Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום 10K עם GETZ: לא מה שחשבתם!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התגובה הוסרה בטעות אז אכתוב מחדש.

כמו שהבחור כבר הספיק לרשום, טיימינג זו טעות שלי שלא בדקתי ונבעה בעקבות טיפול לקוי של חברות ההשכרה והבעלים הקודם, אותו דבר על פילטר הדלק , והממיר שכנראה נסתם בעקבותיו.

מערכת הבולמים תשחק לך בכל רכב אחרי 10 שנים ו180k, ואם לא אז קצת יותר אחר כך, ומדובר כאן ברכב שהיה בהשכרה כך שלא נהגו בו בכפפות משי.

דבר אחרון הוא שעלויות אחזקה וקניה של צרפתית מאותו שנתון תהיה גבוהה יותר בכל מקרה, עוד מעט תגיב לאדם שעבר תאונה והחליף פגוש שהרכב לא אמין כי הפח נתעקם, נו באמת.

פורסם

לא מבין משהו, למיטב ידיעתי בשנת הייצור הנזכרת עוד "כיכב" המנוע שנודע בצריכת הדלק חסרת הפרופורציות לגודלו ויכולותיו, לכן גם הוחלף במשהו הרבה יותר חסכוני, אז מה יודע החדש לעשות אם זו צריכת הדלק של ה"שתיין" ( לא פחות מפנומנלית אגב ) ?

פורסם
לא מבין משהו, למיטב ידיעתי בשנת הייצור הנזכרת עוד "כיכב" המנוע שנודע בצריכת הדלק חסרת הפרופורציות לגודלו ויכולותיו, לכן גם הוחלף במשהו הרבה יותר חסכוני, אז מה יודע החדש לעשות אם זו צריכת הדלק של ה"שתיין" ( לא פחות מפנומנלית אגב ) ?

התייחסתי לזה

לדעתי הדבר נכון רק לגבי הגרסא האוטומאטית .

בנוגע לרכב שלי, אני מניח שההבדל בינו לבין הגרסה הבאה זניחה מאחר וגם נפח המנוע הוגדל

פורסם (נערך)
אני בהחלט לא יודע מה קורה שם אבל זה מה שאני מתדלק, ובאותו צירוף זה מה שאני נוסע.

בתדלוק העירוני של 14.5 לליטר הנסיעה הייתה עירונית בלבד במשך 480 קמ מלבד 80 קמ נסיעה בינעירונית שהייתה עם רכב מלא: 5 נוסעים ומזגן.

בתדלוק האחרון למשל בצריכה של 18.3 , נסעתי כ470 קמ כאשר 150 עד 200 מתוכם בתוך העיר, נסיעות קצרות בד"כ למכון כושר או לקניות ועבודה (מנוע קר מלבד נסיעות לעבודה)

בכל אופן כל אחד מוזמן להצטרף אליי לשני תדלוקים רצופים ולראות בעצמו :).

האמת ששאלתי כי לחבר יש גטס ידנית, והוא נוסע בתנאים הרבה יותר טובים משלך לצריכת הדלק: נוסע לבד או מקסימום עם עוד נוסע, לא עובר את ה-80 בחיים ונוסע רק בכביש מישורי ופנוי כאשר רוב הנסיעה [כ80% אחוזים] בין עירונית. ההבדל היחיד הוא שהדגם שלו אוטומטי. הוא עושה 1 ל-12 במקרה הטוב. בגלל זה נשמע לי לא הגיוני שגיר בלבד יכול להיות כל כך משמעותי.

גם בתדלוק ה"עירוני בלבד" שתיארת [עם 5 נוסעים ומזגן] ניצחת נתוני יצרן, שנבדקים בתנאי מעבדה, בהפרש של 2 ק"מ לליטר(!!!).

אני לא אומר שאתה משקר, אני רק אומר שאולי כדאי תבדוק את החישובים שלך ו/או המחשבון שבו אתה משתמש :wink:

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ואם כבר באותו נושא, קיה/יונדאי כבר נקנסו בעבר על הצגת נתוני צריכת דלק רחוקים שנות אור מהמציאות.

ז"א, שבתנאים אמיתיים, אין שום סיכוי שבכלל תתקרב לנתוני יצרן( מי אמר צריכת דלק של 1 ל-27 בקיה פיקנטו?)

