Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'ימני 2008.

Beno Mosko
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי כמה שאלות שעדיין לא הצלחתי לקבל את התשובות המדויקות אליהן, לא באתרים בחו"ל, לא פורומים ולא מידע על הרכב עצמו.

אני מחזיק ג'ימני 2008 אוטו'.

*עם איזה סוג של דיפרנציאל היא מגיעה מהמפעל? הבנתי שהטריוויאלי שיש ברוב המכוניות המודרניות - דיפרניאל פתוח?

וויקיפדיה:

"דיפרנציאל פתוח, נפוץ ברוב כלי הרכב, כל גלגל יכול לקבל מהירות שונה (למשל בפניה), אך המומנט שמועבר לכל גלגל זהה (כל גלגל מקבל חצי מהמומנט שיוצא מהדיפרנציאל). ולכן, אם גלגל אחד מאבד אחיזה לגמרי, הרי שהמומנט שהוא יכול להעביר לכביש הינו אפס, ולכן, גם בגלגל השני לא יהיה מומנט והרכב לא יזוז. אם גלגל אחד יאבד חלק מהאחיזה, למשל, 50%, אז הוא יוכל לספק רק חצי מהמומנט שלו, כך גם לגבי הגלגל השני, מה שאומר, שהעומס על מערכת העברת הכוח- קטן לחצי."

*איך הטרנספר עובד בג'ימני? מתי הפעילות עצומה? מתי נמוכה? מתי מרגישים שיש בעיה? (גם לגבי הדיפרנציאל)

*שאלה שעוד לא הצלחתי למצוא תשובה מדויקת:

בהכי פשוט, בג'ימני 2008, כשאני משלב להנעה כפולה, עד איזה מהירות מותר לי לנסוע? ובאיזה כביש המהירות נסיעה צריכה להשתנות?

אספלט, חול, כורכר וכו'....

הבנתי שמעל 40 קמ"ש על אספלט כביש בינעירוני-עירוני נפגע בתיבת ההילוכים או בדיפרנציאל עצמו במידה ואני משולב על הנעה כפולה?

זה נכון?

על כורכר מותר לי לשלב הנעה כפולה ולעבור את ה40 קמ"ש?

אשמח להסברים מדויקים שסוף סוף יסגרו לי את הפינות.

תודה.

פורסם

בג'ימני יש לך שני דיפרנציאלים (קדמי ואחורי) ותיבת העברה.

בנסיע רגילה אתה עם הנעה אחורית. רק הגלגלים האחוריים מחוברים דרך תיבת ההערבה והגיר למנוע. רק הם דוחפים את האוטו.

הדיפרנציאל (הביצה) האחורית פתוחה תמיד. זה על מנת לאפשר לשני הגלגלים להסתובב במהירות שונה (תחשוב על סיבוב סביב כיכר. הגלגל הפנימי עושה דרך קטנה יותר מהגלגל החיצוני, ולכן מסתובב לאט מהגלגל החיצוני. משהו אמור לאפשר לשניהם לעבוד, כל אחד במהירות שונה. זה הדיפרנציאל.

בגלל שלצמיג יש מקדם חיכוך גבוה עם האספלט אם שניהם יסתובבו באותה מהירות, אבל יעשו מרחק שונה איכשהו צריך להיות פיצוי על הפרש המרחקים - או שאחד מהם יחליק, או שמשהו ישבר.

כשאתה משלב 4X4 נכנסים גם הגלגלים הקדמיים לתמונה, כאשר הדרייבשאפטים הקדמי והאחורי מסתובבים גם הם באותה המהירות.

לכן שילוב 4X4 יעשה רק על מצע שאינו אספלט ושאין בו אחיזה גבוהה. עפר, בוץ, קרח / שלג וכד'.

אין שום סיבה לנסוע 4X4 על כביש עם ג'ימני, וזה עלול להיות מסוכן.

אין לך נעילות רוחביות (של הדיפרנציאלים) כסטנדרט בג'ימני. זו תוספת וצרך לדעת גם איך להשתמש בה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

תשובות ומענה שלי מ-ג'יפולוג

""אנסה לחדד קצת הלאה.

אסביר את הפן של הכביש בלבד בלי קשר לשטח.

קח פניה שמאלה, הגלגלים הימניים עושים יותר מרחק מהשמאליים, הדיפרנציאל מאפשר את זה.

עכשיו דמיין אוטובוס בכיכר, החלק הקדמי שלו עושה סיבוב מאוד רחב והחלק האחורי סיבוב מאוד צר."

ידעתי את כל זה smile.png

עוד עוד מידע, עוד...

כביש כורכר עם הורדת לחץ אויר בצמיגים לא מסב יותר אחיזה מאשר בכביש אספלט?

