Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

מזה זמן שאני חושב על חידוש הגה העור המתקלף ברכב. ריפוד העור המקורי החזיק לא רע, בערך 8 שנים עד שהתחילו להפיע סימני בלאי ראשונים. בשנתיים וחצי האחרונות סימני הבלאי גדלו - לא למצב שחייבו החלפה אבל הפריעו לי, ובמסגרת שגעת הקוסמטיקה שתקפה אותי לאחרונה עם צביעת הפלסטיקה של פתחי המזגן וידית ההילוכים חשבתי שזה יהיה הדובדבן שבקצפת.

מצב לפני.jpg

החלפת גלגל ההגה בחדש ירדה מהפרק אחרי קבלת הצעת מחיר של - תחזיקו חזק - 7,000 שקל לפני מע"מ ועבודה, וזה רק לגלגל ההגה וללא כרית אוויר :roll:

את השם אוטו-אלגנס אני מכיר כבר לא מעט שנים, וגם כשניגשתי למקום ופניתי למוריה אמרתי לה שאפילו לא טרחתי לברר מחירים במקומות אחרים ואני משער שזה המקום היחידי שיספק פדנט כמוני.

קבענו תור (!) לאישפוז ההגה והתחייבות לסיום העבודה תוך 24 שעות. אני העדפתי להביא את ההגה מפורק ולהשאיר את האוטו יומיים בחניה בבית אבל ניתן ורצוי להביא את הרכב ולהשאירו במקום, העובדים מכירים את פרוצדורות הפירוק וההרכבה בכל הרכבים.

פירוק גלגל ההגה מתחיל בשני ברגי טורקס 30 משני צידי גלגל ההגה + בורג טורקס 20 לפירוק יחידת השליטה על מערכת השמע.

ברגי טורקס.jpg

לאחר שליפת הברגים ניתן לשלוף את כיסוי כרית האוויר ולפרק את כרית האוויר מהקונקטור שלה. שימו לב שכרית אוויר זה דבר רגיש, מסוכן ויש להיזהר מאוד בעת הפירוק. אני נעזרתי בספרות היצרן על מנת להבין את אופן הוצאתה הבטוח מהרכב ולא ממליץ לאף אחד להתעסק עם כרית האוויר ללא הידע או הציוד המתאים.

במקרה הנ"ל יש להרים את ניצרת הנעילה הצהובה באמצעות שני מברגים ולשלוף בעדינות את הקונקטור:

קונקטור כרית או&#1.jpg

קונקטור מפורק.jpg

לאחר פירוק כרית האוויר יש לשלוף את הקונקטור ולהסיר את יחידת השליטה על מערכת השמע.

יש לפתוח את האום המרכזי (בוקסה 19 ומאריך ארוך), להוציא אותו ולסמן באמצעות טיפקס את מיקום גלגל ההגה על המוט המשונן כדי שתדעו לאן להחזיר אותו לאחר ההרכבה ולא תסעו עם הגה עקום. לאחר מכן ניתן לשלוף את גלגל ההגה.

לשם פירוק הכיסוי האחורי של גלגל ההגה יש לפרק שני ברגי טורקס 20, מסומנים באדום:

טורקס פנימי.jpg

מאחר ולא מפרקים את ההגה כל יום, איתרתי את מגעי הצופר ובאמצעות ספריי מגעים ונייר מגבת ניקיתי אותם (יש שלושה כאלה):

מגעי הצופר.jpg

מגעי הצופר לחוץ.jpg

העגעתי לאוטו-אלגנס ב 8 בבוקר ובשעות הצהריים כבר קיבלתי הודעה שההגה מוכן. בהדמנות הזו אני רוצה להודות למוריה שזרמה איתי בקטע של תיעוד העבודה וצילום התמונות.

העבודה התחילה בקילוף בזהירות של העור הישן והבלוי:

קילוף העור הישן.jpg

הסיבה לקילוף הזהיר היא הצורך בשימוש ביריעות העור על מנת ליצור שבלונה מחלקי העור החדש:

יצירת שבלונה.JPG

לאחר יצירת השבלונות החלקים נתפרו זה לזה והולבשו על ההגה:

הגה לפני תפירה.JPG

תהליך התפירה עצמו אינו מתועד, אבל אני משער שהחורים חוררו מראש בהעתקה מהעור הישן / במכונה והתפירה נעשתה ביד. התוצאה הסופית נראית כך (וסליחה על איכות התמונות, אצרף תמונות טובות יותר בהמשך):

הגה סופי לא מורכ&#.jpg

תפר מקרוב.jpg

סופי 1.jpg

סופי 2.jpg

סופי 3.jpg

סופי 4.jpg

אז איך יצא?

