Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח לכולם!

ברצוני לדעת איך אפשר ללמוד מתי להעביר הילוכים ברכב כדי לקבל את הביצועים האופטמליים בנסיעה בקו ישר וגם במסלול טכני יותר.

אני מאמין שיהיה קשה יותר להסביר כיצד לעשות זאת בנהיגה טכנית מאשר בקו ישר.

מדובר בקליאו החדשה 1.2 טורבו עם צ'יפ (גיר רובוטי - ככל הידוע לי הוא רובוטי - כפול מצמד).

אשמח כמובן להבין את ההיגיון שעומד מאחורי ההמלצות שתיתנו - אם אפשר אפילו קווים כלליים שאמורים לחזור על עצמם בלי שום תלות ברכב.

הגרף של הכוח והמומנט אחרי הצ'יפ:

Clio chip performance chart.jpg

תודה רבה לעוזרים!

פורסם

הגרף מראה פשוט את המומנט והכ"ס של הרכב לפני ואחרי הצ'יפ. כאשר power 2 ו torque 2 הם אחרי הצ'יפ.

אז למעשה אם אני אמשוך סל"ד מעבר לזה בהילוך אני לא פועל בצורה אפקטיבית?

תמיד מתייחסים לשיא הכ"ס ביחס להעברת הילוכים? לא מתחשבים במומנט בכלל?

פורסם

אוקיי, תודה רבה.

זה תקף גם לגבי נהיגה טכנית יותר?

והנתונים בגרף הם נחשבים טובים יחסית לנתוני הרכב? (אחרי הצ׳יפ הוא אמור להיות עם 24 קג"מ ו150 כ"ס לעומת נתונים מקוריים של 19 קג"מ ו118 כ"ס - אירו 6, ה5 מגיע עם 120)

פורסם

חבר, אתה מחפש את אישורינו? אתה קנית רכב איטי בשביל לשפר אותו להיות מהיר יותר? למה לא קנית רכב חזק יותר מראש?

הסל"ד בו תרצה להעביר הילוך יגיע לרוב מעט אחרי שיא ההספק, וזה משתנה כתלות ביחסי ההעברה וצפיפותם בתיבת ההילוכים.

בגלל שאתה לא עוסק בשבירת שיאים לא רואה סיבה למשוך מעבר ל4,600 - וזה בהסתמך על הגרף כמובן, שאת מקורו אני לא יודע.

מאיפה הגרף?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

קודם כל אני מחפש שתהיה לי אינדיקציה ואני ראיתי אנשים עם הבנה נרחבת בכל התחום בפורום הזה, אז כן תקרא לזה "אישור".

לא קניתי את הרכב האיטי הזה, זו עובדה מוגמרת שיש לי אותו ובהתחשב בזה שאני לא יכול כרגע להחליפו אז החלטתי לשים קצת פילפל כדי שיהיה לי יותר נחמד לנהוג.

תודה על ההסבר אגב והגרף נלקח מהאתר של החברה שדרכה רכשתי את הצ'יפ.

https://www.cpa-chiptuning.de/en/chiptuning-Renault-Clio-4-Typ-X-1-2-TCe-120-EDC/motortuning_2450.htm

• תוכן חדש...