זה לא גם מריץ סיכון על הטרנספר?

נשמע לי פשוט הגיוני מאד שהאחיזה על כורכר דווקא יותר גבוהה לא?

- - - Updated - - -

יואו, הנה התחלתם כל אחד לתת תשובות אחרות וגמרתם אותי, אני לא רוצה להתבלבל.

אני רוצה לדעת מה מותר ומה אסור בסוזוקי ג'ימני 2008, זה הכל.

שוב: רק בשביל ידע (אוהב לדעת דברים)"

פורסם

כשאתה נוסע על כורכר, גם אם המקדם חיכוך עצמו יהיה גבוה משל אספלט (והוא לא). הקרקע לא אחידה, עשירית שניה שהגלגל בפחות אחיזה והוא משחרר את הלחץ שנבנה. זה קורה מאוד מאוד מהר. וגם אם תוריד אוויר עדיין תהיה פחות אחיזה.

אם בכורכר עם לחץ אוויר נמוך הייתה יותר אחיזה מבכביש, כולנו היינו צופים במרוצי פורמולה במדבר(:

Sent from my A0001 using Tapatalk

מעולה, הבנתי...

זה קורה מהר מאד מבלי שנבין בכלל...זה טוב לדעת.

פורסם

וזה יעזור אם תצטט כאן באופן בלתי קריא את התשובות שנתנו לך שם, ותצטט שם את התשובות שנתנו לך כאן?

כולם, כאן ושם מסבירים לך אותו הדבר.

ממליץ לעשות קורס נהיגת שטח בסיסי. כדי שתבין טוב יותר איך הרכב שלך עובד. זה השיפור הכי גדול בכסף הכי קטן שתוכל לרכוש לעצמך.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם
*שאלה שעוד לא הצלחתי למצוא תשובה מדויקת:

בהכי פשוט, בג'ימני 2008, כשאני משלב להנעה כפולה, עד איזה מהירות מותר לי לנסוע? ובאיזה כביש המהירות נסיעה צריכה להשתנות?

אספלט, חול, כורכר וכו'....

הבנתי שמעל 40 קמ"ש על אספלט כביש בינעירוני-עירוני נפגע בתיבת ההילוכים או בדיפרנציאל עצמו במידה ואני משולב על הנעה כפולה?

זה נכון?

על כורכר מותר לי לשלב הנעה כפולה ולעבור את ה40 קמ"ש?

לשאלה הזאת יש התייחסות בספר הרכב ועל צליית השמש של הנהג.

מעבר לזה לא הצלחתי להבין מה אתה רוצה, סגנון הציטוטים מרגיז ובלתי קריא בעליל.

אגב, בשרשור הקודם שלך לפני חודש שאלת פחות או יותר את אותם הדברים, הפצירו בך לעשות קורס נהיגת שטח, מה אמרת?

כל החיים שלי לא מצאתי משהו נכון בלימודים, בשבילי תמיד הנסיון וקפיצה למים היתה ההוכחה.

בדיוק חודש אחרי זה אתה עדיין לא יודע מתי כן ומתי לא לשלב 4x4.

אני מניח שגם את ספר הרכב לא קראת?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

הרגתם אותי, רצח אופי בלי בכלל לדעת מי שואל את השאלות.

אבל סבבה, תמיד זה היה ככה בפורום הזה,

אי- סובלנות ואי-נחמדות בעליל.

שיהיה,

אני לא הולך להגיב פה או לפרסם פה שאלות, אולי רק אכנס להתעדכן בנושאים שחסרים לי עליהם ידע, למרות שגם ככה בשביל למצוא ידע בפורום הזה אתה תתקל במלא *התוכן נערך* בדרך, אז גם זה לא שווה...

בכל מקרה,

תודה לעונים והמשך שפיטה נהדרת.

פורסם

לא ברור לי על מה אתה מלין.

באמת שהתאמצנו להסביר לך דברים. אתה מסרב ללמוד, ומסרב לקרוא מה שרשמו לך.

לא טרחת לקרוא את ספר הרכב. לא טרחת לקרוא ולהבין מה זו הנעה כפולה. מה המשמעות של הנעה כפולה כשאין דיפרנציאל מרכזי (כמו אצלך בג'ימני) וכשיש דיפרנציאל מרכזי.

אבל כולם אשמים, וכולם לא בסדר.

בלי קשר, אנא שמור על שפת דיון נאותה. אף אחד כאן לא עובד אצלך.

לשעבר:

פורסם

אני לא מלין כלל וכלל.

אני אוסיף ומקווה שתבינו שאני מעריך כל תשובה שנתתם,

אולי השאלות לי לא היו נכונות,

אך המשפטים שאני מקבל בקבוע כמעט כל ת'רד

"אתה מסרב ללמוד, ומסרב לקרוא מה שרשמו לך"

"לא טרחת לקרוא ולהבין מה זו הנעה כפולה"

הם לא נכונים.

