Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נשמע לי כמו אחלה דרך לסדר שבן אדם זר ישלם לך על הרכב.

נשמעת כמו אחלה עסקה למוכר, אך עסקה בסיכון גבוה מאוד לקונה.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
  • תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

טוב כנראה שהצלחתם להשפיע עלי, הייתי עיוור לרכב ככה שזה לא היה קל אבל ויתרתי על הרכב.

תודה רבה לכם שהערתם אותי קצת, מחר בבוקר אני יכנס לסוכנות של פולקסווגן וכנראה אלך על הפולו גיטיאי, יש עצות נוספות? P:

התקציב הוא 160. פולו גיטיאי אוטומטית תעלה 153

עריכה אחרונה על ידי pronella

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

• חברי המעגל הראשון
פורסם

סבלנות. אולי עוד תמצא BMW טובה.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
סבלנות. אולי עוד תמצא BMW טובה.

אני איתך!

טוב כנראה שהצלחתם להשפיע עלי, הייתי עיוור לרכב ככה שזה לא היה קל אבל ויתרתי על הרכב.

תודה רבה לכם שהערתם אותי קצת, מחר בבוקר אני יכנס לסוכנות של פולקסווגן וכנראה אלך על הפולו גיטיאי, יש עצות נוספות? P:

התקציב הוא 160. פולו גיטיאי אוטומטית תעלה 153

אני מבין שלוותר על העסקה מבאס....אבל ללכת על פולו במקום? כבר עדיף לקחת את הסיכון עם העסקה המפוקפקת :lol:

פורסם

בתקציב כזה הייתי מעדיף 208 GTI או קליאו RS על הפולו, ואני מאמין שאני לא לבד.

פורסם (נערך)

לא מצאתי רכב כזה שנכנס בתקציב אפילו שהוא יד שניה וbotze אם אתה חובב צרפתיות תסלח לי אבל אני שומר מרחק מהצרפתיות

עריכה אחרונה על ידי pronella

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

תהרגו אותי לא מבין מה הבעייה עם רכב משועבד.

חצי מהרכבים על הכביש הם כאלו, ואתם מתייחסים כאילו הרכב הוא רכב עם ״סטיגמה״ או ״מחלה״ כלשהי.( על פניו נראה לפי פותח השרשור שהרכב להפך, במצב מעולה).

תחתמו על חוזה מראש, וקח ממנו ערבות כלשהי שבמידה ויקרה משהו תוכל לתבוע אותו, או משהו כזה...אם הוא לא מסכים, אז תתרחק כמו מאש.

רוב הרכבים בכביש היום הם משועבדים, אז לא לקנות מכיוון שבן אדם נזקק למימון כדי לקנות רכב ? אילו שטויות.

בכל מקרה ראיתי שהחלטת לוותר, המון בהצלחה.

פורסם

אם הרכב טוב, לא הייתי מוותר, ונותן למןכר שתי אופציות - 1. שהוא יסיר את השעבוד דרך הלוואת גישור, ואפשר לחתום על זכרון דברים בשביל זה. זה האופציה הנורמלית, השאלה בכמה חובות הוא נמצא ולמי משועבד הרכב. יכול להיות שאין לו איך לקחת הלוואת גישור. אם הרכב משועבד למשהו שהוא לא בנק, לא הייתי מתקרב. שוק אפור...

2- עו''ד, לדעתי לא יעלה יותר מ1-2kשח, אתה שם אצלו את הכסף, המוכר שם אצלו את הרכב + מפתחות + ביטוח, הוא סוגר את העיסקה. על מכירת דירה הם מרוויחים 8k וזה הרבה יותר התעסקות.

אם הרכב כזה טוב, הייתי פותח דפי זהב ולוקח כל עו''ד מקומי שמתעסק עם רכוש, נדלן, משכנתא.

פורסם

אני גם לא חושב שיש בעיה עם שיעבוד. את הג'ולייטה רכשתי מבחור שהרכב היה משועבד לבנק כנגד הלוואה שהוא לקח. נפגשתי עם הבנאדם, דיברתי איתו, הבנתי עם מי שיש לי עסק והחלטתי לרכוש את הרכב. כמובן שתמיד יכול להיות שתיפול על נוכל אבל זה לא תמיד המצב והרבה אנשים לוקחים הלוואות כדי לרכוש רכב. ניגשים לבנק, מסירים את השיעבוד ואז עושים העברת בעלות, לא צריך לשלם את מלוא סכום הרכב, את ההפרש אפשר לשלם לאחר העברת הבעלות. שוב, אני מדגיש, כל זאת אחרי שאתה יודע שיש לך עסק עם בנאדם אמין. זו רק דעתי ולא חייבים לקבל אותה.

פורסם (נערך)
תודה רבה לכולכם על ההיענות, אין לי כרגע כל כך זמן להתייחס לכל תגובה בנפרד אבל קצת הורדתם לי את הבטחון ועכשיו אני בכלל מלא ספקות, קבעתי עם הבן אדם מחר, מישהו יודע איזה עורך דין מתעסק בנידון?

