Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Shibby

תוך מחשב הטמפ' היא לא 20 מעלות!!

ובטח לא באיזור המעבד, ועוד יותר לא מתחת לגוף הקירור....הוא מתחמם ברמות מאוד גבוהות..

ואני חושב שיותר ממגבר...בכל אופן

כמו שבמחשב יש גוף מתחתי...ועליו מאוורר ששווה שקל שלושים...

ככה גם במגברים לרכב, יש גוף קירור ויש גם מגברים (אפילו אני, ואני לא מתקין:) אני מכיר כאלו)

יש מאווררים, וכמו שמחשבים לא נשרפים....ומעבדים, ואינטל נותנים אחריות לכל החיים!! ככה היה, הם הפסיקו ועכשיו הבנתי שחזרו לתת אחריות לכל החיים...זה רק אומר שהם יודעים בוודאות שזה לא יתקלקל, או שיודעים שאחוז הקלקול שואף ל-0. וכך גם AMD, נותנים אחריות...(לא לכל החיים).

לכן לדעתי הדברים כמעט זהים.

Audi S5 4.2 V8 FSI Quattro

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רן, שאל באיזה פורום שאתה רוצה...

אם ממש תרצ/ו אני אצלם את זה:) עם מצלמה דיגיטלית ואעלה תמונות....אני רוצה לשבור שיא! אני רוצה לראות כמה זמן המחשב יכול להיות פעיל...עם גישה לרשת וSHARING, 24/7

בלי להישרף!:)

פורסם

אני מחזק את דימה!

המחשב שלי עובד 24/7 ולפעמים מגיע לטמפרטורה של 60 מעלות למשך שעות!!!!

לא נשרף ולא ישרף

פורסם

PERZIK

אני מחזק אותך בחזרה:)

אני רוצה לציין גם שהמחשבים שלנו לא עלו 100000$ אלא מחשב רגיל...רכיבים טובים אך לא מההכי טובים בעולם...תמיד יש דברים טובים יותר...

טוב אנשים יקרים אני זז לראות קצת את מכבי:), אולי לא יעשו בושות, אחרי המשחק אני אחזור לראות לאן הגיע הדיון הכלכך מעניין הזה...

בברכת ערב מצויין לכולם, דימה.

פורסם

למען האמת, קראתי את הטיעונים פה, ולפי דעתי והכרתי בנושאים.

הם דיי נכונים.

יש פה המון אימרות על כך שחום זה לא טוב, וחום זה לא בריא,

אבל אתם צריכים להבין שלא ימכרו לכם מגבר עוצמתי עם מזגן מחובר אליו.

מגבר עוצמתי - מפיק חום. תצטרכו להתמודד עם העובדה הזו.

המהנדס שבנה אותו, לקח בחשבון שזה לא מגבר שהולך לחיות 3 ימים, ולכן אנו יכולים להאמין שהוא יחזיק יותר משבוע......

ולא, לא בגלל יכולת הקירור שלו, אלה בגלל הרכיבים ממנו הוא בנוי, אשר עמידים בעומסים הללו.

אכן רן צודק, מגבר שמתחמם יותר, יעיל פחות, השאלה עד כמה תרוויח, כשתשקיע כלכך הרבה בניסיון להפחית את החום ?

לפי דעתי לא תרוויח, אחרי הכל .. אם זה היה מוסיף משהו למוצר של החברה, יש מצב טוב שהם היו עושים זאת רק בשביל PERFORMANCE.

בכל אופן, בשורה התחתונה אני לא חושב שזה מהותי.

(וזה למרות שאני מתכוון להתקין זוג מאווררים לכל מגבר שלי, אין לי מושג מי פה דיבר על אחד ב2 ב10, אבל הם עולים כסף .. - אלו שבאמת עושים רוח :) )

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

א. לגבי אוברקלוקינג, בתור מנהל הפורום הכי גדול בארץ בנושא. אני יכול לומר לך בוודאו שיש אנשים בארץ עם אובר קלוק של יותר מ100% (כן קראת נכון) וחות משבירת שיאים, אצלי במחשב הבייתי יש בדך כלל אובר קלוק באיזור ה30%...

