Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מזה זמן רב שאני מחפש פתרון שזה, ורק לאחרונה צץ כזה חדש באיביי.

קיימים 2 דגמים, אני רכשתי את הראשון המוזכר בפוסט הזה והרכבתי אותו היום.

מדובר במוצר המכיל שלט אחד ויחידת אב אחת.

את יחידת האב מחברים *על הקיר* (מה שנקרא בשפה המקצועית "על הטיח") במקום הלחצן\מפסק תריס הקיים. החיבור סופר-פשוט.

מקודדים את השלא ליחידה ובא לציון גואל (לקח לי משהו כמו 5 דקות לחבר את זה, וזו היתה הפעם הראשונה שאני מחבר את זה).

ביחידת האב נמצאים החיבורים האלו:

פאזה ואפס 220V

הארקה (2 חיבורים צמודים, אחד מחברים להארקה של השקע והשני להארקה של המנוע החשמלי)

שלושה חיבורים נוספים: "אפס" (משותף), "העלאה" ו"הורדה". כל אחד מקבל חוט מהמנוע החשמלי (אפס, הכחול, הוא המשותף, והחום [והשחור] הם השולטים על ההעלאה או הורדה).

לפי eBay, יש סטים המתפרסמים שהם עובדים בתדר 433MHZ, ויש כאלה של 315MHZ. אני קניתי 433MHZ (ללא סיבה מיוחדת...רנדומלי לחלוטין).

המחיר ? בין 50 ל 90 שח בממוצע. קניתי ב 70 ש"ח, יש לפעמים מבצעים גם בפחות.

curtain1.jpg

האופציה השניה:

סט זהה, רק שיחידת האב היא נסתרת, מותקנת לצד המנוע בתוך הארגז של התריס.

במה זה שונה ? זה שונה כי בד"כ בארגז של התריס אין הכנה של חשמל "פאזה+אפס+הארקה", כי לרוב ההכנה מגיעה עד לשקע בלבד, והחוט שיוצא מהמנוע החשמלי של התריס "יורד" עד למתג שעל הקיר.

מה זה מצריך ? השחלה של 3 חוטים (פאזה אפס והארקה) מהמתג שעל הקיר ועד למנוע של התריס. לא מסובך למי שמתמצא, לא מומלץ למי שלא מבין.

המחיר ? בין 50 ל 100 שח בממוצע, ויש לך שלט (ללא נקודת שליטה נוספת גלויה על הטיח) לתריס.

curtain2.jpg

לחיפוש באיביי הקלידו "screen projector remote control"

או בלינק הזה עבור המוצר הראשון:

http://www.ebay.com/itm/curtain-controller-Projection-screen-controller-remote-control-system-433MHZ-/151509283710?hash=item2346a8337e:g:XxwAAOSwrklVKNgZ

או בלינק הזה למוצר השני:

http://www.ebay.com/itm/Projection-Screen-Universal-Wireless-Remote-Control-AC220V-UP-DOWN-Switch-Button-/262171457234?hash=item3d0aa2f6d2:g:PXIAAOSwp5JWXqak

(שימו לב, זה בהנחה רצינית עכשיו, לרוב זה יותר יקר)

בכל מקרה תמיד לשים לב למפרט ולוודא שאתם מזמינים מכשיר התואם ל 220V בלבד.

בהצלחה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עובד פ33ה !

לכל פיקוד יש 3 לחצנים; למעלה, למטה ועצירה (זה הכתפור האמצעי בין החיצים) וזה מצויין.

יש גם חיווי קולי ("ביפ" בלחיצות) אבל אני מניח שלמי שזה מפריע, אפשר דיי בקלות לנתק את ה BUZZER הזה מהלוח או פשוט לסתום לו את הפה באיזושהי דרך :) ).

העניין הוא לא בהכרח לא לקום מהכסא, אלא במקומות (סלון למשל) שבהם המתג ממוקם ליד הסלון ואין מעבר נוח - או דברים דומים לדוגמא הזו.... אבל כן, גם לשים אחד ליד המיטה ובבוקר לסגור\לפתוח את התריס מבלי לקום זה כיף :)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הדגם הראשון, היחידת קיר על הטיח, זה לא מכוער/לא מתאים לסגנון השקעים שלנו כאן ?

והאמת אחד הדברים שאני חושש מהם (חשש שווא?), זה לחבר מוצר סיני שנמכר דרך איביי, ללא תו תקן מן הסתם, ישירות אל מתח החשמל קבוע.

פורסם

האמת שנתקלתי בשלט הזה כבר לפני שנתיים-שלוש. הותקן עבור מסך של מקרן היורד מהתקרה.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם
הדגם הראשון, היחידת קיר על הטיח, זה לא מכוער/לא מתאים לסגנון השקעים שלנו כאן ?

והאמת אחד הדברים שאני חושש מהם (חשש שווא?), זה לחבר מוצר סיני שנמכר דרך איביי, ללא תו תקן מן הסתם, ישירות אל מתח החשמל קבוע.

נכון, זה לא שיא האסטטיקה, בשביל זה קיים הדגם המוחבא ואם לא רוצים להחביא ויש וילון שמסתיר, זה פותר את עניין האסטטיקה.