בוא אני אספר לך מה שקרה לי מנסיון ותחשוב שוב על העיסקה:

ההורים שלי רכשו לפני כמה שנים סיאט קורדובה 2005 מבן אדם פרטי, יד ראשונה. הרכב היה משועבד לבנק לאומי.

הם קיבלו אישור בכתב מבנק לאומי שהשיעבוד מוסר וביצעו העברת בעלות, הרכב באמת היה במצב מושלם ללא תאונות ק"מ נמוך ומטופל במוסך מורשה, בקיצור מצב חדש.

לימים, הרכב הלך טוטאלוס, כשההורים שלי תבעו את הביטוח הם קיבלו תשובה שהרכב משועבד והם לא מוכנים לשלם להם כלום עד שהשיעבוד מוסר. ההורים שלי הביאו את המסמכים אבל הביטוח התעקש- ברשם המשכנות השיעבוד היה חי וקיים.

מה מסתבר? הבנק לא שלח לרשם המשכנות בקשה להסרת שיעבוד מהרכב. רשם המשכנות מבחינתו הרכב משועבד ומבחינתו אם יש חוב לבעל הרכב שלקח את ההלוואה וא יכול לקחת את הרכב מהיד הבאה בלי לשאול אותו בכלל (וקרו מקרים).

אז אתה שואל מה ניסגר בסוף? אבא שלי איתר את בעלת הרכב וביקש ממנה שתיגש לבנק שלה ותבקש מהם שהם ישלחו לרשם המשכנות מכתב עם מספר סידורי כזה שהשיעבוד מוסר.

היא כמובן התחמקה וניפנפה אותו ואחרי כמה שבועות מורטי עצבים עם איומים בתביעה ועצבים, היא הועילה בטובה לגשת לבנק שלה ולבקש מהם שישלחו לרשם המשכנות שיסירו את השיעבוד.

ברשם המשכנות, כמו כל משרד ממשלתי כל דבר לוקח זמן אז גם שם עד שהסירו את השיעבוד לקח כמה ימים.

אנשים פה נתנו לך עצות טובות, ואחרי המקרה שקרה להורים שלי אני מראש לא הולך לעסקאות כאלו שיכולות להיגמר הרבה יותר רע. במקרה של ההורים שלי זה היה רכב של 25000 ש"ח, במקרה שלך אני מניח שהרבה יותר.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

אתם שוכחים שאין מדובר בטויוטה קורולה, ואולי ישנם רכבים אחדים כמו שפות"ש רוצה.

זה שבנקים לא שולחים את הנייר לרשם, זה ידוע.

משכנתא זה קל

פורסם

חברים יקרים,

להערכתי כמעט אחד מכל שני כלי רכב חדשים הנמכרים בימים אלה - נקנה בסיוע הלוואה מגוף כלשהו, וכפועל יוצא משועבד לאותו גוף.

לא אחת קורה שמי שלקח את ההלוואה מבין ש"קפץ גבוה מדי" ולפיכך הוא נאלץ למכור את הרכב.

בגלל מה שכתבתי למעלה, עיסקאות בהן הרכב משועבד לגוף כלשהו רק ייעשו יותר ויותר נפוצות, ולעניות דעתי, אין כל סיבה להמנע מעיסקאות כאלה תוך נקיטת אמצעי הזהירות המתבקשים (ומה שתיאר פות"ש נשמע בהחלט סביר)

מה בתכנון: להפקיד לבנק לאומי את הכסף להסרת השיעבוד (הסכום של הסרת השיעבוד הוא 70% ממחיר הרכב שהקונה מבקש).

לאחר ההפקדה אקח מהמוכר את 2 המפתחות של הרכב והרכב ישאר אצלו.

רק לאחר יום עסקים יוסר השיעבוד ונוכל לעשות העברת בעלות, כאן אני ישלים לו את הסכום שנותר.

בנוסף, אני רוצה לעשות חוזה ביני לבינו, שבו הוא מתחייב להעביר לי בעלות לאחר השלמת החסר.

בנוסף הייתי מבקש ממנו להפקיד אצלך את תעודת הזהות שלו (המקורית)

ההצעה להוואת גישור היא לדעתי לא מעשית, כי הבנק לא יתן סכום כזה בלי בטחונות מתאימים.

אם המכור לא נראה לך, ואינך בוטח בו - לא הייתי עושה איתו עיסקה גם אם לא היה שיעבוד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

איתמר,

אני מבין שעברו עליכם כמה שבועות מורטי עצבים, אבל אם הבריאות שלכם חשובה לכם, הייתם ניגשים לבנק בעצמכם, מקבלים בו במקום אישור להסרת המישכון, הולכים לרשם המשכונות בת"א, ויוצאים אחרי 20 דקות עם טופס בו אין מישכון על הרכב. 24 שעות ואין משכון.

אל תחפש להיות צודק, תסתכל על האינטרס הצר שלך - לשחרר כמה שיותר מהר את המשכון.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...