Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לקחים לומדים קשה + הדגמה חייה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלקח שאני למדתי היום: כשחברה שלך אומרת לך להחזיר אותה הבייתה כאשר יורד מבול, תגיד לה לא.

פרטי המקרה: 2 בלילה לפני חודשיים בערך. חברה שלי רוצה שאני אסיע אותה הבייתה. אז אנחנו יוצאים החוצה ויורד מבול. טוב לא מפחדים מטיפה גשם נכנסים לרכב מתחילים לנסוע. הבעיה הייתה שירד כ"כ הרבה גשם שכל מקום שהוא טיפה נמוך הצתברו מלא מים. כשאני אומר מלא מים אני מתכוון לגובה כזה שבו כבר לא רואים את המדרכות בצדדים ואיי תנועה מתחילים להעלם.

אחרי כשעה של תימרון ברחבי ראשון לציון (המקום שזה קרה בו) התקרבו הבייתה אבל בצומת יגאל אלון (למי שמכיר) חכתה לנו הפתעה מאוד לא נעימה - בצומת שני פתחי ביוב התפוצצו ומים נזרקו לגובה מטר. אני ששכחתי את המשקפיים שלי בביתי ובגלל חוסר טוטאלי בראות עברתי מהר את הצומת בתקווה שמשם גובה המים ירד, כמו שהיה עד עכשיו, אבל טעיתי ובגודל. נסעתי לאורך של 200 מטרים כאשר מים מגיעים לי עד הפנסים. בסופו של דבר עליתי על אי תנועה שהיה טיפה גבוה יותר מהמים וכך נצלתי מטביעה כוללת.

לאחר שה"ההוריקן" נרגע ירדתי מאי תנועה ונסענו אליה הביתה. שני מטרים לפי הבית בחנייה שלה (ואני לא מגזים) נכבה לי הרכב לחלוטין וסרב להדלק (בדיעבד אני יודע שנכנסו מים לפלגים).

בסופו של דבר הייתי צריך לבקש מחבר יסיע אותי הבייתה.

מה שקרה אחרי הנסיעה הזאת הוא שנכנס מעט מים לתוך הרכב מפנים איכשהוא. המים הללו נרקבו כנראה ועשו ברכב ריח צחנה נוראי. נסינו לנקות, ליישב, לאורר אך ללא הועיל.

אתמול הגיעו מים עד נפש...

תמונות להמחשה...

ד"א: התיכנון הוא ניקוי בקיטור, ייבוש וחזרה למקום.

nis1.jpg

nis2.jpg

nis3.jpg

"עחי, משו לא בסדר בתיבה שך. אני לא מוצא את החור. סאבים צריכים איוורור".

פורסם
הלקח שאני למדתי היום: כשחברה שלך אומרת לך להחזיר אותה הבייתה כאשר יורד מבול, תגיד לה לא.

.......

אני ששכחתי את המשקפיים שלי בביתי ובגלל חוסר טוטאלי בראות עברתי מהר את הצומת בתקווה שמשם גובה המים ירד, כמו שהיה עד עכשיו, אבל טעיתי ובגודל.

.......

מעניין שלא למדת לקח אחר... :? טוב שלא היה ילד במקום השלולית.:evil:

פורסם

אני ששכחתי את המשקפיים שלי בביתי ובגלל חוסר טוטאלי בראות

לא אדוני, אתה לא תפיל את זה על חברה שלך.

אם אתה טורח לציין שיצאת מהבית ללא משקפיים, סימן שאתה נזקק להם בקביעות או בדרך כלל. כך שבידיעה שעומדת בפניך נסיעה בתנאי ראות קשים ויתרת על המינימום של הרכבת משקפיים. באמת יפה מצידך. אתה גבר-גבר, אח שלי.

יש לך מזל שלא הרגת מישהו בגלל המחדל שלך ושאתה וחברה שלך לא נפצעתם.

האוטו שלך מסריח? תראה בזה עונש חינוכי.

