Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר קניית רכב, הבחנתי בתעודה שרשום בסעיף בעלות קודמת: השכרה

האם זה אומר שהבעלים אחד לפני היה השכרה או שבכלל הרכב היה בהשכרה.

בזיכרון הדברים עם המוכר רשמנו שהבעלות הקודמת פרטית.

העסקה התבצעה ממש היום, אני רוצה לדרוש ממנו לבטל את העסקה אבל ספק אם הוא יסכים..

עכשיו גם התחילו רעידות בטורים בניוטרל ואני ממש אובד עצות. איך אני תובע אותו/מחייב אותו לבטל את העסקה ?

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברשיון הרכב, סעיף מקוריות, רשום השכרה/החכר או השכרה לבד?

השכרה/החכר = ליסינג, השכרה לבד = השכרה.

כמה בעלויות היו על הרכב(מס' ידיים)?

במידה ויש יותר מ-01, אזי יתכן והמוכר הרכב "לא שקר" בהצהרתו על זכרון הדברים.

המוכר אדם פרטי(בעל הרכב ברשיון) או סוחר(גם אם הוא מוכר בשביל הסבתא/דודה)?

אדם פרטי - ז"א לא שקר בהצהרתו. סוחר - רמאי בן בליעל.

ערכת לרכב בדיקה במכון/מוסך?

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

רשיון מקורי: השכרה

בעלות אחרונה מ2009. שנת ייצור הרכב 2001

יד 6 הבעלים הקודם,אני כנראה7.רשום בתעודה: בעלויות קודמות:05. שמתי לב לזה רק אחרי שכבר ביצעתי את ההעברה. הייתי מאד לחוץ לקנות רכב כי אין לי איך להגיע לעבודה והכל היה נראה סביר יחסית למחיר הנמוך.

עכשיו המנוע רועש מאד והטורים קצת משחקים בניוטרל אז אני מתחיל להיות מודאג שעשיתי טעות.

יש לי סיכוי בכלל לבטל את הרכישה ?

פורסם

המוכר מגרש? פרטי? סוכן?

זה שיש רעידות והמנוע רועש לא נגרם כי הרכב היה בהשכרה, נשמע כמו משהו שהיה מתגלה בבדיקה שכנראה לא ביצעת בגלל המחיר הנמוך של הרכב. אני בספק אם כבר בוצעה העברת בעלות יבטלו לך עסקה. יש מצב שהיות ויד1 של הרכב הייתה השכרה והבעלים הוא יד5 או 6 אז גם הוא לא ידע וגם אם כן הוא תמיד יוכל לטעון כך.

בדוק את עניין הרעידות ועלות התיקון שלם ונסה להגיע איתו להסדר לגבי עלות התיקון (גם בספק)

פורסם

1. הרכב כבן 15, משמעות ההשכרה(לדעתי) כבר לא קיימת.

2. כפי שציינתי לעיל, המוכר לא שקר בהצהרתו בדבר היד הפרטית הקודמת(תרגיל ידוע, כמו בניסוח הבא: יד שלישית, פרטי להבדיל מיד שלישית פרטי).

3. על איזה סכום רכישה מדובר? גם אם תוריד כ-15% מהסכום, מהו סכום הפרש?

4. האם סכום ההפרש שווה את ההתרוצצות לביהמ"ש(עזוב את הרגשת הפראייר)?

5. תקלות מנוע - פתח שרשור יעוץ בפורום הטכני.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

דיברתי עם הבן של המוכר - שהיה הנהג ברכב ומסתבר שהיה שיפוץ של ראש מנוע ברכב. ממה שאני יודע זה לא מחזיק השיפוצים האלה.

למישהו יש משהו שונה לרשום לי מ: בקיצור נדפקת ?

פורסם

זה לא משנה מהו גילו של הרכב , על מקוריות הרכב ישנה השפעה רבה על ערכו בשוק המשומשות

במידה ובזיכרון הדברים צויין במפורש ע"י המוכר כי הרכבו הינו בבעלות פרטית בכל הבעליות הקודומות פרטיות גם כן יש לך סיבה לדרוש ביטול עיסקה

לא יהיה קל אבל הסיכוי לזכיה גדול

פורסם
זה לא משנה מהו גילו של הרכב , על מקוריות הרכב ישנה השפעה רבה על ערכו בשוק המשומשות

במידה ובזיכרון הדברים צויין במפורש ע"י המוכר כי הרכבו הינו בבעלות פרטית בכל הבעליות הקודומות פרטיות גם כן יש לך סיבה לדרוש ביטול עיסקה

לא יהיה קל אבל הסיכוי לזכיה גדול

תודה על התגובה שלך. האם אני צריך לשכור עורך דין בשביל התביעה? או איך זה עובד?

