Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש לי צמיגים של חברה סינית שאני נוסע אני מרגיש את הצמיגים בכביש כמו " פאנצר " ואין פאנצר נסיעה מזעזעת רכב מתנדנד כזה שהלכתי לעשות איזון צמיגים ע"י מחשב המוכר אמר לי הצמיגים " בסדר " אבל לא 100 אחוז לא יושבים הכי טוב לא הבנתי אותו כל כך .

עברתי 100 פעם במוסך המורשה פירק לי את הגלגלים ואחרי דקה הרכיב אמר בסדר . השאלה אם יכול להיות שצמיגים יכולים לפגוע ממש בביצועים , נסיעה , סחיבה רכב ? יש קשר בין מנוע לצמיגים ? הכח של הרכב זה מהמנוע לא ? יש בכלל קשר לצמיגים ? אני מרגיש שהם כמו " דבק " על הכביש מרגישים את הגומי חבל על הזמן בדקתי את הצמיגים חיצונית והם בסדר אין סדקים אין קרעים אין כלום הם , הם לא חדשים אבל ניראים חיצונית בסדר , שמתי לב שהצמיג מאבד הרבה אויר צריך כל יומיים שלוש למלא את האויר אולי בגלל שהרכב כבד מאוד , הוא נראה קצת מחוץ כאילו מתקשה לסחוב את המשקל למרות שהוא על 32 לחץ .

רציתי חוות דעת בקשר לזה תודה , יש לי חשש כבד מהצמיגים למרות שבמוסך המורשה אומרים הכול בסדר .

ועוד שאלה :

מה קורה אם סוחטים את הדלק עד הסוף זה הורס את המנוע ? הייתה תקופה ארוכה שנסעתי הרבה זמן עם דלק עד הסוף ואז מילאתי ממש ניצלתי אותו עד הסוף יכול להיות שהסחיבה החנוקה " כאילו אין דלק ברכב ויש " זה הסיפטום של משאבה סתומה ? או משהו סתום בהזרקה ? במוסך המורשה אומרים שאם יש בעיה כזאת אז נדלקת נורה ולי לא נדלקת .

או שיש לי בעיה בפלאגים ? הבעיה שהרכב היה צריך לרעוד לא ? או בעיה במסנן דלק ?

עריכה אחרונה על ידי mlevii5
  • תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עברתי 100 פעם במוסך המורשה אולי בפעם ה-101 ימצאו בעיה פירק לי את הגלגלים ואחרי דקה הרכיב אמר בסדר . השאלה אם יכול להיות שצמיגים יכולים לפגוע ממש בביצועים , נסיעה , סחיבה רכב ? כן יש קשר בין מנוע לצמיגים ? כן הכח של הרכב זה מהמנוע לא ? כן יש בכלל קשר לצמיגים ? כן, הם אלו שמעבירים את הכוח לכביש ובאותה הזדמנות מחברים את הרכב לכביש על כל המשתמע מכך. אני מרגיש שהם כמו " דבק " על הכביש מרגישים את הגומי חבל על הזמן בדקתי את הצמיגים חיצונית והם בסדר אין סדקים אין קרעים אין כלום הם , הם לא חדשים אבל ניראים חיצונית בסדר ,זה לא עדות מושלמת. מעבר לטיב הצמיג מלכתחילה יש לבדוק גם תאריך יצור. שמתי לב שהצמיג מאבד הרבה אויר צריך כל יומיים שלוש למלא את האויר יכול להיות שהצמיגים לא יושבים כמו שצריך על החישוק, יכול להיות שיש תקר זעיר, יכול להיות שהחישוק עקום ולכן בורח אוויר אולי בגלל שהרכב כבד מאוד , הוא נראה קצת מחוץ כאילו מתקשה לסחוב את המשקל למרות שהוא על 32 לחץ . לחץ יש להתאים לדרישות היצרן גם לפי רמת העומס ובכל מקרה מדובר בלחצי ניפוח קרים.

מה קורה אם סוחטים את הדלק עד הסוף זה הורס את המנוע ? יוצא מיץ

השרשור הזה כנראה דינו להינעל, אבל בינתיים תגובותי בכחול יתנו מענה חלקי.

