Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מאזדה 5 2007

205/55/R16

בסרן הקדמי מותקנים ברידג'סטון my02

לפי הבנתי הם רדיאלים ומותקנים עם כיוון הנסיעה.

בסרן האחורי אני מחליף את הצמיגים.

האם אני צריך לחפש צמיגים זהים (רדיאלים עם כיוון הנסיעה) או שאפשר כל זוג צמיגים זהה שהוא לא רדיאלי או שכיוון הנסיעה אינו משמעותי?

בחוברת הרכב כתוב שאם מתקינים רדיאלים אז חובה שכל 4 הצמיגים יהיו רדיאלים, בחנות אמרו שלא חובה. לגבי כיוון הנסיעה אינני יודע.

אודה לעזרתכם :-)

עריכה אחרונה על ידי namespace
פורסם

כל הצמיגים שיש היום בשוק לכלי רכב פרטיים הם רדיאליים.

"רדיאלי" מתאר מבנה של שלד הצמיג. יש גם צמיגים דיאגונאליים אבל לא משתמשים בהם יותר במכוניות פרטיות שמיועדות לנסיעה על כבישים סלולים.

אתה מתכוון לצמיגים כיוניים, עם כיוון סיבוב מוגדר.

אפשר שבסרן אחד יהיו צמיגים כיווניים ובסרן השני צמיגים לא כיווניים.

פורסם (נערך)

אין חובה שבסרנים השונים יהיה בדיוק אותו צמיג (אם כי כדאי), אך בכל מקרה יש לדאוג לצמיגים בדירוגים זהים כדי לא ליצור הפרשי ביצועים גדולים בין הסרנים.

בחוברת הרכב כתוב שאם מתקינים רדיאלים אז חובה שכל 4 הצמיגים יהיו רדיאלים, בחנות אמרו שלא חובה.

כמו שנאמר, כיום מכוניות משתמשות בצמיגים רדיאליים בלבד.

האזהרה המופיעה בספר הרכב, נועדה למנוע מצב מסוכן ביותר שבו התקנת צמיגים דיאגונליים (להם "מקדם פניה" נמוך בהרבה) בסרן האחורי ורדיאליים בקדמי תגרום לרכב לנטות להתנהגות כביש של היגוי יתר.

במצב זה, עם עלית המהירות יש לסובב את ההגה פחות ופחות עבור רדיוס פניה נתון, כך שבמהירות "קריטית" כלשהי זווית ההגה הדרושה תהיה אפס, ומכאן שגם בנסיעה בקו ישר במהירות זו - הרכב יסתחרר.

מי שאמר לך שהאיסור הזה (המעוגן למיטב זכרוני גם בחוק מאותה סיבה) אינו בגדר חובה צריך להתרחק מתחום הרכב לצמיתות.

היה לי מדריך שסיפר סיפורי בלהות על נהג שעשה את זה לרכבו ופגש בדלת שלו עמוד שהגיע עד לאזור הרגליים של הנוסע שלצדו...

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חוקית אין בעיה (כל עוד קוד T הוא המינימום הנדרש עבור רכבך, ובמקרה של הסיריון אין לי סיבה להאמין אחרת).

תאורטית, בעל המקצוע שהתקין אותם היה צריך לשים את אלו עם קוד המהירות הגבוהה מאחור (לפי חוברת הנחיות/המלצות מקצועיות "הצמיג והטיפול בו").

פורסם

תודה רבה על תשובותיכם המחכימות.

אפשר המלצה בתקציב של עד 400 ש"ח לצמיג? אני צריך 2 לסרן האחורי.

כאמור, מאזדה 5 2007 במידות 205/55/16

• תוכן חדש...