פורסם (נערך)
למישהו יש משהו שונה לרשום לי מ: בקיצור נדפקת ?

קנית רכב בן 15(שאגב, לא אמרת לנו עדיין איזה), כנראה לא במצב הכי טוב, ובפזיזות.

"נדפקת"? ישנן "הדפקויות" קשות יותר, ובסכומים גדולים הרבה יותר.

אלא אם זו איזו בימר סדרה 5 אקזוטית, השד אינו כל-כך נורא.

אדם חכם יקח את המקרה כלקח לעתיד, וילמד שעדיף אפילו להתנייד בתח"צ, ולהיות סבלני עד שמוצאים אקזמפלר ראוי.

בסה"כ, אי אפשר כרגע אפילו להעריך מה שכר הלימוד ששילמת. אבל מדבריך נראה שהוא נמוך.

WHAT'S DONE IS DONE

כמו שעמית כתב לך, פתח שרשור חדש בפורום טכני עם בעיות ספציפיות, יעזרו לך לפתור אותן במינימום נזק כלכלי.

תעשה ישור קו מכאני וקוסמטי. את זה כל רכב יד שנייה צריך.

אלא אם קנית לימון רציני, מהר מאד תוכל לשכוח מההתחלה הצולעת, ואפילו להנות מהרכב.

למרות הערכתי הרבה למקצועיות של אריק, אני חולק עליו הפעם.

כלומר, אני בעצם מסכים איתו שלא יהיה קל, אבל אני מאמין שהפיצוי לא יצדיק את כל הטרטור.

הוא בטח יסכים איתי שאם השופט יבקש לאמוד את ההפרש בין ערך הרכב כפי שהוצג, לבין ערכו האמיתי הוא כמה אלפים בודדים, במקרה הקיצוני ביותר.

בהתחשב בעובדה שערך זה יחושב ככל הנראה לפי מחירון לוי-יצחק, ואתה טוען שהמחיר ששילמת היה מראש "נמוך", הפיצוי יקוזז משמעותית.

ובאותה הזדמנות- ככל הנראה סכום התביעה יכנס בתחום של תביעה קטנה. שם לא צריך עו"ד (אתה יכול כמובן להוועץ בו, אך הוא ממילא לא יוכל לייצג אותך בדיון)

>

יש תופעה כזו, של קבלת "רגליים קרות" מיד אחרי ביצוע עסקה משמעותית.

אתה מתחיל לתהות אם טעית, ובמה, עד כדי חרטה גמורה על עצם ביצוע העסקה.

זה ממש לא מקצועי, ואיני יודע אפילו איך קוראים לתופעה, אבל אני ממליץ להרגע, ולנסות לראות בצורה ריאלית מה הבעיות שמונעות ממך להנות מהרכב.

ו...

תתחדש.

בכל זאת.

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
קנית רכב בן 15(שאגב, לא אמרת לנו עדיין איזה), כנראה לא במצב הכי טוב, ובפזיזות.

"נדפקת"? ישנן "הדפקויות" קשות יותר, ובסכומים גדולים הרבה יותר.

אלא אם זו איזו בימר סדרה 5 אקזוטית, השד אינו כל-כך נורא.

אדם חכם יקח את המקרה כלקח לעתיד, וילמד שעדיף אפילו להתנייד בתח"צ, ולהיות סבלני עד שמוצאים אקזמפלר ראוי.

בסה"כ, אי אפשר כרגע אפילו להעריך מה שכר הלימוד ששילמת. אבל מדבריך נראה שהוא נמוך.

WHAT'S DONE IS DONE

כמו שעמית כתב לך, פתח שרשור חדש בפורום טכני עם בעיות ספציפיות, יעזרו לך לפתור אותן במינימום נזק כלכלי.

תעשה ישור קו מכאני וקוסמטי. את זה כל רכב יד שנייה צריך.

אלא אם קנית לימון רציני, מהר מאד תוכל לשכוח מההתחלה הצולעת, ואפילו להנות מהרכב.

למרות הערכתי הרבה למקצועיות של אריק, אני חולק עליו הפעם.

כלומר, אני בעצם מסכים איתו שלא יהיה קל, אבל אני מאמין שהפיצוי לא יצדיק את כל הטרטור.

הוא בטח יסכים איתי שאם השופט יבקש לאמוד את ההפרש בין ערך הרכב כפי שהוצג, לבין ערכו האמיתי הוא כמה אלפים בודדים, במקרה הקיצוני ביותר.