פורסם (נערך)

הגלגל נראה מחוץ על הכביש = היצרן דורש לנפח 32 וככה אני עושה ועדיין הגלגל נראה מחוץ

התאריך של הגלגלים סוף 2011 וגלגל אחורי היה לי פאנצר אז יש לי גלגל 2014 יצור

רציתי להחליף 4 גלגלים ברכב ל ZE 914 פלקן אבל הצמיגאי אמר לי שזה תוצרת תאילנד שלא כדאי להתקרב לזה למרות שיש לו את זה במלאי ועדיף לקחת KLEBER " אירופאי " הוא אמר לי שאת הקלבר לא מרגישים על הכביש הגלגל יותר רך זה נכון ? אני עדיין מתלבט מה לקחת , הצמיגאי אמר לי לקחת רק צמיג אירופאי

ובלי קשר מסקרן אותי לדעת אם אני ארגיש הבדל בין צמיג אירופאי / יפני לסיני שיש לי עכשיו בנסיעה עצמה , בספר רכב של המאזדה רשום שיש משמעות גדולה לצמיג כי הוא מותאם לשאסי

עריכה :

ירדתי לרכב וראיתי שעל הגלגלים רשום 2311 = יוני 2011.

פורסם (נערך)

יש לי כמה בעיות שמקשות עלי להחליף את הצמיגים :

1. המוסך המורשה אומר שהם תקינים

2.אין עליהם שום תופעות של בלאי כמו נפיחות , קרעים , וכו'

3.עומק החריצים שלהם הוא בין 4-3 MM לפי החוק צריך מינימום 2

4.התאריך 2311 בצמיגים - צמיג אורך החיים שלו לפי התקן זה 6 עד 10 שנים

יש דרך נוספת לדעת שהצמיג דפוק ? סליחה שאני מקשה .

===========================================

עוד משהו חשוב נורא : יש לי מקדימה 2 צמיגים סינים ומאחורה 2 צמיגים סינים מ 2 חברות שונות כי היה לי תקר בגלגל האחורי השאלה אם יותר נכון לשים 2 צמיגים זהים מאחורה או מקדימה ?

ואם אני מחליף גלגלים איפה יותר חשוב להחליף קדימה או אחורה ? אמרו לי שמאחור יותר חשוב כי זה שומר על היציבות של הרכב , הבעיה שאצלי ההנעה קדמית זה לא קשור ?

===============================================

יש הבדל בין צמיג יפני לצמיג אירופאי ? הצמיגאי אמר לי שהכי טוב זה צמיג אירופאי שהוא יותר רך על הכביש ולא מורגש זה נכון ? הוא הסביר לי שהיפני והסיני יותר קשים על הכביש ולא נעים לנסוע עליהם

פורסם

לפני שאתה מחליף צמיגים - תחליף צמיגאי.

הוא מספר לך סיפורים כדי למכור לך מוצר שעליו יש לו רווח יותר גדול.

לא שופטים צמיג רק לפי יצרן/ ארץ יצור - גם ליצרנים הטובים יש צמיגים גרועים.

תבדוק באתרים בחו"ל ביקורות לגבי צמיגים - ולפי זה תחליט איזה צמיג מתאים לך. קח בחשבון שהיצע הצמיגים בארץ נמוך מההיצע בחו"ל.

פורסם (נערך)

הוא לא אמר שפלקן חברה גרועה / רעה הוא אמר שיש לפלקן צמיגים שמיוצרים ביפן והצמיגים הספציפים של ZE 914 הם צמיגים שמיוצרים בתאילנד ושהם קשים על הכביש ולא נעים לנסוע עליהם והטווח חיים שלהם קצר " גומי בצד " והיה לו את זה במלאי מה האינטרס שלו ?

הוא המליץ לי על KLEBER שזה מותג לפי מה שקראתי פה בפורום , השאלה אם זה נכון שצמיגים אירופאים יותר נעימים ורכים על הכביש או שגם זה לא מדוייק מה שהוא אומר לי ? הוא אמר לי שהוא מוכר שנים קלבר וכולם מרוצים מהם .

ובהנחה שהקלבר דיי בינוני לפי הלינק שהבאת לי אז מה מומלץ לקנות ?