התוצאה הסופית לא טובה. היא מושלמת.

התפר יצא אחיד וסימטרי בכל היקף ההגה, העור מתוח ובלי שום כיווצ'וצ'ים או חוסר אחידות, זה לגמריי ברמה של חדש מהמפעל. בתור פדנט לא קטן, וזה לגמריי ענה והתעלה לי על כל הציפיות, פשוט ככה.

אני גם חסיד של מקוריות, אבל האינטריור השחור והמשמים של תא הנוסעים ועיטורי הכרום הלא-קשורים בעליל הרגישו לי שהם מפספסים את ה"פלפל" שרכב כזה אמור לשדר, אני לגמריי מאמין שככה הוא היה צריך לצאת מהמפעל.

אז כמה זה עלה?

טוב ששאלתם. המחיר לא זול. מ 900 שקל תקבלו עודף ללאפה (בלי קולה). בהתחשב בעובדה שאין אלטרנטיבה ראוייה אלא כנראה רק פתרונות טובים פחות (הגה מפירוק / כיסוי הלו-קיטי / קיט תפירה מאליאקספרס / רפד רכב זול יותר שאני לא מאמין שיגיע לרמה הזו) - יכול להיות שאנשים אחרים יהיו מבסוטים, אותי זה לא היה מספק וכבר מספיק פעמים בחיים שלי נכוותי ושילמתי הרבה יותר על משהו זול, מה שהתברר כיקר הרבה יותר.

אני מקווה שהמחיר היקר יוכיח את עצמו ושלא יומיים אחרי האחריות (שנה) ההגה יתחיל להתקלף שוב.

כאשר באתי לאסוף את ההגה קיבלתי גם קוביית סבון מיוחדת לניקוי העור וחבילת שוקולד, אתם יודעים, הפרטים הקטנים.

כרגיל, שאלות הערות והארות מתקבלים בברכה!

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ביצעתי אצלם לפני שנתיים+ חידוש להגה מסובך יותר , ויצא מושלם.

לאחר שנתיים ההגה במצב מושלם.

ודרך אגב.

כל החומרים שאנחנו שמים כדי לשמור על העור, הם הם שהורסים אותם.

והם אמרו לי..

1.עור מנקים עם סמרטוט לח וזהו.

2.אם אנחנו רוצים להרגיש את הנקיון...אז להוסיף קצת סבון רחצה..מה שטוב לעור שלך, טוב לעור של ההגה.

ותתחדש.

supreb 2016 l&k 280 4*4

פורסם

התייחסות לפירוק גלגל ההגה...נכון הדבר שהתעסקות עם כריות אויר יש להשאיר לאדם שיש לו הסמכה לכך אבל בכל מקרה לפני פירוק גלגל הגה עם כרית אויר יש לנתק מצבר ולחכות לפריקת הקבלים משהו כמו 10 דקות.

גלגל ההגה לפעמים נתקע על הציר ואז יש להשתמש בחולץ מתאים ולא להשתמש באלימות.

לאחר פירוק הגלגל חשוב לנעול את הסליל כרית אויר שלא יסתובב על צירו בטעות כי אז הוא יקרע וזה סיפור יקר.

פורסם

ניראה מעולה! עבודה איכותית ואם זה יחזיק כמה שנים אז 900 זה בסדר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני רק שאלה...

האם ניתן לבחור את סוג העור?

אצלי ברכב , העור במושבים הוא אכן דומה בטקסטורה לעור שאיתו עטפו את ההגה של היאריס. (גוון מט שכזה)

אך בהגה העור הוא מעיין עור מבריק, מתוח, בדומה לתמונה המצורפת

fs_bj_nardiwheel12.jpg

השאלה היא אם ניתן לבחור את סוג העור כך שידמה ככל האפשר למקור?

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

אפשר לבחור את סוג העור אבל אני לא בטוח לגבי מגוון של טקסטורות..

רוב העורות דווקא מחוספסים (יותר או פחות) עם הזמן פשוט סופגים לכלוך ושמנים מהידיים ונהיים מבריקים (תחשוב על נעלי צבא חדשות לעומת משומשות לדוגמא)

Subaru BRZ 2018 MT

פורסם (נערך)
השאלה היא אם ניתן לבחור את סוג העור כך שידמה ככל האפשר למקור?

לא, אפשר לבחור צבע עור וצבע לחוט תפירה - אין להם טקסטורות שונות שאפשר לבחור מהם, השחור שאתה רואה בתמונות של איתמר הוא האופציה היחידה בשחור (קצת מבאס, כי השחור שלהם טיפה אפור).

עריכה אחרונה על ידי Yarin
  • תוכן חדש...