בהתחשב בעובדה שערך זה יחושב ככל הנראה לפי מחירון לוי-יצחק, ואתה טוען שהמחיר ששילמת היה מראש "נמוך", הפיצוי יקוזז משמעותית.

ובאותה הזדמנות- ככל הנראה סכום התביעה יכנס בתחום של תביעה קטנה. שם לא צריך עו"ד (אתה יכול כמובן להוועץ בו, אך הוא ממילא לא יוכל לייצג אותך בדיון)

>

יש תופעה כזו, של קבלת "רגליים קרות" מיד אחרי ביצוע עסקה משמעותית.

אתה מתחיל לתהות אם טעית, ובמה, עד כדי חרטה גמורה על עצם ביצוע העסקה.

זה ממש לא מקצועי, ואיני יודע אפילו איך קוראים לתופעה, אבל אני ממליץ להרגע, ולנסות לראות בצורה ריאלית מה הבעיות שמונעות ממך להנות מהרכב.

ו...

תתחדש.

בכל זאת.

אז זהו שבחוזה רשום במפורש שהבעלות לשעבר פרטית ואני יכול לתבוע על זה, חוץ מזה רשום שהבעלים הוא בעלים מספר 05 אבל הוא בעלים מספר 06. יש לי עילה לתביעה ואני אתבע אותו.

שילמתי על הרכב 4000 שאולי נראה לכם סכום מצחיק אבל זה 4000 האחרונים שלי ואני חייב רכב לעבודה.

פורסם

לא הבנתי משהו. האם סעיף המקוריות לא היה אמור להיעלם מהרשיון אחרי היד השלישית?

ובעניין של פ"ש, תביעה קטנה ע"ס 1000-2000 ש"ח פיצוי - אפשרי, ביטול העסקה - לדעתי לא.

פורסם
לא הבנתי משהו. האם סעיף המקוריות לא היה אמור להיעלם מהרשיון אחרי היד השלישית?

ובעניין של פ"ש, תביעה קטנה ע"ס 1000-2000 ש"ח פיצוי - אפשרי, ביטול העסקה - לדעתי לא.

גם טוב. איך אני עושה את זה ?

פורסם

תעלה לנו את זכרון הדברים, עם טשטוש פרטים מזהים.

נראה איפה אפשר "לתפוס" אותו על משהו.

למשל, אם הוא כתב "לרכב יש 05 בעלים קודמים", אז הוא צודק. היו חמישה קודמים, והוא השישי.

למשל, אם הוא כתב "הרכב נמצא בבעלות פרטית", אז הוא צודק. הוא אדם פרטי. הוא לא דיבר על הבעלויות הקודמות.

בוא נעשה רגע סימולציה.

אני אהיה המוכר הנוכל.

קיבלתי את כתב התביעה שלך.

זה כתב ההגנה שלי:

א. הרכב נמכר לאחר שלקונה היתה האפשרות לבדוק את מצבו המכאני והרישומי לפני המכירה, והנ"ל מצא אותו מתאים לצרכיו וראוי לרכישה במחיר שסוכם ולראייה, הקונה חתם על כך בזכרון הדברים שערכנו (נכון שיש שם סעיף כזה, או דומה? :-P)

ב. הדרישה לביטול עסקה הינה מופרכת מיסודה, ואני מבקש מביהמ"ש לדחותה על הסף, מהנימוקים הבאים:

1. הרוכש ביצע העברת בעלות, מה שהוסיף לרכב "יד" ברשיון. החזרת הרכב לבעלותי תוסיף עוד "יד". ערכו של הרכב יירד משמעותית לאחר ביטול העסקה, מה שיגרום לי לנזק ממוני משמעותי.

2. הרוכש השתמש ברכב לאחר הרכישה לצורך נסיעות לעבודתו, מה שהגדיל את הנסועה שלו.

ג. לגבי דרישתו של התובע לשיפוי בגין ההפרש בין ערך הרכב בפועל, לבין ערכו לו היה יד 5 וממקוריות פרטית, הרי שהרכב תומחר מראש כשמרכיבים אלו הופחתו ממנו כנדרש, לפי שקלול ממחירון לוי יצחק. מצ"ב צילום של המחירון הרלוונטי וערכי ההפחתה. לפיכך, יש לדחות גם את תביעתו זו.

ד. אבקש לחייב את התובע בהוצאות משפט על סך 1500 ש' במידה והתביעה תגיע לדיון, עבור הפסד ימי עבודה, הוצאות נסיעה וחנייה, וביטול זמן.

בכבוד רב,

מר נוכל ישראלי.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אביעד

כמה מחיר הרכב במחירון לאחר ההפחתה של יד 6 ולאחר הפחתה של השכרע(ה) ?

כמה שילמת?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...