המידות : 195-65-15 מתלבט אם להחליף 2 צמיגים או להחליף את כולם טווח הצמיג בין 300-400 שקל זה התקציב ( לא מיליונר )

אם אני מחליף רק 2 צמיגים להחליף קדימה או אחורה ? ההנעה שלי קדמית .

פורסם (נערך)

מניסיון שלי, קלבר מחזיקים קצת יותר זמן, מתייבשים קצת פחות מהר, אבל לא נותנים באחיזה ונוחות שום דבר עדיף על פאלקן . אני מניח שפנצ'רמאכר שלך מסתמך על ניסיונו עם פאלקן 912 ( הדגם הקודם) כאשר הוא מדבר על שחיקה בצדדמים של הצמיג. הדגם החדש, 914 , שופר בנושא הזה.

שני הדגמים, גם פאלקן 914 וגם קלבר hp3 לא מהמובילים, בערך אותה רמה.

מה אני ממליץ לקנות?

Continental conti premium contact,

Goodyear Efficient Grip performance.

יש עוד צמיג שאני אישית חושב שהוא מעולה (מחזיק המון זמן וקילומטרים מניסיון במידה שלך על סובארו אימפרזה 2000 סמ"ק) - Bridgestone b 250.

ותעשה לעצמך טובה - תעיף את כל הצמיגים הסיניים מהרכב, את כל הארבעה.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

הצמיג הסיני הזה קיבל ציון מאוד גבוה ( סוקר אחד ) אבל מרשים לא ?

דגם GT Radial Champiro VP1

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/GT-Radial/Champiro-VP1.htm

===========================================

הצמיג הראשון הגרמני שהמלצת עליו קיבל ציון בינוני מאוד :

Continental PremiumContact

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Continental/PremiumContact.htm

======================================================

הצמיג השני האמריקאי שהבאת קיבל ציון עוד יותר נמוך ברמה של צמיג GENERIC

Goodyear EfficientGrip

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Goodyear/EfficientGrip.htm

============================================

הצמיג האחרון שהבאת היפני B250 קיבל ציון הכי נמוך כמו הצמיג הסיני שלי אפילו פחות :

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Bridgestone/B250.htm

=============================================

יש לבריגסטון צמיג B390 שהוא איכותי אני לא יודע אם הוא מתאים ל 15 אינץ כמו אצלי אבל הוא יקר מהתקציב שלי .

חשבתי ללכת על :

Toyo Proxes CF2 - בחירה 1

Falken ZE914 - בחירה 3

Falken ZIEX ZE914 EcoRun - בחירה 2

=========================================

פורסם
יש לי כמה בעיות שמקשות עלי להחליף את הצמיגים: תפסיק לחפש תירוצים למה לא להחליף צמיגים, חייך וחיי הסובבים אותך תלויים בזה. אחזקת רכב עולה כסף וצמיגים זה חלק חשוב מאוד בענין.

1. המוסך המורשה אומר שהם תקינים גם גלגל פלסטיק של פח אשפה יכול להיות תקין, אבל במקרה של צמיגים לרכב, זה לא מעיד שהם מבצעים את תפקידם.

2.אין עליהם שום תופעות של בלאי כמו נפיחות , קרעים , וכו' ראה סוף משפט קודם.

3.עומק החריצים שלהם הוא בין 4-3 MM לפי החוק צריך מינימום 2 במחקרים ומבחנים שבוצעו, הפגיעה ביכולת הצמיג ברטוב הופכת למוחשית כבר במצב שאתה מתאר.

4.התאריך 2311 בצמיגים - צמיג אורך החיים שלו לפי התקן זה 6 עד 10 שנים אין שום תקן כזה. לפי חוק אסור למכור צמיג בן יותר מ-6 ואסור לתקן ויש לפסול צמיג בן יותר מ-10. אבל בפועל צמיגים מתייבשים ומאבדים מתכונותיהם הרבה לפני. ו-4.5 שנים זה בשפע, בטח לצמיגים ברמה נמוכה מלכתחילה.

יש דרך נוספת לדעת שהצמיג דפוק ? סליחה שאני מקשה . לא צריך יותר.

החלף את כל ארבעת הצמיגים למותג ודגם נורמלי ויפה שעה אחת קודם.

הקונטי שוולאד התכוון אליו הוא פרימיום קונטקט 2 או 5.

