Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים לחברי הפורום,

עבדתי בתחנת דלק כמתדלק כשנה וקצת ממוצע המשכורות שלי הוא כ - 4,000 ש"ח ולפעמים גם פחות .

בתאריך 04/09/15-יום שישי במהלך יום עבודה התחילו לי כאבי גב חזקים וביקשתי לצאת הביתה .

לא היו עוד עובדים ולא היה מחליף, אחרי כמעט שלוש שעות בעל הבית הגיע והחליף אותי, ביום ראשון ניגשתי למרפאה וקיבלתי שלושה ימי מחלה.

מאז לא חזרתי לעבודה, בערך אחרי שבוע בעל הבית הוציא אותי מהקבוצה וואטסאפ, הבנתי מזה שאני לא ממשיך לעבוד.

כרגע אני יודע שעשיתי טעות והייתי צריך להתקשר אליו ולהודיע לו שאני לא ממשיך.

היום ניגשתי להנהלת חשבונות וביקשתי את המשכורות שמגיעה לי, בתלוש משכורות מופיע לי סעיף "אי הודעה מוקדמת" 14 ימי עבודה = 2604 ש"ח.

בנוסף התבקשתי לחתום על מכתב "כתב העדר תביעות" , לא הסכמתי לחתום ונאמר לי שאני לא רשאי לקבל את המשכורות ללא חתימה .

בסופו של דבר אחרי ויכוחים, כתבתי בכתב יד שקיבלתי את דמי החופשה המגיעים לי וקיבלתי את מענק ההבראה .

חוקי לעשות דבר כזה?

שהיה המשך יום נהדר, איציק .

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

עמוס השרת יצא לפטרול. קראנו לו במ.ק. 77 והוא יחזור כל רגע.
פורסם (נערך)

המעסיק שלך כנראה לא שמע שיש חוקי עבודה במדינת ישראל.

קודם כל בשום אופן אל תחתום על מכתב העדר תביעות. יש כאן כמה דברים מאד חמורים שהמעסיק שלך עשה ועבר על החוק.

1. אסור להתנות בחתימה על מסמך העדר תביעות, כל תשלום שמגיע לך כולל שכר, תנאים נלווים כגון פדיון ימי חופשה, שיחרור כספים לקופות השונות (קרן פנסיה, תגמולים, וכו), דמי הבראה וכו.

2. בשום אופן אסור לו להוריד לך כסף על "אי הודעה מוקדמת" מאחר וכלל לא התפטרת ! מה פתאום הוא מוריד לך ? הסעיף הזה בכלל קשור אליך רק אם אתה זה שמתפטר, אז אתה זה שחייב להודיע שבועיים מראש. אבל כאן הוא זה שלכאורה פיטר אותך אז הוא זה שאמור לתת לך הודעה מוקדמת. אז הוא קונס אותך על עבירה שהוא עשה ? :-)

3. המעסיק כלל לא קיים לך שימוע , עוד עבירה גסה מאד. מעסיק חייב לקיים שימוע לפי הכללם ! לא סתם וצריך לעשות אותו בתום לב ולעשות כל מה שאפשר כדי לאפשר לך להמשיך לעבוד. זה חייב להעשות באמת בכוונה טהורה ולא לצאת ידי חובה. בית המשפט מתייחס מאד ברצינות לעניין הזה.

רק על עניין של שימוע שנעשה כלאחר יד, תבעתי מעסיק מנוול וזכיתי בסכום של עשרות אלפי שקלים. אצלך זה נשמע עוד הרבה יותר גרוע.

בקיצור נראה שמה שיש לך כאן זה מעסיק שנוהג בצורה מחפירה כלפי העובדים שלו. אין דבר, אני יכול לבשר לך שבית המשפט לענייני עבודה מכיר בחוסר האיזון בכוחו של המעסיק מול העובד ונוטה לפסוק לטובת העובדים במקרים כאלה.

עוד משהו שכדאי שתדע. בדרך כלל מה שקורה במקרים כאלה (קרה גם אצלי ) המעסיק מתחפר ולא מוותר על השכר שלקח שלא בצדק. אני כבר אומר לך - תמסור להם בכתב יד דרישה שיעבירו לך מיידית את כל הכספים שמגיעים לך, אל תחתום בשום אופן על מסמך ויתור תביעות (זה לירות לעצמך ברגל).

אל תפחד לתבוע - אף אחד לא מתרגש מאיומי תביעות - אנשים מתעוררים רק כשמגיע כתב התביעה מבית המשפט -התביעה בבית דין לעבודה היא עניין פשוט, ואתה יכול לעשות את זה אפילו לבד תוך התייעצות חינם בעורכי דין ב שיל למשל שיעזרו לך לנסח כתב תביעה.

מתי אם בכלל הודיעו לך שאתה מפוטר ?

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם

מרטינס, כשלא יודעים לא כותבים.

אם אדם נוטש את העבודה (ולסיים ימי מחלה ולא להגיע יותר זה לנטוש) המעביד רשאי לנכות הודעה מוקדמת בדיוק כמו שהוא חייב לתת הודעה מוקדמת במקרה של פיטורים. כאן אין עניין של שימוע כי הוא נטש את העבודה.

