Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי סקודה קארוק 2020 עם צמיגים R17 94V 215/55. לפי המדבקה על השלדה, ההמלצה היא ללחץ אוויר בצמיגים של 2.5 BAR כלומר 35 PSI

לפני מספר ימים, בעקבות פנצ'ר בגלגל, נכנסתי לפנצ'ריה. אחרי שתיקנו את הפנצ'ר, הם ניפחו את הגלגלים ל 38 PSI. כששאלתי למה לא 35, קיבלתי תשובה שלפי הנחיות של משרד התחבורה יש לנפח ב 3 יחידות מעל הלחץ המומלץ ע"י היצרן.

מישהו מכיר את זה? מה ההגיון מאחורי זה?

פורסם (נערך)

למען הדיוק 2.5 באר זה 250kPa או 36psi.

בדרך כלל בלוחיות לחץ האויר מצויינים הלחצים במצבי עומס שונים - בהעמסה גבוהה נדרש לחץ יותר גבוה - ובהרבה מקרים הלחצים המומלצים שונים בין הגלגלים הקדמיים והאחוריים, ותלויים גם במידות החישוק והצמיג.

ההיגיון היחיד שאני מוצא בניפוח בלחץ גבוה היום הוא שמדובר ביום חם, ומחר, כשיצטנן, הלחץ בצמיגים ירד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אולוהים, בבקשה.

מודדים ל.א. כשהצמיג קר, וממלאים כשהצמיג קר. 

בין להאמין לפנצ'ריה ישראלית לבין ההוראות של היצרן, אישית (ואני יודע שאני נאיבי) אני בצד של היצרן. 

לא מוסיפים ל.א. או מורידים לטובת שום דבר. רק נצמדים להוראות היצרן. 

האמור הוא לשימוש נורמטיבי בכביש. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 3

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

ותוסיף גם את טיב הכיול של מדי הלחץ בתחנות הדלק, שבעיני הוא חידה.

הצמיגאי שאצלו אני מטפל ממליץ לבוא אליו פעם בחודש לבדיקת לחץ. עם מס האשכנזים שהוא גובה סביר שייתן כזה שירות. ולעצם העניין - העובד שלו מנפח את הצמיגים רק אחרי שוא בודק את הרשום על קורה B.

בחורף לפני שנתיים קצת הזנחתי את מדידות לחץ האוויר, ואז באיזה בוקר, אחרי שנסעתי כבר איזה 12 ק״מ, פתאום קיבלתי התראת TPMS על ירידת לחץ האוויר (הטריגר ב-200kPa, כ- 29psi). כיוון שהלחץ היה דומה בכל הצמיגים ולא היתה ירידה מתמשכת המשכתי עוד קילומטר עד תחנת הדלק הקרובה והשלמתי את החסר.

אגב, לא לשכוח לבדוק מדי פעם את הלחץ בגלגל הרזרבי, ולשים לב שאל מדובר בגלגל קטן נדרש לחץ עבוה, המצויין במדבקה על הגלגל.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• פיתרון
פורסם

יש לי חדש סביר שאיש הצמידגים שלך המציא "נוהל" חדש מטעם משרד התחבורה כיוון שיותר פשוט וקל לחרטט מאשר לשחרר אויר מיותר מהגלגל.

אז לא, אין הוראה כזו לנפח מעל מה שהיצרן המליץ, היצרן יודע מה טוב לרכב שלך, הוא עשה את כל החישובי עומסים/ צריכת דלק/ בלאי של הצמיגים וכו וכו והגיע למסקנה שלחץ האויר צריך להיות לקח מסויים, הוא גם טרח לציין זאת ברכב עצמו (בדרך כלל על הקורת רוחב בדלת של הנהג), ולעיתים גם במגוון טווחים לפי אופי השימוש ברכב.

הדבר הרצוי הוא לעבוד לפי מה שמהנדסי הרכב המליצו ופחות מה שפנצריסט עצלן המציא על הרגע.

• רעיון טוב! 2
פורסם

מציע שתעשה לך מנהג קבוע. ברגע שאתה יוצא מצמיגאי שתיקן תקר או החליף צמיג, תיכנס לתחנת הדלק הקרובה למילוי / ריקון אוויר. 

החלפתי עשרות צמיגים בחיי, במספר מקומות שונים, מעולם לא נתקלתי במקום שמילא כראוי. 

דוגמא משבוע שעבר, קדימה יצרן דורש בעומס נמוך 34, אחורה 31, הצמיגאי מילא 45 על כל הרביעייה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 13 שעות, Moshe c כתב:

מציע שתעשה לך מנהג קבוע. ברגע שאתה יוצא מצמיגאי שתיקן תקר או החליף צמיג, תיכנס לתחנת הדלק הקרובה למילוי / ריקון אוויר. 

החלפתי עשרות צמיגים בחיי, במספר מקומות שונים, מעולם לא נתקלתי במקום שמילא כראוי. 

דוגמא משבוע שעבר, קדימה יצרן דורש בעומס נמוך 34, אחורה 31, הצמיגאי מילא 45 על כל הרביעייה. 

מצבך טוב, פנצריה שמה לי בין 51 ל54 לכל הרביעיה, ראיתי בלוח שעונים ואמרתי לו- הוא אמר שהלוח שעונים תמיד מזייף וניסה ךגרום לי להחליף את החיישנים, ואז אמר שזה ירד לבד.

קיללתי אותו בלב ולא חוזר אליו

• מבאס 1
פורסם
בתאריך 18.5.2025 בשעה 03:07, דאבל קלאצ כתב:

לאחיזה גבוהה יותר ממולץ להוסיף 10% ככה שמעתי, לא הרגשתי הבדל משמעותי, אבל לא חושב שזה שמוסיף קצת מעל זה בעיה.

ממה שאני יודע לאחיזה גבוהה מורידים לחץ אויר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...