והגודייר הוא אפישנטגריפ פרפורמנס ולא הרגיל.

הטויו CF2 או הפאלקן ZE914 (אין הבדל בין השניים שציינת), גם אפשרויות טובות.

ולגבי הברידג'סטון, סמוך על וולאד.

תעשה מינימום של חיפוש בפורום ותמצא מספר שרשורים שעוסקים במידה המדויקת שלך כמו גם איפה ניתן להשיג צמיגים במחירים טובים.

פורסם (נערך)
החלף את כל ארבעת הצמיגים למותג ודגם נורמלי ויפה שעה אחת קודם.

הקונטי שוולאד התכוון אליו הוא פרימיום קונטקט 2 או 5.

והגודייר הוא אפישנטגריפ פרפורמנס ולא הרגיל.

הטויו CF2 או הפאלקן ZE914 (אין הבדל בין השניים שציינת), גם אפשרויות טובות.

ולגבי הברידג'סטון, סמוך על וולאד.

תעשה מינימום של חיפוש בפורום ותמצא מספר שרשורים שעוסקים במידה המדויקת שלך כמו גם איפה ניתן להשיג צמיגים במחירים טובים.

=================================================

קודם כל תודה רבה על התגובה

בקשר לצמיגים : פרימיום קונטקט 2 או 5 בדקתי אותם אבל גם הם לא ממש מקבלים ציונים הכי גבוהים כמו TOYO ופלקן מוזר לא ?

ו... "הגודייר הוא אפישנטגריפ פרפורמנס " הם טובים אבל עדיין הציון פחות טוב מה TOYO ופלקן לא מבין את זה

בקשר לבריג'סטון B250 תכנס לאתר שם ותראה איזה תוצאה עלובה הם מקבלים שם , צמיג יפני אמור לקבל ציון גבוה יותר בהרבה לא? למען האמת חוץ מה B390 לא ראיתי באתר שנתתם לי צמיג אחר של בריגסטון שמתקרב ל TOYO ופלקן

היה ל KUMHO צמיג ממש טוב שקיבל ציון ממש גבוה אבל שכחתי את הדגם וכל שאר הדגמים של קומהו לא ממש התלהבתי .

זה מבאס איך בתקציב של 400 שקל לגלגל יש בקושי 3 גלגלים לבחירה :

http://tires.yad2.co.il

TOYO , FALKEN , GOODYEAR כל השאר גלגלים ליופי חבל שהגודייר לא מקבל תוצאות כמו ה 914 הייתי לוקח אותו וזהו.

אולי אני אקח את ה TOYO שהוא MADE IN JAPAN יפני קלאסי , יש שמועה שאפילו את המאזדות החדשות מייצרים בתאילנד זה אמיתי ?

פורסם

יש לקחת בערבון מוגבל את הביקורות באתר שם, משום שמדובר בדעות סובייקטיביות של נהגים עם נסיון נהיגה שונה, בתנאי אקלים שונים, במידות שונות, ברכבים שונים ובמרחקים שונים. וכולם משתכללים לתוך טבלה אחת.

כדי לקבל השוואה הוגנת יותר, מומלץ לאתר מבחני רכב "אובייקטיבים" שבהם נבחנים הצמיגים הרלוונטים ורצוי במידה זהה או דומה לזו המבוקשת. גם אז זה לא מבטיח תוצאות נכונות אבסולוטית.

הפאלקן כמעט תמיד מהווה צמיג עם יחס עלות-תמורה מצויין.

כל אחד מהצמיגים שהוצעו כאן יהווה שיפור מהותי על פני הרביעיה הסינית המעורבבת והישנה שיש לך כעת.

פורסם (נערך)

הצמיג הסיני שיש לי נדבק לכביש כאילו הוא נמשך אליו מרגיש כמו גומי מבעבע - מתי שאני אחליף אותם נראה לי אני אשתמש בצמיגים האלה להדביק כל מיני דברים ביום יום יש לי למשל מטוס קרב להרכבה אחד התחביבים שלי במקום דבק מגע אני אשתמש בהם רעיון טוב או בכלל אתרום אותם לכאלה שאוהבים יצירה והדבקות - אם יש בצמיגים האלה משהו טוב זה הדביקות .

• תוכן חדש...