פורסם

זה לא היה משנה מאומה אם הייתי מרכיב משקפיים. אם אתה מבין במידות הייתה יודע שרבע בכל עין אינו משנה כלום למעשה. בנוסף אינני חייב להרכיב משקפיים ברישיון.

חברתי ישבה לידי ובגשם הכ"כ חזק שהיה ראייתה הטובה גם לא ידעה לחזות את מה שעתיד היה להיות אחרי הצומת.

לא היה ניתן לראות מ-א-ו-מ-ה.

מה אתה אומר על זה, חכמולוג?

בנוסף אם היה לך ידע מינימאלי בהבנת הנקרא הייתה מבין שבפועל איני מאשים אף אחד, פרט לנסיבות המחמירות. ההאשמה שלי כיביכול בנוסח הומוריסטי עם נימה של צחוק על עצמי, בניגוד לכעס ממשי.

פורסם

אתה כתבת שהיה לך חוסר ראות טוטאלי ,ואתה זה שהזכיר את עניין שכחת המשקפיים.

גם אם חוסר הראות היה בגלל גשם שוט,ף , עדיין האשמה כולה שלך.

טול קורה מבין עיניך - אדוני היקר.

פורסם
אתה כתבת שהיה לך חוסר ראות טוטאלי ,ואתה זה שהזכיר את עניין שכחת המשקפיים.

גם אם חוסר הראות היה בגלל גשם שוט,ף , עדיין האשמה כולה שלך.

טול קורה מבין עיניך - אדוני היקר.

אתה כנראה קשה הבנה. תרשה לי להבהיר לך מה קורה במטר: כאשר יורד גשם חזק נוצר למעשה מסך של מים. דרך אותו מסך אור מתעוות. בלילה כתוצאה מכך האור של הפנסים אפקטיבי רק לכמה מטרים בודדים. לא רק שאתה לא רואה הרבה מעבר לחרתום שלך, אלא לראות מים שהצבע שלהם כהה מאוד בגובה כמה סנטימטרים מעל פני האדמה ברחוב חשוך הינה משימה בלתי אפשרית לחזות מראש, במיוחד לאור תווי הדרך אשר מעיד אחרת. לא משנה אם הראייה שלך 5\5 או יותר גרועה.

העובדה היא שחברתי שכן רואה מצויין לא ראתה את המים לפני כן.

אבל מה שאתה עושה זה להתעקש בעיוורון על עובדה לא רלוונטית ולמעשה סוטה מהכוונה המקורית של הת'רד - שיחה וחוות דעת על האספקט הטכני של הטיפול.

נכון לא היו לי משקפים, אבל אני מסתדר מצויין בלעדיהם. כל ההשפעה הייתה 98% מהביטחון שהיה לי איתם.

אז למה להדבק לפרטים לא חשובים?

רק גורם לי לא להשתתף בפורום הזה. אני רואה גיוון כדבר מבורך, אחרת תשארו עם שאלות כמו "שוטר תפס אותי על 120, מה לעשות?"

פורסם

אני לא קשה הבנה ,

אתה קשה הסברה...

ובוא אלמד אותך פתגם (מכיוון שלארק הבין בדיוק את מה שאני הבנתי) :

אם שניים אומרים לך שאתה שיכור , גם אם אתה חושב שאתה לא , לך לישון !!! :idea:

פורסם

מה שאני לא מבין זה למה אתה נכנס עם אוטו למיים שמגיעים כמעט עד הפנסים ? ...

אם המים היו נכנסים לפילטר היית גומר מנוע ( ואני מתפלא בהתחשב בזה שהם נכנסו לפלגים )

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

כמובן שלא הייתה כל כוונה להכנס.

כאומר הראות היה אפסית. אתה נכנס לצומת במחשבה שאתה תעבור אותה ותמשיך אבל המים לא פוסקים. אתה ממשיך עוד טיפה והם שוב לא פוסקים. אין לך ראייה קדימה, אתה מגלה את מה שקורה אחרי שזה כבר קרה. ולא חשבתי להפסיק את הממונט שלי, כי המנוע היה נכבה - אסון רציני.