פורסם
האמת ששאלתי כי לחבר יש גטס ידנית, והוא נוסע בתנאים הרבה יותר טובים משלך לצריכת הדלק: נוסע לבד או מקסימום עם עוד נוסע, לא עובר את ה-80 בחיים ונוסע רק בכביש מישורי ופנוי כאשר רוב הנסיעה [כ80% אחוזים] בין עירונית. ההבדל היחיד הוא שהדגם שלו אוטומטי. הוא עושה 1 ל-12 במקרה הטוב. בגלל זה נשמע לי לא הגיוני שגיר בלבד יכול להיות כל כך משמעותי.

גם בתדלוק ה"עירוני בלבד" שתיארת [עם 5 נוסעים ומזגן] ניצחת נתוני יצרן, שנבדקים בתנאי מעבדה, בהפרש של 2 ק"מ לליטר(!!!).

אני לא אומר שאתה משקר, אני רק אומר שאולי כדאי תבדוק את החישובים שלך ו/או המחשבון שבו אתה משתמש :wink:

הגיר האוטומאטי פוגע משמעותית ואנשים בדכ מגיעים איתו לצריכה של 1 ל9 עד 11.

5 נוסעים היו רק בנסיעה הבינעירונית היחידה שהייתה באותו תדלוק יחיד (כי בדכ אני לא נוסע רק בעיר)

אין שום בעיה ואתה מוזמן לחשב בעצמך.

בתדלוק של אתמול נסעתי 465 קמ ונכנס במיכל עד קפיצת הידית 25.3 ליטר.

ואם כבר באותו נושא, קיה/יונדאי כבר נקנסו בעבר על הצגת נתוני צריכת דלק רחוקים שנות אור מהמציאות.

ז"א, שבתנאים אמיתיים, אין שום סיכוי שבכלל תתקרב לנתוני יצרן( מי אמר צריכת דלק של 1 ל-27 בקיה פיקנטו?)

אין בעיה, כבר אמרתי שאתם מוזמנים לקחת את מספר הטלפון שלי ולקפוץ איתי לתחנה בתדלוק הבא :)

פורסם
ישנם דברים שחברי הכנופיה לא יכלו לעזור לי, למשל בעיית החשמל, מכיוון שלא הייתי נייד עם הרכב ובנוסף הממצאים הקשו על העבודה.

שיפוץ הראש מנוע גם בוצע במוסך, ויישור הקו שכלל החלפת מיסב וגומיית ציריה.

מלבד הדברים האלו עם הכנופיה בוצעו הדברים הבאים:

החלפת נורות פאנל המזגן.

חיבור שלט נעילה מרכזית ותיקונה.

החלפת המרימים של דלת הבגאז שנשחקו (ביצעתי לבד)

החלפת פילטר דלק שביצעתי לבד.

החלפת רצועת טיימינג ומותחן עם אסף.

בנוסף פילטר מזגן כמובן שהחלפתי לבד ואין צורך במוסך.

אם ככה, שיפוץ ראש מנוע+החלפת מיסב+החלפת הגומיה כולל חלקים ועבודה עלו לך במוסך 600 ש"ח? או שאני מתבלבלת או שזה סכום מאוד אבל מאוד נמוך לישור הקו שתיארת.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

בקיה פיקנטו ספציפית הגיר משנה את הרכב לגמרי (אומנם לא מבחינת נוחות והתנהגות כמובן), האוטומטית עגלתית וצורכת דלק כמו סופר מיני אוטומטית ולעומת זאת הידנית 1.25("ספורט") זריזה יחסית וצריכת הדלק שלה היא 1 ל17 ואפילו מעט טובה יותר עם עיקר של בין עירוני . הדברים באים מהכרות מקרוב עם המכונית הנ"ל בשתי הגרסאות.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם
אם ככה, שיפוץ ראש מנוע+החלפת מיסב+החלפת הגומיה כולל חלקים ועבודה עלו לך במוסך 600 ש"ח? או שאני מתבלבלת או שזה סכום מאוד אבל מאוד נמוך לישור הקו שתיארת.

לא, ציינתי את זה כטיפול נפרד שהתרחש כחודש אחרי שקניתי את הרכב, עלה לי 1800 ש"ח

• תוכן חדש...