מבהיר שוב,

אני מהחננות שקוראים מאמרים וחופרים את הרשת למצוא את מבוקשם,

כלל ההבנה ובניית הפאזלי אצלי בראש היא מהירה.

העובדות אצלי לא אצלכם, אתם לא מודעים לעובדות לכן אני לא מלין,

בחרתי להתעלם מהאכזבה בחלק מהתשובות ולהמשיך הלאה.

ונכון, אף אחד לא עובד אצלי.

לא אמרתי את זה, סה"כ זה פורום והוא נועד לקבל מידע או לחלק מידע, לא חשבתי אחרת, לא נדנדתי, כשהגיבו הגבתי חזרה.

סה"כ קיבלתי הרבה מידע, סה"כ המשיבים הניחו הנחות בסיס לא נכונות ושגויות מהשורש,

כנראה שאתם חווים פה מקרים קשים עם חלק מהיוזרים ומכלילים את זה על כולם.

לא נורא, אני מהצד שלי כבר עם קבוצת טיולים,

עשיתי 3 טיולים עם דרגה קלה-בינונית, נכון אין לי מושג אמיתי על נהיגת שטח קשה,

אך אני בהתקדמות, מלפני חודשיים שלא ידעתי מה זה פלאג, או מה זה מחזיר שמן, או מה זה בכלל שמן מנוע,

אתמול ביצעתי טיפול קליל לרכב לבד,

החלפת שמנים, פילטר אויר, פילטר שמן וכן, אפילו בדקתי אם המצתים צריכים החלפה (לא היו צריכים).

אני טכני מאד,

זה שיש לכם פה מכלול של שנים עם נסיון בתשובות ליוזרים שיש להם "בעיה" לא אומר שבנו שבא עם שאלות מופלצות הוא גם כזה,

צריך סבלנות ונכונות בכל רגע, גם אם היוזר בצד השני מעלה לך את הסעיף עם שאלות קיטבג מפגרות.

תודה.

פורסם

ואני כן ארצה לצטט שוב.

התשובות שסידרו לי את האוזן:

"עלית לכביש, אפילו רק לרגע? נתק הנע הקדמית וסע רק באחורית. זה לוקח חצי שניה ולא עולה לך כסף.

סע משולב בכביש (יבש) ובסוף זה יעלה לך כסף. והרבה."

"אשאל עוד משהו קטן,

במידה ואני מסיים דרך כורכר ומדיי פעם יש לי שביל אספלט קטן למעבר למקטע אחר...

יש סיכון מכאני לרכב? נגיד 150 מטר אספלט על גג 30 קמ"ש.

מה המשמעות המכאנית ומה מותר או אסור במצבים כאלו?

אני מניח שאני לא אוריד משילוב הנעה כפולה ואחזיר כל רגע שאני מחליף משטח.

?

תודה.

זה לא קשור למרחק אלא לעיקולים, בקו ישר אין לך בעיה לנסוע משולב בלי קשר למהירות.

אבל בסוף, אתה מבצע סיבוב הדוק כדי לעלות ולרדת מהכביש.

ניתוק זה משהו מאד פשוט, ואין סיבה להתעצל ולא לנתק.

זה לא ״כל רגע״, אלה רק אם אתה עושה קטעי קישור בכבישים."

"אם אתה על אספלט, בג'ימיני, אתה נוסע ב2*4. בכל קונסטלציה אחרת, אתה בסבירות גבוהה לשלם המון כסף."

לא מצטט לעצבן אותכם,

מצטט כי אולי יש מסכן כמוני שלא מבין כלום מהחיים שלו וזה הפא**ן רכב הנעה כפולה היחידי שהיה לו, בכללי זה הרכב הראשון שלי ד"א, יצטרך לדעת גם ושלא יהיה לו קשה לדפדף ולחפש.

ד"א:

אשאל שאלה :) אתם מתים עליי...

יש פעמים כמו שאתם בטוח יודעים וזו לא תקלה טכנית.

שהשילוב להנעה כפולה "לא קורה" הנורה על הלוח מחוונים מראה שאתה משולב, אך זה לא המצב.

צריך לחזוק ל2X4 לתת קצת רוורס, קצת קדימה, ללחוץ על השילוב להנעה כפולה ואז לוודא שיש את הקליק בצורה טובה.

רציתי לדעת אם יש צורך לבדוק ולחזור על הבדיקה על אי השילוב, זאת אומרת לפני שאני עולה על אספלט, לוודא כמה פעמים שהשילוב יצא?

או שזה רק בהכנסה לשילוב קורה?

תודה.

• תוכן חדש...