ב. אני אמרתי שטמפ' החדר היא בין 20-30, לא המחשב. מבחינת רכיבי המחשב ככל שהטמפ' עולה הביצועים עולים, הדבר ניכר בעיקר במעבדי אינטל. מעל ל35 מעלות יש להם מנגנות הגנה שמוריד להם את המהירות כלומר ירידה בביצועים באופן דרסטי.

ג. לגבי מגבר, יש להם היטסינק ענקי באמת אבל יש שם הרבה יותר חשמל מאשר במעבד בייתי, מעבד בייתי הוא במאקסימום (שוב, אני מפריז) 90W לעומת מגברים בסדר גודל שרן מדבר עליהם שהם באיזור ה1000W מינימום...

אני באופן כללי בעד קירור, לדעתי כמו שאמרתי כמה מאוורי 120 מ"מ יספיקו. אבל אם הוא רוצה לעשות משהו חדש ויפה הוא יכול לחבר עוד היט סינקים אקטיביים עם דבק טרמי או לחבר בברגים ומשחה טרמית.

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

שיבי, השאלה האמיתית,

האם כל ההשקעה שלך, תניב פירות ששווה לקטוף ?

כבר כמה זה יכול לשפר ? ..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

במגברים כמובן..

במחשבים אני לא רואה טעם לשים מאוורירים ומערכות קירור מיותרות...אלו שבאות BY DEFAULT זה בסדר

אבל להוסיף...לא נראה לי נחוץ...

אגב, אני מסכים איתך בהחלט פשוט, לגביי היכולות של המעבד וזה שהן יורדות...

אם אתה מנהל פורום, אז אתה יודע יותר טוב ממני, אבל אני לא נתקלתי בזה אף פעם..כנראה שאני לא מגיע לרמה מספיק גבוהה של חום..לא יודע...

אם אתה אומר שיש כאלו שעושים OVERCLOCKING של 100%, אולי להם יורדים הביצועים אני מסתפק בינתיים ב30%:)

פורסם
שיבי, השאלה האמיתית,

האם כל ההשקעה שלך, תניב פירות ששווה לקטוף ?

כבר כמה זה יכול לשפר ? ..

תבין שי עם קירור קמו שצריך לא רק שתרוויח כמה וואטים אלא גם תאריך את חיי המגבר שזה יותר חשוב.

פורסם

אתה לא תקבל אזהרה "המעבר מוריד מהירות!" זה דבר שלא תדע אליו אלא אם תדע איך לבדוק.

בכל מקרה, מעבדי אינטל לא אמורים לעבור את ה40 מעלות, לגבי AMD אז הם קצת יותר חופשיים בנושא, עד 45-50 זה בסדר.

ולגבי המגברים, מישהו בדק את זה בצורה מבוקרת?

הרי גם מעבדים רשום עליהם עד 70 או 90 אבל כידוע זה מוריד ביצועים בצורה מאד רצינית. אז אולי בכל זאת ישנו שיפור לא קטן, אולי יש מישהו שיכול למגוג מגבר שתנאים שונים? תחת קירור אינטנסיבי מאד ותחת חום עבודה בקיץ.

אההה ואגב

אם אתה אומר שיש כאלו שעושים OVERCLOCKING של 100%, אולי להם יורדים הביצועים אני מסתפק בינתיים ב30%:smile:

זה בדיוק העניין, הם עושים זאת עם קירור מתאים, כלומר על כל עליה של 10 אחוז בשעון הם מקבלים בין 9 ל8 אחוז שיפור בפועל. לעומת זאת, אתה עם 30 אחוז שיפור וקירור לא מתאים מרוויח רק משהו כמו 15 אחוז ומקצר את חיי הרכיבים שלך כמעט באותה הרמה כמוהם. (אני אמנם לא מכיר את מפרט המחשב שלך אבל לפי מה שתיארת אני מאמין שזה המצב)

אופל קורסה 2003

פורסם

SHIBBY

לא ציפיתי לקבל הודעה מהמחשב..:) למרות שכאשר עשיתי יותר מדיי OVERCLOKING הוא קרס, ועשה ריסט..