זה לא פתרון מושלם, אבל זה פתרון בכלום כסף לעומת כל פתרון אחר שיצריך חציבה והשלחת חיווט בשביל העברת המתג למקום אחר וכד'.

השלט עצמו מספיק אסטטי בשביל להיתלות בכל מקום שתרצה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש פתרון אחר(ויותר זול), קיט כזה נכנס בתוך המתג ועם חיווט נכון עושה את העבודה. קניתי 2 יח' לניסיון ולאחר שצלח אני הולך לחווט את כל הבית עכשיו(גם תאורה ודוד) ביחד עם הRM2 ששולט הכל.

פורסם

הפתרון שאתה מדבר עליו הוא פתרון אילתור, והשלט מזכיר יותר שלט של מכונית, לא משהו שאפשר לתלות אותו על הקיר.

הקיט שדיברתי עליו מיועד ספציפית לתריסים ווילונות חשמליים, ויש גם כפתור STOP. זה אומר שבלחיצה אחת אתה פותח ובאותה מידה בלחיצה אחת סוגר עד הסוף.

יש לי את המתחרה של ה RM2, זה נחמד (משתמש בו לכמה מכשירי IR בבית [מזגן, TV...] ).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש שיקראו לזה אלתור ויש שלא. זה פתרון יחסית פשוט ולא צריך להיות מבין גדול יותר בשביל להתקין אותו לעומת הפתרון שאתה מצאת.

הRM שולט גם RF ולכן הוא עובד יפה עם כל הrelayים האלו.

פורסם

^

איציק, מצד שני השלט שלו הוא לא רלוונטי, כי היעוד הוא להשתמש במכשיר כמו ה MR2

הוא לא ממש מתאים לתריס בגלל הפונקציה של פתיחה/סגירה לאורך כמה שניות, אבל כנראה שלכל השאר כן, נשמע לי מגניב השילוב של שניהם לשליטה בבית..

פורסם
יש שיקראו לזה אלתור ויש שלא. זה פתרון יחסית פשוט ולא צריך להיות מבין גדול יותר בשביל להתקין אותו לעומת הפתרון שאתה מצאת.

הRM שולט גם RF ולכן הוא עובד יפה עם כל הrelayים האלו.

ההתקנה הרגילה (למכשיר הראשון) זהה לסט שהעלת. זה נכון שהפיקוד עצמו יחסית גדול ואולי לא הכי אסטטי, אבל לאנשים שלא מבינים יותר מידי ורוצים פתרון פשוט של העברת המתג של התריס למקום אחר, עם שלט שניתן לתלות על קיר ולנייד\לקבע בכל מקום אחר, זה מעולה.

למי שמחפש פתרון לבית חכם, עדיף שיקח בקר פשוט כמו שאתה בחרת ויזרוק את השלט.

מה שיפה בסט שאתה בחרת הוא שאכן יש שליטה על ה TOGGLE של הממסר ואתה יכול לבחור בין לחיצה רציפה על הכפתור לבין לחיצה אחת שתפתח\תסגור את התריס עד הסוף (קיימת אופציה נוספת של TOGGLE שהיא לא ממש רלוונטית כי בתריסים לא תמיד משתמשים "פתוח לגמרי" או "סגור לגמרי" וצריך שיהיה מצב אמצע).

לי יש את ה ORVIBO all in one והוא תומך ב IR וגם בתדר 433MHZ. אני אנסה לראות אם אפשר לשדך בינהם.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש לי גם את הORIVBO הזה, לא שמתי לב האמת שהוא תומך גם בRF. אם אכן זה עובד לך איתו אני אזמין גם את המפסק לתריס, תעדכן..

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

2 שאלות :

1. בדגם הראשון, האם היחידת קיר מספיק רחבה כדי להסתיר את החור הקיים במלואו שהרי היא מחליפה את המתג הקיים ?

2. בדגם השני, האם שליטת הקיר בעצם מתבטלת? כי המשמעות של זה היא שנשאר חור בקיר..

פורסם

בדגם שאני הצגתי, אפשר לחבר במקביל למתג ואפשר לבטל אותו. במקרה שלי אלו שקעי גוויס, אז גם אם אני מבטל את המתג המקורי, אני שם מתג דמה וזה לא נראה נורא.

פורסם

קחו בחשבון שאתם עשויים להיות חשופים לכך שכל אחד מבחוץ או מהדירה ליד יוכל לשלוט בתריס. אני לא מכיר מקרוב את היחידות שמיועדות לשליטה במסכי מקרן, אבל אלו שהציג Itsik מבוססות על בקר PIC שמישהו כתב, יחידת RF סטנדרטית, קידוד ומבנה נפוץ ביותר. תכנון זה הועתק למכביר ואפשר למצוא שלטים ויחידות כאלו אינספור, כולם פועלים באותם תדרים ובקידוד זהה. הטווח שלהם מגיע ל-10 מטרים בקלות. אני לא בטוח שאני רוצה שכשהשכן ליד יתקין גם יחידה כזו תהיה לנו חגיגה. אגב הנ"ל נכון גם אם יותקנו בבית יחידות נוספות כאלה. יש להעדיף מוצר רציני יותר, כולל קידוד ייחודי וראוי אף rolling code.

• תוכן חדש...