Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שידוע לכל חובב או מבין באלקטרוניקה וגם לרבים אחרים, החום הוא העוייב של כל רכיב, הוא מעלה את ההתנגדות וגוקם גם לשחיקה ממהרת של החלקים.

הבגג' של הרכב סגור ונוצר בו חום רב, במיוחד באיזור המגברים שרק מוסיפים חום.

השאלה היא עד כמה צלאות הקירור המקוריות של המגבר (לאלו שבלי מאוורר), מספקות קירור מספיק עבורו, לדעתי הם לא.

מה שמביא אותנו לשאלה הבאה, כיצר ניתו לקרר את הרכיבים המתחממים, השיטה המוכרת ביותר היא קירור ע"H וונטה, שיטה די יעילה, אך לפעמים לא מספיקה, במיוחד עם המגבר\ים נמצאים בתוך תיבה סגורה.

שיטה פחות מוכרת היא קירור ע"י גוף קירור שבתוכו עובר נוזל קירור (כמו ברדיאטור הרכב). כובן שהיא הרבה יותר יעילה אך הרבה יותר מסובכת.

הרבה יגידו אז מה אם הוא קצת מתחמם, אף אחד לא מת מזה, אובכן חוץ מהעובדה שזה לא בריא למגבר, חום = ירידה בהספק מוצא + צריכה מוגברת של זרם.

ואחרי שכתבתי כולכך הרבה, אשמח לשמוע את דעותיכם בנושא. :-P

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

EndKaps Cast aluminum, custom, removable covers to

protect and hide all your wiring connections to the amplifier. Can

be prepped and painted any custom color you choose

גם אתה לא חבר של אנגלית אה?:roll:

פורסם

אני עדיין לא נתקלי ברכב שלי בבעיות חום

וברכב שלי היה לי בנתיים רק חברות "זבל סיני" ( אני מדבר על מגברים )

בכול מקרה כמו שאמרת הרבה שמים מאורר של מחשב

אבל כולנו יודעים כמה היופי זה הבגאז חשוב לנו

אז למה אתם לא חושבים להשתמש במאוורים של מחשב שהם יותר בכיוון של " מודינג "

זה אומר מאוורים ממש ממש יפים יש הרבה מאוד סוגים מזוהרים ועד כיסוי מתכת בצורה של בחורה ועוד מליון שטויות...

אז תחשבו על זה 2 מאוורים כאלה יעלו לך 50 שקל וזה יעזור ובהחלט לא יכער

perzik

זה לא פעם ראשונה שאתה מרגיז אותי אם התגובות שלך

תשנה את הגישה לך

אף אחד לא חייב לך משהו במיוחד לא משהו רציני שבא ופותח תרד כמו שצריך.

פורסם

אני חבר טוב של אנגלית וזה לא ישנה את העובדה, אני גם מתאר לעצמי שהבירור נעשה אם איזה נציג שולי ולא עם מתחנני המגבר.

צודק מתן, זה גם מוסיף ליופי.

פורסם

לגבי מים, זה אפשרי, ואפילו לא עד כדי כך מסובך (יותר מסוכן, חשמל עם מים אתה יודע...)

בכל מקרה, לדעתי שני מאוורי 120 מ"מ יסדרו את הכל, אם מדובר בתיבה סגורה אז אחד מכניס אחד מוציא ואפילו אפשר עוד איזה מאוור 80 או 120 על המגברים...

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

בעקרון, ככל שהמגבר מתוכנן (מהונדס) טוב יותר, רכיבי המכשיר יאריכו שנים, ופחות יתעורר הצורך

בקרור מסיבי.

צלעות קרור, הם הפתרון הנפוץ ביותר, ולא צריך יותר מהם במגבר שמתוכנן היטב, על תחומי העבודה של רכיביו.

מאוורר, הפתרון הזול, והפשוט ביותר. לדעתי, לא מראה על השקעה יתרה.

קרור ע"י נוזל, אם המדובר בסירקולציה, הרי שהדבר ייקר את המגבר בעוד כחצי ממחירו,

וזה לא כ"כ פרקטי.. תצטרך לבדוק מים...במגבר..

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

מכיוון שרובכם כנראה לא ממש מבינים באלקטרוניקה זה לא ממש אומר לכם הרבה, זה מאוד משמאותי אם טמפ' המגבר היא 40 או 50 מאלות.

דנון, הקירור מיים הם לא בתוך המגבר אלא מחוץ, וזה גם טוב כאשר יש יותר ממגבר אחד והם סגורים בתיבה.

פורסם
מכיוון שרובכם כנראה לא ממש מבינים באלקטרוניקה זה לא ממש אומר לכם הרבה, זה מאוד משמאותי אם טמפ' המגבר היא 40 או 50 מאלות

מה אתה אומר...

דע לך, ממש פירקת אותי, אני מחלק את החיים שלי לשניים: לפני שאמרת את זה, ואחרי.

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

אדוני!

אם באמת הייתה קיימת בעיית היתחממות במגברים, היינו כל יום שומעים על חברי פורום שנשרף להם מגבר!

משום מה זה לא קורה... או שכולכם שומרים את זה בסוד??

פורסם

רן ידידי הותיק,

הטמפ' בתוך מחשב גבוה, ולדעתי בהרבה....ויש שם רכיבים אלק', לא כל יום נשרף מחשב...

האמת נדיר, לי יש מחשב שלא כיביתי אותו יותר מחודש, ובעבודה כמעט שנה (11 חודש) ליתר דיוק, לא כיביתי אותו, ואני רציני.....הטמפ' גבוהות...והמחשב כפי שאתה יודע לא עשוי מטיטניום...

לדעתי זה ממש שטויות...סתם בזבוז כסף..

אם יש לך ידידי כסף מיותר אתה יותר ממוזמן לתת לי קצת או לכולנו, לי בכל אופן אין כסף מיותר:)

כל הנאמר פה הוא מכוונה טובה באמת, ולא כדי להעליב או משהו, פשוט דעה שלי...(ואני לא מתקין, אני סתם בן אדם מציאותי)

Audi S5 4.2 V8 FSI Quattro

פורסם
מה אתה אומר...

דע לך, ממש פירקת אותי, אני מחלק את החיים שלי לשניים: לפני שאמרת את זה, ואחרי.

שלומי

ומה בדיוק אתה רוצה לומר בכך, חוץ מלהראות את רמת ההבנה שלך הנושא.

לגבי perzik, גם אם זה יקצר את חיי המגבר מ 8 שנים ל 5 זה עדיין משמעותי ועדיין לא תשמע על כך.

פורסם

מאוורים ולסגור עניין, אם אתה רוצה ביימי הקיץ החמים להוסיף תעלה למזגן למגברים

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...