אקטיב.

למעלה מחודשיים מערכת העצור וסע לא פועלת לי ברכב.

אני יודע שיש כפתור שמבטל את המערכת,ושהמערכת לא תמיד פועלת אלה לפי צרכיה .

אבל היא הפסיקה לעבוד לי בכלל וכשעליתי על רכבים דומים באתם תנאים היא כן פועלת.

הייתי במוסך מורשה מאזדה וחיברו את המחשב ואמרו שאין בעיה אבל המערכת לא פועלת.

מישה ונ תקל בבעיה כזאת ??? יודע מה הפתרון ?

פורסם

יש להתחיל בלבדוק את המצבר. מצבר עייף מנטרל את פעולת מערכת ה S&S.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
יש להתחיל בלבדוק את המצבר. מצבר עייף מנטרל את פעולת מערכת ה S&S.

לא נראה שיש בעיה במצבר,בדרך כלל שיש בעיה במצבר האזעקה והקודן עושים בעיות או בעיה בהנעת הרכב. בכל זאת אם אתה אומר שעדיין קיימת אפשרות זו אני אבדוק. אשמח לדעת איך בודקים תקינות מצבר.

פורסם

הבדיקה הכי פשוטה היא לחבר פלוק למצבר ולראות איזה מתח הוא מוציא כשהרכב לא מונע ואז לבדוק כשהוא מונע.

אם אני זוכר נכון, מצבר תקין אמור לתת בערך 13V כשהרכב כבוי וטעינה אמורה להיות בסביבות 14.5-14.8V כשהוא מונע.

זאת בדיקה בסיסית, מעבר לזה צריך לבצע בדיקה בעומס אצל חשמלאי רכב מוסמך.

פורסם

האם הנורה ברכב דולקת קבוע? לא דולקת בכלל? מהבהבת?

קח בחשבון שברגע שמתקיימים כל התנאים המתאימים לפעולה תקינה של המערכת הנורה של ה-I-STOP נדלקת בצבע ירוק.

ברגע שיש תקלה במערכת או שחלק מהתנאים לפעולה של המערכת לא מתקיימים הנורה תהבהב בצבע ירוק או צהוב.

אם הנורה לא נדלקת בכלל אז כנראה שיש גורם שמדווח למערכת נתון שגוי שמבטל את הפעולה שלה.

הסיבות שמערכת לא נכנסת לפעולה רבות:

1) הרכב לא מבין שהוא בעצירה מלאה.

2) טמפ' סביבה/מנוע נמוכה/גבוהה מדיי.

3) דוושת בלימה לא לחוצה מספיק חזק.

4) אחת הדלתות לא סגורות כמו שצריך.

5) הגה לא מיושר.

6) מצבר לא טעון מספיק.

וכו'

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
האם הנורה ברכב דולקת קבוע? לא דולקת בכלל? מהבהבת?

קח בחשבון שברגע שמתקיימים כל התנאים המתאימים לפעולה תקינה של המערכת הנורה של ה-I-STOP נדלקת בצבע ירוק.

ברגע שיש תקלה במערכת או שחלק מהתנאים לפעולה של המערכת לא מתקיימים הנורה תהבהב בצבע ירוק או צהוב.

אם הנורה לא נדלקת בכלל אז כנראה שיש גורם שמדווח למערכת נתון שגוי שמבטל את הפעולה שלה.

הסיבות שמערכת לא נכנסת לפעולה רבות:

1) הרכב לא מבין שהוא בעצירה מלאה.

2) טמפ' סביבה/מנוע נמוכה/גבוהה מדיי.

3) דוושת בלימה לא לחוצה מספיק חזק.

4) אחת הדלתות לא סגורות כמו שצריך.

5) הגה לא מיושר.

6) מצבר לא טעון מספיק.

וכו'

כל התנאים שרשמת קיימים התנאי היחידי שאולי יכול להיות זה שהמצבר עייף למרות שהוא לא עושה לי בעיות בהנעה או בכל דבר אחר והכל פועל כראוי !!!

פורסם
ברשותי מאזדה 6 2013 מנוע 2500 סקיי אקטיב.

הייתי במוסך מורשה מאזדה וחיברו את המחשב ואמרו שאין בעיה אבל המערכת לא פועלת.

אם הרכב 2013 ואנחנו בינואר, אז יש לך אחריות. מ'זתומרת אין בעיה ? זה עובד או לא ? מוסך לא יכול להגיד לך שהכל בסדר אבל זה לא עובד. סע למוסך מרכזי.

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

• 6 שנים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...