אבל אני שם לב שהביצועיים יורדים...לפעמים אני שם לב, כשאני עובד עליו ואם אני לא עובד עליו...אז לא איכפת לי...בכל אופן...יש לי תוכנה גם למדידות של מעלות וכו', ואני מאמין שאם היו יורדים ביצועים אז התוכנה היתה מתריעה על כך, בכל אופן שוב אני לא משתולל נראה לי שלא הגעתי לרמות של הורדת ביצועים...

פורסם

אין שום דבר שיעיד על ירידת ביצועים, עם לא מד טמפרטורה :)

בכל מקרה, לא זה הנושא (וכבר פניתי אלי באייסי ברגע זה, איזה טלפטיה :) ) של התרד

אופל קורסה 2003

פורסם
כמו שידוע לכל חובב או מבין באלקטרוניקה וגם לרבים אחרים, החום הוא העוייב של כל רכיב, הוא מעלה את ההתנגדות וגוקם (גורם*) גם לשחיקה ממהרת (מהירה*) של החלקים.

יש במגברים חלקים נעים שהם נשחקים? תרחיב את הידע שלי.

הבגג' (בגאג' - תא מטען*) של הרכב סגור ונוצר בו חום רב (משהו כמו תנור?), במיוחד באיזור המגברים שרק מוסיפים חום. (רק שהאוטו לא יתבשל לנו).

השאלה היא עד כמה צלאות (צלעות*) הקירור המקוריות של המגבר (לאלו שבלי מאוורר), מספקות קירור מספיק עבורו, לדעתי הם לא. עכשיו אני מבין אתה גם מתקין וגם יותר חכם מהמהנדסים שחישבו את גודל הגוף קירור.

מה שמביא אותנו (רק אותך*) לשאלה הבאה, כיצר (כיצד*) ניתו (ניתן*) לקרר את הרכיבים המתחממים, השיטה המוכרת ביותר היא קירור ע"H (ע"י - על ידיי*) וונטה, שיטה די יעילה, אך לפעמים לא מספיקה, במיוחד עם המגבר\ים נמצאים בתוך תיבה סגורה.

שחכתי שהמגברים שלך הם בעלי הספק כמו של רדיאטור חימום בייתי.

שיטה פחות מוכרת היא קירור ע"י גוף קירור שבתוכו עובר נוזל קירור (כמו ברדיאטור הרכב). כובן (כמובן*) שהיא הרבה יותר יעילה אך הרבה יותר מסובכת.

הרבה יגידו אז מה אם הוא קצת מתחמם, אף אחד לא מת מזה, אובכן חוץ מהעובדה שזה לא בריא למגבר, חום = ירידה בהספק מוצא + צריכה מוגברת של זרם.

צריכה מוגברת של זרם? איזה שטויות.. הירידה בהספק היא לא משמעותית ואתה לא תשמע את ההבדלים.

ואחרי שכתבתי כולכך הרבה, אשמח לשמוע את דעותיכם בנושא. :-P

כן רשמת הרבה.......שים לב לשגיאות כתיב.

מגברים מתוכננים לעבוד גם ב70-80 מעלות C. בודקים את מעגל ההגנה של המגברים כשהם מגעים לטמפרטורות עבודה קיצוניות בתוך תנור.

אם מישהו רוצה להפחית את החום. פשוט משתמשים בעיקר במאוור 12V כמו בספקים למיניהם.

לא צריך יותר מזה. ושוב אין לך מסת מגברים כי האלטרנטור שלך לא יכול לספק כוח למסת מגברים.

ואין מה לעשות מגברים מתחממים. במיוחד שהם CLASS AB.

תמיר

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...