מה שכתבת בסעיף 2 הוא שטות מוחלטת כי לפי מה שאתה אומר אם לא הודעתי שאני עוזב אז מותר לי לעשות מה שאני רוצה. לשמחת כולנו לא כך המצב.

הדבר היחיד הנכון זה שאסור לו להתנות את המשכורת בחתימה אבל מצד שני חתימה כזו לא תופסת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

חתימה על ויתור תביעות עתידיות תופסת ועוד איך. היא לא תופסת לדברים מסויימים אבל כן תופסת לדברים אחרים,יש לחתימה כזו משמעויות כבדות, אל תשלה את עצמך.

בקשר לעזיבה של העבודה יש כאן משהו מוזר. עובד לא מגיע שבוע אחרי שהיה חולה, והמעסיק לא מתקשר לשאול מה קורה ?

אולי הוא קיבל עוד ימי מחלה, אולי מצבו החמיר והוא מאושפז ? איזה מין דבר זה ?

ולגבי הודעה מוקדמת ? אם אין תאריך עזיבה מי קובע ממתי מתחילים ימי ההודעה המוקדמת ? לפי מה החליט המעסיק על תאריך העזיבה אם הוא כלל לא דיבר עם העובד ?

צריך להיות גם בני אדם. עובד שלך חולה ולא חוזר לעבודה אתה לא מדבר איתו ? נשמע רע מאד.

פורסם

גם אם זה נשמע רע שמעסיק אינו מתקשר לעובד שחולה - איני חושב שיש לזה קשר ל"משפטיות" המקרה.

חסרים כאן נתונים ויהיה ניתן להעריך יותר טוב לכשיושלמו.

alfa 156 2.5.

פורסם
מרטינס, כשלא יודעים לא כותבים.

אם אדם נוטש את העבודה (ולסיים ימי מחלה ולא להגיע יותר זה לנטוש) המעביד רשאי לנכות הודעה מוקדמת בדיוק כמו שהוא חייב לתת הודעה מוקדמת במקרה של פיטורים. כאן אין עניין של שימוע כי הוא נטש את העבודה.

מה שכתבת בסעיף 2 הוא שטות מוחלטת כי לפי מה שאתה אומר אם לא הודעתי שאני עוזב אז מותר לי לעשות מה שאני רוצה. לשמחת כולנו לא כך המצב.

הדבר היחיד הנכון זה שאסור לו להתנות את המשכורת בחתימה אבל מצד שני חתימה כזו לא תופסת.

לא נכון לחלוטין.

למעביד אסור לנכות מהשכר של העובד שום סכום בעבור אי הודעה מוקדמת.

קודם כל הוא צריך לשלם לעובד מה שמגיע לו בעבור עבודתו.

הוא רשאי לתבוע את העובד אם הוא חושב שמגיע לו פיצוי.

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אני יכול להעיד שאחרי הצבא כשעבדתי בתחנת דלק, התקבלתי למשרה טובה בחברה גדולה ונאלצתי לעזוב את העבודה (תוך הודעה מראש) ב-3 ימים.

הורידו לי מהתלוש האחרון על "אי הודעה מוקדמת". חוקי או לא? לא יודע, בשביל 150 ש"ח לא עשיתי רעש. אבל עובדה שהורידו.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

אני חושב שההסתדרות יוכלו לעזור לך בזה, יש להם עורכי דין שמתעסקים בזה על בסיס יומי ויוכלו לתת לך תשובות ואף לסייע.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם (נערך)

שכחתי עוד פרט חשוב -

צריך להוסיף סעיף נוסף לשלשת הסעיפים שרשמתי למעלה :

4. מה שהמעסיק עושה כרגע נקרא - הלנת שכר. גם לזה יש משמעויות משפטיות, קנסות הצמדות וכו. אסור לו בשום אופן לעכב לך את השכר.

פורסם

טוב חברים תודה על כל התגובות, קראתי את כולם .

התקשרתי למעסיק, וסיכמנו טלפונית ( השיחה הוקלטה ) שאני חוזר לעבוד כ - 14 ימים ואני לא אשלם את הקנס -

"אי הודעה מוקדמת" בסך 2604 ש"ח. כמובן שבנוסף אני מקבל תשלום מלא על ה - 14 יום עבודה.

המעסיק יזם את ההצעה הזאת.

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

עמוס השרת יצא לפטרול. קראנו לו במ.ק. 77 והוא יחזור כל רגע.
פורסם
לא נכון לחלוטין.

למעביד אסור לנכות מהשכר של העובד שום סכום בעבור אי הודעה מוקדמת.

קודם כל הוא צריך לשלם לעובד מה שמגיע לו בעבור עבודתו.

הוא רשאי לתבוע את העובד אם הוא חושב שמגיע לו פיצוי.

אתה ממש טועה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אתה ממש טועה.

הוא לא טועה.

למעביד אין זכות "לדחוף" את היד שלו לתוך הכיס שלך ללא הסכמתך. הוא כן רשאי לתבוע אותך על סכום מסוים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

גם אתה טועה.

האם למעביד מותר להוריד ממך מס הכנסה, ולהעביר לשלטונות המס?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...