פורסם

להתעקש בעיוורון על עובדה לא רלוונטית ולמעשה סוטה מהכוונה המקורית של הת'רד

היפריון יקירנו, אנחנו שמחים על כל יהודי שניצל מפגעי מזג האוויר ששולחים לנו הגויים. אנחנו אומה קטנה ומוקפת עננים, ואסור לנו להישבר.

ובכל זאת

(ואני לא שואל כדי לקנטר אותך): מתי עברת בדיקת ראיה לאחרונה? האם בדק אותך אופטומיטריסט כדי לקבוע אם אתה צריך לנהוג עם משקפיים? גם אם החובה הזאת לא מופיעה ברישיון שלך (אצלי כן, גם כן מספר נמוך יחסית, ולא תמצא אותי נוהג בלעדיהם) תזכור שאתה יכול לסמוך רק על עצמך. והאמת, גם אנחנו יכולים לסמוך רק על עצמך ברגע שאנחנו נוסעים לצידך על הכביש.

אני יודע שמבחינת הגלמים במשרד התחבורה מספיק שתעבור רק בדיקת ראייה אחת מאז קבלת הרישיון ועד גיל 65 (הבדיקה הנוספת - בגיל 40-45) אבל מחקר ישראלי כבר הוכיח שבעשרה אחוז מהתאונות הקטלניות התברר שלנהג הפוגע היו ליקויי ראיה משמעותיים שהוא לא היה מודע אליהם. אולי גם אתה צריך מספר גבוה יותר? אולי גם אתה חייב לנהוג עם משקפיים?

יכול להיות שלא בעיית ראיה גרמה לתקרית שלך, אלא רק מחדלי תשתית של עיריית ראשון לציון. אבל כמו שהסביר לי פעם מורה לנהיגה, זה באמת יעזור לך אם על הקבר שלך ייכתב "מת צודק"?. תעשה הכל מצידך כדי למנוע תאונה, כולל באמת לצאת החוצה, לראות שיורד מבול, ולחכות עד שיירגע. וכולל כמובן משקפיים.

פורסם

חברי, הנימה הזאת הרבה יותר לרוחי. אין טעם בהתקפות.

אני מסכים, יכולתי לעשות יותר כדי להפוך את הנסיעה לבטוחה יותר, אבל לרוץ בחזרה לאוטו בגשם כ"כ חזק - כנראה דרוש אדם טוב יותר ממני :)

פורסם
מה שאני לא מבין זה למה אתה נכנס עם אוטו למיים שמגיעים כמעט עד הפנסים ? ...

אם המים היו נכנסים לפילטר היית גומר מנוע ( ואני מתפלא בהתחשב בזה שהם נכנסו לפלגים )

ליביו

עם ההונדה (כשהיה מורכב עליה CAI) לא הייתי מעיז להסתובב בעיר כשיורד גשם. :)

באמת מוזר שהוא לא גמר מנוע ומים הגיעו לפלגים. אולי המנוע שלו יודע לעבוד עם מים במקום אויר?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אני רוצה לישאול משהו אם אפשר

אם אתם ניכנסים למכונית==> רואים גשם מבול==>תנאי ראות ונהיגה גרועים==> אז למה ללכת עם הראש בקיר אני די בטוח שחברה שלך הייתה מבינה אם היית מבקש שתחכה עד שהגשם יחלש קצת

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

הסיבה הייתה שהיא התגייסה ביום שלמחרת והיא הייתה צריכה עוד לסיים כמה דברים ולישון, לכן היה קשה לדחות את זה.

העניין שזה החריף בדרך. בהתחלה זה היה קשה, אך עביר וכשהגעתי לסוף זה כבר היה כפי שזה היה. כאמור - שעה של גשם.

פורסם

יש פה תופעה החוזרת על עצמה. אחד מספר סיפור, מוסר השכל, או כל דבר אחר, פתאום כולם נהיים מלאכים ומטיפים לו מוסר. וואלה, לא בשביל זה הוא מספר לכם על השלולית, אלא שתלמדו לקח שהוא למד.

dirty old man

need love too

• תוכן חדש...